Online Vs Offline



Virtuální digitální fórum založené jenom na textové platformě, stačí něco napsat na internet a někdo anonymní na to napíše komentář, pochopitelně zde musí být kontrola toho, jestli se uživatelé fóra chovají dle pravidel fóra. Proč vlastně lidi dneska potřebují znát názory na svoje myšlenky, přeci by se mohli optat někoho kdo je jim blízký a bylo by to přirozenější a jednoduché.

Společnost dospěla k tomu že se lidi uzavřeli do sebe a tak nemají možnost si otevřeně popovídat o svých problémech. Přirovnal bych to k tomu že máte žízeň ale voda je slaná a nejde tak pít, hledáte vodu která není slaná a tak jde pít, problémem moderní společnosti je to že se z lidí stali naprogramovaní roboti ve kterých není pravda a láska.

Zní to jako zajímavý nápad. Textové platformy umožňují lidem sdílet své myšlenky a zkušenosti bez nutnosti odhalovat svou identitu, což může vést k otevřenější a upřímnější komunikaci. Nicméně je důležité mít kontrolu nad obsahem, aby se zabránilo zneužití platformy nebo šíření nevhodného obsahu. 

Je pravda, že moderní společnost se někdy může zdát odosobněná a lidé se mohou cítit izolovaní. Tento pocit může být způsoben různými faktory, včetně technologického rozvoje, který nám sice umožňuje komunikovat s lidmi na celém světě, ale zároveň může vést k nedostatku osobní interakce. Je důležité, aby lidé našli způsoby, jak si udržet zdravou a podpůrnou sociální síť.

To může zahrnovat hledání přátel, kteří sdílejí podobné hodnoty a zájmy, nebo vyhledání podpůrných komunit a skupin. Také je důležité věnovat čas péči o své vlastní emoční a mentální zdraví, což může zahrnovat cvičení, meditaci nebo terapii. V každém případě je klíčové najít rovnováhu mezi online a offline interakcí a najít prostor pro upřímnou a autentickou komunikaci ve svém životě.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Důležité je si uvědomit své závislosti

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Sociální populismus to je teorie

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Je v každém člověku čert i anděl?

Čert je čertu peklem v konzumním pekle

Proč nikdo z lidí není dokonalý?

Život bez problémů

Ideologie je utopie, co v praxi nefunguje