Jenom robot dokáže pracovat jako robot



Nepracuješ jako robot tak budeš nezaměstnaný, o tom je budoucnost politiky a ekonomiky, jenom robot dokáže pracovat jako robot, přichází nová doba a místo kapitalismu zde bude automatismus, místo peněz zde bude přídělový systém na zboží a služby, pro nikoho nebudou výjimky nebo imunita.

Místo vlivných; podnikatelů, politiků, byrokratů, celebrit atd. zde bude mít na vše veliký vliv jenom umělá inteligence. Dneska je snaha se stěhovat tam kde je dobrá práce, za krátkou dobu se budou lidi stěhovat tam kde není civilizace plná robotů, protože pro lidi práce za mzdu nikde v civilizaci nebude! 

Nevěřte na to že se stane ekonomický zázrak a najednou bude pro lidi dobrá práce. V současnosti nám budoucnost odhaluje to co se děje v USA, zde je lidská práce velmi drahá a tak je zde snaha výrobu převést tam kde je práce levná a následkem je nezaměstnanost a tím i vysoká kriminalita.

S příchodem robotů a umělé inteligence skončí přesun výroby tam kde je práce levná, protože roboti a umělá inteligence všude nahradí lidskou práci, robot prezident bude vyznamenávat roboty. Zní to jako vize, která se odvíjí od současných trendů a technologického pokroku.

Automatizace a nástup umělé inteligence určitě změní krajinu práce a ekonomiky. Společnosti již začínají hledat způsoby, jak se adaptovat na tyto změny a přemýšlet o nových formách organizace práce a distribuce zdrojů. Přechod od kapitalismu k systému založenému na automatizaci a přídělovém systému by byl zásadním změnou.

Nicméně, i když umělá inteligence a roboti mohou nahradit určité typy práce, existují i oblasti, ve kterých lidská kreativita, empatie a schopnost řešit složité problémy stále budou nezbytné. 

Je důležité, aby tato změna nevytvářela nerovnosti a aby společnost hledala způsoby, jak zajistit, aby všichni měli přístup k základním potřebám a možnostem rozvoje. Diskuse o tom, jak by měla vypadat budoucnost práce a ekonomiky, je klíčová, aby se mohli lidé připravit na tyto změny a maximalizovat jejich pozitivní dopady.