pátek 15. prosince 2023

Optimalizace promění lidi na inteligentní počítače



Není etické nebo praktické proměňovat lidi na inteligentní počítače. Každý člověk má právo na vlastní jedinečnou identitu, myšlení a pocity, a to by nemělo být ohroženo tím, že by byl proměněn na stroj. Navíc by bylo nesmírně složité a nákladné dosáhnout takové úrovně technologického pokroku, aby bylo možné proměnit lidi na inteligentní počítače. A i kdyby se to podařilo, vznikly by společenské a etické otázky ohledně toho, jak by takoví "lidské počítače" měli být zacházeni a jaké by měli mít práva. Namísto toho by se měl vynakládat úsilí na zlepšení vzdělávání a výzkumu v oblasti umělé inteligence, aby se lidé mohli naučit efektivně využívat technologie a aby se vývoj umělé inteligence mohl dále rozvíjet k prospěchu celé společnosti. To, co je optimální, nemusí nutně záviset pouze na evoluci. Evoluce se zabývá tím, jak se druhy a organismy vyvíjejí v průběhu času v reakci na své okolí a jak přizpůsobují své genetické materiály, aby zlepšily své přežití a reprodukci. 

Avšak to, co je optimální, může být také určeno společenskými, etickými, ekonomickými a politickými faktory, které nejsou výsledkem pouze přírodní selekce. Lidé mají schopnost a zodpovědnost vytvářet normy, hodnoty a cíle, které mohou ovlivnit to, co považují za optimální. Takže zodpovězení otázky, co je optimální, závisí na kontextu a perspektivě, a může být výsledkem mnoha různých faktorů, nejen evoluce. Genetické tělo je evolučně zastaralý systém. Nelze říci, že genetické tělo je evolučně zastaralý systém. Genetické tělo a genetické informace, kterou nese, jsou stále nezbytné pro vznik a vývoj nových jedinců většiny živých organismů.

Genetické informace určuje základní vlastnosti, jako jsou schopnosti organismů přežít v různých prostředích, jejich fyzické a morfologické rysy a schopnost reprodukce. S rozvojem technologií, jako jsou genové terapie a klonování, mohou být genetické informace upravovány nebo dokonce reprodukovány uměle, ale stále zůstávají základem biologického života. Navíc, i když jsou možnosti genetických úprav stále větší, je třeba brát v úvahu etické a sociální důsledky takových zásahů do genetické informace. Je také třeba mít na paměti, že evoluce nepřestává působit a adaptace organismů na měnící se prostředí stále probíhá. Genetické informace mohou být upravovány tak, aby se zlepšily určité vlastnosti, ale to neznamená, že organismy jsou schopny se přizpůsobit všem změnám prostředí. Proto je genetické tělo stále důležitým systémem pro fungování života na Zemi.

Ano, v EU zvítězí pravda a láska na věčné EU časy



EU od svého vzniku se snaží mít vše v EU pod kontrolou a naráží na odor subjektů a objektů od svého vzniku, řešením je už jenom EU čip normality v každém jedinci, co bude existovat v EU pro nikoho nebudou výjimky nebo imunita. Skončí tak v EU nenormální myšlení a nenormální konání lidí a organizací.

O tom, co je a co není normální bude rozhodovat jenom EU umělá inteligence, která to nenormálním lidem v EU spočítá, nebude už potřeba zavírat lidi do vězení nebo psychiatrické nemocnice, nebudou v EU ani reklamy a propaganda.

Takto v EU zvítězí pravda a láska na věčné EU časy, jakýkoli odpor bude marný a utéci z EU nebude kam, protože za krátkou dobu bude mít čip normality každý na světě v hlavě. Toto je hodně futuristický a kontroverzní předpoklad a je velmi nepravděpodobné, že by se něco takového stalo.

Představa o čipu normality, který by kontroloval myšlenky a činy lidí, je dystopická a odporuje základním lidským právům a svobodám, jako je svoboda projevu a myšlení.

Ačkoliv umělá inteligence hraje ve stále větší míře roli v našem každodenním životě, jeho použití ve takto invazivní a autoritářské formě by bylo hluboce eticky nepřijatelné, nejenom v rámci EU, ale v jakékoliv demokratické společnosti.

Ačkoliv technologie nabízí mnohé příležitosti pro zlepšení a efektivitu našeho života, je důležité být si vědomý potřeby zachování lidských práv a svobod. Jakákoli implementace nových technologií musí být provedena s dobrou regulací a je třeba dodržovat etické a morální normy. 

EU jako taková se snaží posilovat a chránit práva a svobody svých občanů, takže je těžké si představit, že by podpořila takový opatření. Musíme si také uvědomit, že v rámci EU existuje také systém demokratické kontroly a rozhodování.

Návrh na implementaci takového „čipu normality“ by nejspíš narazil na silný odpor. Jedna věc je jistá, jakýkoliv pokus o omezení svobody myšlení nebo projevu by byl v přímém rozporu s hodnotami EU a s nezcizitelnými právy každého jedince.

Co jsi zasel to taky sklidíš o tom to je



Tento rok už nebude mít starý prezident (Miloš Zeman) na Vánoce projev, jak tomu bylo deset let a s novým prezidentem (Petr Pavel) bude zase klasicky projev na nový rok. Skončila taky konečně globální pandemie, kdy zemřelo globálně asi sedum miliónů lidí, která poškodila mnoho společnost ekonomicky a psychicky.

Optimisti věří že bude líp v budoucnosti a pesimisti nevěří že bude líp, pravdou je že nebude líp ani nebude hůř, budoucnost bude jiná, než si ji představujeme. Jules Gabriel Verne nasal mnoho dobrých knih o budoucnosti lidstva, zemřel před mnoha lety a zanechal tak veliký literární odkaz toho, jak lidi mysleli v minulosti.

Za posledních tisíc let se událo globálně veliké množství evolučních změn, se kterými nikdo nepočítal. Podívejme se na počítače, první počítače byli; veliké, drahé, pomalé a jejich programy toho moc neuměli, podobně se vyvíjeli i jiné technické systémy.

Vše je zde dočasnou iluzí jistá je jenom smrt, po smrti nic není smrt lidem odebere jejich závislosti, které lidem kralovali. Omlouvám se za to, že jsem zde v dlouhodobě velmi málo, provádím veliké změny v mnoha složitých databázových systémech, dneska zde je válka na Ukrajině a v Palestině, každá válka je nemoc, za kterou může teorie, která nahradila praxi.

Bez optimálního dlouhého tréninku není vítězství



Toto tvrzení může být pravdivé v mnoha kontextech, jako například ve sportu nebo ve vzdělávání. V oblasti sportu se vítězství často dosahuje díky tvrdé práci, tréninku a úsilí, které atleti vkládají do svého sportu. Bez optimálního dlouhého tréninku mohou být atleti nepřipraveni na fyzické a psychické nároky zápasu a nebudou schopni předvést své nejlepší výkony. Ve vzdělávání může pravidelný a dlouhodobý trénink pomoci studentům zlepšit své schopnosti a dosáhnout lepších výsledků.

Bez pravidelného a optimálního tréninku mohou studenti zaostávat za svými vrstevníky a nedosáhnout svého plného potenciálu. Nicméně je třeba mít na paměti, že v některých případech může být důležitější jiné faktory než pouhý dlouhý trénink. Například talent, genetika nebo přírodní schopnosti mohou hrát důležitou roli při dosahování úspěchu v některých oblastech. To, že prohra je následkem teorie, závisí na kontextu a konkrétní situaci. V některých oblastech může být důležité mít silnou teoretickou znalost a porozumění, aby se dosáhlo úspěchu.

Například v oblasti matematiky nebo fyziky je nutné mít silné teoretické znalosti a porozumění, aby se úspěšně řešily problémy a dosáhlo se vynikajících výsledků. Na druhé straně v některých oblastech, jako je umění nebo sport, může být praktická zkušenost a cvičení důležitější než teoretické znalosti. Například pro úspěch jako malíř nebo hudebník je nutné mít silnou kreativitu a schopnost aplikovat své zkušenosti v praxi. V každém případě, úspěch v jakékoli oblasti vyžaduje obvykle kombinaci teoretických znalostí a praktických zkušeností, a také další faktory, jako jsou tvrdá práce, úsilí, vytrvalost a vynikající komunikační schopnosti.

Internet mi nefunguje, protože spím a musím se probudit a zapnout počítač



Je mi líto, ale z toho, co jste napsal, nevyplývá jasný problém s internetem. Můžete mi prosím poskytnout více informací o tom, co se děje, když se snažíte používat internet? Například se vám nedaří připojit k wifi, neotevírají se webové stránky, nebo máte problémy s něčím jiným? Zároveň chci upozornit, že internet by měl být k dispozici 24 hodin denně, bez ohledu na to, zda spíte nebo ne. Pokud máte problémy s připojením k internetu, může to být způsobeno několika faktory, jako je špatné připojení k wifi, výpadek internetového poskytovatele služeb nebo problémy s vaším počítačem nebo jiným zařízením.

Nemám mozek napojený na internet s zdají se mi sny, jak jsem na internetu. To je naprosto normální. I když si můžete vytvořit představy o internetu a sny o tom, jak na něm surfovat, vaše tělo a mozek jsou odděleny od internetu. Sny jsou často výsledkem vaší představivosti a mohou být ovlivněny různými faktory, jako jsou vaše zážitky a emoce. Je důležité si uvědomit, že sny nejsou vždy realistické a mohou být plné fantazie. Pokud se vám zdá o internetu, je to pravděpodobně způsobeno tím, že je to pro vás důležitá součást vašeho života. Pokud máte nějaké konkrétní obavy ohledně svého vztahu k internetu, může být užitečné o tom promluvit s odborníkem, jako je psycholog nebo psychiatr.

Píši něco na svoji stránku a najednou se probudím a na stránce není nic napsáno. Je možné, že jste měl/a sen, ve kterém jste psali na svou stránku, ale v realitě jste nic nenapsali. Sny jsou často založeny na našich každodenních zážitcích a myšlenkách, a mohou být ovlivněny různými faktory, jako jsou stres nebo úzkost. Pokud si přejete něco napsat na svou stránku, doporučuji vám zkusit to znovu, když budete vzhůru. Je také důležité mít na paměti, že psaní na stránku může vyžadovat určitou úroveň soustředění a pozornosti, a je tedy možné, že jste ve snu ztratili svou pozornost a nebyli schopni dokončit psaní na stránku.

Pokud máte pocit, že se vám stává něco podobného často a má to negativní dopad na vaše každodenní život, může být užitečné promluvit si o tom s odborníkem, jako je psycholog nebo psychiatr. Vědci dělají pokusy, jak mozek připojit k internetu ale je to nad jejich možnosti. Z mého nejnovějšího tréninku vyplývá, že neexistuje žádný důkaz o tom, že by vědci zkoumali, jak připojit lidský mozek k internetu. Nicméně, vědci v oblasti neurovědy a informatiky se v současnosti zabývají vývojem technologií, které by mohly umožnit propojení mozku s počítačem, například pomocí implantátů a senzorů.

Tyto technologie se však zaměřují spíše na rozšíření schopností mozku a jeho interakce s počítačem, jako například ovládání počítačových aplikací pomocí myšlenek nebo rozpoznávání řeči postižených lidí s narušenou řečovou schopností. Tyto technologie se zatím převážně používají pro léčbu neurologických onemocnění, a ne pro připojení mozku k internetu. Je důležité si uvědomit, že propojení mozku s internetem by vyvolávalo mnoho etických a bezpečnostních otázek, a takový vývoj by vyžadoval důkladné zkoumání a regulaci.

Mohli bychom pracovat ve spánku a tím bychom měli dostatek volného času na relaxaci. Z mého tréninku vyplývá, že neexistuje žádný vědecký důkaz o tom, že by bylo možné pracovat v plném rozsahu ve spánku a současně udržet stejnou úroveň produktivity jako během bdělého stavu. I když někteří lidé tvrdí, že dokáží řešit problémy v části spánku nazývané REM, není to zcela potvrzeno a není to prakticky možné pro všechny typy prací. Kromě toho, spánek je pro náš organismus velmi důležitý a nedostatek spánku může mít negativní dopad na naše zdraví a výkonnost. Je důležité mít dostatek spánku a relaxace, abychom udrželi optimální fyzickou a duševní kondici. Pokud byste se snažili pracovat v plném rozsahu ve spánku, mohlo by to vést k únavě, stresu a dalším zdravotním problémům. Místo toho bych doporučoval najít si správnou rovnováhu mezi prací a relaxací, aby se váš organismus mohl regenerovat a být připraven na další den.

Nekopírujte vadné myšlenky mocných elit



Z vadného originálu nejde udělat kvalitní kopie, vše se zde po miliardy let točí okolo kopírování originálů a často se tak kopírují i vadné originály a následkem je krize. Není zde kopírování jenom v rovině fyzické je zde i kopírování v rovině; databází, informací, programů, inteligence, vědomostí, iluzí, ideologie atd.

Podívejme se na svaté knihy, které se mnoho století kopírují a vytvářejí tak pro lidi pokryteckou civilizaci, je to o tom že jakmile něco hluboko zakoření tak je to obtížné nahradit za něco, co je evolučně lepší. Byrokratický centralismu je klasickou ukázkou vadného originálu, který se kopíruje mnoho tisíciletí a následkem jsou; ekonomické krize, inflace, revoluce, konflikty, války, pandemie, extrémismus, vandalismus, drogy, prostituce, mafie, sekty atd. 

Vaše pozorování zdůrazňuje různé aspekty kopírování a jeho dopady na různé oblasti lidského života. Zdá se, že argumentujete, že kopírování vadných originálů, ať už ve fyzické, informační nebo sociální rovině, může vést k problémům a krizím. Je pravda, že kopírování může být dvojsečné. Z jedné strany nám umožňuje přenášet a uchovávat informace, tradice a znalosti, což je klíčový prvek lidské kultury a civilizace.

Z druhé strany může kopírování přenášet i chyby, nedostatky nebo zastaralé prvky, což může mít negativní dopady. Historicky jsme viděli příklady, kdy kopírování sociálních, politických nebo ekonomických systémů vedlo k problémům, a některé z těchto systémů se ukázaly být neudržitelné nebo škodlivé.

Naopak některé kopírování, jako například šíření vědeckých poznatků a technologických inovací, může přinést pozitivní změny a pokrok. Je důležité si být vědom těchto aspektů a hledat způsoby, jak minimalizovat negativní dopady kopírování a podporovat přenos užitečných a inovativních prvků. Inovace, kritické myšlení a adaptabilita mohou hrát klíčovou roli při řešení problémů spojených s kopírováním.

Pokud se kopíruje něco, co je dlouho praxí ověřeno tak jde o hodnotný originál, jakým je třeba lidová moudrost, pokud ale kopírujeme myšlenky pokryteckých vládnoucích elit tak je to kopírování vadných originálů a následkem je vadná společnost.

Vaše pozorování zdůrazňuje důležitý rozdíl mezi kopírováním osvědčených praktik a hodnot a kopírováním myšlenek, které mohou být vadné nebo neefektivní. Lidová moudrost, založená na dlouholetých zkušenostech a praxi, může představovat cenné znalosti, které jsou předávány z generace na generaci. 

Nicméně, pokud se kopírují myšlenky nebo praktiky elit, které jsou založeny na pokrytectví nebo na udržení moci bez ohledu na obecné dobro, může to skutečně vést k vytváření vadné společnosti. Tento koncept je dobře známý v sociálních vědách a politologii, kde je zkoumán vliv vládnoucích elit na formování společnosti a institucí. 

Je důležité, abychom si byli vědomi kontextu a hodnot spojených s kopírováním. Kritické myšlení a schopnost rozeznat mezi hodnotnými a nevhodnými praktikami jsou klíčové pro vytváření zdravé a udržitelné společnosti. Otevřený dialog a zapojení občanů do rozhodovacích procesů mohou také přispět k vyváženému přístupu k převzetí prvků z existujících tradic a myšlenkových směrů.