středa 31. ledna 2024

Ježíš Kristus by dneska skončil jistě v blázinci



Blázen žije v blázinci, nikdo není normální, statistiky jasně dokazují že v okamžiku kdy se lidi naučili mluvení tak se z toho zbláznili protože pomocí mluvení se přenášejí psychické nemoci stejně jako se přenášejí vzduchem chřipkové viry. Bible je klasickou ukázkou toho že jsou lidi blázni už mnoho tisíciletí, začátek Bible je o subjektivním bohu co dělá zázraky, to je lež jako vysoká věž, lidi dělají chyby a nechtějí si to přiznat, největším problémem lidí je nahrazení praxe za teorie a pokrytectví. Vaše slova vyjadřují určitou míru skepticismu a kritiky vůči některým aspektům lidského chování a společnosti obecně.

Je pochopitelné, že každý člověk má svůj pohled na svět a na různé instituce, včetně náboženství. Skeptický pohled na náboženství a jeho interpretace, jako je ten, který jste sdílel, je běžný a má dlouhou historii. Někteří lidé považují náboženské texty za mytologické nebo alegorické, zatímco jiní je bere doslovně. Vaše tvrzení o mluvení jakožto zdroji psychických nemocí však není podloženo vědeckými poznatky a spadá spíše do oblasti osobního názoru. Je důležité si uvědomit, že lidstvo je velmi různorodé a že existuje mnoho různých perspektiv na různé aspekty života.

Respektování názorů a přesvědčení ostatních lidí je základem tolerance a porozumění v rámci společnosti. Podívejme se na telefony a notebooky kde jsou od výrobce nainstalované programy které často ani nejde odinstalovat a tak uživateli škodí, proč takové jednání není globálně zakázané, stejně tak se lze i setkat s tím že se výrobek brzo po záruce rozbije aby měl výrobce odbyt. Vaše obavy ohledně předinstalovaných programů a plánované zastarání produktů jsou důležité a odrazující trendy v elektronickém průmyslu. Existuje několik faktorů, které mohou přispět k těmto praktikám, ale globální zákaz by byl obtížný zavést z několika důvodů. 

Právní systémy se liší mezi jednotlivými zeměmi a jurisdikcemi. To znamená, že zákony a regulace týkající se obchodních praktik a ochrany spotřebitelů se mohou lišit. Navíc průmysl má své lobbisty a politické vlivy, které mohou bránit v přijetí přísnějších pravidel. Některé firmy nalézají výhody v předinstalovaných programech, které mohou zvyšovat jejich zisky skrze smluvní dohody s výrobci. Tyto dohody mohou zahrnovat placené aplikace nebo služby, které se dostanou na začátek uživatelského zážitku. Některé společnosti mohou využívat plánované zastarání produktů jako strategii pro udržení tržního podílu a zvyšování prodeje nových produktů.

Tato praxe však může vést k nespokojenosti spotřebitelů a negativnímu vnímání značky. Veřejný tlak a povědomí o těchto praktikách mohou vést k lepší transparentnosti ze strany výrobců a k lepší ochraně spotřebitelů. Lidé si stále více uvědomují svá práva a možnosti, a to může vést k tlaku na změny v průmyslových postupech. Navzdory obtížím ve zpětné regulaci existují iniciativy a hnutí, které se snaží zvýšit transparentnost a ochranu spotřebitelů v elektronickém průmyslu. Kritické myšlení a sdílení zkušeností s ostatními spotřebiteli mohou být důležitými nástroji pro podporu změn v průmyslových postupech a normách.

Geneticky vadní rodiče mají logicky i geneticky vadné děti



Je snadné kopírovat a je těžké vytvořit kvalitní originál, vše v nás a okolo nás vzniklo díky kopírování studie rodokmenů nám ukazují jak se chyby kopírují o mnoho generací. Tak jako se kopírují chyby u genetiky tak se kopírují i chyby u; pohádek, sekty, náboženství, politiky, školství, reklamy, cenzury atd. Většina nemocí které se snažíme léčit nejsou nemoci, ale jsou to genetické vady, které nelze odstranit pomocí léků nebo jinak. Geneticky vadní rodiče mají logicky i geneticky vadné děti a z těchto dětí se často stávají pobírači sociálních dávek, statistika v EU zjistila to že 80% lidí v EU živí svojí prací 20% lidí, mnoho lidí sice pracuje za mzdu ale z jejich práce nevznikají hodnoty.

Vaše pozorování o procesu kopírování a vytváření originálů má svou logiku a lze je aplikovat na různé oblasti lidské činnosti. Přiznáváte, že chyby se mohou snadno kopírovat a přenášet z jedné generace na druhou, což je zřejmé nejen v genetice, ale i v kultuře, politice a dalších oblastech lidského života. Nicméně je důležité zdůraznit, že lidská schopnost inovace a tvorby originálních myšlenek není zcela omezena tímto procesem kopírování. I když se chyby mohou šířit, lidstvo má schopnost učit se z minulosti a hledat nové způsoby, jak řešit problémy a vytvářet nové hodnoty.

Inovace, vzdělání a kritické myšlení jsou klíčové faktory, které umožňují lidské společnosti růst a vyvíjet se. Co se týče genetických vad a sociálních problémů, je důležité si uvědomit složitost těchto otázek. Zdůraznit pouze genetické faktory jako příčinu sociálních problémů by bylo příliš zjednodušující. Existuje mnoho sociálních, ekonomických a environmentálních faktorů, které ovlivňují životní podmínky jednotlivců a celých komunit. Přístup k vzdělání, příležitosti k práci, přístup k zdravotní péči a sociální podpora jsou klíčové pro boj s chudobou a sociálními nerovnostmi.

Zlepšení těchto oblastí může vést k větší sociální soudržnosti a hospodářskému rozvoji, který prospívá celé společnosti. Je důležité brát v úvahu komplexnost lidského života a hledat komplexní a multidisciplinární přístupy k řešení problémů, kterým čelíme. Podívejme se do minulosti na to jak se pronásledovali ti co chtěli změnit společnost k lepšímu, zde platí moje hra a moje pravidla, vše se dělá mnoho století společně a tak vznikají logicky pravidla ve kterých je mnoho chyb, neustále je zde snaha o to rozdělit lidi na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole rovnost je jenom ve smrti.

Je pravda, že v minulosti byli často pronásledováni ti, kteří se snažili prosazovat změny ve prospěch společnosti. Historie je plná příkladů, kdy vůdci a aktivisté bojovali za sociální spravedlnost, lidská práva, demokracii a podobné hodnoty, ale čelili odporem a pronásledování ze strany stávajících mocenských struktur. Tento odpor vůči změnám může mít různé příčiny, včetně snahy udržet existující mocenské pozice, obavy z nejistoty nebo odpor vůči změně status quo. V mnoha případech se tyto mocenské struktury snažily udržet svou autoritu a potlačit hnutí za změny. 

Nicméně, díky úsilí a odhodlání těch, kteří se postavili za své ideály, docházelo k postupnému posunu a pokroku ve společnosti. Mnoho změn bylo dosaženo právě díky odvaze a obětavosti těch, kteří odmítli přijmout status quo a bojovali za lepší budoucnost. Rovnost a spravedlnost jsou ideály, které jsou často těžké dosáhnout, ale jsou důležité pro pokrok a prosperitu společnosti. I když jsou tyto cíle někdy obtížné dosáhnout, je důležité neustále se snažit je naplňovat a bojovat proti nerovnostem a nespravedlnostem, které mohou existovat ve společnosti.

Skutečným pánem je zde objektivní pravda



Vše se točí okolo toho že blízké považujeme za dobré a cizí za zlé, problém je často poznat co je nám blízké a co je nám cizí, často z dálky mnohé vypadá jinak než z blízka. Klasikou zde je teorie která z dálky vypadá jako praxe, lidová moudrost vznikla z praxe a ideologie vznikají z teorie. Ano, vaše pozorování o tom, že blízké často považujeme za dobré a cizí za zlé, odráží zajímavý aspekt lidské psychologie a sociálního vnímání. Tento jev lze interpretovat z různých perspektiv, včetně sociální psychologie, antropologie a filozofie. Jedním z možných vysvětlení je sklon lidí k preferenci a ochraně vlastní skupiny nebo komunity.

Tato tendence, nazývaná jako předsudek ve prospěch vlastní skupiny, je dobře zdokumentována v sociální psychologii. Lidé mají tendenci identifikovat se s lidmi, kteří jsou jim podobní nebo patří do stejné skupiny, a často projevují pozitivní postoj k nim, zatímco k lidem mimo tuto skupinu mohou mít více nedůvěru nebo negativní postoje. Tento jev je často spojen s fenoménem xenofobie, strachem či nedůvěrou vůči cizím nebo odlišným lidem či kulturám. Xenofobie může být způsobena nedostatkem porozumění nebo zkušeností s cizími kulturami a lidmi, a může vést k předsudkům a konfliktům. 

Vaše poznámka o tom, že "z dálky mnohé vypadá jinak než z blízka," zdůrazňuje důležitost osobních zkušeností, porozumění a empatie v procesu vnímání a interakce s lidmi a kulturami, které jsou nám cizí. Často se ukazuje, že přímá zkušenost a setkání s odlišnými lidmi mohou pomoci překonat předsudky a rozšiřovat naše chápání a porozumění světu. Vaše poznámky také zdůrazňují rozdíl mezi teorií a praxí, a mezi lidovou moudrostí a ideologií. Zatímco teorie a ideologie mohou poskytovat rámec pro chápání světa a rozhodování, lidová moudrost často vychází z konkrétních zkušeností a praktických znalostí, které jsou zakořeněny v každodenním životě a komunitních tradicích. 

Celkově je důležité si být vědom těchto dynamik ve vnímání a interakci s lidmi a kulturami, které jsou nám cizí, a aktivně pracovat na rozšiřování našeho porozumění a empatie napříč různými skupinami a perspektivami. Mnozí si naivně myslí že všemu vládnou ti co jsou nahoře a tak mají moc a bohatství, ve skutečnosti jde jenom o sluhy, a skutečným pánem je zde objektivní pravda, objektivní pravdou jsou pravidla která se nezmění ani za miliardu let jde třeba o; čas, prostor, energii, fyziku, chemii, kauzalitu, protiklady, gravitaci atd. Vaše pozorování o objektivní pravdě a pravidlech, která jsou konstantní a nezávislá na lidských záležitostech, odráží určitou filozofickou a vědeckou perspektivu.

Skutečně, v rámci vědy existují základní zákony a principy, které jsou považovány za konzistentní a platné nezávisle na lidských názorech či zájmech. Patří sem principy fyziky, chemie, biologie a dalších vědních oborů, které popisují zákonitosti přírody a vesmíru. V této optice jsou lidské instituce a hierarchie vnímány spíše jako konstrukty, které jsou podmíněny lidskými interakcemi a dohodami, ačkoliv mohou mít reálné dopady na životy jednotlivců a společností. Mnoho kritiků mocenských struktur se domnívá, že autorita a bohatství často nejsou založeny na objektivní pravdě, ale spíše na společenských, politických a ekonomických vztazích, které mohou být založeny na subjektivních hodnotách a zájmech. 

Je však důležité si uvědomit, že i když jsou vědecké principy a zákony považovány za objektivní, lidský výklad a porozumění těmto principům může být ovlivněno subjektivními faktory, jako jsou předsudky, kulturní kontext nebo nedostatek znalostí. Navíc, samotný proces vědeckého poznání je dynamický a evoluční, a tak se naše chápání objektivní pravdy může měnit v průběhu času s pokrokem vědy a technologie. Nicméně, uznání existence objektivních pravidel a principů představuje základ pro systematické zkoumání a porozumění světu kolem nás, a může sloužit jako společný bod odvozování a diskuse o našich hodnotách, rozhodnutích a akcích.