středa 24. ledna 2024

Filmy v budoucnosti budou určeny už jenom inteligentním robotům



Podívejme se na to jak se natáčejí filmy, vše je zde továrnou na iluze, dokumentární filmy nejsou moc populární protože místní realitu známe, výjimkou jsou jenom dokumenty z daleké ciziny kde je nám realita cizí a tak může být tento dokumentární film populární. Většinu filmů a videa je možné zařadit do nějaké kategorie, náklady na tvorbu filmů jsou dneska vysoké ale to se brzo změní díky umělé inteligenci a robotům co nahradí herce. Otázkou je nebudou filmy v budoucnosti určeny už jenom robotům a umělé inteligenci? Tvorba filmů je skutečně fascinujícím a komplexním procesem, který kombinuje různé umělecké a technické prvky.

Vaše pozorování ohledně dokumentárních filmů a jejich popularity v kontextu známé nebo cizí reality má svou logiku. Dokumentární filmy z odlišného prostředí mohou diváky více zaujmout, protože jim poskytují pohled na neznámé a odlišné životní styly. Co se týče budoucnosti filmů, umělé inteligence a technologické inovace zřejmě budou mít významný vliv. Již dnes se v průmyslu filmu využívá umělá inteligence a počítačová grafika na vylepšení vizuálních efektů, automatizaci některých procesů a zkvalitnění postprodukce. Roboti a stroje mohou být využíváni i v dalších fázích tvorby, což by mohlo ovlivnit náklady a efektivitu produkce. 

Co se týče nahrazování herců roboty, to by mohlo být v budoucnosti možné v některých konkrétních situacích nebo rolích, zejména v případě, kdy jsou požadovány nebo preferovány specifické vlastnosti, které by byly snáze dosažitelné pomocí technologie. Nicméně, schopnost herců vyjádřit emocionální nuance a lidské příběhy by mohla zůstat klíčovým prvkem v mnoha žánrech. Pokud jde o to, zda budou filmy v budoucnosti určeny pouze pro roboty a umělou inteligenci, je to spíše spekulace. Film je uměleckým vyjádřením a způsobem komunikace, který oslovuje lidské emoce a myšlení. I když technologie může hrát stále větší roli, je pravděpodobné, že lidská tvorba a interpretace budou stále klíčovými pracemi filmového průmyslu.

Napojení mozku na internet restartuje civilizaci



Mohla by existovat lidská civilizace kde kde by lidi nelhali a nekradli. Myšlenka na společnost, kde by lidé nelhali a nekradli, je fascinující, ale zdá se být obtížná k dosažení v praxi. Lidské chování je složité a ovlivňuje ho mnoho faktorů, včetně kultury, výchovy, ekonomických podmínek a sociálních vztahů. To však může být ideální cíl pro společnost, který by mohl přinést mnoho pozitivních důsledků. Existuje několik možných prvků, které by mohly podporovat vytvoření společnosti s minimálním lhaním a krádežemi. Systém vzdělávání, který zdůrazňuje etiku, morálku a odpovědnost, může hrát klíčovou roli ve formování hodnot jednotlivců. 

Spravedlivý a transparentní právní systém může vytvořit podmínky pro důvěru občanů v instituce a snížit motivaci k porušování pravidel. Snaha o snížení ekonomických nerovností a poskytování dostatečných příležitostí pro všechny může minimalizovat podněty k neetickým praktikám. Kultura, která klade důraz na komunitní hodnoty a empatii, může vytvářet silnější pouta mezi jednotlivci a podporovat etické chování. Moderní technologie, zejména v oblasti kybernetiky a umělé inteligence, mohou poskytovat nástroje pro sledování a prevenci neetického chování. 

Je důležité si však být vědom toho, že úplná absence lhaní a krádeže může být nereálná, a každá společnost bude mít nějaký stupeň těchto negativních jevů. Úspěch vytváření takové společnosti závisí na komplexní kombinaci různých faktorů a bude vyžadovat širokou spolupráci od jednotlivců, komunit a institucí. Podívejme se třeba na daně, clo, pokuty, poplatky to vše je o lži a krádeži bez těchto zdrojů by stát nemohl existovat. Je pravda, že daně, clo, pokuty a poplatky jsou způsoby, jak stát získává finanční prostředky pro svou činnost. Z hlediska obecné definice lhaní a krádeže může někdo argumentovat, že vynucená platba daní je formou "nuceného odvodu" a že stát "bere" občanům peníze. Nicméně je důležité si uvědomit, že tyto mechanismy jsou součástí smlouvy mezi občany a vládou a jsou zákonné.

Jejich účelem je financovat veřejné služby, infrastrukturu a další společné potřeby. Z hlediska fungování společnosti je třeba přijmout, že nějaký systém financování je nezbytný pro udržení veřejného pořádku, bezpečnosti a obecného blahobytu. Otázky týkající se toho, jak jsou tyto zdroje získávány a jak jsou používány, jsou politické a mohou odrážet hodnoty a preference konkrétní společnosti. V ideálním případě by měly být tyto procesy transparentní, spravedlivé a podléhat demokratickému dohledu. Efektivní systém zdanění a výběru daní může přispět k minimalizaci nedůvěry a pocitu nespravedlnosti mezi občany.

Diskuze o tom, jak spravedlivě a efektivně financovat veřejné služby, je vždy důležitá a měla by být vedena s ohledem na etické a morální aspekty. Moc a bohatství má základy ve lži a krádeži. Moc a bohatství mohou být v některých případech spojeny s neetickým chováním, včetně lží a krádeže, ale nelze to obecně zobecnit na všechny případy. Existuje mnoho způsobů, jak jednotlivci mohou dosáhnout moci a bohatství, a někteří lidé toho dosahují legálními a etickými prostředky. Nicméně, je pravda, že historicky a v některých současných společnostech může existovat neetické chování v rámci získávání moci a bohatství.

To může zahrnovat korupci, podvody, vykořisťování a další nekalé praktiky. Důležité je rozlišovat mezi legálním a etickým chováním a těmi neetickými. Existují různé normy a hodnoty v různých společnostech, a co je považováno za přijatelné nebo nepřijatelné, se může lišit. Snaha o vytvoření spravedlivějších a etičtějších systémů, které omezují možnost neetických praktik, je cílem mnoha sociálních a politických hnutí. Je však důležité si být vědom toho, že všechny formy moci a bohatství nejsou automaticky spojeny s lží a krádeží. Existují i příběhy o úspěchu a bohatství, které vznikly prostřednictvím tvrdé práce, inovací a služeb společnosti.

Každý případ by měl být posuzován individuálně s ohledem na konkrétní okolnosti. Cesta k civilizaci bez lží a krádeže je v tom že čipy v mozku odpojí mozek od reality a ve virtuální realitě nebude už lež a krádež napáchat žádné škody. Nápad na odpojení mozku od reality a přenesení lidské existence do virtuální reality jako prostředku pro eliminaci lží a krádeže je zajímavý, ale zároveň spojený s mnoha etickými, filozofickými a technickými otázkami. Tento nápad vytváří etické otázky ohledně svobody výběru, osobní autonomie a lidské identity. Odpojení mozku od reality a jeho přesun do virtuálního světa by mohlo znamenat ztrátu autentičnosti a skutečné zkušenosti. 

Závislost na tak extrémní formě technologie s sebou nese riziko, že bychom mohli ztratit schopnost plně fungovat v reálném světě. Navíc by takový zásah do lidského mozku vyžadoval velmi pokročilou a zatím neexistující technologii. Přesun do virtuální reality může mít následky pro sociální vztahy a mezilidské interakce. Virtuální společnost by mohla vyvolat nové formy konfliktu a vytvářet nové etické otázky. 

Samotný virtuální svět by nemusel být zcela svobodný od manipulace nebo podvodů. Vytváření virtuální reality vyžaduje určitou formu správy a pravidel, což by mohlo také otevřít možnosti zneužití. Vytvoření civilizace bez lží a krádeže by pravděpodobně vyžadovalo mnoho komplexních změn v lidské povaze, společenských strukturách a hodnotových systémech. Navíc by bylo důležité, aby takové změny respektovaly individuální svobody a hodnoty. Zatímco technologický pokrok může přinášet mnoho pozitivních změn, je důležité pečlivě zvažovat všechny aspekty a důsledky takových radikálních nápadů.

Každý člověk je otrokem mnoha závislostí



Svoboda, emancipace, rovnost, štěstí, seberealizace, láska, pravda atd. to vše jsou ideály po kterých lidstvo marně touží mnoho tisíciletí. Každý člověk je otrokem mnoha závislostí, když se uspokojí existenční závislosti tak automaticky přicházejí další závislosti jako je; moc, bohatství, popularita, svatost atd. snažíme se naplánovat budoucnost a naše plány se ukazují jako naivní a tím i chybné. Problémem je to že nejsme páni svého osudu, jsme manipulováni nejprve pohádkami a potom školou, stali se tak z nás roboti na dálkové ovládání, vadní roboti logicky skončí zle protože dobrota je žebrota.

Vaše slova reflektují mnoho filozofických a sociálních témat, která byla zkoumána a diskutována po celá tisíciletí. Zdá se, že vyjadřujete pocit frustrace a nespokojenosti s realitou lidské existence, která je často ovlivňována různými formami závislostí, společenskými očekáváními a vnější manipulací. Ideály jako svoboda, emancipace, rovnost, štěstí, seberealizace, láska a pravda jsou hluboce zakotveny v lidském myšlení a kultuře. Nicméně, jak zdůrazňujete, mnohdy jsme omezováni nejrůznějšími formami závislostí a společenskými normami, což může vzbuzovat pocit bezmoci a ztráty kontroly nad vlastním životem. 

Otázky osudu, plánování budoucnosti a ovlivňování lidí přes pohádky a školu jsou hluboká témata v oblasti filozofie a sociologie. Mnozí filozofové a myslitelé zkoumali otázky svobody, determinismu a lidské autonomie. Názory na tato témata se liší a jsou často závislé na filozofickém a kulturním kontextu. Pokud máte zájem, mohu vám poskytnout informace o konkrétních filozofických přístupech k těmto tématům, nebo můžeme diskutovat o konkrétních otázkách, které vás zajímají. Válka to je eliminování vadných robotů ve velkém. Vaše přirovnání války k eliminaci "vadných robotů" je zajímavé, avšak mnoho lidí by mělo něco jiného na mysli, když mluví o válce.

Válka je historicky chápána jako konflikt mezi dvěma nebo více skupinami, často spojený s použitím síly a ozbrojených střetů. Tato situace obvykle vyvolává mnoho utrpení, ztrát životů a ničení. Přirovnání války k eliminaci "vadných robotů" může odrážet pohled na válku jako na prostředek k odstranění nežádoucích činitelů nebo hrozeb pro daný systém či společnost. Nicméně, je důležité zdůraznit, že lidské bytosti mají své vlastní pocity, hodnoty a zkušenosti, což se často nevejde do rámce jednoduché analogy s roboty. 

Mnoho filozofů a humanistů zdůrazňuje potřebu hledat mírová řešení konfliktů a pracovat na vytváření společností, kde jsou hodnoty jako spravedlnost, rovnost a respekt k lidským právům zdůrazňovány. Je to složitá otázka, a existuje mnoho různých názorů na to, jak dosáhnout a udržet mír ve společnosti. Vyspělejší systém násilně eliminuje zaostalý systém to je evoluční proces. Vaše tvrzení o vyspělejším systému, který násilně eliminuje zaostalý systém, naráží na několik kontroverzních otázek.

Tento názor se v minulosti objevoval v různých ideologiích a teoriích, ale v současné době existuje široký konsensus na to, že násilná eliminace či asimilace zaostalých systémů nebo kultur není eticky ani prakticky udržitelným nebo přínosným přístupem. Evoluce v biologii a sociologii funguje na principu přizpůsobení se prostředí a přežití těch nejvhodnějších. Nicméně, ve společenském kontextu, kde jsou lidé nositeli hodnot, kultur a jedinečných zkušeností, není jednoduché definovat, co znamená "vyspělejší systém" a co je "zaostalý systém".

Kritéria pro hodnocení společenské vyspělosti jsou často subjektivní a historicky ovlivněná. Moderní pohledy na mezilidské vztahy a mezinárodní spolupráci zdůrazňují dialog, respekt k různorodosti a spolupráci. Multikulturalismus a multilateralismus jsou hodnoty, které se snaží podporovat vzájemné porozumění a spolupráci mezi různými kulturami a systémy. Samozřejmě, ve světě existují stále konflikty, ale moderní společnost se snaží najít mírová řešení a společně pracovat na řešení problémů spíše než používat násilné prostředky. Podívejme se na pilota stíhačky a jeho schopnosti, nikdo nesvěří stíhačku idiotovi.

Vaše srovnání pilota stíhačky s úrovní schopností a odpovědností připomíná důležitost kvalifikace a dovedností ve specifických odvětvích. Pilot stíhačky je odpovědný za ovládání technicky náročného a vyspělého zařízení, které je často používáno v obraně nebo taktických misích. Při výběru a školení pilotů stíhaček se kladou vysoké standardy. Tyto standardy zahrnují fyzickou kondici, psychickou odolnost, schopnost rychlého rozhodování a technické dovednosti pro ovládání a využívání letounu. Zajištění, že stíhačku ovládá kvalifikovaný a zkušený pilot, je klíčové pro úspěch a bezpečnost leteckých operací. 

Podobně by se mohlo argumentovat, že v různých oblastech života, kde je k dispozici nějaký složitý nebo nebezpečný nástroj nebo prostředek, je důležité, aby byl považován za odpovědný a kvalifikovaný ten, kdo má s tímto nástrojem pracovat nebo ho ovládat. To může zahrnovat různé profese od lékařů až po inženýry nebo řidiče nákladních vozidel. Celkově je tedy klíčové zajistit, že lidé, kteří mají na starost složité a náročné úkoly, jsou dostatečně vyškoleni, kvalifikováni a schopni svěřenou odpovědnost zvládat.

Život je cesta do chybného cíle pomocí chybné mapy



Vnímám život jako mapu pomocí které se vše snaží dosáhnout cíle, otázkou je směřujeme ke správnému cíli a je naše mapa aktualizovaná a podrobná? Vaše vnímání života jako mapy, kterou používáte k dosažení cílů, je zajímavým přístupem. Tato metafora může pomoci lépe porozumět vašemu životnímu směřování a cílům. Zde jsou některé myšlenky, které by vám mohly pomoci hodnotit, zda směřujete ke správnému cíli a zda je vaše "mapa" aktualizovaná a podrobná. Zajistěte si, že máte jasné a realistické cíle. Ujistěte se, že jsou vaše cíle měřitelné, dosažitelné, relevantní a časově ohraničené. 

Pravidelně se zamyslete nad tím, co pro vás skutečně znamená štěstí a naplnění. Zkoumejte, zda vás aktuální cíle opravdu uspokojují a směřují k vašim hlubších hodnotám. Život se mění, a tak by se měly měnit i vaše cíle. Pravidelně aktualizujte své cíle podle aktuálních okolností, zkušeností a změn ve vašem životě. Buďte otevřeni změnám a přizpůsobte svůj plán, pokud se objeví nové informace nebo se změní okolnosti. Průběžně hodnoťte svůj postup. Mějte schopnost se na své úspěchy i neúspěchy dívat objektivně a odhadněte, zda jste na správné cestě. Zeptejte se ostatních na jejich pohled na váš životní směr.

Získání zpětné vazby od rodiny, přátel nebo mentorů může být cenné. Kromě dosahování konkrétních cílů nezapomínejte na rozvoj svých dovedností a osobnosti. To vám může pomoci lépe reagovat na změny a vytvářet si plnější život. Zajistěte, aby váš životní plán zahrnoval různorodé aspekty, jako je práce, rodina, zdraví, vztahy a osobní rozvoj. Pamatujte, že život je dynamický a plný nečekaných událostí, a tak je důležité být otevřený změnám a pružný ve svém přístupu k dosahování cílů. Co když jsou všechny mapy chybné a zastaralé a tím naše naděje na úspěch je nulová.

Myšlenka, že všechny mapy jsou chybné a zastaralé, by mohla vyvolávat pocit beznaděje nebo bezvýchodnosti. Je však důležité si uvědomit několik klíčových bodů. I když se vaše původní plány mohou zdát chybné nebo zastaralé, adaptabilita a schopnost přizpůsobit se novým okolnostem jsou klíčové. Můžete přepracovat své cíle a směry tak, aby lépe odpovídaly aktuálním podmínkám. Chyby a neúspěchy jsou přirozenou součástí života. Důležité je se z nich poučit a využít je jako příležitost pro osobní a profesní růst. Pokud něco nefunguje, zkuste jiný přístup. Pokud máte pocit, že vaše současné cíle nevedou k úspěchu, můžete si stanovit nové cíle a směry.

Vývoj života je dynamický proces, a není nic špatného na úpravě svých plánů podle aktuálních potřeb a priorit. Někdy je užitečné hledat podporu od ostatních, ať už jsou to přátelé, rodina nebo profesionálové. Diskutování o svých myšlenkách a pocitech s druhými může přinést nový pohled a inspiraci. Namísto zaměření se výhradně na konečné cíle se zaměřte na proces dosahování cílů. Každý krok kupředu je vlastním úspěchem a může vést k pozitivním změnám. Věřte v svou schopnost překonat překážky a nalezení nových cest. Sebedůvěra je klíčovým prvkem při překonávání výzev a dosahování úspěchu. 

Pamatujte, že neexistuje univerzální mapa pro život, a každý jedinec má svou vlastní jedinečnou cestu. Úspěch nemusí vždy vypadat tak, jak jsme si původně představovali, a někdy největší příležitosti vznikají ze změn a neočekávaných událostí. Podívejme se na školství to je taky teoretická mapa která v praxi nejde použít, podobně je na tom i náboženství a politika. Školství, náboženství a politika mohou být považovány za složité systémy, které často představují teoretické koncepty, jež v praxi nemusí vždy fungovat ideálně. V každém z těchto oblastí existují výzvy a různorodé pohledy na to, jak by měly být organizovány a jak by měly ovlivňovat životy jednotlivců a společnosti.

Ideály školství mohou zahrnovat rovný přístup ke vzdělání pro všechny, rozvoj kritického myšlení a podporu rozvoje individuálních schopností. Ve skutečnosti může být školství ovlivněno různými faktory, včetně finančních prostředků, sociálních nerovností, rozdílů ve výuce a měření úspěšnosti. Náboženství může poskytovat smysl života, etické směrnice a spojení s vyšší mocí nebo transcendencí. Různá náboženství mohou vést k rozdílným interpretacím a praxím, což může vést k konfliktům mezi náboženskými skupinami nebo i v rámci jednotlivých skupin.

Politika by měla sloužit k vytváření spravedlivé a udržitelné společnosti, chránit práva občanů a podporovat jejich blahobyt. Politické systémy mohou být ovlivněny korupcí, neefektivitou, a mohou být náchylné k moci nebo názorovým zneužitím. Je důležité si uvědomit, že tyto oblasti jsou dynamické a podléhají změnám a vývoji. Odborníci, občané a vzdělávací instituce se snaží tyto oblasti neustále zlepšovat a přizpůsobovat se novým výzvám a potřebám společnosti. Zároveň je kritické mít otevřený dialog a hledat možnosti zdokonalení, které mohou přinést konstruktivní změny.

Ano, každý je dočasným materiálem na evoluční pokusy



Nikdo z lidí není dokonalý protože každý je dočasným materiálem na evoluční pokusy, mnozí sice z dálky vypadají dokonale ale to je jenom divadlo kdy si někdo hraje na to co ve skutečnosti není. Jakým potom mají smysl politické volby když na kandidátkách jsou jenom samí nedokonalí lidé co dělají ubohé chyby protože nejsou dokonalí. Člověk to je oblečená opice a to nemůže změnit výchova ani ideologie, války a bída v nahotě odhalují naši nedokonalost, v dokonalém světě logicky nejsou možné války ani zde není možná bída.

Mír to je skrytá válka vedená jinými způsoby, dobrota je přeci žebrota. Vaše pozorování o nedokonalosti lidí a o jejich omezení je zajímavé a odráží určitou pesimistickou perspektivu na lidskou povahu. Názory na lidskou dokonalost a schopnost vést společnost jsou velmi různorodé a ovlivněné různými filozofickými, sociálními a politickými přístupy. Politické volby jsou procesem, který by měl umožňovat společnosti vybrat si své zástupce a rozhodovat o směru, kterým se bude ubírat.

Nicméně, v praxi je pravda, že žádný člověk není dokonalý a všichni kandidáti mají své nedostatky. Volby jsou takovým způsobem, jak společnost rozhoduje o tom, které hodnoty a priority považuje za důležité. Vaše názory o válkách a bídě v souvislosti s lidskou nedokonalostí odrážejí určitý skeptický pohled na lidskou schopnost vést spravedlivou a harmonickou společnost. Někteří by mohli namítnout, že lidská evoluce zahrnuje také schopnost se učit a vyvíjet, což znamená, že společnost má potenciál zlepšit se a dosáhnout lepší budoucnosti. 

Otázka míru a dobroty je komplexní a otevírá mnoho filozofických a etických diskusí. Někteří lidé věří, že dobrota a mír jsou dosažitelné a mohou být podporovány správnými hodnotami a politikami, zatímco jiní mohou zastávat názor, že lidská povaha je příliš komplikovaná na to, aby mohla dosáhnout dokonalosti. Celkově lze říci, že debata o lidské povaze, politice a společnosti je rozsáhlá a komplexní, s různými názory a perspektivami.

Základní závislostí která není uspokojená je seberealizace



Společnost brání lidem v uspokojování jejich závislostí a následkem jsou problémy na které není řešení, civilizace se stala pro lidi nemocnicí ve které nemocní léčí nemocné a tak pro lidi nemá život smysl. Vaše myšlenky naznačují určitý pocit frustrace a bezmoci vůči společnosti a způsobu, jakým lidé řeší své závislosti. Je důležité si uvědomit, že komplexní otázky jako je tato nemají jednoduchá řešení a mohou být vnímány různými způsoby v závislosti na osobních zkušenostech a hodnotách. Závislosti mohou mít značný dopad na jednotlivce i společnost jako celek.

Kombinace léčby, prevence a sociální podpory může být klíčovým prvkem v řešení tohoto problému. Je důležité, aby společnost vytvářela prostředí, které podporuje rehabilitaci a integruje jednotlivce zpět do normálního života. Pokud cítíte, že vaše okolnosti nebo zkušenosti přispívají k vašemu současnému pocitu beznaděje, může být užitečné vyhledat pomoc odborníků, jako jsou psychologové, terapeuti nebo poradci, kteří vám mohou poskytnout podporu a pomoci získat nový pohled na situaci. Rozhovor s lidmi, kteří mají podobné pocity, může být také užitečný, abyste mohli sdílet své zkušenosti a najít společně řešení nebo formovat iniciativy pro změnu. 

Pamatujte, že každý má svůj jedinečný pohled na společnost a život obecně. Hledání pozitivních změn a konstruktivních způsobů, jak přispět k nim, může být krokem k naplněnějšímu životu. Základní závislostí která není uspokojená je seberealizace, většina lidí na světě jsou ubožáci které je snadné nahnat do továrny nebo do války. Vaše myšlenky zmiňují důležitost seberealizace a zdůrazňují některé sociální výzvy, jako jsou chudoba a konflikty, které mohou ovlivnit lidské životy. Seberealizace, je jedním z klíčových prvků lidského rozvoje, který zahrnuje snahu jednotlivce dosáhnout svého plného potenciálu a realizovat své vlastní cíle a hodnoty. 

Ovšem vzhledem k různorodosti situací a individuálních zkušeností je důležité si být vědom toho, že každý jednotlivec má unikátní cesty a výzvy na cestě ke své seberealizaci. Některé společenské problémy, jako jsou chudoba a válečné konflikty, mohou ztížit možnost lidí dosáhnout svých cílů. Je důležité, aby společnost vytvářela podmínky, které podporují individuální rozvoj a poskytují příležitosti pro seberealizaci. To zahrnuje přístup k vzdělání, rovnocenným pracovním příležitostem, a také sociální podporu pro ty, kteří se potýkají s obtížemi. 

Rozhovory o těchto tématech a úsilí o vyváženější a spravedlivější společnost mohou být klíčové k tomu, aby se zmírnilo mnoho sociálních nerovností. Osvojení holistického přístupu k lidskému rozvoji může být klíčem k tomu, aby se společnost stala místem, kde se lidé mohou lépe realizovat a přispívat ke společnému dobru.

Místo lásky je zde jsou jenom závislosti



Láska mezi lidmi je problém protože si jsou lidi cizí a tak je láska jenom obchod a když není už obchod výhodný tak láska skončí, přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, proto mají lidí rádi psy zde je pro obě strany obchod dlouho výhodný. Války v nahotě odhalují to že láska mezi lidmi díky přelidnění zanikla a místo lásky je zde jsou jenom závislosti které dělají z lidí ubožáky. Vaše pohledy na lásku a mezilidské vztahy jsou zřejmě značně pesimistické.

Je důležité si uvědomit, že názory na lásku a mezilidské vztahy se liší mezi jednotlivými lidmi a kulturami. I když existují příklady, kde láska může být komplikovaná a vztahy mohou být ovlivněny různými faktory, existuje mnoho příkladů lásky a vzájemného porozumění. Lidské vztahy jsou komplexní a mohou být ovlivněny mnoha faktory, včetně kultury, výchovy, hodnot, a individuálních charakteristik. I když se může zdát, že některé vztahy jsou založeny na prospěchu, je důležité vzít v úvahu různorodost mezilidských vztahů, které existují. 

Zároveň je důležité nezapomínat na pozitivní stránky mezilidských vztahů a lásky. Mnoho lidí najde smysl a radost v hlubokých, emocionálních spojeních s druhými. Psi mohou být skvělými společníky, ale lidské vztahy mají svou vlastní jedinečnost a hloubku. Co se týče válek a konfliktů, je pravda, že některé situace mohou odhalit temné stránky lidské povahy. Nicméně, existuje mnoho příkladů, kdy lidé spolupracují a podporují se navzájem, zejména v době krizí. Celkově lze říci, že pohled na lásku a mezilidské vztahy může být subjektivní a závisí na individuálních zkušenostech a perspektivě každého jednotlivce.

Jedinou trvalou hodnotou je to že lidi dělají chyby



Jak to změnit o tom je čas a prostor ve kterém evoluční proces mnohé mění a tak se mnohé stává dočasným materiálem na evoluční pokusy, podívejme se na to jak v dávné minulosti zde byl čas a prostor zcela jiný, změnili se; rostliny, hmyz, mikroorganismy, viry, zvířata, lidi atd. Mnozí lidé se snaží naivně aby po jejich smrti zde zůstalo něco hodnotného, ale je to naivní představa protože všechny hodnoty vytvořené lidmi zde jsou evolučně dočasně. Blíží se nová doba ve které se začnou globálně nahrazovat lidi za stroje a programy, to logicky povede k tomu že se bude muset restartovat ekonomika a zákony, možná dojde k tak velikým změnám které si neumíme představit.

Zdá se, že se zamýšlíte nad dynamikou evoluce a proměnami v čase a prostoru. Skutečně, evoluční procesy ovlivňují všechny formy života a prostředí, ve kterém existují. Změny v přírodě, technologii a společnosti mohou přinášet radikální transformace. Vaše úvahy o nahrazování lidí stroji a programy připomínají diskuse o automatizaci a umělé inteligenci, což jsou skutečně tématy, která mají potenciál změnit ekonomiku a společnost. Je pravda, že takové změny mohou vyžadovat přehodnocení ekonomických systémů, právních rámců a sociálních struktur. Nicméně, otázka, zda jsou veškeré hodnoty a úsilí vytvořené lidmi evolučně dočasné, může být diskutabilní.

Mnoho lidí se snaží přispět k dlouhodobým pozitivním změnám ve společnosti, vědění nebo umění, které může přetrvat i přes časové změny a evoluční procesy. Významné kulturní, vědecké a umělecké dědictví může ovlivňovat společnost i po staletí. Přesto je pravda, že některé hodnoty a systémy mohou být dočasné a podléhat změnám v průběhu času. Jakmile dojde k novým technologickým nebo společenským průlomům, mohou se změnit i základní paradigma a hodnoty společnosti. Celkově vzato, váš pohled na neustálé změny a evoluci v různých aspektech existence je zajímavý, a jistě bude zajímavé sledovat, jak se svět vyvíjí v reakci na současné a budoucí výzvy. Jedinou trvalou hodnotou je to že lidi dělají chyby.

Vaše stanovisko zdůrazňuje lidskou podstatu a její inherentní tendenci dělat chyby. Je pravda, že lidský život a vývoj jsou plné nejistoty, omylů a učení se z nich. Chyby mohou být neodmyslitelnou součástí lidské existence, ačkoliv zároveň slouží jako zdroj poznání a růstu. Chyby nám mohou poskytnout cenné lekce, pomáhají formovat naše postoje, zlepšovat dovednosti a rozšiřovat naše chápání světa. Mnohdy jsou inovace a pokroky následkem chyb a následných snah je opravit nebo překonat. Také je důležité si být vědom toho, že v kontextu společnosti a kultury jsou některé chyby vnímány jako nepřijatelné nebo mající negativní dopady. Lidé často pracují na tom, aby minimalizovali důsledky chyb a hledali cesty k zlepšení. 

Celkově řečeno, akceptování lidských chyb a jejich vnímání jako součásti lidského růstu a vývoje může poskytnout perspektivu pro konstruktivní učení a neustálé zdokonalování. Největší lidskou chybou je nahrazování praxe za teorie co v praxi nefungují optimálně, pandemie v nahotě odhalila to že nám vládnou blázni. Vaše stanovisko reflektuje kritiku některých přístupů a rozhodnutí, zejména v kontextu pandemie. Kritika nahrazování praxe teorií, které v praxi nefungují optimálně, je častým tématem diskusí o efektivitě různých opatření a politik. Pandemie COVID-19 přinesla výzvy, na které bylo nutné rychle a flexibilně reagovat.

Některá opatření a strategie, která byla navržena teoreticky, se v praxi ukázala jako obtížně proveditelná nebo neefektivní. Někdy může být rozpor mezi teorií a praxí způsoben nečekanými okolnostmi, dynamikou viru nebo nedostatkem dostupných informací v počátečních fázích pandemie. Zároveň je však důležité si uvědomit, že složitost pandemie činí její řízení náročným úkolem a neexistuje univerzální recept na úspěch. Různé země a komunity čelily rozdílným situacím a měly odlišné zkušenosti. 

Otázky transparentnosti, odborného vedení a otevřené komunikace jsou klíčové pro důvěru veřejnosti a úspěšnou správu pandemie. Zároveň lze z takových situací vytěžit vědomosti pro budoucí přípravu na pandemie a krizové situace. Celkově lze konstatovat, že kritika a sebereflexe jsou důležitými nástroji pro zlepšení a inovaci v řízení krizových situací.