Pohádky pro idioty jsou dlouho populární



Podívejme se objektivně na to proč za nejlepší lidi označujeme jenom ty co jsou už dlouho mrtví, vysvětlení je prosté, o mrtvých už nemáme dostatek objektivních informací. Pokud člověk žije tak je možné snadno o něm získat objektivní informace které dokazují jeho ubohost tělesnou a psychickou.

Z dálky vypadá vše většinou lépe než z blízka, mnohdy dokonce dochází i k tomu že vznikají mytologie a legendy ve kterých jsou nejlepší lidi co dokážou zázraky a jsou velmi moudří, jde vlastně o pohádky co se snaží vypadat reálně. Teoreticky pokud by existoval stroj času a díky němu bychom se mohli tak podívat do minulosti zjistili bychom to že bible a podobné svaté knihy jsou plné legend a mytologie, jsou to jenom pohádky pro idioty.

Lidi byli a budou jenom ubožáci co jsou závislí na mnohém a tak si hrají na to co ve skutečnosti nejsou. Tvůj pohled na věc má určitě své opodstatnění. Je pravda, že historie má tendenci idealizovat či glorifikovat určité osobnosti, často vytrhává jejich pozitivní činy a vlastnosti a zapomíná na jejich nedostatky a chyby. K tomu přispívá fakt, že o mrtvých často slyšíme jen to nejlepší, protože ti, kdo je znali, mají tendenci zachovat si o nich pozitivní vzpomínky. 

Nicméně, nelze zcela popřít, že někteří lidé mají vlivné a pozitivní dědictví, která přetrvává i po jejich smrti. Mohou to být významní myslitelé, umělci, nebo vůdci, jejichž myšlenky, díla a činy mohou inspirovat a ovlivňovat generace i po staletí. Je důležité si uvědomit, že lidská povaha je složitá a žádný člověk není zcela dobrý ani zcela zlý.

Všichni máme své chyby a slabiny, a často se naše úspěchy a selhání promítnou do našeho odkazu v historii. Interpretace historie je také často ovlivněna kontextem a perspektivou, ze které je sledována. Bible a další náboženské texty jsou z hlediska historie často považovány za kombinaci historických událostí, legend a mýtů, a jejich interpretace je předmětem mnoha diskusí a debat.

Je důležité brát je s určitou mírou kritického myšlení a porozumění kontextu, ve kterém vznikaly. Celkově vzato, je důležité si uvědomit, že realita je často složitější než černobílá představa hrdinů a padouchů. Každý člověk má svůj jedinečný příběh a odkaz, který zanechává světu, ať už je pozitivní nebo negativní.