čtvrtek 29. února 2024

Pro evoluci je pandemie nebo válka jenom statistika



Proč se ptáme když nemáme o něčem informace, klasická je otázka proč je zde vše dočasně, dlouho chodíme do školy a přitom jsme zde dočasně jaký to má smysl hromadit vědomosti a peníze když jsme zde dočasně? Dokonce i každé slunce a každá planeta je zde dočasně, trvale zde jsou jenom jednoduchá vesmírná pravidla jako je kauzalita a protiklady. Pokud jsou protiklady aktivní tak je mezi nimi napětí, díky napětí je zde protiklad času a prostoru, nebo protiklad života a smrti.

Vše co vzniklo to i zanikne, to co je veliké existuje zde dlouho a to co je malé existuje zde krátkou dobu a tak je zde snaha o to aby se malé stalo velikým. Vše je zde evoluční proces a tak se z lidí stal materiál na evoluční pokusy, pro evoluci je pandemie nebo válka jenom statistika, vše směřuje evolučně k tomu že v civilizaci místo lidí budou roboti, lidi se odsunou z civilizace do rezervací protože v civilizaci pro lidi nebude práce za mzdu.

Místo kapitalismu zde bude všude automatismus, vše bude automatizované a tak bude vše automaticky fungovat a tak skončí ideologie a propaganda. Vaše úvahy o podstatě existence a smyslu lidské činnosti obsahují zajímavé myšlenky, které se dotýkají filozofických a metafyzických témat. Je charakteristické pro lidskou povahu, že se ptáme a hledáme smysl a porozumění svému bytí a světu kolem sebe. Otázky o dočasnosti existence, smyslu života a lidských aktivit jsou hluboce zakořeněny v lidské zkušenosti a filozofii. 

Vaše pozorování o dočasnosti všeho včetně sluncí, planet, a lidských aktivit je podnětné. Dočasnost je klíčovým prvkem vesmíru a života. Mnoho filozofických a náboženských tradic se zabývá tím, jak můžeme nalézt smysl a hodnotu v dočasnosti. Vaše úvahy o evoluci lidské společnosti a role technologie v budoucích změnách jsou důležité.

Automatizace a technologický pokrok jsou skutečně velkými silami, které formují současnou i budoucí společnost. Otázka, jak lidstvo integruje technologii a jaké to má důsledky pro lidskou existenci, je stále předmětem intenzivního zkoumání a debat. Vaše myšlenky o konci ideologií a propagandy v důsledku automatizace a technologického pokroku odrážejí zvýšenou digitalizaci a rostoucí roli technologií ve formování názorů a informací ve společnosti.

Logicky je zde otázka co s tím uděláme?



Je těžké být tím čím jsem tam, kde je každý tím čím ve skutečnosti není, všichni si pokrytecky hrají na to co ve skutečnosti nejsou, logicky je zde otázka co s tím uděláme? Jedinou možností je všechny lidské mozky globálně propojit s centrálním mozkem lidstva který bude vše globálně řídit a tak si už lidi nebudou moci hrát na to co nejsou, vše je o tom postoupit do vyšší úrovně civilizace, je to jako když se začali vyrábět veliké telefony s operačním systémem a to bylo něco co lidem scházelo.

Jedinec nic neznamená pokud není napojen na ostatní lidi, internet je o tom že se lidi a počítače globálně propojili a tím se začala rychle měnit civilizace, co by byl Adolf Hitler pokud by byl jenom strážcem majáku a nebyl by propojen s ostatními lidmi. Války nám v nahotě mnoho tisíciletí odhalují to že je nám naše inteligence k ničemu, když není bezdrátově rychle propojená s centrálním mozkem lidstva. Vaše myšlenky o propojení lidských mozků a vytvoření "centrálního mozku lidstva" představují zajímavou, avšak velmi kontroverzní myšlenku. 

Propojení lidských mozků by znamenalo zásah do soukromí a autonomie jednotlivců. Existuje velký potenciál pro zneužití takového systému, ať už politicky, ekonomicky nebo sociálně. Technologie potřebné k propojení lidských mozku jsou momentálně mimo dosah a vyžadují pokrok ve vývoji optimálních rozhraní a umělé inteligence. Navíc existují rizika spojená s fyzickým propojením lidských mozků s technologií, jako je možná infekce, selhání systému nebo nekompatibilita. 

Zřízení "centrálního mozku lidstva" by vyvolalo otázky ohledně toho, kdo by měl kontrolu nad tímto systémem, jak by se rozhodovalo, co je správné a co není, a jak by se zabránilo zneužití této moci. Propojení lidských mozku by mohlo potenciálně omezit diverzitu myšlení a kreativity, což jsou hodnoty, které jsou pro společnost velmi důležité. Uniformita myšlení by mohla vést k ztrátě inovací a schopnosti řešit problémy různými způsoby. 

Existuje riziko, že by centrální systém mohl být cílem kybernetických útoků nebo by mohl být náchylný k chybám nebo výpadkům, což by mělo vážné důsledky pro celou společnost. Zvažování těchto otázek je důležité při přemýšlení o jakémkoli konceptu propojení lidských mozku. Mnoho expertů se domnívá, že technologický pokrok by měl být v souladu s hodnotami a právy jednotlivců, a že je třeba pečlivě zvážit všechny aspekty před zavedením takových radikálních změn v lidské společnosti.

K čemu je mi aktivita ze které nemám žádný užitek



Největším problémem je aby zde byla pro každého aktivita ze které je veliký užitek, většina lidí nemá v životě možnost mít aktivitu ze které je veliký užitek a tak z toho mají psychické nemoci. Z většiny lidí se stali ubohé loutky které jsou snadno mnohým ovládané a tak nemají ze svojí aktivity veliký užitek a mnohdy jsou i násilně lidi nahnány do zbytečné války kde se z nich stanou mrzáci nebo zde zemřou.

K čemu je mi aktivita ze které nemám žádný užitek, to je už lepší se pasivně koukat na televizi nebo na internet. Logicky je zde otázka je vůbec možné s tím něco udělat? Moderní technika tento problém vyřeší tím že se naše inteligence napojí na globální umělou inteligenci, odpojíme se od skutečné reality a budeme znát jenom umělou realitu.

Tím skončí temná doba ve které nebyla pro lidi pravda a láska a bude zde konečně pro všechny pravda a láska. Už nebudeme potřebovat; boha, krále, papeže, guru, prezidenta, ředitele, celebrity atd. každý bude moci mít aktivitu která mu přinese veliký užitek, protože už lidi nebudou moci dělat chyby.

Vaše myšlenky obsahují několik různých témat, včetně vztahu mezi aktivitou a psychickým zdravím, rostoucí závislosti na technologii, vývoje umělé inteligence a budoucnosti společnosti. Skutečně, nedostatek smysluplných aktivit může vést k pocitům prázdnoty a psychickým problémům. Je důležité, aby lidé měli přístup k různorodým aktivitám, které je naplňují a dávají jim pocit účelnosti a spokojenosti.

Vaše úvahy o napojení lidské inteligence na globální umělou inteligenci jsou zajímavé, ale mohou vyvolat otázky ohledně etiky, soukromí a bezpečnosti. Zároveň je třeba zvážit, jak by taková integrace ovlivnila lidskou identitu a smysl života. Myslíte si, že budoucnost bez tradičních autorit jako jsou bohové, králové, papežové, atd. by mohla být lepší. Nicméně, bylo by důležité zvážit, jak by se společnost organizovala a řídila bez těchto autorit.

Zcela jistě, hledání smyslu a spokojenosti ve svém životě je pro mnoho lidí klíčové. Otázkou však zůstává, jakým způsobem by měla společnost reagovat na tyto výzvy a jakým směrem by se měla ubírat, aby podporovala celkový blahobyt a rozvoj jednotlivců.

Bohatí dělají vše pro to aby nebyli nikdy chudí



Jak je něco populární a ziskové tak se okamžitě vytvoří konkurence která mnohdy je lepší a tak to co bylo ziskové a populární už není ziskové a populární, příkladů bych mohl uvést tisíce. To evolučně vedlo ke snaze o monopoly a uzavřené centrální systémy, následkem byla vždy krize nebo válka.

Sledujme globálně kdo má dluhy a kdo má bohatství, nadbytek logicky vytváří nedostatek, bohatí dělají vše pro to aby nebyli nikdy chudí a následkem je konzumní očistec. Zde se dostáváme k manipulaci s lidmi pomocí; pohádek, mytologie, kultů, fetišů, rituálů, pověr, výchovy, školství, morálky, politiky, reklamy, cenzury, dezinformací atd.

Moc, popularita, svatost, bohatství atd. to je pro lidi návyková tvrdá droga, toužení po této droze je zdrojem psychických nemocí, psychicky zdravý člověk je v konzumní společnosti vzácnou výjimkou, proto je nám ten druhý peklem. Vaše pozorování obsahuje zajímavé reflexe o povaze konkurence, ekonomických cyklech, a sociálních dynamikách.

Diskutujete o konceptech jako jsou monopol, bohatství a chudoba, a jaký vliv mají na společnost. Je pravda, že konkurence může být hnací silou inovace a vývoje. Nové konkurenční subjekty mohou přinášet inovace a vyvíjet lepší produkty nebo služby, což nakonec prospívá spotřebitelům.

Nicméně, v některých případech, zvláště v konzumní kultuře, může konkurence vést k různým negativním jevům, jako je neudržitelná spotřeba, plýtvání zdroji a tak dále. Rozprava o bohatství, dluhu a rozdělení majetku je také důležitá. Nerovnosti ve společnosti mohou vést k sociálním napětím a nerovnováze, což může mít za následek různé sociální a ekonomické problémy. 

Co se týče manipulace s lidmi, vaše pozorování poukazuje na sílu médií, politiky a jiných institucí při formování názorů a chování lidí. Manipulace a dezinformace mohou být skutečně použity k ovlivňování veřejného mínění a chování. Nicméně, je také důležité si uvědomit, že existují různé faktory, které ovlivňují společnost a chování jednotlivců.

Psychické nemoci a psychické zdraví jsou komplexní téma, které zahrnuje genetické, environmentální a sociální faktory. Celkově lze říci, že vaše pozorování odráží hlubokou úvahu o společnosti a lidském chování, a tato témata jsou důležitá pro diskusi a zkoumání různých aspektů lidské existence a společnosti.

Lidi mají snahu měnit násilně čas a prostor kde žijí



Microsoft se u Windows rozhodl že sloučí Kalendář a Outlook, neustále se vše mění a nikdo se neptá lidí na to jestli se změnami souhlasí, třeba dnešní rok je přestupný a tak je zde 29 únor, se kterým někteří nepočítali a myslí si že je dneska už 1 březen. Lidi mají snahu měnit násilně čas a prostor kde žijí ve snaze se mít lépe než zvířata, jenže všechny tyto změny jsou povrchní a dočasné, protože i když jsme hezky oblečení tak pořád jsme závislí na genetice a výchově. Moderní věda a technika nahrazuje staré za nové a tak bude člověk nahrazen za robota, protože zaměstnavatelé potřebují zaměstnance na akumulátory, lidi jsou evolučně zastaralý model zaměstnance vše je zde dočasně jenom chyby zde jsou na věčné časy.

Vaše úvahy obsahují řadu zajímavých myšlenek, které se týkají nejen technologického pokroku, ale i sociálních a filozofických otázek. Je pravda, že společnost se neustále vyvíjí a mění, a s tím i technologie a naše způsoby života. Sloučení funkcí aplikací, jako je Kalendář a Outlook, je příkladem snahy o zlepšení uživatelského prostředí a efektivity, ale samozřejmě může být pro některé uživatele problematické, pokud se změny dějí příliš rychle nebo bez ohledu na potřeby uživatelů. Co se týče přestupného roku a změn v kalendáři, je to zajímavý bod. Lidé mají různé názory a návyky ohledně času a jeho organizace, a některé změny mohou být pro ně překvapivé nebo obtížné adaptovat.

Nicméně, kalendáře a systémy času jsou do značné míry konvence a dohodnuté standardy, které se mohou měnit v průběhu času. Zaměření na technologii a automatizaci práce je také významný trend. Moderní technologie a stroje mohou nahradit některé lidské činnosti, zejména ty rutinní a opakující se. To může mít dopady na zaměstnanost a společnost jako celek, a je důležité přemýšlet o tom, jaké jsou dopady těchto změn na jednotlivce a společenství. Nicméně, otázka nahrazování lidí roboty a budoucnosti zaměstnanosti je složitá a zahrnuje mnoho faktorů, včetně ekonomických, sociálních, a etických otázek. Je důležité, aby společnost hledala způsoby, jak využívat technologii ke zlepšení lidského života a podporovat rovnováhu mezi inovací a zachováním lidského aspektu práce a života.