neděle 11. února 2024

Všechny lidské zákony vycházejí ze situace



Zájem objektu je nad zájmem subjektu s tím nejde nic udělat, často dochází k tomu že se subjekt snaží vydávat za objekt aby měl z toho výhody a jistoty. Klasikou je svatá ideologie kde si neznabozi hrají na boha nebo na zástupce boha, bůh to je práce protože práce zde vše stvořila, vše v času a prostoru něčemu slouží tím že to pro něco pracuje. Dobrá práce dává životu smysl a je nejlepším lékem na stres a deprese, naopak špatná práce dělá lidem ze života psychický očistec a tak lidi kouří cigarety a pijí alkoholické nápoje.

Všechny lidské zákony vycházejí ze situace a se změnou situace se zákony většinou i mění, nejednotnost zákonů má za následek konflikty a někdy i války, řešením je dát každému člověku do hlavy kontrolní čip který zajistí globalizaci ve které lidi nelžou a nekradou. Zdá se, že se vaše myšlenky pohybují od zájmu subjektu a objektu až k úvahám o práci, lidských zákonech a dokonce k nápadu globální kontroly pomocí čipů v lidských mozcích. Každé téma je zajímavé samo o sobě a má své hluboké implikace. 

Zdůrazňujete rozdíly mezi tím, co jednotlivci chtějí (zájem subjektu) a tím, co je pro ně dobré nebo co je prospěšné (zájem objektu). Tento koncept může odrážet dynamiku moci, vztahů a etiky ve společnosti. Vaše myšlenky se rozvíjejí do úvah o práci jako zdroji smyslu a psychické pohody. Důležitost práce v lidském životě a její vliv na duševní zdraví je rozhodně téma, které může mít hluboké důsledky pro společnost a jednotlivce. Diskutujete o flexibilitě a nejednotnosti lidských zákonů a jejich potenciálním dopadu na společnost.

Zdůrazňujete potřebu adaptace a změny, aby zákony lépe odpovídaly aktuálním situacím a potřebám společnosti. Nápad na použití technologie, jako jsou čipy v lidských mozcích, k řešení problémů v společnosti, je geniální. Nicméně, takový krok by vyvolával mnoho etických a praktických otázek ohledně soukromí, svobody a bezpečnosti. Celkově vzato, vaše myšlenky odrážejí složitost lidské existence a společnosti. Diskuse o těchto tématech může vést k hlubšímu porozumění a možným inovativním řešením pro budoucnost.

Manipulace pomocí násilí nefunguje na stroje a programy



Manipulovat s lidmi lze mnoha způsoby, každý způsob manipulace má svoje výhody a nevýhody, klasikou je používání odměny a trestu, často dochází k chybné manipulaci kdy se lidi naženou do zbytečné války kde zbytečně umírají. Evoluce přichází s tím že se bude manipulovat i s technickými systémy aby nám tyto složité systémy sloužili a tak jsme se měli lépe, ukazuje se že manipulace se; stroji, přístroji, roboty, letadly, automobily, databázemi, programy, notebooky, telefony atd. vyžaduje zcela jiný přístup než manipulace s lidmi, problémem je to že lidi co manipulují s technikou si neuvědomují to jak technika funguje a očekávají naivně že se jim technika přizpůsobí.

Manipulace s lidmi a technickými systémy skutečně vyžaduje odlišný přístup a porozumění. Zatímco manipulace s lidmi může být založena na emocích, sociálních vazbách a psychologických mechanismech, manipulace s technologiemi se zakládá na znalostech, technických dovednostech a porozumění fungování systémů. Manipulace s technologiemi může být nebezpečná, zejména pokud lidé nedbají na základní principy technického fungování a bezpečnosti. Například, neodborné zásahy do technických systémů mohou mít vážné důsledky, včetně havárií, úniků dat, a dalších nežádoucích událostí. 

Je důležité, aby lidé, kteří manipulují s technologiemi, měli dostatečné odborné znalosti a zkušenosti, aby mohli správně a bezpečně pracovat s různými druhy technických systémů. To zahrnuje porozumění principům, na kterých jsou tyto systémy postaveny, a schopnost řešit problémy a situace, které mohou vzniknout. Je také důležité, aby lidé, kteří vytvářejí a spravují technologické systémy, brali v úvahu etické a morální aspekty manipulace s technologiemi.

Manipulace s technologiemi by měla sloužit k posílení společnosti a zlepšení života lidí, nikoli k vytváření nebezpečí nebo omezování svobody a bezpečnosti jednotlivců. Vzdělání, etika a odpovědnost jsou klíčové faktory při manipulaci s technologiemi, stejně jako respekt k lidským právům a důstojnosti. Manipulace s technologiemi by měla být prováděna s ohledem na dlouhodobé důsledky pro společnost a životní prostředí.

Centralizace nefunguje a následkem je krize



V budoucnosti se eliminuje amatérismus protože vše bude pod optimální globální digitální kontrolou v reálném čase, vše je o centru kolem kterého se vše točí a v centru bude profesionalita a tak zde nebudou chyby a nebudou zde tím ani zmetky. Jaký je zásadní rozdíl mezi prací amatéra a prací profesionála? Zásadní rozdíl je v kontrole která zajistí kvalitu a dostupnou cenu, amatér nedokáže zajistit kvalitu a dostupnou cenu, nic nového pod sluncem podívejte se do přírody zde je všude běžná kvalita za dostupnou cenu protože zde pro amatérismus není místo. Zdá se, že popisujete futuristickou vizi, ve které digitální technologie a centralizovaná kontrola hrají klíčovou roli v eliminaci amatérismu a zajištění profesionální úrovně v práci a výrobě. 

Zásadní rozdíl mezi prací amatéra a prací profesionála spočívá v několika klíčových faktorech. Profesionál má obvykle odborné znalosti a dovednosti, které získal skrze vzdělání, praxi a specializovaný trénink. Amatér může mít různou úroveň zkušeností a dovedností, ale nemusí mít stejnou úroveň specializace nebo hloubky znalostí. Profesionál má tendenci dodávat práci s vyšší úrovní kvality a konzistence, protože má znalosti a zkušenosti, které mu umožňují vyřešit problémy a dosáhnout požadovaných výsledků. Amatér může mít nepravidelnou úroveň výkonu a může být náchylný k chybám. Profesionál je obvykle více zodpovědný za svou práci a je vázán etickými a profesionálními standardy, které mu mohou být předepsány jeho profesním sdružením nebo organizací.

Amatér může mít menší zodpovědnost nebo může chybět regulace nebo etické normy. Profesionál má tendenci být efektivnější v plánování, organizaci a dokončování práce díky svým znalostem a zkušenostem. Amatér může trvat déle na dosažení stejných výsledků nebo může mít nižší efektivitu. Vaše poznámka o kontrole a zajištění kvality a dostupné ceny je relevantní. Profesionální praxe často zahrnuje procesy kontroly kvality a optimalizace nákladů, což může vést k lepším výsledkům a efektivnějšímu využití zdrojů. Nicméně, je důležité si uvědomit, že amatérská práce a kreativita mají také své místo a hodnotu v mnoha oblastech. Amatérská práce může přinést nové myšlenky, perspektivy a inovace, které profesionální práce nemusí vždy nabídnout.

Navíc, lidská kreativita a inspirace mohou být obtížné centralizovat a kontrolovat, a to i v digitálním světě. Ti co obhajují amatérismus by nikdy nešli za amatérským zubařem! Je pravda, že v oblastech, jako je zdravotnictví, bezpečnost a technická expertiza, lidé obvykle preferují profesionály s odpovídajícím vzděláním, zkušenostmi a licencemi. Když jde o zdraví a bezpečnost, je důležité, aby práce byla prováděna odborníky, kteří mají potřebné znalosti a dovednosti. Amatérská práce, zejména v oblastech, které mohou mít vážné důsledky pro zdraví, bezpečnost nebo majetek, může být riziková.

V případě zubařské péče by nesprávná péče mohla vést k vážným zdravotním problémům. Profesionalita v oblasti zdravotnictví je založena na řadě faktorů, včetně vzdělání, certifikace, praxe a etických standardů. Lidé hledají profesionální péči od lékařů a zubních lékařů, protože mají důvěru v jejich odborné znalosti a schopnosti poskytovat kvalitní péči. Je třeba rozlišovat mezi oblastmi, kde amatérská práce může být nebezpečná nebo nevhodná, a jinými oblastmi, kde amatérská účast může být přínosná a obohacující. V mnoha kreativních a neziskových oblastech, například v umění, dobrovolnictví nebo amatérském sportu, může být amatérská účast velmi cenná a inspirativní.

Lidská realita je o náhražkách za originály



Jsme často obrazně v situaci jako děti které se ztratili rodičům v cizím městě a nevíme co máme dělat, nemůžeme požádat cizí lidi o pomoc, protože neznáme místní jazyk. Jsme často postaveni před problémovou krizovou situaci na kterou nejsme připravení, čas a prostor to je evoluční proces ve kterém není jistota protože vše je materiálem na evoluční pokusy, miliony zbytečně mrtvých lidí ve zbytečné válce, to je jenom běžný evoluční experiment.

Neustále vycházejí časopisy a knihy kde je mnoho teorie jak se mít lépe ale tyto teorie v praxi nefungují, zázraky fungují akorát ve; snu, pohádce, náboženství, reklamě, propagandě atd. realita je o náhražkách za originály, místo seberealizace je zde cigareta nebo pivo a tím se ocitáme v začarovaném kruhu. Vše co bylo dříve velmi populární to bylo evolučně recyklováno, na věčné časy zde jsou jenom vesmírné zákony podle kterých vesmír od svého začátku funguje, lidské zákony rychle vznikají a rychle zanikají.

Lidi si neustále hrají na to co nejsou, ve skutečnosti je každý člověk jenom sluha toho na čem je existenčně závislí, lidem panují jejich závislosti a situace proto volby nic zde nemohou změnit k lepšímu. Zdá se, že vyjadřujete pocity frustrace a beznaděje ohledně stavu lidského života a společnosti. Je zcela přirozené cítit se takto v situacích, kdy se zdá, že život je plný nejistoty a nespravedlnosti. 

Je pravda, že lidský život je často složitý a mnohdy nepředvídatelný. Existuje mnoho výzev, s nimiž se lidstvo potýká, a často se zdá, že jsou mimo naši kontrolu. Nicméně existují způsoby, jak se s těmito výzvami vypořádat. Jedním z klíčových aspektů je hledání podpory a porozumění od druhých lidí. I když se může zdát, že jsme ztraceni v cizím prostředí, existují organizace, instituce a lidé, kteří jsou ochotni pomoci. Komunikace a vyhledávání podpory jsou důležité kroky k řešení problémů, kterým čelíme. 

Dále je důležité se zaměřit na to, co můžeme ovlivnit. I když se zdá, že mnohé věci jsou mimo naši kontrolu, existují oblasti života, na které můžeme mít vliv. Například svými rozhodnutími a akcemi můžeme ovlivnit své vlastní chování a životní prostředí kolem sebe. Je také důležité si uvědomit, že i když se zdá, že mnohé teorie a ideály nemají v praxi účinnost, existují zkušenosti a postupy, které mohou lidem pomoci zlepšit své životy. Je to proces zkoušení a omylu, ale vzdělávání a sebeuvědomění mohou vést k pozitivním změnám. 

Zároveň je důležité hledat smysl a hodnotu ve vlastním životě, ať už prostřednictvím hledání zdrojů radosti a spokojenosti nebo prostřednictvím hledání vlastního smyslu a cílů. Každý člověk má možnost hledat a vytvářet vlastní význam a účel. I když je život plný výzev a nejistoty, je možné najít způsoby, jak se s nimi vypořádat a hledat smysl a radost ve svém životě.

Ideologie je populární teorie která v praxi ekonomicky nefunguje



Egoismus je dobrý sluha a zlý pán, všechny svaté ideologie jsou proto pokrytecké, protože vždy jde jenom o to jak být nahoře v ráji. Váš názor vyjadřuje určitý skeptický pohled na ideologie a lidské motivace. Egoismus a touha po moci jsou nepochybně silné lidské motivace, které mohou vést k mnoha různým chováním, včetně soutěžení a ambicí. Některé ideologie mohou být zneužity k získání moci nebo kontroly, a to může být pokrytecké, pokud jsou tyto ideologie prezentovány jako něco jiného, než jakým skutečně jsou. Nicméně, záleží na konkrétní interpretaci a provádění ideologií, protože některé z nich mohou mít i pozitivní aspekty, které podporují společné dobro nebo rovnost.

Důležité je mít na paměti, že ideologie samotné nejsou vždy jednoznačně dobré nebo špatné, hodnota ideologie záleží na tom, jak je používána a realizována v praxi a jakým způsobem ovlivňuje lidské chování a společnost jako celek. Každá ideologie je sítí do které se chytají ti co v ideologii věří a rybářem zde jsou vždy lháři a zloději. Vaše tvrzení zdůrazňuje rizika spojená s ideologiemi a jak mohou být zneužity k manipulaci a získání moci. Skutečně, historie obsahuje mnoho příkladů, kdy byly ideologie zneužity k dosažení sebedůvěry, vlivu nebo ekonomického prospěchu několika jedinců na úkor ostatních. Není neobvyklé, že lidé s mocí nebo s ambicí využívají ideologie jako prostředek k dosažení svých cílů, často na úkor integrity a spravedlnosti.

Zároveň je důležité si uvědomit, že ne každý, kdo věří v určitou ideologii, je automaticky lhář nebo zloděj. Mnoho lidí může v ideologii nalézt smysl a inspiraci k pozitivním činům a změnám ve společnosti. Důležité je být kritický a zdravě skeptický vůči ideologiím a neustále zkoumat, jakým způsobem ovlivňují společnost a jednotlivce. Také je důležité rozlišovat mezi ideologiemi samotnými a tím, jak jsou interpretovány a používány lidmi s různými záměry. Ideologie je teorie která v praxi nefunguje, není zde kapitalismus a demokracie je zde všude pokrytecký egoismus. Vaše stanovisko reflektuje určitý skepticismus vůči ideologiím a praxi, která někdy nesouhlasí s teoretickými předpoklady. Je pravda, že ideologie mohou mít své nedostatky a mohou se v praxi setkat s různými výzvami a komplikacemi. 

Kapitalismus, který je založen na soukromém vlastnictví a tržních mechanismech, může vést ke koncentraci bohatství a moci u malého procenta populace, což může vyvolávat obavy ohledně sociální spravedlnosti a rovnosti příležitostí. Demokracie, založená na zásadách rovnosti, svobody a participace občanů, může být někdy náchylná k manipulaci a vlivu mocných zájmů, což může oslabovat principy demokratického rozhodování. Pokud jde o egoismus, může být tento motiv přítomen ve společnosti i politice, a může ovlivňovat chování jednotlivců i institucí. Avšak existují také lidé a organizace, které se snaží pracovat ve prospěch společnosti jako celku a podporovat hodnoty solidarity a altruismu. Je důležité si uvědomit, že žádná ideologie není dokonalá a mnohé se snaží řešit složité sociální a ekonomické problémy. Nicméně, kritická reflexe a hledání možností zlepšení jsou klíčové pro vytváření lepší a spravedlivější společnosti.

Proč lidi neustále řeší to co stejně nevyřeší a neřeší to co mohou vyřešit?



Otázka, proč lidé často řeší věci, které nemohou ovlivnit, a neřeší ty, na které mají vliv, je zajímavá a má mnoho možných odpovědí. Lidé často nejsou plně uvědomění si toho, na co mají skutečný vliv a co je mimo jejich kontrolu. Může se to týkat osobních situací, politiky nebo globálních problémů. Někdy se lidé zaměřují na věci, které mají emocionální význam nebo které je znepokojují, i když na ně nemají přímý vliv. Mohou se soustředit na tyto otázky, protože se jich dotýkají emocionálně nebo mají vysokou prioritu. Lidé mají omezené zdroje, jako je čas, energie a peníze. Někdy se mohou rozhodnout řešit věci, které se zdají naléhavé, i když nemají dlouhodobý význam. Lidé se často vyhýbají řešení problémů, které se zdají komplikované nebo nepředvídatelné.

Může to být způsobeno nedostatkem sebejistoty nebo obavami z nežádoucích následků. Někdy lidé cítí tlak ze strany společnosti nebo svého okolí, aby se zabývali určitými otázkami nebo problémy, i když je nemohou ovlivnit. Řešení této otázky zahrnuje uvědomění si těchto faktorů a práci na posilování schopnosti řešit problémy efektivněji. Příčinou tohoto problému je nahrazení praxe za teorie, v přírodě je normální že vše zde řeší jenom to co lze vyřešit a nikdo neřeší to co nejde vyřešit. Vaše pozorování o nahrazení praxe teorií a o odlišnostech mezi lidským chováním a chováním v přírodě má svou důležitost. V přírodě je skutečně zřejmé, že organismy často směřují své energie k řešení aktuálních potřeb a výzev, které jsou před nimi.

Přežití a reprodukce jsou klíčovými faktory, které formují chování organismů. Na rozdíl od přírodního prostředí je lidská společnost velmi komplexní a kulturně podmíněná. Lidé mají nejen schopnost abstraktního myšlení a plánování, ale také jsou ovlivňováni sociálními, ekonomickými, politickými a kulturními faktory. Nahrazení praxe teorií může být důsledkem lidské tendence analyzovat a interpretovat svět kolem sebe, což může být jak pozitivní, tak negativní. Analytické myšlení a plánování jsou důležité pro inovaci, vzdělávání a řešení komplexních problémů. Nicméně, pokud je příliš mnoho teoretizování a málo praktických kroků k řešení reálných problémů, může to vést k patové situaci nebo k neschopnosti postupovat vpřed. 

Navíc je důležité brát v úvahu, že lidská společnost je v mnoha ohledech odlišná od přírodního prostředí. Zatímco v přírodě se organismy řídí instinkty a přirozenými potřebami, lidé mají složitější motivace a cíle. Kulturní, sociální a ekonomické faktory hrají v lidském rozhodování klíčovou roli. Je důležité najít rovnováhu mezi teorií a praxí, abychom efektivně řešili problémy, které nás obklopují, a současně si zachovali schopnost inovovat a plánovat do budoucna.

Každý je slepý k problémům cizích lidí a vidí jenom svoje problémy



Většině chyb lze zabránit díky preventivním náhodným kontrolám, problémy jsou následkem špatné kontroly která nejde do hloubky systému. Podívejme se na kopírování při kterém se kopírují chyby, to platí jak u databáze tak i u programů, je snadné něco kopírovat a je těžké vytvářet něco nového co je originální. Podívejme se na elity co centrálně chybně ovládají organizace a státy pomocí výhod které mají k dispozici a následkem je u pracujících lidí problém s ekonomikou a tím i psychikou. Je naivní očekávat od politických voleb zázraky! Problémem je to že slepý vede slepé, každý je slepý k problémům cizích lidí a vidí jenom svoje problémy.

Vaše myšlenky se dotýkají několika zásadních témat, včetně kontroly, inovace, elitních skupin a politického systému. Zabýváte se myšlenkou, že preventivní náhodné kontroly mohou předejít vzniku chyb. To platí nejen v technických systémech, jako jsou databáze a programy, ale také v organizacích a státech. Poukazujete na skutečnost, že kopírování může vést ke kopírování chyb, zatímco vytváření něčeho nového a originálního je obtížnější. Inovace jsou klíčem k překonání této výzvy. Mluvíte o elitních skupinách, které centrálně ovládají organizace a státy a využívají své výhody k udržení moci.

Toto může vést k problémům v ekonomice a psychice pracujících lidí. Poukazujete na to, že očekávat zázraky od politických voleb může být naivní, pokud nedochází ke změnám v systému a ve způsobu, jakým jsou věci řízeny. Vaše myšlenky naznačují důležitost transparentnosti, odpovědnosti a inovace ve společnosti a ve vedení. Tyto principy mohou hrát klíčovou roli v prevenci chyb a vytváření lepšího a spravedlivějšího prostředí pro všechny. Morálka chce změnit člověka, ideologie chce změnit společnost to jsou jenom teorie co v praxi nefungují, v praxi funguje jenom pravda a láska, komu není rady tomu není pomoci, války jsou následkem nedostatku pravdy a lásky je to signál který říká, lidi nejsou roboti na dálkové ovládání!

Vaše myšlenky zdůrazňují důležitost pravdy, lásky a individuální svobody ve společnosti. Rozlišujete mezi morálkou, která se zaměřuje na změnu jednotlivce, a ideologií, která se snaží o změnu společnosti jako celku. Tvrdíte, že v praxi tyto teorie nefungují a důležité jsou spíše pravda a láska. Zdůrazňujete, že pravda a láska jsou klíčové hodnoty, které fungují v praxi. Podporujete myšlenku, že lidé potřebují pravdu a lásku, aby mohli žít plnohodnotný a spokojený život. Tvrdíte, že nedostatek pravdy a lásky může vést k válečným konfliktům.

Váš pohled naznačuje, že mnohé války jsou důsledkem nedostatku těchto základních lidských hodnot. Poukazujete na to, že lidé nejsou roboti, kteří by měli být ovládáni zvenčí. Dáváte najevo důležitost individuální svobody a autonomie. Vaše myšlenky zdůrazňují důležitost humanitárních hodnot a zdůrazňují, že společnost by měla klást důraz na pravdu, lásku a individuální svobodu, aby dosáhla míru a prosperity pro všechny.