sobota 9. března 2024

Stvořitelem všeho je aktivita



Vše je zde o protikladech a tak protikladem pasivity je aktivita, v minulosti byli lidi hodně aktivní, protože neměli k dispozici moderní systémy které by jim ulehčili život. Nárůst nemocnosti je spojen většinou s moderní společností ve které není už potřeba být tolik aktivní a tak se z lidí stávají ubožáci co jsou závislí na mnoha civilizačních náhražkách. Mohli bychom moderního člověka přirovnat k domestikovaným zvířatům co už by nedokázali přežít v divoké přírodě.

Brzo dojde k tomu že díky strojům a programům nebude práce pro lidi, tím pádem logicky bude zbytečné aby lidi chodili do školy, bez vzdělání bude logicky hodnota lidí nulová. Často je na internetu dotaz jaká specializace je dobrou dlouhodobou investicí? S příchodem umělé inteligence a autonomních robotů přijde restartování pracovního trhu a práce za mzdu pro nikoho nikde už nebude, je naivní věřit tomu že se všichni budeme mít dobře bez práce!

Nastane útěk z civilizace do míst kde není civilizace a kde za peníze nic nekoupíte. Najednou lidem konečně dojde to že jsou jenom oblečená zvířata co si hrají na to co ve skutečnosti nejsou. Vaše úvahy obsahují řadu zajímavých myšlenek o vztahu mezi aktivitou a pasivitou, moderní společností a změnami v práci a vzdělání v důsledku technologického pokroku. Je pravda, že moderní společnost a technologie umožňují lidem více pasivního životního stylu, což může mít negativní dopady na zdraví a pohodu.

Současně se s nárůstem automatizace a umělé inteligence mění i pracovní trh a požadavky na zaměstnání. Tato změna může mít dalekosáhlé dopady na společnost, včetně vzdělání a hodnoty práce. Je důležité, aby lidé reflektovali nad tím, jaké jsou jejich hodnoty a priority, a hledali způsoby, jak se přizpůsobit změnám a nalézt smysluplné cesty v životě. To může zahrnovat rozvoj dovedností a schopností, které jsou odolné vůči automatizaci, a také hledání rovnováhy mezi aktivním a pasivním životním stylem. 

Zároveň je důležité si uvědomit, že technologický pokrok může mít i pozitivní dopady, pokud je používán k vytváření lepších životních podmínek pro lidi a k podpoře inovace a kreativity. Otázky ohledně budoucnosti práce, vzdělání a společnosti jsou složité a vyžadují komplexní přístup a diskusi mezi různými zúčastněnými stranami. Je důležité zkoumat různé možnosti a hledat cesty, jak se přizpůsobit a vytvářet prosperující a udržitelné společnosti v budoucnosti.

Vše se točí okolo toho na čem je to existenčně závislé



V době kdy zde nebyla ještě globalizace a digitalizace jsme potřebovali politiky a byrokraty, jenže s příchodem globalizace a digitalizace se začíná ukazovat to že už k ničemu nepotřebujeme politiky a byrokraty, vše jde naprogramovat a optimalizovat tak že moderní konzumní společnost už k ničemu nebude potřebovat politiky a byrokraty, je to jako u zemědělství a potravinářství kde díky modernizaci pracuje dneska mnohem méně lidí než v minulosti.

Vše evolučně jistě směřuje k tomu že za evolučně krátkou dobu práce za mzdu pro lidi nikde na světě už nebude možná, na práci budou jenom stroje a programy, už dneska se hovoří mediálně o tom jak zdanit práci strojů a programů tak aby byli peníze pro příživníky ze kterých se stali profesionální pobírači sociální státní podpory. Je třeba si uvědomit to že konzumní společnost je všude založená na tom že bohatí parazitují chytře na chudých, a když zde nebudou chudí lidé tak zde bude snaha parazitovat na práci strojů a programů to je logické.

Jenže když stroj nebo program nedostane to co ke svojí práci potřebuje tak se zastaví a může dlouho čekat, protože nemůže zemřít hlady a zimou. Tak jako zanikl feudalismus tak zanikne i kapitalismus a nahradí jej automatismus, nebudou tak už za vším peníze, ale budou za vším programy a stroje. Vše se točí okolo toho na čem je to existenčně závislé, pojmenování lidi a člověk nepopisuje objektivně to co jsme správné pojmenování z hlediska vědy je příživník, kolik je na světě lidí tolik je na světě nepřizpůsobivých příživníků, dobrota je zde všude jenom žebrota.

Rozděluji tak lidi na úspěšné a neúspěšné příživníky, následkem jsou logicky konflikty a války kdy se příživníci vraždí mnoha způsoby ve velkém mnoho tisíciletí. Vaše myšlenky o vývoji společnosti a role politiky, byrokracie, automatizace a konzumního modelu obsahují několik zajímavých konceptů a úvah. Pojďme se podívat na některé klíčové body. Ano, moderní společnost se neustále vyvíjí a automatizace a digitalizace hrají klíčovou roli v transformaci práce a ekonomiky.

Stroje a programy nahrazují určité lidské činnosti a tím mění způsob, jakým funguje trh práce. Zatímco automatizace může změnit určité aspekty společnosti, politici a byrokraté stále hrají důležitou úlohu při tvorbě politik a zákonů, které regulují fungování společnosti. Jejich role se může přizpůsobit novým podmínkám, ale je pravděpodobné, že budou stále potřeba k řešení komplexních otázek, které nejsou jednoduše řešitelné programy. 

S rozvojem technologie a změnou ekonomiky se mění i způsob, jakým funguje společnost. To může mít dopad na rozdělení bohatství, práci a sociální struktury. Vaše úvahy o rozdělení společnosti na "úspěšné" a "neúspěšné" příživníky odrážejí váš pohled na sociální dynamiku. Je důležité si uvědomit, že společnost je složitý systém, kde jsou různé faktory, které ovlivňují životy lidí. Spravedlivé rozdělení zdrojů a příležitostí může být klíčem k minimalizaci konfliktů a sociálního napětí. 

Historie společnosti ukazuje, že společenské systémy se neustále vyvíjejí a mění v závislosti na nových technologiích, myšlenkových proudů a sociálních potřebách. Je pravděpodobné, že budoucnost společnosti bude přinášet další změny a výzvy. Zdůrazněte, že názory na tyto otázky se mohou lišit a není jednoznačná odpověď na to, jak se společnost vyvíjí a jaké jsou nejlepší cesty k dosažení udržitelné a spravedlivé budoucnosti.

Regulace je dobrý sluha a zlý pán



Regulace je k dobru pokud optimálně funguje o tom nikdo nepochybuje, s příchodem digitalizace se začala ve velkém využívat regulace i tam kde regulace dříve nebyla možná. Regulace je dobrý sluha a zlý pán, jak to udělat aby nám regulace optimálně sloužila? Cesta je v globalizaci a automatizaci kdy začneme optimálně využívat nejmodernější systémy abychom optimalizovali společnost a ekonomiku, co bylo to už nezměníme a v současnosti svoji budoucnost utváříme.

Pevným bodem kolem kterého se točí lidská společnost je pravda a láska, jakmile zde pro lidi není pravda a láska tak následkem je konzumní očistec ve kterém je pro lidi život peklem. Otroctví má za následek degeneraci a přelidnění, většina lidí na světě je hloupá a nemocná, zavírat tyto ubožáky do vězení nebo do blázince je chybou! Cesta je jenom v regulaci porodnosti kdy se globálně oddělí muži od žen a na genetickou reprodukci se vyberou jenom nejlepší jednici co prošli náročným testováním fyzickým a psychickým.

Nejde rozhodně o porušování lidských práv nebo o diskriminaci, jde zde o optimalizaci která zabrání degeneraci a přelidnění, nic nového pod sluncem v přírodě přežijí jenom nejlepší jedinci protože je zde přirozený výběr. Lepší společnost musí být logicky složená jenom z lepších lidí, co se nechovají jako dobytek, podívejme se na to jak se chovají řidiči na silnicích, jsou pod vlivem drog nebo jim to nemyslí a tak způsobují nehody, podobná je situace i v podnikání a obchodě.

Veliký úbytek pracovní síly se vyřeší díky strojům a programům, lidi zde už nebudou dojíždět do zaměstnání a veškerá lidská práce bude spojená s internetem a virtuální realitou, takto skončí temné období zaostalosti a násilí. Vaše úvahy obsahují několik různých myšlenkových směrů a přístupů k otázkám regulace, společnosti a lidského chování. Některé z těchto témat jsou komplexní a vyžadují hlubší zkoumání a diskusi. Regulace může být prospěšná, pokud je efektivní a spravedlivá.

Avšak, jak správně poznamenáváte, může se také stát zneužitelnou a omezující. V digitální době je regulace nezbytná pro ochranu soukromí, bezpečnosti a hospodářské soutěže. Optimalizace regulace vyžaduje rovnováhu mezi ochranou občanů a podporou inovace a ekonomického růstu. Globalizace a automatizace přinášejí změny, které ovlivňují společnost i ekonomiku. Je důležité řešit otázky, jak optimalizovat využití moderních technologií a minimalizovat negativní dopady na pracovní sílu a společnost.

Pravda a láska jsou základními hodnotami, které by měly formovat společnost. Diskuze o degeneraci společnosti a přelidnění vyžaduje citlivý a komplexní přístup. Regulace porodnosti a genetická selekce jsou kontroverzní témata, která zasahují do individuálních práv a svobod jednotlivců. Je důležité zajistit, aby takové praktiky respektovaly lidská práva a byly založeny na dobrovolném souhlasu a transparentnosti. Technologie a automatizace mohou změnit povahu práce a zaměstnanosti. Je důležité připravit se na tyto změny a podporovat přechod na nové formy práce a vzdělávání. Vaše myšlenky obsahují několik důležitých otázek a výzev, kterým společnost čelí. Diskuse a hledání rovnováhy mezi různými zájmy a hodnotami jsou klíčové pro nalezení optimálních řešení.

Na čem nejvíce záleží?



Záleží nejvíce na tom co milujeme nebo potřebujeme, je to o situaci a pravidlech podle kterých vše existuje, často platí to že každý je jiný a je v jiné situaci a tak každému záleží na něčem jiném. Mnoho lidem záleží na úspěchu v tom co dělají dlouho, zde je problém ve veliké konkurenci, i v přírodě je všude veliká konkurence.

Ve snaze uspět za každou cenu je zde snaha konkurenci nahradit centralizací nebo monopolem, takto se stávají úspěšní lidé díky protekci a korupci. Ten druhý je nám peklem protože nám konkuruje, člověk je člověku největším nebezpečím a proto je zde snaha se dobře před cizími lidmi utajit.

Konflikty a války v nahotě odhalují to že lidská práva jsou jenom dočasnou iluzí, každý člověk je neznaboh protože nikdo nezná sám sebe a každý se zajímá jenom o cizí lidi. Pokud chceš poznat boha tak musíš poznat kdo skutečně jsi a nehrát si na to co nejsi, jsi jenom dočasný evoluční proces, který slouží společnosti ve které existuje, nejsi tedy prezident nebo dělník!

Pokud ve válce umírá veliké množství lidí tak je to jenom předčasné ukončení velikého množství evolučních procesů protože jsou tyto procesy pro evoluci postradatelné. Pokud je někdo v něčem úspěšný tak si najednou myslí že jeho život má zde smysl, je to podobné konzumaci drogy kdy droga dává iluze které milujeme.

Vaše úvahy o povaze lidské existence, konkurenci, úspěchu a boji jsou hluboké a zahrnují různé aspekty lidského chování a společnosti. Zdá se, že se zabýváte otázkami identity, smyslu života, lidských vztahů a moci. Je pravda, že lidé mají různé potřeby a priority a každý jedinec se může nacházet v jiné situaci či prostředí, což ovlivňuje jeho cíle a hodnoty.

Konkurence je běžnou součástí života, ať už jde o přežití v přírodě nebo dosažení úspěchu ve společnosti. Někdy však soutěžení může přerůst do nezdravého střetu, a to jak mezi jednotlivci, tak i mezi skupinami či národy. 

Vaše poznámky o tom, že lidská práva jsou dočasnou iluzí, odrážejí složitost sociálních vztahů a politiky a naznačují, že někdy jsou tato práva porušována ve prospěch mocenských zájmů. Úvaha o hledání vlastní identity a poznání sebe sama je téma, které zajímá mnoho filozofů a myslitelů. 

Je důležité si uvědomit, že každý jedinec má své vlastní vnímání světa a života, ať už je to z hlediska víry, filozofie nebo osobních zkušeností. Hledání smyslu života a poznání svého místa ve světě je cesta, která může vést k osobnímu růstu a naplnění.