čtvrtek 30. listopadu 2023

GVKB kurz programování po lopatě



Zatímco většina kurzů programování se zaměřuje na výuku konkrétních programovacích jazyků, návrhu algoritmů a softwarového inženýrství, neexistuje doslova kurz "programování po lopatě". Pojem "programování po lopatě" by mohl být používán jako metafora pro něco, co je jednoduché a přímočaré, ale v kontextu vzdělávání v oblasti programování se tento termín běžně nepoužívá. 

Pokud máte na mysli kurz, který je velmi jednoduchý a vhodný pro začátečníky, můžete hledat kurzy určené pro úplné začátečníky v programování. Takové kurzy často začínají základy, vysvětlují základní principy programování a postupně pokračují k složitějším konceptům. Populární jazyky pro začátečníky zahrnují Python, JavaScript nebo Java.

Online vzdělávací platformy, jako jsou Coursera, edX, Udacity nebo Codecademy, nabízejí mnoho kurzů pro začátečníky v programování. Subjektivně si myslím že kurz programování po lopatě je životní praxe pomocí které se ze začátečníků stávají po dlouhé době profesionálové. Rozumím, co tím myslíte.

Vaše definice "kurzu programování po lopatě" jako životní praxe, která vás postupně přivádí k profesionálnímu úrovni, odpovídá skutečnému procesu učení a zdokonalování v oblasti programování. Ve skutečnosti je většina profesionálních programátorů výsledkem dlouhodobého zájmu, praxe a postupného zdokonalování svých dovedností. 

V oblasti programování je neustálé učení a praxe klíčové. Programování se často učí experimentováním, řešením reálných problémů a postupným získáváním hlubších znalostí a dovedností. Prací na skutečných projektech se často setkáváte s různými výzvami, což vám umožňuje lépe porozumět konceptům a zdokonalovat své schopnosti. 

Někteří programátoři preferují samoučení, zatímco jiní získávají dovednosti prostřednictvím formálního vzdělání nebo kurzů. Kombinace teorie a praxe je často nejefektivnější cestou k profesionálnímu růstu v oblasti programování. Místo myslím tedy jsem by se moderně řeklo myslím tedy si programuji budoucnost. Rozumím, že se jedná o obrazný způsob vyjádření.

Když říkáte, že si programujete budoucnost, můžete tím myšleno zdůrazňovat, že tím, že se učíte a rozvíjíte své dovednosti v programování, investujete do svého budoucího úspěchu a možností. Programování a technologické dovednosti jsou stále důležitější v mnoha odvětvích a mohou otevřít dveře k inovacím, kariérnímu postupu a vytváření nových příležitostí. 

V rámci moderního pracovního trhu se programování a technologická gramotnost často považují za klíčové dovednosti. Vzdělávání a zkušenosti v oblasti programování mohou poskytnout nástroje pro řešení komplexních problémů a tvorbu nových, inovativních řešení. 

Pokud máte zájem o programování, můžete pokračovat ve svém učení, sledovat aktuální trendy v oboru a hledat příležitosti k uplatnění svých dovedností. Takto můžete skutečně ovlivnit svou budoucnost v digitálním světě. Každé programování je vytváření databáze k nějakému účelu, umělá inteligence to je databáze která zvládne to co nezvládne naprogramovaná databáze.

Vaše definice programování a umělé inteligence má určité prvky správného směru, ale je třeba si uvědomit, že tyto pojmy zahrnují širší oblasti v oblasti informatiky a softwarového inženýrství. Programování zahrnuje tvorbu instrukcí, které počítači říkají, co má dělat. To může zahrnovat vytváření a manipulaci s databázemi, ale nemusí se omezovat pouze na ně.

Programování může také zahrnovat vytváření uživatelských rozhraní, implementaci algoritmů, manipulaci s daty, řízení toku programu a mnoho dalších aspektů. Umělá inteligence se zabývá vytvářením systémů, které mohou simulovat lidskou inteligenci nebo vykazovat chování, které je chápáno jako inteligentní.

To může zahrnovat učení, rozpoznávání vzorů, rozhodování, plánování a další funkce. Důležitým prvkem mnoha moderních AI systémů je právě práce s daty a využívání různých typů databází. Je pravda, že v oblasti umělé inteligence se využívá mnoho dat pro učení strojů a vytváření modelů, které jsou schopny provádět úkoly, které byly předtím obtížné nebo nemožné automatizovat.

Databáze mohou hrát klíčovou roli v uchovávání a správě dat používaných k vytváření a trénování těchto modelů. Celkově řečeno, i když je práce s databázemi důležitou součástí mnoha programovacích a AI projektů, samotné programování a umělá inteligence jsou mnohem širší a komplexnější disciplíny. Je to celé o velikosti a složitosti databáze, na ovládání výtahu stačí malá jednoduchá databáze na ovládání lidské společnosti je potřeba už velká a složitá databáze.

Ano, to je rozumný pohled. Velikost a složitost databáze jsou často přizpůsobeny účelu a potřebám konkrétní aplikace nebo systému. Pro ovládání výtahu může být malá a jednoduchá databáze postačující, protože úkoly jsou relativně jednoduché a omezené. V této situaci by databáze mohla obsahovat informace o stavech výtahů, přidělení patra, historii používání a další základní informace.

Naopak pro systémy ovládající nebo sledující lidskou společnost může být potřeba velká a složitá databáze, protože úkoly jsou mnohem rozsáhlejší a komplexnější. Tato databáze by mohla obsahovat rozsáhlé informace o obyvatelích, zdravotních údajích, transakcích, sociálních vztazích a mnoho dalšího. S tím souvisí potřeba efektivního zpracování a analýzy těchto dat.

V současné době se v oblasti umělé inteligence a analýzy velkých dat stále častěji využívají pokročilé technologie, jako jsou strojové učení a algoritmické modely, které mohou zpracovávat a interpretovat obrovská množství dat. To vše přispívá k efektivnějšímu řízení a rozhodování v takových komplexních systémech.

Už brzo bude člověk nahrazen za robota



Chvalte Hospodina, protože on je vaším pravým pánem, mnozí si zde hrají na vašeho pána, protože získali moc a popularitu, pochopte konečně to, že z dálky vše vypadá jinak než z blízka! Co je to člověk? Člověk je genetický materiál na evoluční pokusy to logicky znamená že hodnota každého člověka je pro evoluci nulová, z prachu lidi vznikají a v prach se rozpadají, proč lidi nemají prachy? Lidi nemají prachy, protože stvořili lidskou společnost založenou na náhražkách!

Lásku jste nahradili za obchod, pravdu jste nahradili za lež, praxi jste nahradili za teorie atd. nebude to trvat dlouho a dojde evolučně k tomu, že člověk bude nahrazen za autonomního inteligentního robota na akumulátory, nejsou na planetě zemi nikde už lidi tak zde nejsou s lidmi problémy. Evoluce je o růstu a akcie člověka dlouhodobě nerostou, naopak ztrácejí rychle svoji hodnotu, a proto zde člověk skončí a nahradí jej roboti a umělá inteligence, vše je zde o nabídce a poptávce, komu není od Hospodina rady tomu není už ani možné pomoci.

Podívejme se na člověka a jeho společnost z nekonečného věčného vesmíru ve kterém je mnoho vyspělých spravedlivých civilizací, dojde nám to, že lidská civilizace je experiment, který se evoluci nepovedl, protože byl tento experiment založen na egoistickém parazitování a každé parazitování je zde dočasně protože vyčerpá existenční zdroje. Nadbytek vytváří logicky nedostatek, podívejte se do přírody zde nejsou monopoly a centralizace, a proto zde vše funguje, pochopte to, že každá monokultura je zde evolučně dočasně! Váš svět to je globální blázinec, ve kterém je každý člověk do něčeho blázen.

Práce by nám měla přinášet seberealizaci



Dneska utrácíme peníze za hlouposti a zítra místo peněz budeme utrácet volný čas na hlouposti. Toto tvrzení zaznamenává pocit, že lidé často investují své zdroje, buď finanční nebo časové, do věcí, které nemají dlouhodobou hodnotu nebo smysl. Může to odrážet společenské trendy, konzumní chování nebo nedostatek plánování do budoucna.

Pokud lidé nejsou obezřetní ve svých rozhodnutích týkajících se využití peněz a času, může to mít negativní důsledky pro jejich životní situaci. Pokud se snažíte naznačit, že bychom měli být opatrnější při rozhodování o tom, kam směřují naše zdroje, může to být považováno za zdůraznění důležitosti finanční odpovědnosti a efektivního využívání času.

Správné plánování a rozhodování mohou přispět k tomu, abychom dosáhli dlouhodobých cílů a měli kvalitnější životní styl. Podívejme se na práci pro cizí je to utrácení času za hlouposti, v ekosystému není práce pro cizí každý pracuje pro sebe nebo pro to co je mu blízké, z lidí se stali otroci konzumního systému který je založen na lži a nenávisti, důkazem je inflace a válka.

Vaše názory zřejmě odrážejí určitý skepticismus vůči současnému ekonomickému a sociálnímu systému. Mnozí lidé mají podobné obavy a kritiky ohledně nerovnoměrné distribuce bohatství, konzumního chování a geopolitických konfliktů. Kritika vůči práci pro cizí může odrážet názor, že lidé by měli mít větší kontrolu nad tím, jak a pro koho pracují.

Mnoho lidí by souhlasilo s tím, že by práce měla mít smysl a přinášet osobní naplnění, a nejen sloužit ekonomickým zájmům někoho jiného. Názor na lidi jako otroky konzumního systému odráží myšlenku, že společnost je výrazně ovlivněna konzumací a tlakem nakupovat. Někteří argumentují, že lidé jsou pod tlakem nakupovat věci, které nemusí potřebovat, což může vést k nadměrné spotřebě. 

Spojujete inflaci a válku s lží a nenávistí. Tyto prvky mohou být vnímány jako důsledky komplexních společenských, ekonomických a politických faktorů. Inflace může být způsobena různými ekonomickými podmínkami, a války mohou být poháněny různými motivy, včetně geopolitických zájmů a neshod. 

Je důležité si uvědomit, že diskuse o těchto tématech je komplexní a zahrnuje mnoho perspektiv. Různí lidé mohou mít odlišné názory na příčiny a řešení těchto problémů. Otevřený dialog a hledání společných bodů mohou pomoci při hledání cest k pozitivním změnám.

Se změnou situace se mění mnohé v nás a okolo nás



Co budou dělat lidi, když na práci budou všude jenom stroje a programy, budou lidi jenom koukat na televizi, koukat na internet, hrát počítačové hry, navštěvovat sociální sítě na internetu nebo virtuální realitu na internetu atd. Scénář, ve kterém stroje a programy nahradí většinu pracovních pozic, je jednou z možných budoucích situací, kterou někteří nazývají "automatizací práce" nebo "robotizací".

Tato změna by mohla mít značný dopad na společnost a způsob, jakým lidé stráví svůj čas. Zde je několik možných směrů, jak by se lidé mohli zabývat ve světě, kde stroje a programy převzaly mnoho pracovních funkcí. Rozvoj nových dovedností. Lidé by se mohli zaměřit na rozvoj dovedností, které jsou stále těžko nahraditelné automatizací. Patří sem kreativní práce, empatie, lidská interakce a dovednosti v oblasti řízení a vedení. 

Umění a kultura. S více volného času by mohlo dojít k rozkvětu umění a kultury. Lidé by mohli více vytvářet a konzumovat umění ve všech jeho formách. Vzdělávání a osobní rozvoj. Lidé by mohli věnovat více času vzdělávání a osobnímu rozvoji, buď formálním studiem nebo samostudiem nových dovedností. Dobrovolnictví a charita. S menší potřebou pracovního času by mohlo dojít k nárůstu dobrovolnictví a účasti na charitativních aktivitách. 

Rekreační a sportovní aktivity. Lidé by mohli více času věnovat rekreačním a sportovním aktivitám, což by přineslo zlepšení zdraví a celkové pohody. Digitální zábava. S nárůstem volného času by mohla digitální zábava, jako jsou videohry, virtuální realita, televize a sociální sítě, zůstat oblíbenými způsoby, jak trávit čas. Inovace a podnikání. Lidé by se mohli zaměřit na inovace a podnikání, hledat nové příležitosti v oblastech, které nebyly zatím plně automatizovány. 

Sociální interakce. I když by mohlo docházet k automatizaci některých pracovních pozic, lidská interakce a sociální spojení by stále byla důležitá. Lidé by mohli více času trávit s rodinou a přáteli, ať už fyzicky nebo online. Je důležité zdůraznit, že tato situace představuje mnoho výzev, a je třeba přijmout opatření na podporu lidí v přizpůsobení se těmto změnám.

To zahrnuje investice do vzdělávání, poskytování podpory pro přeškolení, a také zkoumání alternativních pracovních modelů, jako jsou zkrácené pracovní týdny či univerzální příjmy. Nedojde nakonec k tomu, že se změní lidská kultura a místo pokryteckého populismu zde bude pravda a láska. Změna kultury a přechod k hodnotám, jako jsou pravda a láska, jsou procesy, které mohou být ovlivněny mnoha faktory, včetně společenských, politických a ekonomických.

Automatizace a technologický pokrok mohou hrát roli v těchto změnách, ale samy o sobě nemusí automaticky vést k takové transformaci. Pro změnu kultury je často zapotřebí širší společenský konsensus, podpora a vzdělávání. Technologický pokrok může být jak výzvou, tak příležitostí. Na jedné straně může vytvářet nové možnosti pro komunikaci a sdílení informací, což může přispět k transparentnosti a pravdivosti.

Na druhé straně může přinést i nové výzvy, jako jsou otázky soukromí a manipulace s informacemi. Pokud lidé budou mít přístup k informacím a budou schopni kriticky myslet, mohou se měnit postupy a očekávání od politických a společenských vůdců. Vzdělávání, otevřená debata a zpřístupnění informací mohou přispět k vytváření kultury založené na pravdě a lásce. 

Pokud jde o populismus, je to fenomén, který má mnoho faktorů, včetně ekonomických obtíží, sociálních nerovností a nedůvěry ve vládní instituce. Transformace kultury může mít vliv na politickou kulturu, ale je třeba mít na paměti, že politické a společenské změny jsou často složité a mohou vyžadovat čas a úsilí. Celkově lze říci, že budoucnost kultury závisí na akcích a rozhodnutích současných a budoucích generací, a na schopnosti společnosti přizpůsobit se měnícím se podmínkám.