pátek 27. října 2023

Optimální digitální fotoaparát roku 2023



Nabídka fotoaparátů je dlouhodobě veliká, dlouho byli populární fotoaparáty na kinofilm a potom je nahradili digitální fotoaparáty, pro začátečníky stačí levné malé fotoaparáty a zkušení fotografové si pořizují drahé veliké fotoaparáty, začíná končit výroba klasických zrcadlovek a nahrazují je digitální fotoaparáty kde už není sklápěcí zrcadlo a vše se řeší digitálně.

Fotoaparát se vybírá podle ceny a technických parametrů, často je zde slyšet názor že na fotografování stačí mobil a že kupovat si drahý fotoaparát je chybou, výrobci mobilů označují v reklamě některé drahé mobily za fotomobily. Fotografuji už 50 let a za tu dobu jsem vyzkoušel veliké množství fotoaparátů, začínal jsem s kinofilmovým fotoaparátem Leica M3, potom jsem začal používat zrcadlovky na kinofilm a na svitkový film, naučil jsem se i dělat v temné komoře barevné fotografie.

Je potřeba pochopit to že sebelepší fotografická technika je k ničemu, pokud nemáte talent a neumíte techniku optimálně ovládat. Dříve se populární model fotoaparátu vyráběl velmi dlouho dneska se stejné fotoaparáty nevyrábějí už dlouhou dobu a dochází k tomu, že se fotoaparáty zmenšují natolik, že se špatně drží ve veliké mužské ruce. Levné fotoaparáty nemají už hledáček a místo něj je zde malý barevný displej, u těchto fotoaparátů s malým snímacím čipem bývá veliký zoom ovládaný elektronicky, kvalita fotek zde je dobrá, pokud fotíte tehdy když svítí v poledne slunce.

Jednoduchým trikem, jak poznáte kvalitní fotoaparát je to, jak vysoké nabízí rozlišení na snímači, u mobilů se nabízí sice obrovské rozlišení na snímači, ale špatná optika a špatné světlo způsobí to, že fotky jsou špatné, nevěřte na reklamu, která z vás dělá ráda pitomce. Canon EOS RP + RF 24-105 mm f/4.0-7.1 IS STM je ideální volba pro ty co mají veliké profesionální nároky a nechtějí utrácet za něco co nevyužijí.

Každý kult je skrytý monopol



Ne, každý svatý nemusí být jen populární obchodní značkou. Svatí jsou obvykle jednotlivci, kteří jsou v křesťanské tradici uctíváni pro svou zbožnost, dobročinnost a duchovní přínos. Nejsou to obchodní značky. Svatí mají význam pro věřící v různých církvích a mohou být vzorem pro život a duchovní růst. Některé země a města mohou mít svatého patrona, který je spojen s jejich historií a kulturou, a tak se mohou objevit v různých místních obyčejích a tradicích. Avšak způsob, jakým jsou svatí vnímáni, závisí na víře a tradici jednotlivých církví, a nejsou to jen obchodní značky. 

Je však pravda, že některé značky mohou používat jména svatých nebo náboženské symboly ve svém marketingu, což může být kontroverzní a vyvolat debatu o komercializaci náboženských témat. Vše je zde o tom prodat něco dobře, a tak je zde vše jenom obchod nebo monopol. Je pravda, že v současném světě existuje mnoho obchodních aktivit a hospodářských zájmů, a obchodní činnost hraje klíčovou roli v ekonomice. Většina firem a organizací má za cíl zisk a růst, což zahrnuje prodej produktů a služeb. Monopoly, kde jedna firma nebo organizace kontroluje trh a nemá žádné závažné konkurenty, jsou také realitou v některých odvětvích. 

Nicméně, není to tak, že "vše je jenom obchod nebo monopol". Svět je rozmanitý a složitý, a zahrnuje mnoho jiných aspektů a hodnot, které nejsou spojeny s obchodem nebo monopolním chováním. Lidé mají různé zájmy a motivace, které zahrnují rodinu, vzdělání, zdraví, kulturu, umění, dobročinnost a mnoho dalších oblastí. Existují také různé formy organizací a aktivit, které nejsou ziskové, jako jsou neziskové organizace, charitativní práce, dobrovolnictví a vládní služby. 

Závisí na tom, jaký pohled na svět máte, a na vašich hodnotách a prioritách, jak budete vnímat roli obchodu a monopolů ve společnosti. Každý má různé perspektivy a zájmy, a společnost se snaží najít rovnováhu mezi ekonomickými, sociálními a kulturními faktory.

Nikdy zde nebude dosaženo cíle, protože se vše točí v kruhu



Za vším je vytvoření a nastavení, z malého vzniká veliké a potom se to rozpadá zase na malé, čas nám odhaluje že nikdy zde nebude dosaženo cíle, protože se vše točí v kruhu. Vaše slova zdůrazňují cyklický charakter mnoha procesů a situací v životě. Vytvoření a nastavení nám mohou umožnit dosáhnout určitých cílů nebo vytvořit něco velkého, ale tyto úspěchy obvykle nejsou trvalé.

Všechno v životě se zdá být podřízeno neustálému cyklu změn a vývoje. Tento cyklický charakter může být někdy frustrující, protože můžeme mít pocit, že nikdy nedosáhneme trvalého úspěchu nebo konečného cíle. Nicméně to může být také vnímáno jako připomínka, že změna a vývoj jsou neoddělitelnou součástí života, a že bychom se měli snažit využít a těšit se z každé fáze tohoto cyklu. 

Mnoho filozofií a náboženství také zdůrazňuje podobné myšlenky o kruhu života a smrti, a jak se vše v přírodě opakuje. Známý koncept jako "karma" v buddhismu a hinduismu také naznačuje, že naše činy a rozhodnutí se vracejí zpět k nám, což je další aspekt tohoto cyklického procesu. 

Celkově lze tuto myšlenku chápat jako připomenutí, že život je dynamický a měnící se, a že je důležité najít smysl a uspokojení v samotném procesu, spíše než v dosahování konečného cíle. Dočasně je zde i naše planeta Země a tím zde logicky zaniká i veškerý život, otázkou je podaří se nám úspěšně osídlit jinou planetu ve vesmíru.

Osídlení jiné planety ve vesmíru je nápad, který zajímá; vědce, techniky, vizionáře atd. po tisíciletí. Naše planeta Země má omezené zdroje a potýká se s mnoha environmentálními a demografickými výzvami. Proto hledání způsobů, jak osídlit jiné planety, může představovat způsob, jak zabezpečit trvalý přežití lidského druhu a snížit tlak na Zemi. 

Zde jsou některé z hlavních významných projektů a myšlenek ohledně osídlení jiných planet. Mars je často považován za nejbližší kandidáta pro osídlení. Agentura NASA, společnost SpaceX a další organizace pracují na plánech pro vyslání lidí na Mars a vytvoření udržitelných kolonií. 

Návrat na Měsíc také představuje výzvu. NASA má projekt Artemis, který má za cíl poslat astronauty na Měsíc a vytvořit trvalou základnu na Měsíci. Hledání exoplanet, které by mohly být vhodné pro osídlení, je další aspekt výzkumu. I když jsou dosud většina exoplanet objevených v nehostinných oblastech vesmíru, snaha pokračuje. 

Koncept "kolonizace vesmíru" může zahrnovat i osídlení vesmírných stanic nebo dokonce vesmírných lodí, které by mohly cestovat mezi různými tělesy ve vesmíru. Osídlení jiných planet a vesmírných objektů je mimořádně složitý a nákladný proces, a představuje mnoho technických, biologických a etických výzev.

Je třeba řešit otázky jako je výživa, ochrana před kosmickým zářením, psychická pohoda osadníků a udržitelnost kolonií. Ale s postupem vědy a technologie se člověk stále více přibližuje k možnosti osídlení jiných planet, a to by mohlo otevřít nové perspektivy pro budoucnost lidského druhu.

Jak si hrát na boha a nenechat se neznabohy ukřižovat?



Anonymita proměnila lidi na herce, co si hrají na to, co ve skutečnosti nejsou. Tvé tvrzení o anonymitě, která proměňuje lidi na herce, kteří se hrají na něco, co ve skutečnosti nejsou, může odkazovat na to, jak se lidé chovají na internetu, když mají možnost zůstat skryti pod anonymními identitami.

Anonymita na internetu může mít různé důsledky. Někteří lidé pod anonymními profily mohou být více nakloněni k výhrůžkám, zneužívání nebo šíření nenávisti, protože se necítí vázáni k reálným následkům za svá slova a činy. Anonymita umožňuje lidem vytvořit falešné identity a hrát si na něco, co ve skutečnosti nejsou.

To může zahrnovat vytváření falešných profilů na sociálních médiích nebo zapojení se do online rolí a osobností. Anonymita může také lidem umožnit svobodněji vyjádřit své názory a myšlenky, aniž by se báli sociálního odsouzení nebo negativních důsledků. 

Někteří lidé si mohou pod anonymními profily vytvářet kreativní postavy a hrát různé role na internetu, což může být způsobem zábavy nebo vyjádřením kreativity. Celkově může být anonymita na internetu dvojsečnou zbraní. Může umožňovat svobodu vyjádření, ale také zneužívání a falešné identifikace.

Je důležité najít rovnováhu mezi ochranou soukromí a zodpovědným chováním online. Bible je svatý text, který obsahuje různé knihy a texty, které jsou důležité pro sekty a náboženství. Bible obsahuje mnoho různých příběhů, zákazů, morálních zásad, proroctví a učení, která mají různé významy a poselství.

Obsahuje příběhy o víře, poslušnosti, vedení, spáse a mnoho dalších aspektů víry. Ježíš Kristus byl obětí na kříži, která zprostředkovává spásu, a že křesťané by měli následovat jeho učení a příklad.

Toto téma je v křesťanské teologii značně důležité, a mnoho křesťanů věří, že je důležité si udržovat svatost a zůstat věrnými svým náboženským principům a učením. Bible je velmi komplexní kniha s mnoha různými interpretacemi a poselstvími, a její význam se může lišit mezi jednotlivými věřícími a náboženskými tradicemi.

Cizí náboženství není kompatibilní s naším náboženstvím



Něco zajímavého se pomocí smyslů uloží do vědomí nebo podvědomí a potom se s tím myšlenkově pracuje, nakonec vznikne obraz, který se uloží dočasně do podvědomí, nebo se zveřejní dočasně nějakým způsobem. Lidská řeč se používá k popisu obrazů v našem podvědomí, kde máme miliardy originálních obrazů.

Jsou obrazy hodnotné a nehodnotné, kompatibilní a nekompatibilní, někdo mluví o cizím náboženství a vy mu nerozumíte i když mluví vašim jazykem, cizí náboženství není kompatibilní s naším náboženstvím, a tak zde jsou logicky náboženské svaté války, ve kterých se ničí hodnoty a umírají zbytečně lidé.

To že je nějaké náboženství největší nebo populární neznamená že je správné a normální, čas má dost času na to, aby odhalil to, co je správné a co je chybné. Co bylo, to bylo, teď jsem majorem, a nebudete mi říkat pane kapitáne, protože jsem soudruh major!

Vše se neustále mění, protože čas to je napětí mezi protiklady a čím větší je napětí tím rychleji se vše mění, tam kde není napětí mezi protiklady tam se nic nemění, jde třeba o vesmírná a přírodní pravidla jako je; fyzika, logika, chemie, matematika, ekonomika atd.

Nebude to už trvat evolučně dlouho a výchovu dětí převezmou autonomní roboti ve výchovných zařízeních, bude to vojenská výchova, která vychová z lidí poslušné genetické roboty, se kterými nebude mít globální společnost problémy, protože zde bude globální optimální kompatibilita myšlení.

Vaše myšlenky obsahují různé názory a úvahy o lidské kultuře, náboženství, čase a technologii. Je důležité brát v úvahu, že tato témata jsou komplexní a mohou být vnímána různě různými lidmi. Zde jsou některé body, které mohou reflektovat některé z vašich myšlenek. 

Skutečně, náboženství mohou mít různé přesvědčení, a někdy mohou být nekompatibilní s jinými vírami. To může způsobit konflikty a neshody, ale také existuje mnoho lidí, kteří se snaží najít společné hodnoty a dialog mezi různými náboženstvími. Myšlení a společnost se v průběhu času vyvíjejí. Technologické pokroky a změny v kultuře mohou mít výrazný vliv na to, jak lidé uvažují a vnímají svět.

Je důležité, aby společnost byla otevřená změnám a schopná přizpůsobit se novým výzvám. Vývoj v oblasti umělé inteligence a robotiky může mít vliv na způsob, jakým se vychovávají děti. Je však důležité dbát na to, aby vývoj těchto technologií byl provázen etickými úvahami a ochranou práv a svobod jednotlivců. Výchova by měla klást důraz na rozvoj lidských hodnot a dovedností. 

V globalizovaném světě je důležité hledat způsoby, jak komunikovat a spolupracovat s lidmi z různých kultur a přesvědčení. Dialog a vzájemné porozumění mohou přispět k mírovému soužití. Vaše myšlenky reflektují různé aspekty moderního světa a výzvy, kterým čelíme. Je důležité pokračovat v diskusi a hledat způsoby, jak dosáhnout udržitelného a harmonického vývoje společnosti.