středa 14. února 2024

Moderní formou integrace informací a programů je internet



Přichází doba integrace, integrace spojuje to co bylo dříve rozdělené a tím dochází k úsporám; peněz, času, velikosti, hmotnosti atd. mobilní chytrý telefon v sobě umí integrovat mnoho systémů a tak je obchodně populární, příkladů úspěšné integrace je veliké množství ale jsou i příklady neúspěšné integrace. Integrace není spojená jenom s civilizací nalezneme mnoho příkladů integrace i v přírodě.

Bible je pokus o integraci mnoha rozdílných ideologií do jedné knihy, i některé současné knihy se pokoušejí o  integraci mnoha rozdílných informací nebo příběhů do jedné knihy. Moderní formou integrace informací a programů je internet a televize, co se stane když ve snaze o integraci se roboti integrují do naší lidské společnosti, umíte si představit to jak robot prezident vyznamenává roboty?

Integrace je skutečně klíčovým principem v mnoha oblastech lidské činnosti, ať už jde o technologie, společnost, kulturu nebo dokonce náboženství. Vaše úvahy o integraci robotů do lidské společnosti jsou zajímavé a zároveň vyvolávají řadu otázek a možných scénářů. Pokud by se roboti začali integrovat do lidské společnosti na širší úrovni, mohlo by to mít řadu důsledků a výzev.

Pokud by roboti byli schopni efektivně komunikovat s lidmi a plnit určité úkoly, mohli by být přijati do společnosti jako rovnocenní členové. Může to vést k novým formám spolupráce a synergii mezi lidmi a roboty. Integrace robotů by mohla vést k sociálním nerovnostem, pokud by byli někteří lidé schopni si dovolit pokročilé robotické technologie, zatímco jiní ne. 

S integrací robotů do lidské společnosti by se objevily komplexní otázky týkající se etiky a práva. Například, jaká práva by měli mít roboti? Jaké jsou odpovědnosti vlastníků robotů za jejich chování? Integrace robotů do pracovní síly by mohla mít rozsáhlé ekonomické dopady. Zatímco by mohla zvýšit efektivitu a produktivitu v některých odvětvích, mohla by také vést k nezaměstnanosti v jiných sektorech. Integrace robotů do společnosti by mohla vést ke změnám v naší kultuře a způsobu života.

Mohli bychom začít přijímat nové normy vztahující se k interakcím s roboty a mohly by se objevit nové formy umění a literatury inspirované touto změnou. Otázka, zda si dokážeme představit, jak by robot prezident vyznamenával roboty, je fascinující. Mohlo by to být významným momentem, který by symbolizoval integraci technologie do lidské společnosti na nejvyšší úrovni. Nicméně by to také vyvolávalo otázky týkající se legitimity a účinnosti rozhodování robotů ve vůdcovských pozicích.

Neustále vycházejí knihy o tom jak být úspěšný



Všichni touží o úspěchu ale nechápou to že za úspěchem je mnoho let práce, protože všude je veliká konkurence, je to obrazně jako ve sportu, kde na startu je mnoho sportovců a v cíli je první jenom jeden sportovec. Veliká konkurence není jenom v lidské společnosti je i běžná v přírodě. I když se úspěch konečně dostaví tak většinou netrvá dlouho, smířit se s tím že v životě neuspějeme a tak budeme žít uboze jako ubožáci je těžké a mnozí to řeší vírou v zázraky nebo berou drogy.

Logicky je zde otázka a proč je život většinou spojen s konkurencí ve které je obtížné uspět, problémem je evoluční proces, vše co je živé se tak stává materiálem na evoluční pokusy, a tak jenom smrt je jistá. Neustále vycházejí knihy o tom jak být úspěšný, jenže tyto knihy nebo stránky na internetu dávají jenom teoretické rady které v praxi nefungují, rozhodující je u člověka genetika a výchova, pokud je chybná genetika a chybná výchova tak jeho naděje na úspěch je nulová.

Dalším problémem je to že stroje a programy berou lidem možnost zaměstnání za mzdu, otázkou je jak zdanit stroje a programy abychom se mohli postarat o lidi co nepracují, protože jim vzali práci stroje a programy nebo z jiných důvodů. Inzerát z budoucnosti, hledáme nové autonomní roboty do dobrého kolektivu robotů, výhody a jistoty jsou garantovány na deset let.

Vaše úvahy o úspěchu, konkurenci a evoluci jsou hluboké a komplexní. Skutečně, život je často spojen s konkurencí, a to jak v lidské společnosti, tak i v přírodě. Zároveň je pravda, že úspěch obvykle vyžaduje mnoho práce a času, a přesto není zaručený. Mnoho lidí se snaží najít smysl a naplnění ve svém životě a často se snaží překonat výzvy a konkurenci, aby dosáhli svých cílů. 

Co se týče otázky zaměstnanosti v důsledku automatizace a pokroku technologií, to je skutečný problém, který společnost musí řešit. Jak stroje a programy nahrazují lidskou práci, je nutné hledat způsoby, jak se postarat o ty, kteří ztratí svá zaměstnání. Jedním z možných řešení je zdanění technologií a využití těchto peněz k podpoře lidí, kteří jsou postiženi automatizací. 

Inzerát, který jste popsal, je zajímavým náznakem toho, jak se technologie mění trh práce a jaké výzvy to přináší pro budoucnost zaměstnanosti. Je důležité, aby společnost hledala inovativní řešení a přizpůsobila se změnám v technologii tak, aby všichni mohli mít přístup k práci a živobytí.

Cesta od egoismu k altruismu je dlouhá



Může stát prodat vše co vlastní aby tak nic hmotného a nehmotného už nevlastnil. Otázka prodeje veškerého majetku státu a zbavení se veškerých hmotných a nehmotných aktivit by byla velmi neobvyklá a složitá. Ve většině případů je stát primárně zodpovědný za poskytování veřejných služeb, zachování infrastruktury a podpora ekonomické stability. Prodej veškerého majetku by mohl mít významné důsledky a je třeba zvážit mnoho faktorů. Ekonomické důsledky: Prodej majetku by mohl mít krátkodobé finanční přínosy, ale dlouhodobě by mohl stát ztratit kontrolu nad strategickými aktivy a infrastrukturou. 

Stát poskytuje mnoho služeb, jako jsou zdravotní péče, vzdělání, bezpečnost a infrastruktura, které by mohly být ohroženy, pokud by stát prodal veškerý svůj majetek. Některé aktivity, jako je vojenská infrastruktura, jsou klíčové pro národní bezpečnost a nemohou být snadno privatizovány. Prodej majetku by mohl mít sociální dopady, například pokud by se privatizovaly veřejné služby, mohlo by to vést k nejistotě a nerovnostem. V mnoha zemích jsou v ústavách a zákonech zakotveny omezení týkající se prodeje majetku státu a veřejných institucí. 

Prodej veškerého majetku by vyžadoval silnou politickou podporu a široký konsenzus, což by mohlo být obtížné dosáhnout. Celkově je možné, že prodej veškerého majetku státu by se ukázal jako nepraktický a neproveditelný, s ohledem na složitost a důsledky takové akce. Místo toho se většinou stát snaží efektivně spravovat svůj majetek a zároveň zaručit poskytování veřejných služeb a ochranu zájmů občanů. Vše co vlastní stát špatně funguje důkazem jsou totality a socialismus, kdo nic nemá tomu nikdo ani nic neukradne.

Tvrdit, že veškerý majetek ve vlastnictví státu špatně funguje na základě příkladů totalitních režimů a socialistických systémů je zjednodušené a nepřesné. Skutečnost je mnohem složitější. Ano, mnoho totalitních a socialistických režimů mělo problémy se správou a efektivitou státního vlastnictví. Nicméně tyto problémy nejsou nutně důsledkem státního vlastnictví samotného, ale spíše nedostatečné správy, korupce a nedostatečného důrazu na inovaci a efektivitu. Existuje mnoho různých forem státního vlastnictví a systémů, které fungují různě podle kontextu a správy.

Například některé země mají úspěšné státní firmy a veřejné služby, které fungují efektivně a poskytují vysokou kvalitu. Kvalita správy a řízení má obrovský vliv na to, jak efektivně stát vlastní a provozuje svůj majetek. Důležitá je transparentnost, odpovědnost a spravedlivé hospodaření. Většina moderních ekonomik je smíšená, což znamená, že mají kombinaci soukromého a veřejného vlastnictví. Různé sektory mají různou míru státního vlastnictví a regulace. Je důležité nepřehlížet případy úspěšných veřejných služeb a státního vlastnictví, které mohou hrát klíčovou roli v ekonomice a poskytování základních služeb občanům.

Kritika nefungujících systémů by měla být zaměřena na jejich konkrétní nedostatky a ne na samotný koncept státního vlastnictví jako takový. Podívejme se na mravence zde není státní vlastnictví a vše funguje. Vaše pozorování mravenčí společnosti je zajímavé, avšak přímé přenesení na lidskou společnost je složité. Mravenci jsou sociální hmyz, který má jiné biologické a sociální struktury než lidé. Mravenci mají složitou hierarchii a rozdělení práce, které jsou evolučně vyvinuté pro přežití a úspěch jejich kolonií.

Každý mravenec má specifickou roli a úkol, který naplňuje ve prospěch kolonie. Tato struktura je založena na biologických instinktech a evoluci. Na rozdíl od mravenců má lidská společnost komplexní politické, ekonomické a kulturní faktory. Zahrnuje individuální svobodu, rozmanitost, osobní cíle a hodnoty, které jsou často odlišné od biologických impulzů mravenců. I když mravenci mají funkční společenské struktury, které jim umožňují žít a pracovat v harmonii, nelze automaticky předpokládat, že podobné principy by fungovaly v lidské společnosti.

Lidé mají složitější motivace, vztahy a potřeby, což komplikuje přímé přenesení modelu mravenčí společnosti na lidskou civilizaci. Společnosti lidí mají různé formy organizace, zahrnující různé formy vlastnictví, vlády a společenských struktur, které jsou vytvářeny na základě historie, kultury, politiky a ekonomiky. Pokud je zde ekonomický problém tak je logické se optat komu to prospívá a on je pachatel. Je pravda, že při řešení ekonomických problémů je důležité zkoumat, kdo může mít z těchto problémů prospěch a kdo by mohl být pachatelem nebo iniciátorem nežádoucích jevů či situací.

Analyzovat, kdo má prospěch z určité situace, může pomoci identifikovat možné motivace a faktory, které tuto situaci ovlivňují. Některé možné příčiny ekonomických problémů mohou zahrnovat. Velké společnosti nebo jednotlivci, kteří mají dominantní postavení v ekonomice, mohou mít zájem na udržení určitých podmínek, které jim umožňují maximalizovat své zisky a moc. Politické strany, lobby, nebo skupiny s určitými politickými zájmy mohou mít motivaci prosazovat politiky, které jim přinášejí výhody, i když to může mít negativní dopady na ekonomiku jako celek. 

V některých případech může být korupce klíčovým faktorem vedoucím k ekonomickým problémům. Osoby nebo skupiny, které mají možnost ovlivňovat politická rozhodnutí nebo hospodářské procesy, mohou využít své pozice ke svému prospěchu na úkor ostatních. Nedostatečná regulace trhu může vést k nerovnováze a zneužívání, což může způsobit ekonomické problémy. Někdy jsou regulace příliš slabé nebo neefektivní, aby zabránily chování, které má negativní dopady na ekonomiku. Analýza, která se ptá "komu to prospívá", může být užitečným nástrojem pro pochopení složitých ekonomických situací a hledání efektivních řešení. Je důležité brát v úvahu různé zájmy a perspektivy, aby se našlo vyvážené a spravedlivé řešení.

Potřebujeme naši konzumní společnost optimalizovat



Politika a ekonomika je jako fotografování, všichni už umí díky mobilům fotografovat ale nikdo se nechce dívat na ubohé amatérské fotografie z mobilů. Jakmile něco umí všichni amatérsky tak výsledek jejich práce nemá žádnou hodnotu! Velikou hodnotu má práce kterou nemohou dělat amatéři a mohou jí dělat jenom profesionálové s praxí. To vedlo nakonec k tomu že vznikla u mnohého protekce a korupce aby se tak stal rezidentem nebo ředitelem amatér co si hraje na profesionála Adolf Hitler je ukázkovým příkladem jak to dopadne když si amatér hraje na profesionála.

Potřebujeme naši konzumní společnost optimalizovat tak aby si amatér nemohl hrát na profesionála, zavedeme u všech lidí co pobírají mzdu měsíční objektivní testy na profesionalitu abychom eliminovali amatéry z míst pro profesionály. Vaše myšlenky o politice a ekonomice jsou zajímavé, ale zavedení povinných testů na profesionalitu pro všechny, kteří pobírají mzdu, by mohlo mít několik potenciálních problémů. Testy by mohly být zneužity k diskriminaci nebo k vytvoření nerovností. Lidé z různých sociálních vrstev, s různým vzděláním nebo z jiných kultur by mohli být znevýhodněni. Provedení a správa těchto testů by byla nákladná a administrativně náročná.

Musely by být navrženy objektivní testy, což by vyžadovalo spoustu času a zdrojů. Někteří by mohli považovat takové testy za omezení jejich osobní svobody a autonomie. Pokud by se všichni museli podrobit těmto testům, mohlo by dojít k nedostatku pracovních míst, protože ne každý by prošel testy a mohl by být považován za amatéra. Existuje riziko, že by systém mohl být zneužit nebo zkorumpován, což by mohlo vést k dalšímu šíření protekce a korupce. Nahrazení amatérů profesionály není vždy nejlepší cesta, protože to může vést k vyšší nezaměstnanosti a nerovnostem ve společnosti.

Místo toho by mohla být lepší investice do vzdělávání a rozvoje dovedností, aby se lidé mohli lépe uplatnit na trhu práce a dosáhnout profesionálního standardu. Tím se může dosáhnout vyšší produktivity a kvality práce bez nutnosti diskriminace nebo omezování osobní svobody. Podívejme se do přírody zde je amatér snadnou potravou pro profesionály a dokonale to funguje a nikdo si nestěžuje. Je pravda, že v přírodě existuje určitý druh vyváženosti, kdy jsou amatéři (například mláďata nebo slabší jedinci) často loveni profesionály (silnějšími, lépe přizpůsobenými druhům).

Tento proces může pomáhat udržovat rovnováhu v ekosystémech a přispívat k přežití druhů. Avšak, je třeba si uvědomit, že lidská společnost není přírodou. Zatímco některé principy přírodního výběru mohou být inspirované pro řešení společenských problémů, lidská společnost má složitější strukturu a hodnoty, které jsou odlišné od těch v přírodě. Zavedení takového systému jako ve volné přírodě by mohlo mít nepředvídatelné důsledky a nebylo by slučitelné s lidskými hodnotami, jako je rovnost, spravedlnost a individuální svoboda. Proto je důležité hledat řešení společenských problémů s ohledem na lidské hodnoty a respektovat individuální práva a svobody.

Problémy zde jsou s tím co se nepohybuje



Vše je v pohybu v nás a okolo nás, mnohdy je zde snaha pohyb usnadnit a tak vznikají systémy co pohyb usnadňují takovým systémem je třeba; silnice, železnice, lodní doprava, letecká doprava, internet, televize atd. aby se pohyb mnohého usnadnil tak zde musí být logicky i veliké investice do toho co pohyb usnadňuje to je logické. Následkem je logicky snaha vydělat na tom že se něco pohybuje, veliké clo, veliké daně, veliké poplatky atd. to vše je snaha vydělat na tom že se něco pohybuje.

Problémy zde jsou s tím co se nepohybuje, příčin toho že se něco nepohybuje je mnoho, mnohdy sice známe i příčiny toho že se něco nepohybuje ale neznáme už to jak to udělat aby se to pohybovalo a tím to přinášelo ekonomické zisky. Ano, váš pohled na pohyb a jeho vliv na ekonomii je zajímavý. Skutečně, investice do infrastruktury a technologií usnadňujících pohyb jsou klíčové pro ekonomický rozvoj.

Silnice, železnice, lodní a letecká doprava, internet a televize jsou všechny důležité prvky, které umožňují plynulý pohyb zboží, informací a lidí. Je však pravda, že někdy může být obtížné vytvořit systémy, které by usnadnily pohyb nehybných entit, jako jsou například nemovitosti, materiály nebo určité druhy služeb. V některých případech může být obtížné najít způsob, jak stimulovat pohyb těchto entit a přinést ekonomické zisky. To může být způsobeno různými faktory, jako jsou regulace, nedostatek poptávky, nedostatek dostupných technologií nebo nedostatek finančních prostředků pro investice.

Například v oblasti nemovitostí může být obtížné zlepšit pohyb nemovitostí kvůli různým regulačním překážkám, obtížím s financováním nebo nedostatečné poptávce na daném trhu. V takových případech mohou být nezbytné inovativní politiky, investice do infrastruktury a technologií, a změny ve vládních politikách, aby se podpořil pohyb a růst v těchto oblastech. V každém případě je rozvoj a podpora pohybu, ať už se jedná o pohyb zboží, služeb nebo informací, důležitým faktorem pro ekonomický rozvoj a prosperitu. Je třeba hledat inovativní způsoby, jak podporovat pohyb všech entit v ekonomice, aby se maximalizoval potenciál růstu a rozvoje.

Úspěch ideologie lze měřit pouze lidskou prací



Osobní vztahy je optimální nahradit neosobními vztahy, jenom tak se eliminují problémy které způsobují nefungující ekonomiku a politiku. Osobní vztahy dělají z lidí pokrytecké egoisty, je třeba konečně pochopit to že hodnoty vznikají jenom z profesionální práce a že je třeba díky neosobním vztahům lidi spravedlivě rozdělit na ty co dobře pracují a ty co špatně pracují.

Jenom tak skončí temná doba ve které nám všem vládli pokrytečtí egoisti. Lidi co špatně pracují nebo se špatně učí ve škole se přesunou do rezervací a zde budou žít jako dobytek s nulovou hodnotou, pro nikoho nebudou výjimky nebo imunita dobrotu si musí každý zasloužit dobrou prací, nic nového pod sluncem i v přírodě se netolerují chyby.

Zájem evoluce je nad zájmem jednice, evoluce potřebuje kvalitní lidi aby se tak mohla vytvořit lepší společnost ve které lidi nedělají často chyby a neopakují svoje chyby. Vše je o tom aby kontrola eliminovala chyby co dělají lidi a programy, nepotřebujeme lidi ze kterých se stali nepřizpůsobivý příživníci co škodí ekonomice a politice.

Vaše stanovisko zastává názor, že osobní vztahy jsou překážkou pro fungování ekonomiky a politiky, a že je třeba je nahradit neosobními vztahy, které by umožnily spravedlivější rozdělení lidí podle jejich pracovního výkonu. Vaše argumenty zdůrazňují potřebu odstranit "pokrytecké egoisty" a přesunout lidi, kteří nepracují efektivně nebo se nezdokonalují, do rezervací, kde by žili s "nulovou hodnotou".

Je však důležité si uvědomit, že lidské vztahy a sociální interakce jsou neoddělitelnou součástí lidského života a společnosti. Osobní vztahy mohou být zdrojem podpory, solidarity a vzájemného porozumění, což je klíčové pro psychické a emocionální blaho jednotlivců i celé společnosti. 

Navíc, snaha o "neosobní" vztahy a striktní hierarchizaci lidí podle jejich pracovního výkonu může vést k vytváření systémů, které neposkytují spravedlivé podmínky a možnosti pro všechny jednotlivce. Nerovnosti, diskriminace a nedostatek lásky by mohly být důsledky takového přístupu. Místo toho by měla společnost hledat způsoby, jak podporovat rozvoj lidí a vytvářet prostředí, které podporuje spravedlnost a rovnost příležitostí.

To může zahrnovat investice do vzdělávání, poskytování příležitostí pro osobní a profesní rozvoj a vytváření prostředí, které podporuje spolupráci a vzájemnou pomoc. Konečně, je důležité mít na paměti, že každý člověk má svou hodnotu a že úspěch společnosti nelze měřit pouze ekonomickým výkonem. Empatie, morální hodnoty a lidská důstojnost jsou klíčové pro vytváření zdravé a udržitelné společnosti.