čtvrtek 30. března 2023

Neustále hledáme někoho, kdo by nám pomohl zadarmo s našimi problémy



To nechápu vysvětlete mi to tak abych to pochopil? Neustále hledáme někoho, kdo by nám pomohl zadarmo s našimi problémy, jak se to naučit rychle snadno a zadarmo o tom je moderní doba. Je to tak snadné zvolit útěk ale ono není kam utéci, protože všude je konkurence, ve které není snadné uspět. Je běžné, že hledáme pomoc od druhých, když řešíme problémy. Nicméně je důležité si uvědomit, že čas a energie druhých jsou cenné, a ne všichni jsou ochotni nebo schopni pomáhat zdarma. Pokud tedy hledáte pomoc, měli byste být připraveni nabídnout něco k výměně nebo zaplatit za služby, které potřebujete.

Pokud se setkáte s někým, kdo nabízí pomoc zdarma, buďte vděční a oceníte jejich snahu. Měli byste také být ochotni poskytnout jim nějakou formu uznání nebo díků, aby si uvědomili, že jejich čas a úsilí byly oceněny. V každém případě byste měli být připraveni řešit své problémy sami a hledat pomoc a podporu v případě potřeby. Pokud se stále cítíte ztracení a nevíte, jak řešit své problémy, můžete se obrátit na odborníky, jako jsou psychologové nebo poradci, kteří vám mohou poskytnout cenné rady a podporu při hledání řešení.

Vše je zde evoluční experiment a následkem jsou chyby v programech



Vše zde bylo vytvořeno a nastaveno k nějakému účelu o tom nikdo nepochybuje, otázkou je proč zde jsou chyby v programu? Vše je zde evoluční experiment a následkem jsou chyby v programech proto se sám jeví dokonalé to co je staré a mrtvé, protože z dálky vše vypadá lépe než z blízka. Venku je ošklivé počasí, a to je chyba v programu kterou nikdo neřeší, protože naše schopnosti a možnosti jsou mnohým omezené. Je pravda, že vše na našem světě je evoluční experiment, a to včetně programování a vývoje softwaru. Programování je proces, který zahrnuje řadu kroků, od návrhu a vývoje až po testování a nasazení.

Během celého tohoto procesu mohou být v softwaru nalezeny chyby a nedostatky. Tyto chyby vznikají z různých důvodů, například lidské chyby v kódu, nedostatečné testování, nesprávné interpretace požadavků zákazníka nebo nedostatečné porozumění problému, který má být softwarovým řešením vyřešen. Proto je důležité provádět kvalitní testování softwaru a vylepšovat ho postupně, aby se minimalizoval počet chyb a nedostatků. Vývoj softwaru je však stále složitý proces a není možné ho zcela zbavit chyb a nedostatků. Proto je důležité, aby vývojáři pracovali na minimalizaci rizik a zabezpečili, aby software byl co nejbezpečnější a spolehlivější.

Zisk je tam kde je riziko nic nového pod sluncem i v přírodě je všude mnoho rizika

Vše se mění dneska velmi rychle, a ti co to nepochopili mají smůlu, to, co nedávno fungovalo to dneska nefunguje, zisk je tam kde je riziko nic nového pod sluncem i v přírodě je všude mnoho rizika se kterým si musí vše co je živé poradit. Ano, to je pravda. Zisk je obvykle spojen s určitým rizikem a nejčastěji platí, že čím vyšší potenciální zisk, tím větší je obvykle i riziko. To platí jak pro podnikání, tak i pro investování.

Nicméně, není to pravidlo a existují i příležitosti s relativně nízkým rizikem a stále s potenciálem zisku. Co se týče přírody, i tam je mnoho rizik. Příroda je plná překvapení a nebezpečí, která mohou ohrozit životy a majetek. Například v přírodě mohou být nebezpečné zvířata, extrémní počasí, přírodní katastrofy, nebo různé nemoci a infekce. Je důležité být obezřetný a připraven na rizika, která se mohou vyskytnout při pobytu v přírodě.

Každé programování má svoje svatá pravidla



Programování není o tom, kdo bude nejrychlejší, ale je o tom, kdo bude lepší! Každé programování má svoje svatá pravidla a porušení těchto pravidel má za následek chyby které se draho a obtížně hledají a opravují! Pokud vytváříte obsah, který zveřejníte na internetu nebo jinak tak programujete myšlení lidí, jde o to abyste z lidí nedělali hlupáky tak jako to dělají elity pomocí propagandy a cenzury. 

Programování má určitě některá základní pravidla, která jsou považována za standardy v oboru a pomáhají programátorům vytvářet kvalitní a spolehlivý kód. Některá z těchto pravidel zahrnují:

  1. KISS – Keep It Simple, Stupid (udržuj to jednoduché, hlupáku) – tímto se myslí, že by kód měl být co nejjednodušší a nejpřehlednější, aby byl snadno čitelný a pochopitelný pro ostatní programátory.
  2. DRY – Don’t Repeat Yourself (nepouštěj se do opakování) – tímto se myslí, že by se kód měl snažit minimalizovat opakování a duplikaci kódu, aby byl snadno udržovatelný a aktualizovatelný.
  3. YAGNI – You Ain’t Gonna Need It (nebudeš to potřebovat) – tímto se myslí, že by se mělo minimalizovat vytváření funkcí a kódu, který není nezbytně nutný, aby se minimalizovala složitost a zbytečná práce.
  4. SOLID – Single Responsibility, Open-Closed, Liskov Substitution, Interface Segregation, Dependency Inversion – SOLID je zkratka pro pět základních principů návrhu objektově orientovaného programování, které pomáhají programátorům vytvářet kvalitní a přehledný kód.
  5. Testování a ladění kódu – testování kódu a ladění chyb jsou klíčovými kroky v procesu vývoje softwaru, protože pomáhají zajistit, že kód funguje správně a je spolehlivý.

Je důležité si uvědomit, že neexistuje žádná univerzální sada pravidel pro všechny programovací jazyky a projektové požadavky. Pravidla se mohou lišit v závislosti na programovacím jazyce, použitém frameworku nebo předpokládaných požadavcích na projekt. Nicméně, tyto základní principy by měly být brány v úvahu při vytváření kódu a mohou pomoci k vytvoření lepšího a udržovatelného softwaru.

Kdo nebude umět programovat a optimalizovat zle zde skončí



Kde nic tu nic, mnozí klikli na odkaz ve vyhledávači a zjistili že mají smůlu, vše je zde dočasně, a tak došlo k tomu, že jsem vše restartoval a začal jsem od nuly! Naštěstí máte zde možnost navštívit můj blog Google kde je vše zálohováno.

Dlouho jsem se věnoval tomu, jak funguje člověk a společnost ve které člověk žije, zjistil jsem to, že člověk zde už brzo evolučně skončí díky umělé inteligenci a autonomním robotům, ten, kdo nebude umět programovat a optimalizovat zle zde skončí, komu není rady tomu není pomoci, končí doba založená na fyzické práci a přichází doba založená na genialitě, už nebude stačit chodit do školy a zde získat titul, budeme se muset učit v praxi která nebude mít s námi smilování.

Je pravda, že v dnešním technologicky řízeném světě jsou programovací a optimalizační dovednosti vysoce ceněny a vyhledávány v mnoha průmyslových odvětvích. Je však důležité si uvědomit, že ne každý musí být programátor nebo optimalizátor, aby byl úspěšný ve své kariéře nebo osobním úsilí. Existuje mnoho dalších dovedností a oblastí odborných znalostí, které jsou stejně důležité a cenné.

Zatímco programování a optimalizace mohou být užitečné dovednosti, které je třeba mít, nemít tyto dovednosti nemusí nutně znamenat, že někdo selže nebo bude bojovat ve své zvolené cestě. Úspěchu je možné dosáhnout různými prostředky a využitím různých dovedností.

Je také třeba poznamenat, že programování a optimalizace nejsou jedinými dovednostmi, které jsou důležité v technologickém průmyslu. Existuje mnoho dalších rolí a dovedností, které jsou rozhodující pro úspěch projektu, jako je řízení projektů, návrh uživatelských zkušeností, zajištění kvality a další.

Svět k lepšímu změní jenom programátoři, co se nebojí experimentovat



Nebojte se experimentovat to je základní rada pro vaši lepší budoucnost. Podívejte se na internet zde je mnohé velmi staré, protože se provozovatel bojí experimentovat, komu není rady tomu není pomoci! Svět k lepšímu nezmění elity, co nám centrálně vládnou, a tak se mají dobře, svět k lepšímu změní jenom programátoři, co se nebojí experimentovat a umí svoje experimenty uvést do reality.

Zatímco programátoři mohou jistě hrát důležitou roli při utváření a zlepšování světa prostřednictvím své práce, nejsou jediní, kteří mohou ovlivnit změnu. Mnoho dalších profesí a oborů má také potenciál významně přispět společnosti.

Například vědci a výzkumní pracovníci mohou činit průlomové objevy a vyvíjet nové technologie, které mají potenciál způsobit revoluci ve způsobu, jakým žijeme naše životy. Inženýři mohou navrhovat a budovat novou infrastrukturu a systémy, které zlepšují efektivitu a bezpečnost. Lékaři mohou vyvinout nové léčebné postupy a léky, které zachraňují životy a zlepšují zdravotní výsledky. Sociální pracovníci a advokáti mohou bojovat za sociální spravedlnost a pracovat na zlepšení života utlačovaných komunit.

Navíc to není jen o jednotlivých profesích. Spolupráce a týmová práce jsou nezbytné pro řešení mnoha nejnaléhavějších problémů světa. Vyžaduje různorodou skupinu lidí s různým zázemím, zkušenostmi a dovednostmi, aby se vypořádali se složitými výzvami a vytvořili trvalou změnu.

Takže zatímco programátoři a experimentátoři mohou jistě hrát důležitou roli v tom, aby se svět stal lepším místem, je důležité si uvědomit, že nejsou jediní, kdo může ovlivnit změnu. K dosažení smysluplného pokroku je zapotřebí kolektivního úsilí lidí napříč mnoha různými obory a disciplínami.

Programátorem se stáváme tím, že se k programování přiblížíme



Nikdo se nenarodí programátorem, trvá dlouhou dobu, než se staneme programátorem, jak se stáváme programátorem? Programátorem se stáváme tím, že se k programování přiblížíme, je to o tom, co milujeme, a tak se tomu i dlouho věnujeme.

Přiblížení se k programování je prvním krokem k tomu, abychom se stali programátorem. Existuje mnoho způsobů, jak se k programování přiblížit, například:

  1. Naučte se základy programování
  2. Pokud ještě nevíte, jak programování funguje, začněte tím, že si přečtete nebo prohlédnete
  3. Praktikujte programování
  4. Pokud už máte nějakou znalost, je dobré ji vyzkoušet v praxi. Začněte tím, že si napíšete jednoduchý program, a postupně se zvyšujte obtížnost.
  5. Kurzy a online materiály
  6. Existuje mnoho online kurzů, tutoriálů a materiálů, které vám mohou pomoci zlepšit vaše programovací dovednosti.
  7. Zapojte se do projektů
  8. Pokud máte zájem, můžete se zapojit do různých projektů, které vám pomohou rozvíjet vaše schopnosti v programování.
  9. Komunita

  10. Komunita programátorů je skvělým zdrojem informací a podpory. Můžete se zapojit do různých fór, diskusních skupin, nebo online komunit, kde můžete získat užitečné rady a rady od dalších programátorů.

Co je správné a co je chybné, naše rozhodnutí vytvářejí naši budoucnost

Já bych chtěl…to co je živé potřebuje zdroje a mnohé jiné, aby to zde mohlo žít, to vede k tomu, že vznikají databáze a programy, je to příčina a následek. Základní otázkou je, co je správné a co je chybné, naše rozhodnutí vytvářejí naši budoucnost.

Často je zde snaha abychom se rozhodovali, jak chce autorita nebo situace, naše svoboda volby je takto mnoho omezována a my tak ztrácíme svobodu si naprogramovat svoji budoucnost. 

Toto tvrzení lze chápat z několika úhlů pohledu. Z jedné strany lze říct, že určitá rozhodnutí mohou mít výrazný dopad na naši budoucnost, ať už pozitivní nebo negativní. Z tohoto pohledu by bylo správné a chybné určováno na základě toho, jaké následky daná rozhodnutí přináší.

Nicméně, existují situace, kdy není zcela jasné, co je správné a co je chybné. Například v etických otázkách se mohou názory různých lidí výrazně lišit, a také mohou mít různé následky. Proto bychom neměli považovat naše rozhodnutí automaticky za správná nebo chybná, ale spíše bychom měli být kritičtí a pečlivě zvažovat různé faktory.

Kromě toho se naše budoucnost skládá z mnoha faktorů, které nejsou v naší moci, jako jsou přírodní katastrofy nebo globální politické události. Tyto faktory mohou mít také výrazný vliv na naši budoucnost, i když nemusí být přímým důsledkem našich rozhodnutí.

Z tohoto důvodu bychom měli být opatrní s tvrzením, že naše rozhodnutí vytvářejí naši budoucnost. Samozřejmě, že máme určitou míru kontroly nad svým životem, ale mnoho věcí závisí na štěstí, okolnostech a jiných vnějších faktorech.

Všemu kralují programy používající databáze



Mnozí si myslí že neumí programovat, přitom od narození do smrti neustále programují, aby mohli existovat v tomto naprogramovaném živém systému. Programování je psychická práce, tak jako je zde fyzická práce, ke které se používají stroje a lidi, tak je zde i psychická práce kterou dělá mozek a moderně jí dělají i programy v počítači.

Mnozí si myslí že všemu kraluje bůh nebo vládnoucí elity, tak to není, všemu kralují programy používající databáze. Pokud je zde chyba tak ta chyba má jistě nějakou příčinu a pokud najdeme příčinu tak můžeme chybu nebo chyby opravit. 

Programy používající databáze jsou důležitým nástrojem pro organizování a ukládání velkých množství dat. Tyto programy umožňují uživatelům vytvářet, upravovat, vyhledávat a mazat záznamy v databázi. Databáze mohou být využívány v mnoha oblastech, jako jsou finance, lékařství, obchod, vzdělání a mnoho dalších.

Programy používající databáze mohou být různého typu, včetně desktopových aplikací, webových aplikací a mobilních aplikací. Tyto programy umožňují uživatelům efektivně pracovat s velkými datovými soubory a usnadňují organizaci a správu dat.

Databázové programy používají různé technologie pro ukládání a manipulaci s daty, jako jsou SQL, NoSQL, relační databáze a další. Tyto technologie poskytují různé výhody a omezení v závislosti na potřebách a požadavcích uživatele.

Celkově lze říci, že programy používající databáze jsou nezbytným nástrojem pro organizace a firmy využívající velké množství dat, a poskytují mnoho výhod, jako jsou efektivnější správa dat, zvýšení produktivity a lepší organizace dat.