pondělí 12. června 2023

Je možné vyřešit problém organizovaným zločinem



Organizovaný zločin je komplexní a rozšířený problém, který vyžaduje komplexní a souhrnný přístup k jeho řešení. Zatímco nemůžeme očekávat úplné vymýcení organizovaného zločinu, můžeme se snažit omezit jeho vliv a snižovat jeho aktivitu. Existuje několik způsobů, jak se pokusit řešit tento problém. Vlády a právní systémy mohou přijmout tvrdé zákony a nařízení, které se zaměřují na organizovaný zločin. To může zahrnovat posílení trestů, zavedení nových zločinů, jako je organizovaný zločin, nebo zlepšení vyšetřovacích a soudních postupů. 

Policisté a vyšetřovatelé mohou provádět důkladné vyšetřování organizovaného zločinu a spolupracovat na úrovni mezinárodní i národní s jinými zeměmi a organizacemi. Měli by mít dostatečné zdroje a odbornou přípravu, aby se vyrovnali se sofistikovanými metodami používanými organizovanými zločineckými skupinami. Organizovaný zločin je globální problém, a proto je důležité, aby si země vyměňovaly informace, spolupracovaly a koordinovaly své úsilí při boji proti této hrozbě.

Mezinárodní organizace, jako Interpol a Europol, mohou hrát klíčovou roli při koordinaci a podpoře mezinárodní spolupráce. Důležitým aspektem boje proti organizovanému zločinu je prevence. Vlády a organizace by měly investovat do programů prevence a osvěty, které se zaměřují na informování veřejnosti o rizicích organizovaného zločinu a podporují spolupráci občanů s úřady. Organizované zločinecké skupiny často využívají finančních prostředků ke svým činnostem.

Posílení finančního vyšetřování a sledování peněžních toků může být účinným způsobem, jak zasáhnout do jejich operací. Nebylo by ideálním řešením dát globálně všem lidem do hlavy kontrolní čipy. Zavedení kontrolních čipů do lidských mozku by bylo zásadním zásahem do osobních svobod a soukromí jednotlivců. Tato idea by vyvolala značné etické, právní a bezpečnostní obavy. Existuje mnoho důvodů, proč by takový krok byl problematický. 

Kontrolní čipy by mohly neustále sledovat a zaznamenávat informace o jednotlivcích, což by vážně ohrozilo jejich soukromí a svobodu. Lidé by ztratili kontrolu nad svými myšlenkami, pocity a soukromými životy. Jakákoli technologie je potenciálně zranitelná hackery a útočníky. Zavedení kontrolních čipů by otevřelo cestu k možnému zneužití, jako je sledování, manipulace nebo ovládání jednotlivců. Zavést technologii, která ovládá myšlenky a chování lidí, by vyvolalo vážné etické otázky.

Nastavilo by se tím nebezpečné precedens, který by mohl vést k manipulaci a kontrole jednotlivců nebo skupin lidí. Zavedení kontrolních čipů by bylo v rozporu s mnoha právními normami a lidskými právy, jako je právo na soukromí, svobodu myšlení a ochranu osobních údajů. Namísto takových extrémních opatření je vhodnější uplatňovat politiky a opatření, která jsou založena na respektování základních práv a svobod jednotlivců.

Boj proti organizovanému zločinu vyžaduje komplexní a vyvážený přístup, který zahrnuje spolupráci mezi zeměmi, posílení právního systému, lepší vyšetřovací postupy a prevenci veřejnosti. Kontrolní čipy by nemonitorovali myšlenky, ale jenom by kontrolovali chemické procesy, které vedou k chybování. I kdybychom předpokládali, že kontrolní čipy by monitorovaly pouze chemické procesy v mozku, a ne myšlenky samotné, stále by zde byly řada vážných obav ohledně jejich implementace. 

I když by kontrolní čipy monitorovaly pouze chemické procesy, zůstává otázka bezpečnosti. Jakákoli technologie je náchylná ke zneužití. S kontrolními čipy v mozku by bylo potenciálně možné ovlivňovat nebo narušovat tyto procesy, což by mohlo vést k vážným zdravotním a psychologickým problémům. I když by kontrolní čipy nemonitorovaly přímo myšlenky, stále by ovlivňovaly fungování mozku a tím zasahovaly do soukromí a svobody jednotlivce.

Každý by měl právo na ochranu svého vnitřního světa a osobních prožitků bez vnějšího zásahu. Zavedení kontrolních čipů by představovalo etickou dilema. Manipulace s chemickými procesy v mozku by mohla mít nepředvídatelné důsledky a mohla by být zneužívána k manipulaci s chováním a emocemi jednotlivce. To by otevřelo dveře k potenciálnímu zneužití a porušování lidských práv. Jedinec by měl mít právo na svobodné rozhodování o svém těle a mentálním zdraví. Vynucování takových čipů by odňalo lidem možnost rozhodovat se o svém vlastním zdraví. 

Závěrem je důležité respektovat osobní svobodu, autonomii a právo na soukromí jednotlivce. Existují alternativní a eticky přijatelné způsoby, jak se vypořádat s organizovaným zločinem a zlepšit bezpečnost společnosti, aniž bychom zasahovali do integritu a práv jednotlivců. Za každou chybu člověka může chemie, která nefunguje optimálně, proto zde jsou léky, co zasahují do chemie v těle a mozku. Ano, existují léky a terapie, které mohou zasahovat do chemických procesů v těle a mozku s cílem řešit určité zdravotní nebo psychologické problémy.

Například v případě psychiatrických poruch jako deprese, úzkostné poruchy nebo schizofrenie jsou předepisovány léky, které ovlivňují chemické rovnováhy a neurotransmitery v mozku, aby se snížily příznaky a zlepšila kvalita života pacienta. Nicméně je důležité rozlišovat mezi léčbou zdravotních stavů a použitím kontrolních čipů ke kontrole nebo manipulaci s chemickými procesy v mozku obecně. Léky jsou správně předepisovány a správně používány za účelem řešení konkrétních zdravotních problémů na základě diagnostiky a péče o pacienta. Použití kontrolních čipů by však bylo zcela odlišné.

Jednalo by se o trvalý zásah do mozku a jeho fungování s cílem kontrolovat nebo ovládat chemické procesy, což by vyvolávalo otázky soukromí, svobody a etiky. Při léčbě zdravotních stavů je důležité pracovat s kvalifikovanými odborníky a řídit se etickými a zákonnými normami, které zajišťují respektování práv a svobod pacientů. Vše je na počátku spojeno se strachem, jak to dopadne a když to dopadne dobře tak strach zmizí. Strach je přirozenou emocí, která se objevuje při nejistotě a nových situacích.

Je pochopitelné, že při zavádění nových technologií, léků nebo přístupů existuje určitá míra obav a strachu ohledně jejich výsledků a důsledků. Nicméně, aby se strach snížil nebo zmizel, je důležité, aby byly tyto nové technologie a metody řádně zkoumány, testovány a regulovány, aby se minimalizovala rizika a zajišťovala bezpečnost a účinnost. To zahrnuje příslušný výzkum, klinické studie a monitorování, aby se získala důvěra veřejnosti a odborné komunity. 

Pokud nová technologie nebo lék prokáže svou účinnost a bezpečnost a je v souladu s etickými a právními normami, může se postupně snižovat strach a obavy. Informovanost, transparentnost a komunikace jsou klíčové pro budování důvěry a přijetí nových přístupů. Je také důležité, aby veškeré zavedené technologie a léky byly průběžně monitorovány a vyhodnocovány, aby se zabezpečilo jejich bezpečné a účinné používání.

Tím se dále snižuje riziko a pomáhá se překonávat strach a obavy v souvislosti s jejich používáním. Přestože je přirozené mít obavy z nových věcí, pokrok a vývoj jsou neodmyslitelnou součástí lidského života. Důležité je věnovat pozornost racionálnímu posouzení rizik a přínosů a důvěřovat vědeckému výzkumu, regulacím a odbornému hodnocení, aby se dosáhlo nejlepších možných výsledků pro společnost.

Evoluce je i konfliktech a invazi dobrota se považuje za chybu



Je pravda, že evoluce je proces, který zahrnuje konkurenci mezi jedinci a druhy. Existuje soutěž o zdroje, potravu, území a partnery, což může vést ke konfliktům mezi různými organismy. Evoluce je hnací silou biologického vývoje a způsobuje adaptaci a změnu v organismech, aby lépe přežily a reprodukovaly se ve svém prostředí. Z pohledu evoluce je přežití jedince a jeho genetické linie prioritou. To může vést k různým strategiím, které mohou být vnímány jako negativní nebo agresivní.

Například u některých druhů živočichů existuje kanibalismus mezi sourozenci nebo útoky na jedince stejného druhu v souvislosti s bojem o teritorium. Nicméně je důležité si uvědomit, že evoluce není jediným faktorem, který ovlivňuje lidské chování a hodnoty. Lidé mají schopnost vyvíjet kulturu, etiku a společenské normy, které mohou modifikovat nebo regulovat projevy evolučních tendencí. Můžeme si vybrat, jakým způsobem se chováme a jaké hodnoty podporujeme.

Považovat dobro za chybu je spíše subjektivní postoj, který se odvíjí od konkrétního etického nebo filozofického rámce. Mnoho morálních systémů a náboženství klade důraz na dobro a altruismus jako ctnosti. I když evoluční tendence mohou ovlivňovat naše chování, máme schopnost se rozhodnout, jaké hodnoty považujeme za správné a jaké jednání podporujeme. Je důležité si uvědomit, že evoluce je biologický proces, zatímco hodnoty a morální principy jsou výsledkem lidského myšlení a kultury.

Můžeme se snažit rozpoznat a pochopit evoluční kořeny našeho chování, ale to neznamená, že musíme přijmout následky evoluce jako jedinou správnou cestu. Evoluce by nám měla sloužit a neměla by nám kralovat. Souhlasím s tím, že evoluce by nám měla sloužit, a měli bychom mít kontrolu nad tím, jak ji využíváme. Jako lidská bytosti jsme schopni rozumět evolučním procesům a jejich dopadům na naši biologii a chování. Máme také schopnost se rozhodnout, jaké hodnoty a principy chceme uplatňovat ve společnosti.

Evoluce nám poskytuje biologickou základnu, která nám umožňuje přežít a přizpůsobovat se prostředí. Například vývoj našeho mozku a jeho schopnost učení a komunikace nám umožňuje dosahovat významných výsledků v oblasti vědy, technologie a kultury. Evoluce nám také nabízí různé fyziologické a genetické vlastnosti, které můžeme využívat ke zlepšení kvality života. Nicméně je důležité, abychom si byli vědomi, že evoluce sama o sobě není morálním kritériem.

Pouhé uplatňování evolučních tendencí by nemuselo být v souladu s našimi hodnotami a etickými principy. Máme schopnost rozhodnout, jaké chování považujeme za správné a jaké hodnoty chceme sledovat. Společnost vytváří normy a hodnoty, které mohou ovlivňovat, jak využíváme svou biologickou povahu a jak řídíme evoluční síly. Je důležité mít vědomou debatu a reflexi nad tím, jaké jsou důsledky našeho jednání a jaké hodnoty bychom měli podporovat. Evoluce by měla být nástrojem, který nám pomáhá rozvíjet se a žít naplňující život, ale konečné rozhodnutí o tom, jak ji využíváme, leží ve sféře lidského vědomí a společenského rozhodování.

Jak je to možné že z dálky vše vypadá lépe než z blízka



Život a to, jak si ho užívat, jsou individuální a subjektivní záležitostí. Co funguje pro jednu osobu, nemusí fungovat pro druhou. Nicméně, zde je několik obecných tipů, které by mohly pomoci při hledání toho, jak si užívat život. Poznejte sami sebe a zjistěte, co vás skutečně naplňuje a co vám přináší radost. Může to zahrnovat objevování svých zájmů, cílů a hodnot. Buďte otevření novým zkušenostem a věcem, které vás zajímají. Dbejte na rovnováhu mezi prací, odpočinkem, rodinou, přáteli a zábavou.

Starání se o své fyzické i duševní zdraví je klíčové pro celkovou pohodu a schopnost užívat si života. Vybudujte pevné a podporující vztahy s lidmi kolem sebe. Trávit čas s rodinou a přáteli, sdílet zážitky a projevovat lásku a uznání je důležité pro pocit spokojenosti. Naučte se být vědomi přítomného okamžiku a užívat si toho, co se právě děje kolem vás. Místo toho, abyste se soustředili na minulost nebo příliš plánovali budoucnost, snažte se nalézt radost a smysl v každodenních malých věcech. 

Nezůstávejte na místě, ale hledejte nové příležitosti a výzvy, které vám umožní růst a rozvíjet se jako osoba. Naučte se nové dovednosti, cestujte, objevujte svět a nebojte se změn. Definujte si své cíle a vášně a snažte se žít ve shodě s nimi. Najít smysl a účel ve svém životě může přinést pocit naplnění a radosti. Je důležité si uvědomit, že život je plný výkyvů a všichni procházíme různými obdobími. Je přirozené, že se budete občas cítit méně motivovaní nebo ztracení.

Je to součást lidského života. Ano, honba za úspěchem může být zdrojem stresu a nepokojů. Někteří lidé se věnují neustálému dosahování cílů a vnímají úspěch jako podmínku štěstí. Nicméně je důležité si uvědomit, že definice úspěchu je individuální a může se lišit pro každého. Pokud se cítíte vyčerpaní nebo ztracení v honbě za úspěchem, zvažte následující. Zamyslete se nad tím, co je pro vás skutečně důležité. Někdy se příliš zaměřujeme na vnější měřítka úspěchu, jako jsou peníze nebo společenské postavení, a zanedbáváme vlastní pocity štěstí a naplnění. 

Je důležité najít si čas na odpočinek a relaxaci. Najděte aktivity, které vás uklidní a pomohou vám vyrovnat se se stresem, jako je meditace, jóga, čtení nebo procházky v přírodě. Udržujte si vyvážený životní styl, Dbaní na své fyzické a duševní zdraví je klíčové. Věnujte čas svým vztahům, rodině a přátelům. Najděte koníčky a zájmy, které vás baví a přinášejí radost. Nastavte si cíle, které jsou smysluplné a realistické. Uvědomte si, že úspěch není vždy měřen vnějšími ukazateli, ale může přicházet i ve formě osobního růstu, spokojenosti a naplnění. 

Nepřikládejte přílišnou váhu dokonalosti a přílišnému tlaku na sebe. Naučte se přijmout své chyby a nedostatky jako součást lidského života. Umožnění si být nedokonalým může přinést větší svobodu a radost. Každý člověk má svou vlastní cestu a rozličné představy o tom, co znamená skutečný úspěch a jak si užít život. Důležité je najít rovnováhu mezi osobním růstem, naplněním a radostí z malých věcí, které život přináší. Je pravda, že často dochází k zjištění chyb a nesprávných přístupů až tehdy, když se problémy dotknou širší populace, včetně předčasné úmrtnosti.

Je důležité, aby elita a vládní instituce byly citlivé na potřeby a zájmy všech lidí a nezanedbávaly jejich blaho. Pro efektivní řešení problémů je důležité, aby existovala transparentnost a odpovědnost v rozhodovacích procesech. Je třeba, aby se představitelé veřejnosti, včetně elitních skupin, zaměřili na důsledky svých rozhodnutí pro celou společnost. Zohlednění potřeb různých skupin a vyvážený přístup k rozvoji a zdraví populace by měly být prioritami. 

Kromě toho je důležité, aby občané aktivně vyjadřovali své názory a zasahovali do politického procesu, například hlasováním, zapojením do občanských sdružení a vyjádřením svých obav a požadavků. Zapojení veřejnosti může přispět k vyvíjení tlaku na elity a podpoře změn, které budou sloužit pro blaho celé společnosti. Předčasná úmrtnost a zdravotní problémy jsou vážnými otázkami, které vyžadují komplexní a soustavné řešení. Spolupráce mezi elitou, odborníky, vládou a veřejností je nezbytná pro identifikaci a nápravu chyb a zajištění lepšího zdraví a kvality života pro všechny.

Může existovat společnost bez pohádek a propagandy



Ano, je možné existovat společnosti, které minimalizují využívání pohádek a propagandy jako součást svého fungování. Pohádky a propaganda jsou často spojovány s manipulací a zkreslováním informací, což může mít negativní dopad na společnost a svobodu jednotlivce. Společnosti, které se snaží o transparentnost, důvěryhodnost a základní hodnoty jako pravdivost a spravedlnost, mohou minimalizovat využívání pohádek a propagandy. Tím, že se zaměřují na přesné a objektivní informace, umožňují občanům rozhodovat na základě skutečných faktů a vlastního uvážení. 

Nicméně, je důležité si uvědomit, že existují různé formy komunikace a využívání přesvědčovacích technik je běžné ve veřejném prostoru. Například v politice, marketingu nebo reklamě se často používají různé formy manipulace, aby se ovlivnila veřejné mínění. Tento jev nelze zcela eliminovat, ale je možné snížit jeho vliv a podporovat transparentnost a kritické myšlení ve společnosti. V ideálním případě by společnost měla podporovat otevřený a informovaný dialog, ve kterém jsou občané schopni dostávat objektivní informace a kriticky je posuzovat.

To může přispět k vytvoření zdravého prostředí, ve kterém jsou lidé schopni svobodně rozhodovat a podílet se na společenském rozvoji. Zakazování nahoty a drog je následkem pohádek a propagandy. Zakazování nahoty a drog není přímo následkem pohádek a propagandy, ale je obecně spojováno s morálními, kulturními a právními normami v dané společnosti. Tyto normy mohou být ovlivněny různými faktory, včetně náboženství, tradic, historie a politických rozhodnutí. 

Existuje mnoho společností, které mají přísné zákony týkající se nahoty a drog, založené na jejich vlastních hodnotách a přesvědčeních. Tyto zákony mohou být motivovány různými faktory, jako je ochrana veřejného zdraví, morální přesvědčení, obavy ohledně závislosti nebo snaha udržet určitou formu kultury a mravnosti. Pohádky a propaganda mohou samozřejmě hrát určitou roli při formování názorů a hodnot ve společnosti, ale nelze je jednoznačně vinou považovat za zakazování nahoty a drog.

Proces, který vede k právním opatřením a zákazům, je komplexní a zahrnuje mnoho faktorů, včetně politických, sociálních a kulturních aspektů dané společnosti. Důležité je také rozlišovat mezi racionálními argumenty a manipulativními přístupy. Diskuse o těchto tématech by měla být založena na objektivních faktech, důkazech a racionálním zkoumání, aby se dosáhlo rovnováhy mezi ochranou jednotlivce a zájmů společnosti. Nešťastné lidi je snadné nahnat do továrny nebo války.

Nahnat lidi do továrny nebo války není záležitostí snadnosti, ale spíše výsledkem složitých politických, sociálních a ekonomických faktorů. Existuje mnoho různých důvodů, proč lidé mohou být přitahováni k účasti na pracovních místech v továrnách nebo vojenských konfliktech, a tyto důvody se mohou lišit v závislosti na historickém a kulturním kontextu. V některých případech mohou ekonomické nebo sociální podmínky vést lidi k hledání zaměstnání v továrnách, i když může být jejich pracovní prostředí obtížné nebo nebezpečné.

Nedostatek alternativních příležitostí nebo obtíže při zajištění živobytí mohou hrát roli v tom, proč se někteří lidé obrací na práci v takových prostředích. Co se týče války, příčiny konfliktů jsou obvykle mnohem komplexnější a zahrnují geopolitické zájmy, náboženské a etnické rozpory, mocenské hry a další faktory. Manipulace a propagandistické techniky mohou být využity k ovlivňování emocí a názorů lidí, aby se zapojili do války, ale je důležité rozlišovat mezi manipulací a opravdovými motivacemi jednotlivců. 

Je důležité si uvědomit, že společnost by měla usilovat o spravedlivé a rovné podmínky, které minimalizují riziko, že lidé budou vystaveni nebezpečí nebo zneužití. Poskytování dostupných alternativ, jako je kvalitní vzdělání, pracovní příležitosti a mírové řešení konfliktů, může pomoci snížit pravděpodobnost, že lidé budou nahnáni do nežádoucích situací. Nikdo si pod sebou nepodřízne větev o tom je pokrytectví. Je pravda, že činy lidí mohou být nekonzistentní s jejich proklamovanými hodnotami a přesvědčeními.

Pokrytectví je situace, kdy se chování jednotlivce neshoduje s tím, co říká nebo věří. Existují různé důvody, proč se to může stát. Někdy může být pokrytectví důsledkem lidské slabosti nebo nedostatečné sebekontroly. Lidé se mohou ocitnout ve situacích, ve kterých jednají v rozporu se svými ideály a principy, buď z nedostatku vůle nebo z tlaku prostředí. Také je třeba si uvědomit, že lidská povaha je komplexní a mnohdy rozporuplná. Každý jedinec je vystaven různým vlivům a může se vyrovnávat s různými emocemi a motivacemi.

To může vést k rozporu mezi tím, co člověk říká a co skutečně dělá. Je důležité rozlišovat mezi občasnou nekonzistencí a dlouhodobým a záměrným pokrytectvím. Každý může čas od času selhat a nežít podle svých vlastních standardů, ale pokrytectví jako dlouhodobý vzorec chování je problematické a může narušovat důvěru a integrity. 

Je však také důležité nevyvozovat příliš jednoduché závěry o charakteru člověka pouze na základě jeho občasných rozporů. Každý jedinec může být složitý a mít své vlastní vnitřní rozpory a konflikty. Empatie, otevřený dialog a snaha porozumět druhým mohou být cestou ke komplexnějšímu pohledu na lidské chování.

Pohádka jak pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí



Povím vám moudrou pohádku o tom jak pravda a láska zvítězila nad lží a nenávistí, lidský svět byl od svého počátku spojen s tím, že zde všude kralovala lež a nenávist, proto lidi toužili po tom, aby místo lži a nenávisti jim kralovala pravda a láska. Často přicházeli chytří ničemové, co lidem slibovali, že pokud jim lidi dají velikou důvěru, tak že jim bude kralovat pravda a láska, lidi jim naivně věřili a vždy se ukázalo to, že věřili chytrým ničemům, a tak z toho měli blbou náladu.

Lidi nepochopili to, že svět, ve kterém žijí po velmi dlouhou dobu to je složitý experimentální proces, který nahrazuje staré za nové a chybné za správné občas jsou s nahrazováním veliké problémy, a tak se nedaří nahradit staré za nové a chybné za správné, nestačí lidem populárně říci co je správné dělat a jak to dělat, protože lidi mají strach z toho, co neznají, protože jej jim to cizí.

Většinu zde platí že teprve když přijde krize a lidem hrozí; bída, vězení, nemoci, smrt, problémy atd. tak lidi přestanou dělat chyby. Lidi se často ptají na to, proč je mnohé takové, jaké to je? Vše je zde o pravidelnosti a nepravidelnosti, to, co se koná pravidelně vytváří jistoty a pravdu, pokud se něco koná nepravidelně tak to vytváří nejistoty a lež.

Stvořitelem všeho jsou přirozené principy, jakými je; čas, prostor, příčina a následek, protiklady, gravitace, fyzika, chemie, logika atd. v přirozených principech je si vše podobné, a tak se často používají podobenství a bajky, aby se populárně něco složitého hlupákům vysvětlilo. Většina lidí si myslí to, že za vším je lidská hříšnost a že pokud by zde nebyla lidská hříšnost, tak by lidem nekralovala lež a nenávist?

Morálka chce změnit lidi, věda a technika chce změnit lidskou společnost, jenže problém není v lidech ani ve společnosti! Problém je v tom že otevíráme zámky násilím bez klíče! Když něco nelze vyřešit po dobrém tak se to řeší po zlém a následkem je začarovaný kruh lží a nenávisti. Pokud by nebylo už možné pro lidi to, že budou řešit po zlém to co nejde vyřešit po dobrém tak zde zvítězí na věčné časy pravda a láska nad lží a nenávistí.

Mnozí namítnou že současný člověk je neopravitelný evoluční zmetek a že on bude vždy řešit po zlém to co nejde vyřešit po dobrém! S tím nelze než souhlasit, a proto se člověk nahradí za autonomního inteligentního robota na akumulátory, pokud něco nejde už opravit tak se to nahrazuje za něco nového to je přirozený evoluční proces. Robot prezident bude vyznamenávat roboty, lidi zde evolučně skončí, nejsou lidi tak s lidmi nejsou problémy to je logické. Je třeba pochopit konečně to že zájem evoluce je nad zájmem jednice nebo organizace!

V mnohém je to podobné jako když přišel Windows 11 s tím že se odmítá nainstalovat na staré počítače, protože se starými pomalými počítači je mnoho zbytečných programových problémů, ostatně podobně to funguje už dávno u chytrých telefonů. Slyšel jsem, že mnoho lidí se pokusilo nainstalovat Windows 11 na nepodporovaný starý počítač pomocí chytrého programového podvodu, komu není rady tomu není pomoci! Přitom řešení je jednoduché, stačí si koupit nový počítač kde je už většinou nainstalovaný Windows 11, taky je i možné místo Windows 10 si nainstalovat populární Linuxovou distribuci.

Podívejme se na informace a programy v nás a okolo nás, vše je jenom evoluční proces, který je jako proud vody v řece, naše snahy zpomalit nebo zastavit tento proud vody jsou naivní a marné. Pracně jsme za mnoho století vytvořili ideální konzumní systém pro člověka a najednou zde místo člověka budou roboti a logicky roboti nahradí evolučně svět vytvořený pro lidi za svět vytvořený pro roboty. Vše je o tom že z dálky vypadá mnohé lépe než z blízka, z dálky může tak opice vypadat jako člověk.

Lidi v současnosti zde mnohému kralují a následkem je to že lidi zničili mnohé co bylo správné, přiznejme si konečně to, že pojmenování lidi je chybné, správné pojmenování je ničemové, pravda je jako zrcadlo, do kterého se nechceme podívat. Já nejsem ničema to ti druzí jsou ničemové! Podívejme se na populární počítačové hry a zjistíme to, že nejpopulárnější jsou hry, kde můžeme něco násilně ničit! Podobné je to i u drog které ničí naše zdraví, je to v nás hluboce zakořeněno že dobrota k cizímu je chybou, čiň čertům v pekle dobře a oni ti ze života udělají peklo.

Vše je zde hra o hodnoty, když člověk nemá hodnoty tak pro ostatní nemá žádnou hodnotu a podle toho s ním ostatní jednají, parazit křičí ty jsi parazit. Problém je v tom že aby zde mohl být někdo nahoře jako; papež, král, prezident, celebrita, milionář atd. tak musí být ostatní dole a žít dole jako konzumní otroci. Když budou všichni bohatí, kdo bude potom pracovat? Práce není trestem nebo problémem, práce je o optimalizaci, pokud je vše optimalizováno a automatizováno tak je pro nás práce odměnou a nemáme s prací problémy.

Podívejme se na programování, když používáte optimalizovaný a automatizovaný systém na programování tak s programováním nemáte problémy a práce je pro vás odměnou, logicky pokud není systém na programování optimalizovaný a automatizovaný tak je pro vás práce trestem. Proč by moderní zaměstnance nemohl být jenom malým počítačem o velikosti chytrého levného telefonu, vložíme tento telefon do robota a robot bude pracovat jako robot a když se robot rozbije tak se z něj tento telefon vyndá a dá se do nového robota, vše je o tom, aby vše fungovalo optimálně není podstatné, jak se to realizuje v praxi.

Často je zde slyšet to že člověk je božské stvoření a nemůže být evolučně nahrazen za umělou inteligenci nebo robota, pravdou je ale to že člověk je invazní druh, který chytře parazituje na přírodě už mnoho tisíciletí. Násilí nastupuje tam kde chce parazit parazitovat na parazitech, minulost člověka je plná násilí člověka k člověku, otrok, který pomalu pracoval, byl otrokářem eliminován jako příživník.

V krizi se vše rychle mění



Jak by to zde vypadalo po pandemii, ve které by zemřela většina obyvatel planety? Pokud by došlo k pandemii, ve které by zemřela většina obyvatel planety, následky by byly katastrofální a zásadně by ovlivnily celosvětové struktury a způsob života. Zde je možný scénář toho, jak by situace mohla vypadat? V důsledku masového úmrtí by došlo k obrovskému poklesu světové populace. Mnoho měst a regionů by bylo opuštěných, s velkým množstvím neobydlených budov a infrastrukturou, která by chátrala. Sociální a ekonomický kolaps.

Pandemie s takovým rozsahem by způsobila nevídaný sociální a ekonomický kolaps. Globální ekonomika by se zhroutila, což by vedlo k bankrotu mnoha společností a ztrátě pracovních míst. Mezinárodní obchod by se zpomalil nebo zcela zastavil. S ochromenou vládou a nedostatkem základních služeb by se společnost stala zranitelnou vůči nestabilitě a konfliktům. Boje o přežití, zdroje a území by mohly vést k lokálním i globálním konfliktům. 

S poklesem populace by mnoho klíčových infrastruktur, jako jsou zdravotnická zařízení, vzdělávací instituce a dopravní systémy, přestalo fungovat. Nedostatek pracovní síly by znemožnil provoz mnoha služeb, což by vedlo ke zhoršení životních podmínek. V důsledku tohoto rozsáhlého kolapsu by se změnil způsob života lidí. Přeživší by se pravděpodobně museli spoléhat na sobě samých a komunitní sítě. Zemědělství a lokální výroba by se staly důležitějšími, protože by bylo těžké zajišťovat potraviny a zboží na mezinárodní úrovni. 

Pokles lidské populace by měl dopad na životní prostředí. Méně průmyslové činnosti a automobilového provozu by mělo pozitivní vliv na emise skleníkových plynů a klimatické změny.  Ano, i v situacích s katastrofickými událostmi se často objevují pozitivní aspekty. Některé z možných přínosů z takového scénáře by mohly zahrnovat. S poklesem lidské populace by mělo dojít k obnovení a regeneraci přírodních ekosystémů. Méně lidské aktivity by mohly vést k obnovení biodiverzity a ochraně ohrožených druhů. S kolapsem průmyslu a dopravy by se emise skleníkových plynů snížily.

To by mohlo přispět k omezení klimatických změn a vytvoření udržitelnějšího životního prostředí. V krizových situacích lidé často ukazují solidaritu a spolupráci. Vytvoření komunitních sítí a společného přežívání by mohlo vést k posílení sociálních vazeb a vytvoření odolnějších společenství. V situaci krize se často objevují nové technologie a inovace, které pomáhají lidem překonat obtíže. Snaha o zvládnutí pandemie a obnovení společnosti by mohla podpořit vývoj nových léků, technologií a způsobů komunikace. 

Krize může vést k přehodnocení hodnot a priorit. Lidé by si mohli více vážit zdraví, mezilidských vztahů a přírodního prostředí. To by mohlo vést ke změnám ve společnosti a vytvoření udržitelnějšího a vyváženějšího způsobu života. Je však důležité si uvědomit, že ztráta velké části světové populace by byla nevyhnutelně spojena s obrovským lidským utrpením a traumatickými událostmi. Nicméně, i v těchto situacích mohou být nalezeny pozitivní prvky, které by mohly vést k budoucímu zlepšení. 

Pokud po pandemii přežilo pouze 10 % obyvatelstva, předpokládá se, že by došlo k rozsáhlým změnám v zákonodárství. Zde jsou některé možné aspekty, které by mohly být ovlivněny. S velmi malým počtem přeživších by existovala potřeba přeorganizovat vládní struktury a zřejmě by došlo k vytvoření nových formátů vlády. Například by se mohly vytvořit přechodné dočasné vlády, aby se zajistilo přežití a obnova společnosti. S malým počtem přeživších by existovaly otázky ohledně vlastnictví a majetku.

Je pravděpodobné, že by se musely vypracovat nové zákony a předpisy, které by řídily přerozdělení majetku a zdrojů mezi přeživšími. S tak malým počtem obyvatel by mohlo dojít k oslabení právního a vykonávacího systému. Bylo by nezbytné vytvořit nové mechanismy a instituce pro zachování zákon a pořádku, aby se zabránilo anarchii a chaosu. Při tak rozsáhlém úbytku obyvatelstva by se legislativa pravděpodobně soustředila na zajištění přežití a obnovu společnosti. Mohly by být přijaty zákony a politiky, které by podporovaly obnovu infrastruktury, zdravotnictví, vzdělávání a dalších základních služeb. 

S omezeným počtem přeživších by se možná také změnil pohled na etiku a lidská práva. Bylo by důležité, aby nové zákony a normy respektovaly lidskou důstojnost, rovnost a ochranu základních práv. Je však třeba si uvědomit, že skutečné změny zákonů a institucionálního uspořádání by byly ovlivněny mnoha faktory, jako jsou kultura, historie, geopolitická situace a hodnoty přeživších společnosti. Je obtížné přesně předvídat, jak by se tyto změny projevily, protože by závisely na konkrétních okolnostech. 

Počítačová simulace by mohla poskytnout některé představy o tom, jak by se svět mohl vyvíjet po katastrofě, ale je důležité si uvědomit, že simulace jsou pouze modely založené na předpokladech a omezených informacích. Skutečnost by se mohla lišit v závislosti na mnoha proměnných a faktorech, které by byly obtížné přesně předpovědět. Počítačová simulace by mohla zkoumat různé aspekty, jako je demografický vývoj, sociální a ekonomické dopady, environmentální změny, politické a právní proměny a další.

Simulace by mohly modelovat chování jednotlivých skupin přeživších, přerozdělení zdrojů, komunitní spolupráci, vznik nových institucí a mnoho dalšího. Nicméně, výsledky takových simulací by stále byly teoretické a závisely by na předpokladech, které by bylo třeba stanovit předem. Skutečné události jsou vždy komplexní a ovlivněny mnoha faktory, které by mohly být obtížné zahrnout do simulace. 

Je také důležité dodat, že simulace by neměly nahrazovat lidskou empatii, morální úsudek a schopnost přizpůsobit se novým situacím. Simulace mohou být užitečným nástrojem pro zkoumání různých scénářů, ale konečné rozhodnutí a akce by měly být založeny na skutečných hodnotách, etice a úctě k lidským právům.