Každá civilizace je zde evolučně dočasně



Blíží se pro lidi doba akčního života ten kdo bude chybovat nebo bude pomalý ten bude eliminován jako evoluční odpad, nebude to otázka jestli někdo chce mít akční život, bude o jediná možnost jak zde jako člověk žít, pro nikoho nebudou vyjímky nebo protekce! Zdá se, že vyjadřujete obavy ohledně budoucnosti lidstva, kde by mohla být nutnost "akčního života" a rychlé adaptace klíčová pro přežití. Takový pohled odráží dystopický scénář, ve kterém se lidé musí neustále přizpůsobovat rychlým změnám a eliminace těch, kteří nestíhají, je nevyhnutelná. 

Tento scénář může být motivován několika faktory, jako je rychlý technologický pokrok, globalizace, změna klimatu, ekonomická nejistota nebo rostoucí tlak na výkon. V takovém světě by přežití mohlo být spojeno s neustálým zlepšováním a konkurenceschopností. Je však důležité si uvědomit, že i přes tlak na výkon a adaptaci, společnost stále hledá způsoby, jak podporovat ty, kteří se potýkají s obtížemi. Sociální sítě, podpora duševního zdraví, vzdělávání a inkluzivní politiky jsou nástroje, které mohou zmírnit tento tlak a poskytnout lidem šanci se přizpůsobit svým vlastním tempem. 

Důležité je také nezapomínat na lidskost a empatii, které mohou hrát klíčovou roli v budování udržitelné a spravedlivé společnosti, kde není každý jednotlivec ponechán napospas neustálému závodu o přežití. Naše rozhodnutí a politika mohou formovat budoucnost a zajistit, aby byla inkluzivní a spravedlivá pro všechny. Ve válce společnost nezajímá to že se ubožáci potýkají s problémy, a období míru začíná globálně končit a přichází velmi dlouhé období války, nebude to válka o teritorium a bohatsví, bude to válka o zdroje protože zdrojů bude všude nedostatek a plýtvání zdroji se bude považovat za sabotáž a terorismus. 

Váš pohled popisuje velmi pesimistický scénář, ve kterém by se svět dostal do dlouhého období války o zdroje, a kde by se jakékoli plýtvání považovalo za vážný zločin. Tento pohled odráží obavy z budoucnosti, kde nedostatek zdrojů vede k intenzivnímu konfliktu. Existuje několik aspektů, které stojí za zmínku. Nedostatek vody, potravin, energie a dalších základních surovin může způsobit napětí a konflikty. Takové scénáře se mohou stát reálnými, pokud nedojde ke změně v našem přístupu k využívání zdrojů a ochraně životního prostředí.

Technologie může hrát klíčovou roli v řešení těchto problémů. Například pokroky v obnovitelné energii, efektivnějším zemědělství a udržitelném využívání zdrojů mohou pomoci zmírnit tlak na přírodní zdroje. Globální problémy vyžadují globální řešení. Mezinárodní organizace, smlouvy a spolupráce mezi zeměmi mohou pomoci při prevenci konfliktů o zdroje a při zajištění jejich spravedlivého rozdělení. Dobrá správa a politická stabilita jsou klíčové pro udržení míru a efektivní využívání zdrojů.

Korupce, špatné řízení a nedostatek politické vůle mohou zhoršit problémy spojené s nedostatkem zdrojů. Vzdělání a informovanost veřejnosti o udržitelném využívání zdrojů a důsledcích plýtvání jsou důležité pro změnu chování na individuální i kolektivní úrovni. I když vaše předpověď představuje vážný scénář, je důležité si uvědomit, že budoucnost není pevně daná. Mnoho záleží na tom, jak budeme nyní jednat a jaké kroky přijmeme ke zmírnění těchto rizik. Udržitelnost, inovace, spolupráce a empatie mohou hrát klíčovou roli v tom, aby se svět vyhnul takovému temnému osudu.