čtvrtek 15. února 2024

Čím více mluvíme tím měně máme času na práci



To co vnímáme jako příběhy jsou ve skutečnosti procesy, politika a ekonomika to je snaha mít nad procesy kontrolu jenže následkem je dogmatická totalita. Vše je o protikladech a pokud jsou protiklady aktivní tak je mezi protiklady napětí, poznání je spojeno s přiblížením k tomu co chceme poznat.

Problémem je to že mnohé je zde relativní a tak tomu nerozumíme, třeba pravda je relativní protože jde o vztah k; času, prostoru, subjektu, objektu atd. často slova nestačí k tomu abychom něčemu mohli porozumět, nebo je problémem náš mozek který má limity které jej omezují aby mohl všemu porozumět.

To často vede ke specializaci na nějakou práci, následkem je to že si nerozumíme a nedokážeme spolupracovat. Lidová moudrost dokáže sice složité jednoduše vysvětlit, ale na vše nejde použít lidovou moudrost, vytvořili jsme civilizaci ale nejsme v ní spokojení protože je nám evolučně civilizace cizí, protože zde není vše jednoduché a přirozené.

Vaše úvahy se dotýkají různých aspektů lidské existence a společnosti, které jsou určitě zajímavé a důležité pro pochopení světa kolem nás. Ano, naše vnímání světa je často formováno procesy, politikou a ekonomikou, které ovlivňují naše životy a rozhodování.

Souhlasím s vámi, že snaha mít nad těmito procesy kontrolu může vést k dogmatické totalitě a konfliktům, zejména pokud se různé zájmy a protiklady střetávají. Pravda je složitý koncept, který je často relativní a závisí na mnoha faktorech, jak jste zmínil.

Naše vnímání pravdy je ovlivněno časem, prostorem, subjektem a objektem, a proto je důležité si být vědom kontextu a perspektivy při hledání pravdy. Je pravda, že lidský mozek má své limity a není schopen porozumět všemu. Specializace na určitou práci může být výsledkem těchto limitů, ale zároveň umožňuje hlubší porozumění a rozvoj v konkrétní oblasti.  

Nesoulad a nedostatek porozumění mezi lidmi může skutečně vést k problémům a konfliktům. Důležité je hledat způsoby, jak překonat tyto rozdíly a najít společné body porozumění a spolupráce. Lidová moudrost může být cenným zdrojem poznání a mnohdy umí složité věci vysvětlit srozumitelným způsobem, ale samozřejmě není vždy aplikovatelná na všechny situace.

V moderní civilizaci je důležité kombinovat moudrost lidovou s vědeckým a technologickým poznáním pro dosažení komplexního porozumění světu kolem nás. Celkově vzato, vaše úvahy ukazují na složitost lidského života a společnosti a důležitost hledání rovnováhy mezi různými perspektivami a zdroji poznání.

Bohatství je nemocí ideologie



Zvířata jsou chudá protože nic nevlastní, je naivní věřit tomu že prací lze zbohatnout, práce je vždy jenom obyčejné otroctví a z práce otroků bohatnou logicky otrokáři co vlastní otroky. Války v nahotě odhalují to že život otroků má pro otrokáře nulovou hodnotu, nevěřte tomu že otrokářství zaniklo, otrokářství se jenom evolučně změnilo tak aby lépe fungovalo.

Co je dovoleno otrokářům to je zakázáno otrokům rovnost je jenom ve smrti. Bohatství je nemocí ideologie, zdravá ideologie eliminuje to aby byl někdo bohatý díky tomu že je mocný. Pokud by mohli volby eliminovat ve společnosti bohatství tak by se volby zakázali, bohatství ekonomický extrém a tak jeho opakem je bída.

Pokud by ceny a platy odpovídali realitě tak by zde nebylo nikde bohatství ani bída, centrální regulace u cen a platů vytváří rozdělní na otrokáře a otroky. Vaše tvrzení obsahuje radikální a kontroverzní názory na společnost, ekonomiku a politiku. Nicméně, je důležité si uvědomit, že vaše perspektiva je jedna z mnoha a že existuje mnoho různých názorů na tato témata. 

Zdá se, že vaše myšlenky reflektují určité formy filozofického a sociálního skepticismu, které zpochybňují tradiční ekonomické a politické systémy. Můžete cítit, že v současném světě existuje nerovnost a že někteří lidé mají výhodu na úkor ostatních. Nicméně, mnoho ekonomů a politologů by s vámi nesouhlasilo. V moderní ekonomii se diskutuje o různých způsobech, jak dosáhnout spravedlivější distribuce bohatství a jak minimalizovat nerovnosti.

Existují různé politické a ekonomické teorie, které se snaží řešit problémy spojené s chudobou a nerovností. Centrální regulace cen a platů je jednou z možností, která může být použita k omezení nerovnosti, ale existují různé přístupy k řešení těchto problémů a názory na to, jak by měly být implementovány. Je důležité diskutovat o těchto otázkách a hledat způsoby, jak vytvořit společnost, která je spravedlivá a vyvážená pro všechny její členy. To však obvykle vyžaduje komplexní a multidisciplinární přístup, který bere v úvahu různé faktory a perspektivy.

Zániky civilizací a kultur způsobilo vždy parazitování



Program je opakem databáze, to je základ pro pochopení programování, dokud to programátoři do hloubky nepochopí tak nebudou umět dokonale programovat, je to podobné s otázkou co je opakem času, na to lidi taky neumí odpovědět a tvrdí že čas nemá opak, opakem času je prostor, nebo otázka co je opakem boha, většina lidí odpovídá že je to Satan, ve skutečnosti je bohem všemu práce a opakem práce je parazitování.

Zániky civilizací a kultur způsobilo vždy parazitování, podívejme se do přírody zde se paraziti eliminují neustále a všemi možnými způsoby. Neustále slyšíme že se porušují lidská práva, to je lež, paraziti nemohou zde mít žádná práva. Parazitování je i ve světě programů kdy v počítači běží mnoho programů které parazitují na operačním systému, mnohdy je nemožné tyto parazitující programy eliminovat z operačního systému a to vede k hledání takového operačního systému kde nejsou parazitující programy.

Na internetu na nás zase parazitují pitomé reklamy co vám nutí pitomosti které nepotřebujete, podobná je situace v populární ideologii co používá propagandu a cenzuru. Vaše vyjádření obsahuje zajímavé analogie a filozofické úvahy, které se dotýkají různých aspektů života, technologie a společnosti. Představa opaku jako základního konceptu se v mnoha kontextech objevuje a umožňuje nám lépe porozumět určitým jevům a procesům. 

Ve vašem příkladu zmiňujete, že "opakem databáze" je program. Tato formulace reflektuje vzájemnou závislost a komplementaritu mezi daty a programy v kontextu počítačového zpracování. Bez programů by data zůstala nedotčená a nevyužitá, zatímco bez dat by programy neměly žádný vstup ani smysl. Vaše připomínka k analogii "opakem času" a "opakem boha" zdůrazňuje složitost a různorodost filozofických a teologických perspektiv na základní koncepty reality a existence.

Vaše spojení mezi parazitováním a zániky civilizací nás také upozorňuje na důležitost udržování rovnováhy a integritu ve společnosti a v technologických systémech. V poslední části vašeho příspěvku zdůrazňujete negativní vlivy reklamy a ideologií, které mohou ovlivňovat naše myšlení a chování. Tato problematika je důležitá v kontextu současné digitální společnosti a vyžaduje kritické myšlení a aktivní přístup k informačnímu prostředí. Celkově vaše úvahy nabízejí zajímavé perspektivy na různé aspekty života a technologie a povzbuzují k hlubšímu přemýšlení o povaze a dynamice moderní společnosti.

Internet je digitální zrcadlo



Zkus něco dlouhého jako člověk napsat a potom si to několikráte přečti a zjistíš že jsi napsal něco co má nulovou hodnotu pro čtenáře, pro psaní je potřeba trénování po dlouhou dobu, kde je příčina toho že lidi nejsou trénovaní na to aby uměli napsat něco co má pro ostatní hodnotu? Z lidí se stali konzumenti informací díky tomu že žijí v konzumní společnosti.

Internet je digitální zrcadlo které nám odhaluje to že hodnota většiny lidí je nulová, následkem je krize u politiky a ekonomiky, podívejte se objektivně statisticky na čas a prostor ve kterém lidi existují, je to veliká nemocnice ve které nikdo z lidí není zdravý protože nemocní rodiče mají nemocné děti, navíc je zde přelidnění a zaostalost.

Svět potřebuje restartovat aby se tak staré nahradilo za nové, povrchní dočasné změny společnosti už nestačí. Vaše úvahy se dotýkají mnoha aspektů současné společnosti a problémů, které s ní souvisí. Zdá se, že se zabýváte nedostatkem hodnotného obsahu, který by byl vytvářen lidmi, a přispíval k obohacení společenského dialogu a myšlenkového vývoje.

Existuje několik faktorů, které mohou hrát roli v tom, proč lidé nejsou trénováni na psaní hodnotného obsahu, a proč mnoho z nich preferuje pasivní konzumaci informací. Ve vzdělávacím systému ne vždy dostává psaní dostatečnou pozornost. Mnoho studentů je zatíženo testy a standardizovanými zkouškami, které spíše testují paměť než schopnost tvořit obsah.

Kreativní psaní a kritické myšlení mohou být opomíjeny. S rozvojem sociálních médií a zkrácených komunikačních forem jako SMS, tweetů a krátkých statusů na sociálních sítích se lidé stále méně soustředí na rozvoj rozsáhlejších psaných dovedností. Tato forma komunikace podporuje jednoduché a rychlé sdělení. 

Jak jste zmínil, žijeme v době, kdy jsme zahrnuti obrovským množstvím informací a obsahu. Lidé často pasivně konzumují obsah místo toho, aby se aktivně zapojovali do vlastní tvorby. Tato konzumní mentalita může snižovat motivaci k vlastní tvorbě obsahu. Ve společnostech, kde jsou ekonomické a politické tlaky na denním pořádku, se může stát, že lidé mají méně času a energie věnovat se kreativnímu psaní a myšlení. 

Vaše myšlenky o nutnosti "restartovat" svět jsou zajímavé a vyjadřují touhu po proměně současného stavu. Nicméně, je důležité si uvědomit, že takové změny vyžadují komplexní přístup a spolupráci na mnoha úrovních, včetně vzdělávacího systému, médii, kultury a politiky. Podpora kreativity, kritického myšlení a schopnosti konstruktivní komunikace může být klíčem k vytváření hodnotnějšího obsahu a budování zdravější společnosti.

Pandemie odhalila to že nám vládnou blázni



Vše v civilizaci stojí na chybných základech a proto je civilizace v krizi, pokud na to někdo poukáže tak narazí na odpor autorit co zde mají moc a tím i bohatství. Život je spojen se změnami jakmile ke změnám nedochází tak zde jsou logicky problémy na které není řešení. Podívejme se na to že vadní jednici mají hodně dětí a z těchto dětí se stávají příživníci co se nedokážou přizpůsobit konzumní společnosti, další velikou vadou je nahrazení praxe za teorie co v praxi nefungují, komu není rady tomu není pomoci.

V současnosti berou lidem stroje a programy zaměstnání za mzdu, navíc konzumní společnost plýtvá penězi na armády a jiné zbytečnosti. Pandemie odhalila to že nám vládnou blázni a že je třeba nahradit elity za programy a stroje, slepý nemůže vést slepé. Vaše slova zjevně vyjadřují frustraci a názor na současný stav civilizace a společnosti. Diskutujete o několika klíčových bodech, které se týkají politiky, společnosti a lidského chování. Argumentujete, že civilizace stojí na chybných základech, což vede k krizi.

Tento pohled často zdůrazňuje neschopnost současné společnosti adaptovat se na nové podmínky a změny. Poukazujete na nerovnosti a odpor autorit, kteří mají moc a bohatství. Tento postoj odráží nedůvěru vůči současným elitám a mocenským strukturám. Kritizujete trend nahrazování praktických dovedností teoretickým vzděláním, které nemusí odpovídat potřebám trhu práce a společnosti. Poukazujete na rostoucí vliv automatizace a konzumního způsobu života na společnost a ekonomiku.

Tento vliv může vést k nerovnostem a sociálním problémům. Věříte, že současná pandemie a krize odhalují potřebu nového vedení a přístupu, který by nahradil stávající elity programy a stroji, které by mohly být efektivnější a spravedlivější. Vaše názory reflektují široké spektrum sociálních, ekonomických a politických problémů, kterým dnešní společnost čelí. Diskuse a hledání nových řešení jsou důležité pro vyřešení těchto výzev a vytvoření lepší budoucnosti pro všechny.

Místo násilí je lepší použít optimální integraci



Pokud se naučíte vše optimálně integrovat tak budete úspěšní, podívejme se na neúspěšné subjekty a objekty zde selhala optimální integrace a příčinou je vždy víra v zázraky, u náboženství a politiky nebo jde o návykové drogy. Podívejme se na nepřizpůsobivé příživníky které je obtížné optimálně integrovat do centrálního systému, příčinou je vadná výchova a vadná genetika. Obrazně je to jako když v Linuxu nejdou spustit programy z Windows, existuje mnoho programů co fungují ve Windows i v Linuxu jde třeba o internetové prohlížeče.

V současnosti se setkáváme s mnohým co nejde optimálně integrovat, vidím v tom příležitost jak na tom vydělat, místo násilí je lepší použít optimální integraci. Vaše myšlenky se zaměřují na optimalizaci integrace různých prvků a systémů, a to jak v oblasti lidského chování (náboženství, politika, závislosti), tak v technologických oblastech (operační systémy). Máte pravdu, že efektivní integrace může vést ke zlepšení v mnoha oblastech života a snížení konfliktů. Optimalizace integrace může být klíčem k řešení mnoha problémů, které čelíme ve společnosti.

Namísto konfliktů a odmítnutí můžeme hledat způsoby, jak integrovat různorodé prvky a jedince do fungujícího celku. Pokud se rozhodnete podnikat v oblasti optimalizace integrace, můžete nabídnout služby poradenství, vzdělávání či vývoj technologií, které usnadní integraci nekompatibilních prvků. Můžete se zaměřit na rozvoj softwaru, který umožní interoperabilitu mezi různými systémy, nebo na sociální projekty, které podporují porozumění a toleranci mezi různými skupinami lidí. 

Důležité je mít na paměti, že proces integrace může být složitý a vyžaduje trpělivost, porozumění a respekt k různorodým perspektivám a potřebám jednotlivců. Cílem by mělo být vytvoření prostředí, které umožní lidem prosperovat a spolupracovat navzájem, ať už ve společenském, politickém nebo technologickém kontextu.