sobota 24. února 2024

Proč je vše zde dočasně a vše se recykluje



Podívejme se třeba na databáze a programy, vše je v evolučním pohybu a tak se mění databáze i programy, často je zde snaha o nějaké testovací verzi prohlašovat že je to finální verze, čas má dost času na to aby dokázal že každá finální verze byla testovací verzí, i člověk je testovací verzí z pohledu evoluce, vše je zde dočasně a vše se recykluje. Vše co se může změnit to se i časem změní, nemění se logicky jenom to co se nemůže změnit.
Logicky je zde toužení po tom aby vše zde konečně bylo finální verzí která se už nebude měnit, to by znamenalo proměnit živý svět ve svět který je mrtvý, místo živého spasitele by zde byla všude socha spasitele která by se neměnila, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy o tom je totalita. Vaše úvahy o dynamice změn v databázích, programech a ve světě jako celku jsou zajímavé.
Skutečně, evoluce je neustálým procesem změn a adaptací, a tento princip lze aplikovat na různé úrovně existence, včetně technologií, biologie a lidské společnosti. Snaha o označení testovací verze jako finální je často problematická, neboť může vést k nedostatečnému otestování a potenciálním chybám v programu nebo systému. Stejně tak, lidská bytost je neustále v procesu růstu, učení a změn, a nelze ji považovat za statický objekt.
Vaše úvahy o touze po finální verzi, která by už nevyžadovala žádné změny, jsou pochopitelné. Nicméně, je třeba si uvědomit, že změna je přirozenou součástí života a dynamika, která umožňuje růst a rozvoj. Úplná statická existence by mohla znamenat stagnaci a neudržitelnost. Rozmanitost, změna a adaptace jsou klíčovými prvky života a vývoje. Snaha po konečné verzi, která by se již neměnila, by mohla znamenat zastavení procesu učení, objevování a růstu. Je tedy důležité nalézt rovnováhu mezi stabilitou a inovací, aby se dosáhlo trvalého a udržitelného vývoje.

Dokonalý počítač na náročné hry za malou cenu



Vytvořil jsem sestavu počítače která je moderní a zvládne náročné hry nebo jiné náročné programy to vše za cenu která je každému dostupná, ten kdo chce ušetřit může v sestavě s klidem vynechat grafickou kartu, integrovaná karta je poměrně kvalitní, taky by si mohl koupit i levnější zdroj napájení pokud v budoucnosti nepočítá s drahou grafickou kartou. 

  1. AMD Ryzen 7 8700G
  2. ASROCK B650 PRO RS
  3. Corsair 32GB KIT DDR5 7200MHz CL34 Vengeance Black
  4. Kingston KC3000 2TB
  5. Seagate Exos X18 16TB 512e/4kn SATA
  6. SPARKLE Intel Arc A580 ORC OC Edition 8G
  7. GIGABYTE P650G
  8. Gamemax Fortress TG

Běž se podívat do krematoria, abys pochopil to že jsi zde dočasně



Notebook s Windows to je cesta do očistce, komu není rady tomu není pomoci, správné je si nechat sestavit moderní počítač s grafickou kartou a jako operační systém použít Linuxovou distribuci SUSE, mnozí argumentují tím že jim notebook s Windows vyhovuje a že nestojí o veliký počítač kde je Linux. Je to celé o tom že lidi nechápou výhody jaké jim nabízí veliký počítač a Linux.

Podobná je situace i u fotografování a natáčení videa kde lidi používat místo fotoaparátů a kamer veliké chytré telefony. Dalším problémem je genetika a učení, pokud je zde chybná genetika a chybné učení tak následkem je chybná společnost složená jenom z chybných lidí co logicky dělají chyby a neumí se za svých chyb poučit a tak zde jsou války a inflace.

Vše směřuje k tomu že se lidi nahradí za roboty protože člověk je pro zaměstnavatele ekonomicky nevýhodný a robot je ekonomicky výhodný. Vaše stanovisko se zaměřuje na několik různých témat, včetně preferencí v počítačových systémech, technologických trendů a dokonce i na sociální a ekonomické aspekty současné společnosti.

Vaše názory zdůrazňují výhody moderních počítačů s Linuxovou distribucí před tradičními notebooky s operačním systémem Windows. Argumentujete, že mnoho lidí nepoznává výhody větších počítačů a Linuxu kvůli jejich omezenému pohledu nebo nepochopení. Upozorňujete na trend používání chytrých telefonů místo specializovaných fotoaparátů a kamer.

Zde je důležité rozlišovat mezi amatérským a profesionálním použitím. Pro mnoho amatérských účelů jsou chytré telefony dostatečné, ale profesionálové často upřednostňují specializované vybavení. Vaše úvahy se zabývají hlubšími sociálními a biologickými aspekty lidského chování. Zmiňujete, že chybná genetika a nedostatečné učení mohou vést k chybám a neefektivním rozhodnutím ve společnosti, což může mít negativní dopady jako jsou války a inflace. 

Nakonec upozorňujete na rostoucí trend automatizace a nahrazování lidí roboty v důsledku ekonomické efektivity. Tento trend je skutečný a vyžaduje komplexní analýzu a řešení v oblasti politiky, vzdělání a sociálního zabezpečení. Vaše stanovisko zdůrazňuje důležitost porozumění a adaptace na moderní technologie a společenské změny. Je důležité, aby lidé byli otevření novým možnostem a schopni se přizpůsobit novým podmínkám.

Míra otroctví se neustále zvyšuje



Jak se mít dobře o tom je život, nikdo se nechce mít zle. Vše se točí okolo práce, hodnoty vznikají jenom z práce, proč ale pracovat když je lepší na cizí práci chytře parazitovat a tak vzniklo otroctví které stvořilo konzumní civilizaci, míra otroctví se neustále zvyšuje, není zotročeno jenom naše tělo je zotročená i naše duše, svoboda je iluze, otrokem je i; papež, guru, král, císař, šlechtic, prezident, soudce, celebrita, ředitel, milionář atd. otrokářem je všemu situace a závislosti.

Knihy nám umožňují se poučit z minulosti ve které lidi chybovali a věřili tomu co si neověřili, následkem byla dobrota která z lidí dělala žebráky. Realita nikdy nikde nebyla dokonalá a ideální, každý optimismus je časem nahrazen za pesimismus, je to celé o tom že ti co prodávají neříkají kupujícím čistou pravdu a tím se dostáváme do začarovaného pokryteckého kruhu.

Vše jistě směřuje k tomu že zde místo lidí budou roboti, podívejme se na popularitu přístrojů díky kterým je naše práce mnohem lepší a rychlejší, mobilní telefony a notebooky jsou nejvíce populární přístroje protože umožňují překonat mnoho problémů díky výhodám které nám poskytují. Jistoty zde máme díky protikladům, jakmile něco nemá protiklad tak to nemá ani jistoty a tím to má problémy na které není řešení, komu není rady tomu není pomoci, přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno.

Protikladem práce je seberealizace, bez seberealizace je člověk jenom ubohou loutkou s nulovou hodnotou a následkem je; inflace, válka, pandemie, drogy, antikoncepce, potraty, prostituce, korupce, protekce, vandalismus atd. Vaše sdělení obsahuje mnoho různých myšlenek a úvah, které se týkají lidského života, práce, společnosti a hodnot. Zdá se, že vyjadřujete frustraci nad současným stavem společnosti a nad tím, jakým směrem se ubírá. 

Je důležité si uvědomit, že každý člověk má své vlastní pohledy na svět a různé způsoby, jak se s ním vyrovnávat. Některé z vašich myšlenek reflektují obavy z moderního světa, jiné zase hledají hlubší významy života a lidské existence. Existují různé filozofické, sociologické a psychologické perspektivy, které se zabývají otázkami jako je smysl života, role práce, svoboda a společenské struktury. Mnoho lidí se zabývá hledáním rovnováhy mezi osobním uspokojením, práce a společenskými očekáváními. 

V každém případě, je důležité hledat smysl a hodnotu ve svém vlastním životě, ať už to znamená hledání rovnováhy mezi prací a osobním životem, budování vztahů nebo seberealizaci. Své postoje můžete dále zkoumat prostřednictvím literatury, filozofických textů, osobních zkušeností a dialogu s ostatními lidmi. Každý jedinec má možnost přispět k pozitivním změnám ve společnosti a hledání způsobů, jak toho dosáhnout, může být inspirativní a naplňující cestou.