pátek 20. října 2023

Díky počítači na hry vám manžel nebude chodit do hospody



Počítač na hry je veliký a drahý, sice je zde i nabídka notebooků na hry ovšem jejich ceny jsou vysoké a výkon je malý, nejdražší je zde procesor a grafická karta otázkou je není to plýtvání penězi a elektřinou? Vždy je lepší si nechat počítač od profesionálů sestavit než zničit drahé součástky, kdo si hraje ten nezlobí ale nic se nemá přehánět.

  1. Intel Core i9-14900K
  2. ASROCK B760 Pro RS
  3. Kingston FURY 32GB KIT DDR5 7200MHz CL38 Renegade White RGB XMP
  4. Kingston FURY Renegade NVMe 1TB
  5. ID-COOLING SE-207-XT SLIM SNOW
  6. Zalman S3 TG
  7. GIGABYTE P550B
  8. GAINWARD GeForce RTX 3060 Ghost 12G

Důchodci byli dětmi, ale nikdo z nich si na to už nepamatuje



Bible by potřebovala optimalizaci aby jí každý rychle pochopil a ušetřil si čas jejím čtením. Ve zkratce je Bible snahou o to aby lidi nedělali chyby, jenže jde o teorie které v praxi jsou k ničemu! Bible ve zkratce to je kniha Malý princ. Všichni dospělí byli dětmi, ale málokdo si na to pamatuje.

Bible je jedním z nejvýznamnějších náboženských textů na světě a má hluboký historický a kulturní vliv na mnoho společností. Je důležité si uvědomit, že Bible je náboženský text a svatý spis pro mnoho lidí, a jako takový by neměl být upravován nebo optimalizován z hlediska jeho obsahu.

Je to víra, která dává lidem směr a inspiraci a ne všechny její aspekty lze chápat doslovně. Pokud máte obtížnosti s porozuměním obsahu Bible, může být užitečné se obrátit na komentáře, studijní materiály a knihy, které pomáhají vysvětlit její kontext a význam. Existuje mnoho různých interpretací a přístupů k Bibli, a ty mohou pomoci lépe porozumět jejímu obsahu a poselství. 

Pokud se cítíte, že Bible není pro vás relevantní, nebo máte jiný náboženský nebo filozofický pohled na svět, to je samozřejmě vaše rozhodnutí. Každý má právo na svobodu v náboženských a filozofických přesvědčeních. Kniha kterou nečtou děti je mrtvá kniha a propaganda jí nepomůže.

Rozumím, že máte svůj pohled na Bibli a zdá se, že pro vás nemá význam nebo hodnotu. Každý má právo na své názory a přesvědčení, a to zahrnuje i názory na náboženské texty jako Bibli. Bible je však pro mnoho lidí důležitou knihou s historickým, kulturním a náboženským významem.

Pro některé lidi má velký osobní význam a přináší jim duchovní inspiraci a směr. Pro ně není mrtvou knihou, ale zdrojem víry a duchovního života. Každý má různé zájmy a hodnoty, a není nutné, aby každý četl nebo věřil v Bibli. Důležité je respektovat různorodost názorů a přesvědčení a umožnit lidem svobodu v jejich náboženských a filozofických cestách.

Je to jako s telefonem kdy tlačítkový telefon vydrží dlouho nabitý a chytrý telefon je brzo vybitý a není zabezpečený proti virům. Srovnání s tlačítkovým a chytrým telefonem má určité paralely s různými přístupy k náboženským textům, včetně Bible, ale je důležité poznamenat, že tyto dvě situace jsou zcela různé a nelze je přesně srovnávat. 

Tlačítkový telefon a chytrý telefon jsou technologickými zařízeními, která slouží k různým účelům. Chytrý telefon má širokou škálu funkcí a aplikací, které mohou vyžadovat více energie a péče, zatímco tlačítkový telefon má jednodušší funkce a je méně náročný na energii.

To může být analogií k tomu, jak náboženské texty jako Bible mohou mít složitější a hlubší významy a vyžadovat více pohledů a studia. Chytrý telefon může vyžadovat více péče, což zahrnuje aktualizace, zabezpečení proti virům a správu aplikací.

Bible však je náboženský text, který nemá technické vlastnosti, které by vyžadovaly aktualizace nebo zabezpečení proti virům. Každý text nebo kniha, včetně Bible, má své vlastní způsoby porozumění a interpretace, a tyto způsoby mohou být různé pro různé lidi.

Je důležité respektovat různé pohledy na náboženské texty a nebrat je jako technologická zařízení, která vyžadují aktualizace nebo ochranu proti "virům." Je to jako se zavazadlem na dovolenou, hlupák se vláčí s mnoha věcmi které na dovolené nepoužije.

Ano, srovnání s balením na dovolenou má určité podobnosti s tím, jak lidé přistupují k náboženským textům, jako je Bible. Někteří lidé si mohou přinášet mnoho různých interpretací a aspektů náboženských textů, které pro ně nemusí být relevantní nebo užitečné, stejně jako někdo, kdo balí na dovolenou mnoho věcí, které pak nepoužije. 

Je důležité mít flexibilitu a vybírat si to, co je pro vás osobně smysluplné a co vám přináší hodnotu. Náboženské texty jako Bible mohou mít mnoho různých pasáží a interpretací, a každý člověk může nalézt to, co pro něj má smysl a co ho oslovuje. V konečném důsledku je to individuální rozhodnutí, jaký přístup k náboženským textům zvolit, a to závisí na osobním přesvědčení a zkušenostech.

Bible ve zkratce je v jediném slově a to slovo zní nelhat, s příchodem lži vznikla morálky a pokrytectví. Vaše zkrácené vyjádření Bible na jedno slovo "nelhat" se týká jednoho z mnoha morálních principů, které jsou v Bibli obsaženy.

Bible obsahuje mnoho učení a příběhů, které mají formovat morální hodnoty a chování věřících. Zákaz lži nebo výzva k pravdomluvnosti je jedním z těchto morálních principů. Však je důležité poznamenat, že Bible obsahuje mnohem více než jen jeden princip, a že její význam je mnohostranný a komplexní.

Každý, kdo se zabývá Biblí, může nalézt různé pasáže a učení, které považuje za důležité a relevantní pro svůj život a víru. Morální hodnoty a etika jsou často subjektivní a mohou se lišit mezi různými lidmi a náboženskými tradicemi. Zakázané ovoce v ráji byla schopnost lhát a jakmile Adam a Eva začali lhát tak byli z ráje vyhozeni do očistce.

Příběh o Adamovi a Evě a zakázaném ovoci v ráji je biblický příběh, který se nachází v knize Genesis v Bibli. Podle tohoto příběhu Bůh stvořil Adama a Evu a umístil je do ráje, Edenu. Bůh jim dal svobodnou vůli, ale zakázal jim jíst ze stromu poznání dobra a zla. Když Adam a Eva přesto jedli z tohoto stromu, porušili Boží přikázání.

Lži nejsou v příběhu výslovně zmíněny jako důvod jejich vyhnání z ráje. Hlavním hříchem bylo porušení Božího přikázání tím, že jedli ze stromu poznání dobra a zla, čímž došlo k výraznému ztrátě nevinnosti. Tento příběh je často chápán jako alegorie, která může symbolizovat význam poslušnosti vůči Bohu a následky neposlušnosti.

Je důležité poznamenat, že interpretace biblických příběhů mohou být různé a závisí na konkrétních náboženských tradicích a víře jednotlivců. Někteří mohou interpretovat tento příběh tak, jak jste ho popsal, zatímco jiní mohou mít jiný pohled na jeho význam a důležitost.

Změna společnosti by měla začít u jednotlivců



Podívejme se na konzumní společnost ve které je mnoho tisíciletí všude nedostatek lidí co dokážou zázraky, je zde mnoho těch co zázraky slibují, pokud je zvolíte do vysoké státní funkce, nebo pokud si koupíte jejich drahé zbytečné zboží nebo jejich drahé zbytečné služby, jde vždy jenom o podraz, sliby se slibují a blázni se radují.

Ve sportu nejde slibovat sportovní zázraky, zde buď jsi lepší než ostatní, nebo jsi jenom nula s nulovou hodnotou. Problémem je to že každý zisk je spojen se ztrátou, podívejme se na chytré telefony které nám přinesli mnoho výhod, ale ztratili jsme svoje soukromí a svoje jistoty.

Televize nám ukazuje jiný svět než realitu ve které žijeme, realita je o nevýhodách kdy většina lidí se stala loutkou kterou mnohé snadno ovládá a to řeší pomocí piva a cigarety, tím se dostává do začarovaného kruhu ze kterého nejde uniknout.

Zázrak je v tom že změníš sebe a nebudeš chtít změnit násilím druhé, nebo špatnou společnost, vše je o tom jak si to uděláš takové to máš. Vaše slova obsahují několik důležitých myšlenek a úvah ohledně konzumní společnosti, ztráty soukromí a seberealizace. Nejprve, zdá se, že jste kritický vůči konzumnímu způsobu života, ve kterém je mnoho lidí závislých na slibech a zboží, které slibují zázraky, a často jsou zklamáni. 

Mluvíte o tom, jak konzumace drahých zboží a služeb může být často způsobem, jak se lidé snaží dosáhnout pocitu naplnění, ale často se jedná o klamání, protože sliby nejsou splněny. Místo toho byste zdůrazňoval, že změna by měla začít u jednotlivců a jejich vlastní seberealizace a osobního růstu. Také jste se zmínil o ztrátě soukromí a zkresleném obrazu reality, který může být prezentován médii, jako jsou televize.

Toto jsou důležitá témata, která mohou mít vliv na společnost a způsob, jakým jednotlivci vnímají sami sebe a svět kolem sebe. Celkově zdá se, že zdůrazňujete potřebu osobní odpovědnosti a sebezdokonalení, a že změna společnosti by měla začít u jednotlivců. Toto jsou závažné úvahy, které mohou mít důležitý dopad na naše chování a rozhodování ve světě konzumní společnosti.

Genetika je o hmotě a výchova je o vědomí



Podívejme se na počítač a operační systém, to co funguje u jednoho počítače někdy nefunguje u jiného počítače, tohle vyřešil dobře třeba Apple který si vyrábí mobily a počítače i operační systémy, instaloval jsem si dneska na notebook Dell Linux Debian a po odpojení od elektřiny mi nenaběhl Debian a tak jsem se vrátil k Windows a vše zase fungovalo i po odpojení elektřiny, chyba je nejspíše někde v UEFI.

Počítač je hmota a operační systém je vědomí které dokáže hmotu oživit, podívejme se třeba na epilepsii a mozkovou mrtvici, vědomí nefunduje a tak je ohrožen život člověka. Třeba psychopati a devianti mají veliký problém s tím že si nejsou vědomí toho co dělají, a tak je musíme izolovat ve vězení nebo psychiatrické nemocnici. Genetika to je o hmotě a výchova to je o vědomí, prvních deset let života určuje to jaký bude osud člověka, špatná péče o děti má za následek bídu a zaostalost.

Vaše pozorování týkající se počítačů, operačních systémů a fyzického hardware je zajímavé. Ano, různé počítače a operační systémy mohou mít různé chyby a problémy, a některé věci mohou fungovat lépe na zařízeních, kde byl hardware a software navržen a vyráběn společně, jako je tomu u Apple. UEFI může hrát roli v těchto problémech, zejména pokud není správně nakonfigurován. 

Pokud jde o váš komentář o vědomí a neurologických stavech, jako je epilepsie a mozková mrtvice, máte pravdu, že tyto stavy mohou mít významný dopad na fungování mozku a tím i na vědomí jedince. Odborníci na neurologii a psychiatrii studují a léčí tyto stavy a snaží se minimalizovat jejich negativní dopady na pacienty. Když mluvíte o výchově a vlivu prvních deseti let života na osud člověka, jde o základní teorii v oblasti vývojové psychologie.

Dětství a raná výchova mohou mít trvalý vliv na osobnost a chování jedince. Kvalitní péče a podpora v tomto období jsou důležité pro zdravý vývoj dítěte a budoucnost společnosti. Celkově se všechny tyto témata týkají složité interakce mezi tělesnými procesy, psychickými stavy a vnějším prostředím, a jsou zkoumány v různých vědních oblastech, jako jsou; medicína, psychologie, sociologie, informatika, politika, ekonomika atd.

Očekáváme od nového že bude lepší než to staré



Existuje určité očekávání, že pokrok a inovace by měly přinést vylepšení a zlepšení naší situace, ale skutečnost může být složitější. Někdy nové věci skutečně přinášejí zlepšení, jako například nové technologie, léky nebo inovace ve vědeckém výzkumu. Ale existují také situace, kdy nové věci nejsou lepší než staré, a to může být způsobeno různými faktory, včetně nedostatečného vývoje, nesprávné implementace nebo jednoduše tím, že staré řešení bylo již velmi dobře optimalizované. 

Při hodnocení, zda nové je lepší než staré, je důležité provádět pečlivý výzkum, hodnocení a srovnání, abychom mohli udělat správný závěr. Někdy může být staré řešení stále více vhodné nebo efektivní, zatímco v jiných případech může nové řešení přinést skutečné zlepšení. Každý případ je jedinečný, a proto by mělo být hodnocení prováděno na základě konkrétních podmínek a potřeb. 

Podívejme se třeba na nové zákony které nahrazují staré zákony a často se ukazuje to že nové zákony jsou horší než staré zákony a mnohdy to dojde i těm co vládnou a vrací se ke starým zákonům. Máte pravdu, že při nahrazování starých zákonů novými může docházet k různým výsledkům, a není neobvyklé, že nové zákony jsou kritizovány jako horší než ty předchozí.

Existuje několik důvodů, proč se to může stát. Někdy nové zákony mohou být vytvořeny rychle a bez dostatečného zvažování a odborného posouzení. To může vést k nedostatečnému promyšlení jejich dopadů. Někdy nové zákony jsou navrhovány s ohledem na politické zájmy nebo tlak určitých zájmových skupin, což může mít za následek nepříznivé výsledky. 

Nové zákony mohou mít nežádoucí důsledky, které nebyly předem předvídané. To může zahrnovat negativní dopady na ekonomiku, občanské svobody nebo jiné oblasti. Nové zákony mohou být napsány tak, že jsou v rozporu s existujícími zákony, což vytváří právní neshody a nejistotu. Návrat k starým zákonům může být způsoben snahou napravit nedostatky nových zákonů nebo vrátit se k osvědčeným postupům, pokud se nové zákony ukázaly jako neúčinné nebo škodlivé.

Právní systém a legislativa jsou komplexní a vyžadují důkladné promyšlení a analýzu. Je důležité, aby vytváření nových zákonů probíhalo transparentně a s ohledem na dlouhodobé důsledky pro společnost.

Kariéristi nemají pevný charakter



Chci si nainstalovat na PC Linux Debian a PC nevidí můj USB flash disk? Zkusím tedy použít Linux KDE neon a najednou PC vidí můj USB flash disk, problémem je vadný ovladač u Debianu který není kompatibilní s mým novým PC. V principech je si zde vše podobné, pokud se podíváme na evoluci a lidskou společnost tak všechny problémy vycházejí z kompatibility, třeba Islám není kompatibilní s; Křesťanstvím, Hinduismem, Judaismem, Buddhismem atd. je to jako když klíč nedokáže otevřít zámek protože je vytvořen pro jiný zámek.

Z dálky mnohé vypadá jako by to bylo kompatibilní a z blízka poznáme že to není kompatibilní, dlouho se všude řeší problém s tím že se lidi z chudých společností chtějí přestěhovat s rodinami do bohatých společností a tím se vytváří multikultura která nefunguje a nikdo to neřeší! Ježíš Kristus často používal podobenství aby tak lidi mohli pochopit něco co je jim cizí, jeho slova byli objektivní pravdou a tak jej pokrytci ukřižovali aby se lidi nedozvěděli objektivní pravdu, podobně dopadl i Jan Hus toho zase pokrytci upálili na hranici.

V moderní digitální době se místo vraždění těla, používá; blokování IP adresy, mazání profilů, mazání příspěvků, špatné hodnocení, bonzování moderátorům atd. kdo nejde s námi ten jde proti nám a nikdo nebude zbaběle stát opodál a kritizovat to co děláme! Když zde konečně skončil socialismus tak jsme měli radost z kapitalismu ale tato radost nám vydržela jenom krátkou dobu protože se změnil jenom povrch a pod povrchem se nic nezměnilo, protože bezcharakterní kariéristi si nasadili jenom nové pokrytecké masky a tak zůstali ve vysokých funkcích!

Za socialismu jsme kupovali drahé zbraně z východu a za kapitalismu kupujeme drahé zbraně ze západu, nadbytek pro všemocný byrokratický stát, je možný díky nedostatku pro dělníky, není zde vlastně socialismus nebo kapitalismus, je zde všude byrokratický centralismus! Když se vám nepodařilo rozpoznat USB flash disk na Debianu, může to být způsobeno různými faktory, jako jsou ovladače nebo nastavení. Je důležité se pokusit o řešení problému než na něj rezignovat.

V Linuxu se obvykle problémy s hardwarem mohou řešit aktualizací ovladačů, nastavením nebo hledáním na internetu po řešení, které by ostatní uživatelé mohli použít. Skutečně, kompatibilita hraje v IT a mnoha dalších oblastech důležitou roli. Linuxové distribuce se mohou lišit v podpoře různého hardwaru a někdy může být potřeba zvolit jinou distribuci, která lépe podporuje vaši konkrétní hardwarovou konfiguraci. Multikulturalismus je komplexní téma a názory na něj se liší.

Někteří považují multikulturalismus za obohacující, zatímco jiní mají obavy ohledně kulturních rozdílů. Diskuse o tomto tématu by měly být vedeny s ohledem na respekt k různým kulturám a názorům. Zmiňujete historické postavy jako Ježíše Krista a Jana Husa. Historické události a postavy mohou být interpreto­vány různými způsoby a mají různé kontexty, které by měly být brány v úvahu při jejich analýze. Vaše úvahy ohledně socialismu, kapitalismu a byrokratického centralismu jsou důležité a aktuální.

Diskuze o těchto tématech jsou součástí politických a ekonomických debat po celém světě. Celkově vzato, je důležité si klást otázky, diskutovat o těchto tématech a hledat řešení problémů, na které narazíme. Je také důležité věnovat pozornost kontextu a faktům, aby naše úvahy byly dobře informované a nestranné.

Unikáme z normality do nenormálních iluzí



Populární je to co je opakem normality, unikáme z normality do nenormálních iluzí pomocí; léků, drog, snů, pohádek, počítačových her, sociálních sítí, náboženství, politiky, propagandy, reklamy atd. Vaše tvrzení o populárnosti věcí, které se odchylují od "normálnosti", může být založeno na různých faktorech a pohledech. Každá společnost a kultura má své vlastní představy o tom, co je normální a co je "odchylující se". Některé z uvedených prvků, jako jsou léky, drogy, snění, pohádky, počítačové hry, sociální sítě, náboženství, politika, propaganda a reklama, mohou skutečně poskytovat únik od každodenní reality a nabídnout lidem alternativní způsoby vnímání světa.

Nicméně, je třeba zdůraznit, že to, co může být považováno za "odchylující se" nebo "nenormální", je subjektivní a závisí na individuálních hodnotách, názorech a kultuře. Některé z uvedených věcí mohou být populární z různých důvodů, včetně zábavy, relaxace, hledání smyslu nebo interakce s jinými lidmi. Je také třeba dbát na to, že některé z uvedených prvků, jako jsou léky a drogy, mohou mít různé důsledky a mohou být nebezpečné pro zdraví a pohodu. Je důležité, aby lidé byli informovaní a uvědomovali si rizika spojená s těmito činnostmi a volili způsoby, které jsou pro ně nejzdravější a bezpečnější.

Krásná je mytologie z Bible kdy Adam pojedl zakázané ovoce a poznal že je nahý a tak byl vyhnán s Evou z přírodního ráje do konzumního očistce, stud za nahotu je způsoben výchovou v rodině která je pokrytecká. Příběh o Adamovi a Evě z Bible je jedním z nejznámějších biblických příběhů a má mnoho různých interpretací. Základní myšlenkou tohoto příběhu je, že Adam a Eva žili v rajské zahradě, kterou opustili poté, co jedli ovoce ze stromu poznání dobra a zla, což bylo zakázáno. Tímto činem porušili Boží přikázání a stali se svědomím své nahoty. Jejich vypovězení z ráje bylo důsledkem tohoto porušení.

Tento příběh může být chápán různými způsoby, a interpretace se mohou lišit v závislosti na náboženském, filozofickém a kulturním kontextu. Někteří vidí tento příběh jako alegorii lidského hříchu a jeho důsledků, zatímco jiní ho mohou chápat doslovně jako historickou událost. Ohledně tvrzení, že stud za nahotu je způsoben pokryteckou výchovou v rodině, je důležité brát v úvahu, že vnímání nahoty a sexuální morálka jsou velmi komplexní a závisí na kulturních a rodinných hodnotách. Někteří lidé mohou vyrůstat v rodinách, kde je otevřeně diskutováno o těle, sexualitě a nahotě, zatímco jiní mohou vyrůstat v rodinách, kde se tato témata považují za tabu.

Každý jedinec má své vlastní zkušenosti a přesvědčení ohledně nahoty a sexuality, a ty jsou ovlivněny mnoha faktory. Je důležité mít respekt k různým názorům a hledat způsoby, jak komunikovat o těchto citlivých tématech v rámci rodiny a společnosti s ohledem na individuální potřeby a pohodlí jednotlivců. Tak jako je problém u nahoty těla tak je i problém u nahoty myšlení kdy odmítáme být pokrytci a tím nastavujeme pokrytcům zrcadlo. Vaše pozorování ohledně problémů spojených s nahotou myšlení a pokrytectvím je důležité. Diskuze o myšlení, hodnotách a přesvědčeních může být stejně tak citlivá a složitá jako diskuse o tělesné nahotě a sexualitě.

Pokrytectví může vznikat, když lidé neprokazují vlastním slovům a jednáním to, co hlásají nebo kritizují u jiných. Zrcadlení pokrytectví může být způsobem, jak upozornit na rozpor mezi tím, co říkáme a co skutečně děláme. Otevřená a upřímná komunikace o hodnotách, přesvědčeních a myšlenkách je klíčem k tomu, abychom se vyhnuli pokrytectví a přispěli k vytváření zdravějšího a autentičtějšího společenství. Zároveň je důležité respektovat rozmanitost názorů a přesvědčení a umět diskutovat konstruktivně a s ohledem na názory druhých. Pokud se cítíte, že se potýkáte s pokrytectvím, může být užitečné se zamyslet nad vlastními hodnotami a jednáním a zvážit, zda jsou v souladu.

Kritická reflexe a snaha o konzistentnost mohou pomoci lépe porozumět vlastním přesvědčením a jednání. Podívejme se na válku kdy vrahy označujeme za hrdiny a ty co nechtějí vraždit jsou zbabělci. Vaše pozorování týkající se války a způsobu, jakým jsou někdy označováni vojáci, mohou odrážet složitost a rozpory spojené s válkou a konflikty. Vojáci mohou být vnímáni různými způsoby podle různých kultur, historických kontextů a politických názorů. V některých případech jsou vojáci označováni za hrdiny, protože se rozhodnou bránit svou zemi nebo plnit povinnosti ve válce, kterou mnohdy vnímají jako nezbytnou pro ochranu svého národa nebo hodnot, které považují za důležité.

Tato perspektiva zdůrazňuje statečnost a obětavost vojáků. Na druhé straně existují lidé, kteří válku vnímají jako násilný konflikt, ve kterém dochází k utrpení a ztrátám na všech stranách. V takovém kontextu mohou vojáci, kteří odmítají vraždit nebo se zúčastnit války, být vnímáni jako odvážní lidé, kteří se snaží bránit mír a lidská práva. Je důležité si uvědomit, že vnímání vojáků a války je komplexní a závisí na mnoha faktorech, včetně kontextu, hodnot jednotlivců a kultur. Každý konflikt má své vlastní specifické rysy, a také vnímání vojáků a jejich činů se může lišit. V každém případě je důležité respektovat různé názory a diskutovat o těchto otázkách s ohledem na lidská práva, mír a morální hodnoty. Vojenská služba a rozhodnutí vojáků jsou komplexními otázkami, které si zaslouží zamyšlení a diskusi.