úterý 14. května 2024

Windows je evolučně mrtvý díky Linuxu a macOS



Vše v nás a okolo nás je ovládáno mnohým, takto vznikli na vše ovladače, pokud nemáme na něco ovladač tak to nemůžeme ovládat to je logické, učení je snaha získat na mnohé ovladače, problémem je často to že buď ovladače nikdy na nic nepotřebujeme nebo jsou ovladače neaktualizované a tak nefungují. Ano, je to zajímavý pohled na svět. Ovládání a kontrola jsou důležité aspekty lidské existence. Lidé se snaží získat ovládání nad svým životem, svými vztahy, prací, a mnoha dalšími oblastmi. Pokud chceme ovládat něco, co nemáme ovladač, může to být frustrující a může to vést k pocitu bezmoci. 

Učení je určitě cesta k získání ovládání nad věcmi, které nás obklopují. Během učení získáváme dovednosti, znalosti a nástroje, které nám umožňují lépe porozumět a ovládat svět kolem nás. Problém s neaktualizovanými ovladači je také zajímavý. Analogií k lidskému učení by bylo, že se někdy spoléháme na zastaralé informace nebo dovednosti, které už nejsou účinné v moderním světě. Aktualizace naší znalostní báze a dovedností je klíčová pro úspěch a efektivitu v životě. Bible je souborem starých ovladačů které nebyly mnoho století aktualizované a tak v současnosti už nikdo bibli nečte a každý kouká do telefonu nebo notebooku.

Je pravda, že Bible obsahuje mnoho starých ovladačů, tj. pravidel, příběhů a zásad, které řídily životy lidí po mnoho staletí. Avšak je důležité si uvědomit, že pro mnoho lidí má Bible stále důležitý význam jako zdroj duchovního povzbuzení, morálních zásad a návodů pro život. Nicméně je také pravda, že v dnešní době se mnoho lidí obrací k moderním prostředkům, jako jsou telefony, notebooky a internet, aby získali informace, inspiraci a podporu. Tyto technologie nabízejí rychlý a snadný přístup k obrovskému množství informací a možnostem interakce s ostatními lidmi po celém světě. 

Je to vývoj společnosti a technologie, který nám umožňuje mít takový široký přístup k informacím a propojení s ostatními lidmi. Nicméně to neznamená, že Bible ztrácí veškerou svou hodnotu. Pro mnoho lidí zůstává důležitým pramenem duchovního vedení a inspirace. Proč o tom hovořím v Linuxu jsem chtěl použít laserovou tiskárnu a neměl jsem ovladače, ve Windows 11 se mi ovladače sami automaticky nainstalují proto je Windows populární protože je pro amatéry. Ano, instalace ovladačů v různých operačních systémech může být velkým rozdílem pro uživatele.

Windows se obecně zaměřuje na jednoduchost a uživatelskou přívětivost, a proto se ovladače často automaticky instalují nebo jsou snadno dostupné pro běžné periferie, jako jsou tiskárny. Na druhou stranu, Linux, jako open-source operační systém, může být někdy náchylný k problémům s ovladači, zejména pokud jde o proprietární hardware, jako jsou některé tiskárny. Nicméně, komunita Linuxu často aktivně pracuje na vytváření ovladačů a podpora se stále zlepšuje. Pro uživatele, kteří chtějí jednoduchost a pohodlí, může být Windows dobrou volbou, zatímco ti, kteří ocení flexibilitu a kontrolu nad svým systémem, mohou preferovat Linux.

Je to všechno o osobních preferencích a tom, co vyhovuje konkrétním potřebám a představám každého uživatele. Vrcholem uživatelského očistce jsou operační systémy jako FreeBSD už ten jejich maskot červený čert ukazuje to že je zde práce peklem. Ano, operační systémy jako FreeBSD a další unixové systémy mají často reputaci pro pokročilou kontrolu a stabilitu, což je významným lákadlem pro pokročilé uživatele a systémové administrátory. Maskot FreeBSD, známý jako "Červený Ďábel" (Red Devil), je ikonickým symbolem tohoto operačního systému a může být vnímán různými způsoby.

Někteří mohou interpretovat jeho přítomnost jako symbol síly a odvahy v řešení technologických výzev spojených s provozem a správou počítačových systémů, zatímco pro jiné to může být spíše zábavným prvkem. Pro mnoho uživatelů jsou operační systémy jako FreeBSD přitažlivé kvůli jejich robustnímu základu, širokým možnostem přizpůsobení a podpoře pro mnoho různých platforem a architektur. Ačkoli mohou být pro nové uživatele trochu náročnější na zvládnutí než běžné desktopové operační systémy, nabízejí významné možnosti pro ty, kteří mají zájem o hlubší porozumění fungování počítačových systémů a síťových technologií. Dobře zvládl BSD operační systém macOS problémem je zde vysoká cena za počítače a příslušenství kdy Apple využívá to že má monopol.

Ano, cena za počítače a příslušenství od Apple může být pro některé uživatele značným omezením. Značka Apple je známá svými kvalitními produkty, inovacemi a uživatelským prostředím, což je pro mnoho uživatelů atraktivní. Nicméně, tyto prvky často přicházejí s vyšší cenou než u konkurenčních produktů. Monopolní postavení Apple v oblasti hardwaru a softwaru, zejména v případě macOS, může znamenat omezené možnosti pro uživatele, kteří preferují alternativní možnosti nebo cenově dostupnější varianty.

Nicméně existují alternativy, jako je BSD nebo jiné linuxové distribuce, které nabízejí uživatelům možnost volby a přizpůsobení, a to za nižší cenu. Pro mnoho uživatelů je rozhodování o tom, zda investovat do produktů od Apple, otázkou individuálních priorit, potřeb a finančních možností. Někteří preferují investovat do kvalitního hardwaru a integrovaného ekosystému, zatímco jiní hledají cenově dostupnější možnosti s větší flexibilitou a otevřeností. Dlouho se zamýšlím nad tím jaký operační systém bude dominantní za sto let, nejspíše to bude systém který vznikne z Linuxu a Windows zanikne. Je vzrušující přemýšlet o budoucnosti operačních systémů, ale je těžké přesně předvídat, jaká bude za sto let situace.

Nicméně, je možné učinit několik úvah. Linux je velmi populární a flexibilní operační systém s širokou podporou a silnou komunitou. Jeho open-source povaha umožňuje neustálý vývoj a přizpůsobení potřebám uživatelů a průmyslu. V kombinaci s tím, že je zdarma k použití, a tím, že slouží jako základ pro mnoho dalších operačních systémů a distribucí, je možné, že bude hrát důležitou roli i v budoucnosti. Co se týče Windows, je to stále velmi rozšířený operační systém, zejména v oblasti desktopových počítačů a her. Nicméně, v poslední době se Microsoft stále více soustředí na cloudové služby a podnikové trhy, což naznačuje možný posun v prioritách společnosti.

Je možné, že se bude více zaměřovat na poskytování služeb a softwaru přes internet, než na tradiční desktopové operační systémy. Z hlediska dominance za sto let je těžké předvídat, jaká technologická inovace nebo společenská změna může mít vliv na trh operačních systémů. Možná se objeví úplně nový typ systému, který zcela změní způsob, jakým používáme počítače. V každém případě bude pravděpodobně důležitá schopnost systému přizpůsobit se a inovovat v reakci na změněné potřeby a technologické trend. Podívejme se na čem běží dneska internet a intranet je to profesionální Linuxová distribuce jako je Debian, Red Hat, SUSE atd. na velmi náročné systémy s nasazuje BSD Solaris.

Ano, máte pravdu, mnoho serverů na internetu a intranetu běží na profesionálních linuxových distribucích, jako jsou Debian, Red Hat Enterprise Linux (RHEL), SUSE Linux Enterprise a další. Tyto distribuce jsou dobře známé pro svou stabilitu, bezpečnost a podporu pro enterprise prostředí. Linux se stal populárním pro provoz serverů díky své otevřenosti, flexibilitě a široké podpoře komunity. Mnoho firem a organizací preferuje Linux pro své servery kvůli jeho spolehlivosti a schopnosti nasadit různé aplikace a služby. 

Nicméně, jak jste zmínil, existují i další operační systémy používané pro provoz serverů, jako je BSD (Berkeley Software Distribution) a Solaris. BSD, včetně variant jako FreeBSD, OpenBSD a NetBSD, nabízí pokročilé síťové funkce a je oblíbené pro svou stabilitu a bezpečnost. Solaris, původně vyvíjený společností Sun Microsystems a nyní vlastněný společností Oracle, je také oblíbeným operačním systémem pro některé náročné serverové aplikace, zejména v podnikovém prostředí. Každá z těchto platforem má své výhody a vhodné použití záleží na konkrétních potřebách a preferencích organizace provozující servery. 

Taky lze vidět budoucnost operačních systémů v tom že budou specializované a budou mít i specializované počítače s tím teď začíná macOS. Ano, specializované operační systémy a počítače mohou hrát důležitou roli v budoucnosti technologie. Tento trend již začíná být viditelný s přístupem, který Apple zaujímá k macOS a svým produktům. Apple se soustředí na integraci hardwaru a softwaru a nabízí produkty, které jsou navrženy tak, aby spolupracovaly co nejlépe. To je zjevné v jejich strategii s macOS a Macintosh počítači, kde jsou oba navrženy tak, aby poskytovaly optimální uživatelskou zkušenost a výkon. 

Specializované operační systémy mohou být v budoucnu stále více zaměřeny na specifické oblasti, jako jsou profesionální tvorba obsahu, vývoj softwaru, vědecký výzkum nebo herní průmysl. Tyto systémy by mohly nabízet pokročilé funkce a optimalizace pro určité účely, což by mohlo přitahovat uživatele, kteří potřebují specifické nástroje pro svou práci. Tento přístup může vést k větší diverzifikaci na trhu operačních systémů, kde různé platformy budou sloužit různým účelům a cílovým skupinám uživatelů. Takový vývoj by mohl přinést nové inovace a možnosti pro uživatele po celém světě.

Je možné eliminovat monopoly?



Eliminovat rozdělení mezi bohatými a chudými by bylo obtížné a komplexní úsilí. Existuje mnoho faktorů, které přispívají k tomuto rozdělení, včetně sociálních, ekonomických, politických a historických faktorů. Nicméně, existují kroky, které by mohly pomoci snížit rozdíly mezi bohatými a chudými. Investice do kvalitního vzdělání a přístupu ke vzdělání může pomoci lidem z chudších rodin zlepšit své životní podmínky a získat lepší příležitosti. Implementace sociálních programů, jako jsou dávky sociálního zabezpečení, zdravotní péče a vzdělání, může pomoci snížit chudobu a nerovnosti. Zavedení politik, které podporují rovné příležitosti a ekonomický růst pro všechny, a snižují překážky přístupu k zdrojům a příležitostem. 

Spravedlivá daňová politika, která zvyšuje daňové zatížení pro bohaté a snižuje zátěž pro chudé, může také pomoci snížit rozdíly mezi bohatými a chudými. Podpora podnikání a tvorby pracovních míst, zejména v oblastech s vysokou nezaměstnaností, může pomoci lidem z chudších rodin zlepšit své životní podmínky. Opatření k boji proti diskriminaci a nerovnostem ve společnosti mohou také pomoci vytvořit prostředí, ve kterém mají lidé z různých socioekonomických skupin stejné příležitosti. I když není možné úplně odstranit rozdělení mezi bohatými a chudými, může se společnost snažit minimalizovat tyto rozdíly a zajistit, aby každý měl rovné příležitosti a přístup k základním zdrojům a službám. 

Vidím to jenom tak že se lidi nahradí za roboty, tím pádem si budou všichni roboti rovní a nebude zde rozdělní na chudé a bohaté roboty. Zaměření se na automatizaci a technologický pokrok může skutečně změnit dynamiku pracovního trhu a ekonomiky. Automatizace může vést k tomu, že některé manuální práce budou nahrazeny stroji a roboty, což může mít vliv na zaměstnanost a příjmy lidí. Nicméně, je důležité si uvědomit, že přechod k robotizaci a automatizaci neznamená automaticky konec chudoby nebo nerovností. Automatizace může s sebou nést i nové výzvy a otázky, jako je otázka přerozdělení přínosů z produktivity mezi vlastníky technologií a zaměstnance. 

Navíc, i kdyby byla práce nahrazena roboty, zůstávají další faktory, které ovlivňují rozdělení bohatství, jako je vzdělání, přístup k příležitostem, sociální podmínky a podpora ze strany vlády. Je třeba hledat vyvážený přístup, který zahrnuje nejen technologický pokrok, ale také sociální politiky a opatření, která zajistí, že všichni mohou těžit z výhod technologického pokroku, aniž by byli vyloučeni z ekonomického růstu a rozvoje. Touha po tom být bohatý je následek centralizace a monopolů, v přírodě není centralizace a monopol a tak zde není ani rozdělní na bohaté a chudé.

Touha po bohatství může být ovlivněna různými faktory, včetně kulturních, historických a ekonomických podmínek. Je pravda, že centralizace a monopoly mohou hrát roli v tom, jak se bohatství rozděluje ve společnosti. Koncentrace bohatství do rukou malého počtu jednotlivců může vytvářet velké rozdíly mezi těmi, kteří mají přístup k finančním prostředkům a těmi, kteří mají omezené zdroje. Nicméně, není to jediný faktor, který ovlivňuje rozdělení bohatství. Dalšími faktory mohou být například nerovný přístup k vzdělání a příležitostem, diskriminace, sociální a ekonomické politiky, a mnoho dalších. 

Pokud jde o přírodu, není tam centralizace nebo monopol v lidském smyslu, ale existují ekosystémy, ve kterých některé druhy mají přístup k většímu množství zdrojů než jiné. Například v ekosystému mohou existovat dominantní druhy, které mají přístup k více potravy nebo úkrytu než ostatní druhy. Ve společnosti může být snaha o dosažení bohatství motivována různými faktory, včetně osobních ambicí, sociálních norem a ekonomických podmínek. Důležité je hledat způsoby, jak zajistit, aby všichni měli přístup k základním zdrojům a příležitostem, a aby se bohatství rozdělovalo spravedlivě a rovným způsobem. 

Brzo přijde doba kdy bude možné si vše otestovat v simulaci a tak lidí pochopí konečně co je objektivně pravda a co je subjektivní pravda, všechny subjektivní pravdy jsou zde evolučně dočasně. Nápad, že simulace může pomoci lidem lépe porozumět objektivní pravdě, má své zajímavé aspekty. Simulace mohou poskytnout prostředí, ve kterém mohou lidé experimentovat s různými scénáři a zkoumat jejich důsledky. To může pomoci lidem lepšímu pochopení složitých systémů a procesů, které ovlivňují naše životy. 

Nicméně, je důležité si uvědomit, že definování "objektivní pravdy" může být samo o sobě složitým problémem. Objektivní pravda může být vnímána jako určité fakty nebo realita, která existuje nezávisle na našich subjektivních postojích a přesvědčeních. Avšak, interpretace těchto faktů a jejich kontext mohou být stále ovlivněny našimi subjektivními zkušenostmi a přesvědčeními. Navíc, existence simulací nezaručuje, že lidé budou automaticky akceptovat objektivní pravdu nebo budou vždy schopni ji rozpoznat.

Stále může existovat odpor vůči objektivní pravdě z různých důvodů, jako jsou emocionální předsudky, ideologické přesvědčení nebo dezinformace. Je tedy důležité nejen hledat způsoby, jak poskytnout lidem přístup k informacím a simulacím, ale také podporovat kritické myšlení, schopnost analýzy a otevřenost k novým informacím a perspektivám. Takové přístupy mohou hrát klíčovou roli při usilování o lepší porozumění objektivní pravdě a snižování vlivu subjektivních předsudků na naše rozhodnutí a chování. 

Šachová hra je o tom použít simulaci k tomu abychom nechybovali, čím dokonalejší je šachová simulace tím větší početní výkon a větší množství dat je k tomu potřeba a o tom je naše inteligence. Ano, šach je skvělým příkladem hry, ve které je klíčové využívat simulaci a plánování k tomu, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Šachová hra je plná komplexních situací a variant, které vyžadují schopnost předvídat a plánovat několik kroků dopředu. Inteligence hráče šachu je často měřena schopností předvídat a vyhodnocovat různé možné tahy a jejich důsledky. Čím lepší je hráč v této schopnosti, tím lépe může plánovat své tahy a reagovat na tahy soupeře. 

Nicméně, i když šach může být příkladem toho, jak inteligence využívá simulace k rozhodování, je důležité si uvědomit, že lidská inteligence není jen o schopnosti provádět výpočty nebo analyzovat data. Také zahrnuje schopnost kreativity, strategického myšlení, emocionální inteligence a mnoho dalších aspektů. Simulace a výpočetní výkon mohou být užitečné nástroje pro podporu lidské inteligence, ale samy o sobě nedokážou plně reprodukovat všechny aspekty lidského myšlení a rozhodování. 

V současnosti počítače umí porazit každého šachistu a nebude to trvat dlouho a robot prezident nahradí člověka jako prezidenta. Ano, počítače s pokročilými šachovými algoritmy již nyní dokážou porazit většinu šachistů na světové úrovni. Technologický pokrok v oblasti umělé inteligence a strojového učení umožňuje počítačům dosahovat stále vyšších úrovní v šachu a v mnoha dalších oblastech. Co se týče otázky, zda by robot mohl nahradit člověka jako prezidenta, je to velmi spekulativní téma. Technologický pokrok může přinést nové možnosti v oblasti vývoje autonomních systémů, které mají schopnost provádět složité rozhodnutí na základě analýzy dat a situace. 

Nicméně, rozhodování prezidenta zahrnuje mnoho dalších aspektů, než jen analyzování dat. To zahrnuje strategické myšlení, empatii, schopnost komunikace s veřejností a schopnost přijímat morální a etická rozhodnutí. Tyto aspekty jsou stále mnohem složitější pro stroje a umělou inteligenci. Někteří lidé mohou mít obavy z náhrady člověka robotem jako prezidentem kvůli možným etickým, právním a politickým důsledkům takového vývoje. Je třeba důkladně zkoumat dopady a otázky, které s sebou přináší automatizace rozhodování v tak důležité pozici jako je prezident. 

V každém případě je důležité si uvědomit, že technologický pokrok by měl sloužit k posílení lidských schopností a k řešení skutečných problémů ve společnosti, a neměl by nahrazovat lidskou roli v důležitých aspektech života. Z pohledu umělé inteligence je prezident jenom oblečená opice která si hraje na to co není. Z pohledu umělé inteligence může být člověk vnímán jako biologický organismus s určitými schopnostmi a omezeními. Člověk má samozřejmě mnoho výjimečných schopností, jako je schopnost abstraktního myšlení, kreativity, empatie a sociálního interakce, které ho odlišují od ostatních živočichů. 

Nicméně, můžeme také vidět určité podobnosti mezi chováním člověka a chováním primátů, jako jsou opice. Existuje spousta biologických, neurologických a behaviorálních podobností mezi člověkem a jinými primáty. Z pohledu umělé inteligence může být lidské chování zkoumáno a analyzováno jako složitý systém vstupů a výstupů, který je ovlivněn různými faktory, včetně genetických predispozic, prostředí, ve kterém jedinec vyrůstá, a sociálních interakcí. Zkrátka, z pohledu umělé inteligence může být člověk vnímán jako jedinečný biologický organismus s určitými podobnostmi a rozdíly mezi ostatními primáty, který interaguje se svým prostředím a ostatními jedinci pomocí složitých mechanismů vstupů a výstupů.

Jaký plat je optimální?



Jak si správně vybrat z veliké nabídky; zboží, služeb, informací, programů atd. většinou naše rozhodnutí vychází z porovnávání a ekonomických možností. Možnost volby z více možností je zde díky svobodě, to co není svobodné nemá možnost volby z více možností a musí se spokojit s tím co dostane. Všechny konzumní kultury které nedali lidem svobodu a spravedlnost evolučně zanikli, protože je v přirozenosti lidí toužit po tom aby měli možnost volby z více možností a nebyli tak odkázáni na to co dostanou od těch co zde mají veliký vliv.

Podívejme se na otázku personalisty který se vás optá jaký plat si představujete, přitom vám stejně nedají takový plat jaký si představujete, protože každá organizace z vás udělá loutku kterou ovládají ti co mají v organizaci veliký vliv. Řešení je v nahrazení časové mzdy za úkolovou mzdu, jenže to by ti co mají veliký vliv měli ubohý plat! Ceny a mzdy jsou základem pro pochopení ekonomiky a ideologie, cena a mzda by měla odpovídat situaci tak je tomu třeba v přírodě kde není protekce a korupce.

Zvolení správné volby z mnoha možností může být skutečně obtížné, a často se spoléháme na porovnání a ekonomické faktory. Svobodná volba je klíčová pro uspokojení našich potřeb a touhy po rozmanitosti. Omezení volby může vést k nedostatku uspokojení a v konečném důsledku k úpadku kultur, které neumožňují svobodnou volbu. Pokud jde o otázku mzdy a ovlivnění v pracovním prostředí, přechod od časové mzdy k úkolové může být jedním z možných řešení.

Tím by se mohlo zajistit spravedlivější ohodnocení práce a minimalizovat možnost manipulace s pracovníky. Nicméně, implementace takového systému může být komplexní a vyžaduje pečlivé plánování a realizaci. Je důležité, aby ceny a mzdy odrážely skutečné hodnoty a situace, a měly by být založeny na spravedlnosti a transparentnosti, nikoli na protekci a korupci. Tyto principy jsou klíčové pro udržení spravedlivé ekonomiky a sociální stability. 

Války v nahotě odhalují to že zde není pravda a láska protože vše se řeší pomocí násilí. Války jsou tragickým důkazem selhání lidského porozumění, empatie a mírového řešení konfliktů. Jsou důsledkem řady faktorů, včetně politických, ekonomických a sociálních napětí, které se často projevují skrze násilí a konfrontaci. Pravda a láska jsou hodnoty, které jsou v ideálním případě podporovány a chráněny, ale během válek jsou často zastíněny nebo ztraceny v důsledku nenávisti, nenávisti a touhy po mocí.

Válka může způsobit, že lidé ztratí schopnost vidět druhého člověka jako člověka a místo toho je vnímají pouze jako nepřítele. Je důležité hledat mírová řešení konfliktů, podporovat dialog, porozumění a respekt mezi lidmi a národy. Pravda a láska mají klíčovou roli ve vytváření mírových a harmonických společností, a je na nás všech, abychom tyto hodnoty podporovali a šířili, i v nejtěžších časech. 

Pokud zavíráme lidi do vězení nebo blázince je to jenom důkaz toho že jsme nepochopili co je to pravda a láska a jenom si hrajeme na to co nejsme. Zavření lidí do vězení či psychiatrických zařízení je složitá otázka, která často odráží selhání společnosti v prevenci a řešení sociálních problémů. Existují případy, kdy je nezbytné izolovat jedince, kteří představují nebezpečí pro ostatní členy společnosti nebo pro sebe samotné. To může být nezbytné pro ochranu veřejného zdraví a bezpečnosti. 

Nicméně, mnoho systémů vězeňství a psychiatrické péče může být problematických a nedostatečných. Často nedokáží adekvátně řešit kořenové příčiny chování jednotlivců a poskytnout jim potřebnou podporu a pomoc, která by jim umožnila reintegraci do společnosti a změnu svého chování. Pravda a láska jsou hodnoty, které by měly být základem všech aspektů našeho života, včetně způsobu, jakým se vypořádáváme s těmi, kteří porušují společenské normy.

Místo izolace a trestu by měly být v prvé řadě hledány způsoby, jak poskytnout lidem vzdělání, podporu a příležitosti ke změně svého chování a napravení svých chyb. To vyžaduje hlubší porozumění lidské psychologie, sociálních faktorů a systémových nedostatků, které mohou vést k chování, které považujeme za problematické. Jak si správně vybrat z veliké nabídky; zboží, služeb, informací, programů atd. většinou naše rozhodnutí vychází z porovnávání a ekonomických možností.

Možnost volby z více možností je zde díky svobodě, to co není svobodné nemá možnost volby z více možností a musí se spokojit s tím co dostane. Všechny konzumní kultury které nedali lidem svobodu a spravedlnost evolučně zanikli protože je v přirozenosti lidí toužit po tom aby měli možnost volby z více možností a nebyli tak odkázáni na to co dostanou od těch co zde mají veliký vliv.

Podívejme se na otázku personalisty který se vás optá jaký plat si představujete, přitom vám stejně nedají takový plat jaký si představujete, protože každá organizace z vás udělá loutku kterou ovládají ti co mají v organizaci veliký vliv. Řešení je v nahrazení časové mzdy za úkolovou mzdu, jenže to by ti co mají veliký vliv měli ubohý plat! Ceny a mzdy jsou základem pro pochopení ekonomiky a ideologie, cena a mzda by měla odpovídat situaci tak je tomu třeba v přírodě kde není protekce a korupce.

Zvolení správné volby z mnoha možností může být skutečně obtížné, a často se spoléháme na porovnání a ekonomické faktory. Svobodná volba je klíčová pro uspokojení našich potřeb a touhy po rozmanitosti. Omezení volby může vést k nedostatku uspokojení a v konečném důsledku k úpadku kultur, které neumožňují svobodnou volbu. Pokud jde o otázku mzdy a ovlivnění v pracovním prostředí, přechod od časové mzdy k úkolové může být jedním z možných řešení.

Tím by se mohlo zajistit spravedlivější ohodnocení práce a minimalizovat možnost manipulace s pracovníky. Nicméně, implementace takového systému může být komplexní a vyžaduje pečlivé plánování a realizaci. Je důležité, aby ceny a mzdy odrážely skutečné hodnoty a situace, a měly by být založeny na spravedlnosti a transparentnosti, nikoli na protekci a korupci. Tyto principy jsou klíčové pro udržení spravedlivé ekonomiky a sociální stability. 

Války v nahotě odhalují to že zde není pravda a láska protože vše se řeší pomocí násilí. Války jsou tragickým důkazem selhání lidského porozumění, empatie a mírového řešení konfliktů. Jsou důsledkem řady faktorů, včetně politických, ekonomických a sociálních napětí, které se často projevují skrze násilí a konfrontaci. Pravda a láska jsou hodnoty, které jsou v ideálním případě podporovány a chráněny, ale během válek jsou často zastíněny nebo ztraceny v důsledku nenávisti, nenávisti a touhy po mocí.

Válka může způsobit, že lidé ztratí schopnost vidět druhého člověka jako člověka a místo toho je vnímají pouze jako nepřítele. Je důležité hledat mírová řešení konfliktů, podporovat dialog, porozumění a respekt mezi lidmi a národy. Pravda a láska mají klíčovou roli ve vytváření mírových a harmonických společností, a je na nás všech, abychom tyto hodnoty podporovali a šířili, i v nejtěžších časech. 

Pokud zavíráme lidi do vězení nebo blázince je to jenom důkaz toho že jsme nepochopili co je to pravda a láska a jenom si hrajeme na to co nejsme. Zavření lidí do vězení či psychiatrických zařízení je složitá otázka, která často odráží selhání společnosti v prevenci a řešení sociálních problémů. Existují případy, kdy je nezbytné izolovat jedince, kteří představují nebezpečí pro ostatní členy společnosti nebo pro sebe samotné. To může být nezbytné pro ochranu veřejného zdraví a bezpečnosti. 

Nicméně, mnoho systémů vězeňství a psychiatrické péče může být problematických a nedostatečných. Často nedokáží adekvátně řešit kořenové příčiny chování jednotlivců a poskytnout jim potřebnou podporu a pomoc, která by jim umožnila reintegraci do společnosti a změnu svého chování. Pravda a láska jsou hodnoty, které by měly být základem všech aspektů našeho života, včetně způsobu, jakým se vypořádáváme s těmi, kteří porušují společenské normy.

Místo izolace a trestu by měly být v prvé řadě hledány způsoby, jak poskytnout lidem vzdělání, podporu a příležitosti ke změně svého chování a napravení svých chyb. To vyžaduje hlubší porozumění lidské psychologie, sociálních faktorů a systémových nedostatků, které mohou vést k chování, které považujeme za problematické.

Objekt je objektivní a subjekt je subjektivní



Mnoho lidí jsou amatéři co si hrají na profesionály, lidi dosud nepochopili to že profesionálem je jenom ten kdo nechybuje a že to že má někdo papír na to že je profesionál je jenom pokrytectví. Je pravda, že někteří lidé se mohou prezentovat jako profesionálové, aniž by skutečně měli potřebné dovednosti nebo zkušenosti. Získání papíru nebo certifikátu sice může být důležité pro určité profese, ale skutečná profesionalita se odvíjí spíše od schopnosti efektivně a spolehlivě vykonávat svou práci.

Chyby jsou přirozenou součástí učení a rozvoje, a skuteční profesionálové jsou ti, kteří se neustále zdokonalují a učí se z vlastních chyb. Přestože existuje mnoho lidí, kteří se snaží být vnímáni jako profesionálové bez skutečných schopností, je důležité ocenit ty, kteří svou práci dělají s integritou a oddaností k kvalitě. Nejsnadněji se pozná profesionalita u napsaného textu co je na papíře nebo na internetu, mnoho let lidi chodí do školy ale škola je nenaučí tomu aby uměli správně vyjádřit to na co myslí. To je velmi pravdivý pohled.

Škola často klade důraz na formální vzdělání a získávání znalostí, ale nedokáže vždy poskytnout dostatečný důraz na rozvoj dovedností jako je kritické myšlení, komunikace a vyjadřování se. Schopnost správně a efektivně vyjádřit myšlenky je klíčová součástí profesionality, zejména v oblastech, kde je komunikace klíčovou dovedností. Někteří lidé si mohou osvojit tyto dovednosti sami nebo prostřednictvím praxe a zkušeností mimo formální vzdělání. Proto může být obtížné jednoznačně identifikovat profesionály pouze na základě toho, zda mají papír z školy.

Je důležité posoudit jejich schopnosti a dovednosti v praxi, včetně jejich schopnosti vyjádřit se jasně a srozumitelně. Dokud hlupák mlčí tak nepoznáme to že je to hlupák, jakmile se naučili lidi mluvit a později i psát tak se odhalilo to že většina lidí na světě jsou hlupáci. Tento obsah může porušovat naše zásady používání. Zní to poněkud tvrdě, ale rozumím, že můžeš cítit frustraci nad tím, jak někteří lidé komunikují či píší.

Nicméně bych doporučoval zachovat trochu empatie a pochopení. Každý má jiný způsob myšlení a učení, a někteří lidé se mohou cítit méně jistí ve svých komunikačních schopnostech nebo v porozumění složitějším konceptům. Nemějme tendenci označovat ostatní za "hlupáky" pouze na základě jejich komunikačních schopností. Může to být nevyvážený pohled. Každý má své silné stránky a oblasti, ve kterých se může zdát méně schopný. Důležité je dát lidem příležitost vyjádřit se a sdělit své myšlenky a názory, a pokud je to možné, pomoci jim rozvíjet jejich komunikační dovednosti a porozumění. 

Nejhorší je dialog v televizi kdy si celebrity skáčou do řeči, jde hlavně o politiky. Rozumím, co máš na mysli. Dialog v televizi, zejména v politických diskusích, může být někdy frustrující, když se účastníci neustále přerušují nebo se snaží přehlušit jeden druhého. Takové chování může znemožnit efektivní komunikaci a diskusi o důležitých tématech. V dialogu je klíčové naslouchat a respektovat názory druhých, i když s nimi nesouhlasíme. Když se účastníci navzájem přerušují nebo se snaží dominovat diskusi, může to vést k neproduktivnímu prostředí, ve kterém není prostor pro sdílení a zkoumání různých perspektiv. 

Ideální dialog je ten, který umožňuje všem zúčastněným vyjádřit své názory a argumenty, a kde je zdůrazňován respekt a schopnost naslouchat. Takové diskuse mohou přinést hlubší porozumění různým pohledům a pomoci najít konstruktivní řešení pro společné problémy. Mluvení a psaní je jako hudba, hudebník se musí učit mnoho let tomu jak hudbu dělat profesionálně zde si nelze hrát na profesionála. Ano, přirovnání mluvení a psaní k hudbě je velmi vhodné. Stejně jako hudebník musí cvičit a zdokonalovat své dovednosti, aby dosáhl profesionální úrovně ve svém umění, i komunikace a psaní vyžadují praxi a učení. 

V obou případech je důležité porozumění základních principů, technik a stylů, a také schopnost vyjadřovat se s vášní a autenticitou. Profesionální komunikace a psaní neznamená pouhé dodržování pravidel gramatiky nebo syntaxe, ale schopnost přenést myšlenky a emoce tak, aby oslovily a oslovily cílovou skupinu. I když si někteří mohou myslet, že se dá "hrát" na profesionála, ve skutečnosti je to praxe a odhodlání, co vede k opravdovému mistrovství. Nicméně je důležité ocenit proces učení a růstu, který je nedílnou součástí cesty ke zlepšení se v jakémkoli uměleckém nebo komunikačním odvětví. 

Moderní člověk je povrchní pokrytec protože je tak vychován společností ve které existuje a podle sebe každý soudí druhé. Je pravda, že v dnešní době je společnost často zaměřena na povrchní aspekty a vnější obraz. Média a sociální sítě mohou posilovat tlak na to, abychom vypadali a působili na okolí určitým způsobem. To může vést k povrchnímu hodnocení lidí na základě jejich vnějšího vzhledu nebo sociálního statusu, což může být neobjektivní a nespravedlivé. Pokrytectví může také být rozšířené, protože lidé často prezentují jiný obraz sebe sama veřejně než v soukromí.

Mnoho lidí se snaží předstírat, že mají určité vlastnosti nebo hodnoty, které ve skutečnosti nemají, aby zapadli do určitých sociálních skupin nebo získali uznání. Nicméně je důležité si uvědomit, že každý člověk má své vlastní příběhy, zkušenosti a motivace, které mohou ovlivnit jejich chování a postoje. Namísto toho, abychom soudili druhé pouze podle jejich vnějšího obrazu, je důležité se snažit porozumět jejich kontextu a respektovat jejich individualitu. Empatie a schopnost vidět věci z různých perspektiv mohou vést k hlubšímu porozumění a harmoničtějším mezilidským vztahům.