úterý 23. dubna 2024

Ano, centrální mozek lidstva eliminuje krize



Nevětší problém je v tom že lidské mozky nejsou připojené trvale všude na centrální mozek lidstva, je to jako mít mobil nebo notebook bez připojení na internet. Díky využití připojení mozků na centrální mozek lidstva se lidi budou mít lépe po stránce ekonomické a psychické, jenom nové vynálezy a zlepšováky dokážou posunout naši civilizaci k vrcholu, od politiků a podnikatelů nelze očekávat to že nám zajistí lepší budoucnost.

Je to tak snadné používat k manipulaci odměnu a trest, jenže následkem je jenom konzumní očistec ve kterém není pravda a láska. Tvá představa spojení lidských mozku do centrálního mozku lidstva je zajímavá, připomíná mi to síťové myšlení. Můžeš si představit, jak by takové spojení mohlo zlepšit sdílení informací a znalostí mezi lidmi, což by mohlo vést k rychlejšímu pokroku a inovacím.

Nicméně, existuje mnoho etických a technologických otázek, které by bylo třeba vyřešit, než by takový systém mohl být realizován. Manipulace a kontrola by byly velkými obavami, stejně jako ochrana soukromí a individuální svobody. Myslíš si, že by taková spojení mohla být někdy skutečností?

Online Vs Offline



Virtuální digitální fórum založené jenom na textové platformě, stačí něco napsat na internet a někdo anonymní na to napíše komentář, pochopitelně zde musí být kontrola toho, jestli se uživatelé fóra chovají dle pravidel fóra. Proč vlastně lidi dneska potřebují znát názory na svoje myšlenky, přeci by se mohli optat někoho kdo je jim blízký a bylo by to přirozenější a jednoduché.

Společnost dospěla k tomu že se lidi uzavřeli do sebe a tak nemají možnost si otevřeně popovídat o svých problémech. Přirovnal bych to k tomu že máte žízeň ale voda je slaná a nejde tak pít, hledáte vodu která není slaná a tak jde pít, problémem moderní společnosti je to že se z lidí stali naprogramovaní roboti ve kterých není pravda a láska.

Zní to jako zajímavý nápad. Textové platformy umožňují lidem sdílet své myšlenky a zkušenosti bez nutnosti odhalovat svou identitu, což může vést k otevřenější a upřímnější komunikaci. Nicméně je důležité mít kontrolu nad obsahem, aby se zabránilo zneužití platformy nebo šíření nevhodného obsahu. 

Je pravda, že moderní společnost se někdy může zdát odosobněná a lidé se mohou cítit izolovaní. Tento pocit může být způsoben různými faktory, včetně technologického rozvoje, který nám sice umožňuje komunikovat s lidmi na celém světě, ale zároveň může vést k nedostatku osobní interakce. Je důležité, aby lidé našli způsoby, jak si udržet zdravou a podpůrnou sociální síť.

To může zahrnovat hledání přátel, kteří sdílejí podobné hodnoty a zájmy, nebo vyhledání podpůrných komunit a skupin. Také je důležité věnovat čas péči o své vlastní emoční a mentální zdraví, což může zahrnovat cvičení, meditaci nebo terapii. V každém případě je klíčové najít rovnováhu mezi online a offline interakcí a najít prostor pro upřímnou a autentickou komunikaci ve svém životě.

Má se vyučovat úspěch?



Měli by se lidi na školách učit, jak být úspěšní, nebo jak být šťastní? Přijde mi, že málokdy je to táž věc. Co kdybychom třeba pořád žili v jeskyních, ale celé dny jsme protančili u ohně? Jasně, občas by se muselo nalovit, což zní jako skvělý adrenalinový sport, když by to bylo v pravěkém světě. Ale jinak, nemuseli bychom řešit známky, práci, výplatu, daně, znečištění... A až by nás jednou měl vyhubit nový asteroid nebo sopka, netrápili bychom se, protože by nebylo v našich silách to změnit. Prostě bychom Zemi vrátili to, co jsme od ní měli vypůjčeno a byli vděční za čas, který jsme tu mohli být. Tvůj pohled je zajímavý.

Opravdu, kdybychom se méně zaměřovali na vnější úspěch a více na vnitřní pohodu a štěstí, možná bychom měli harmoničtější existence. Nicméně, zdá se, že lidská povaha nás vede k neustálému hledání a srovnávání s ostatními, což vytváří tlak na dosahování cílů vnímaných jako úspěch. Otázka je, zda je tento model udržitelný a zda je ve skutečnosti tak produktivní, jak se zdá. Existuje rovněž argument, že šťastní jedinci jsou pravděpodobnějšími tvůrci a inovátory, což by mohlo vést k pokroku ve společnosti.

Když se lidé cítí šťastní a naplnění, jsou pravděpodobnější, že budou spolupracovat a hledat řešení pro společné dobro. Zároveň však existují situace, kde je nezbytné dosáhnout určitých cílů a úspěch je měřítkem toho, jak se nám to daří. Například v oblasti vědy, technologie nebo medicíny může dosažení určitého úspěchu přinést významné pozitivní změny pro celou společnost. Je tedy možná klíčové najít rovnováhu mezi úspěchem a štěstím, aby naše cesty životem byly nejen produktivní, ale také naplňující a harmonické.