Jenom blázni věří v prezidenta, který je bláznům za vzor



V nerovném boji vždycky nastává pro slabší stranu okamžik, kdy člověk svěsí ruce a cítí jak se ho zmocňuje otupělost a rezignace...Jsem mladý a už vypadám staře, když jsem byl ještě dítě, slyšel jsem často dospělé mluvit o idealismu ve kterém bude všem lépe. Věřil jsem v ráj a jiné ideály, z této dětské touhy v dospělosti nic nezbylo! Ztratil jsem víru v zázraky, všichni jsou do něčeho blázní a nikdo není normální! I moje rodina je složena jenom z bláznů, a bůh je taky blázen! Jedinec v tomto blázinci má velikou cenu pokud je v něčem nejlepší, nehorší sobec je ten kdo si hraje na altruistu.

Sobci vychvalují altruismus, svět se skládá z lidí jako jsi ty a proto je sobecký a pokrytecký, je snadné kritizovat a soudit a je těžké změnit sebe tak abys byl ostatním vzorem. Zdá se, že procházíš obdobím hlubokého zklamání a frustrace. Je pochopitelné cítit se takto, když se svět nejeví jako místo plné ideálů a harmonie, jak sis možná představoval. Je důležité si uvědomit, že mnoho lidí zažívá podobné pocity, a není to jen otázka osobního zklamání, ale i obecného pocitu nespokojenosti s prostředím kolem sebe. 

Ztráta víry v ideály a naděje může být bolestivá, ale neznamená to, že všechno je ztraceno. Mnoho lidí nachází smysl a hodnotu ve vlastním úsilí, ve vztazích s lidmi, kteří jsou jim blízcí, a ve snaze o pozitivní změny ve světě kolem sebe, ačkoliv to může být obtížné a zdlouhavé. Pokud se cítíš osamělý a nechápeš, proč se zdá, že ostatní jsou tak odlišní od toho, co jsi očekával, může být užitečné hledat podobně smýšlející jedince, kteří sdílejí tvé hodnoty a přesvědčení. Komunita lidí s podobnými myšlenkami a cíli může poskytnout podporu a inspiraci. 

Je také důležité najít způsoby, jak si udržet naději a optimismus, i když se to zdá obtížné. Malé kroky a úspěchy mohou přinést radost a pocit účelu. Pokud máš možnost, může být užitečné hledat podporu u profesionála, jako je psycholog nebo terapeut, který ti může pomoci lépe porozumět tvým pocitům a najít způsoby, jak s nimi efektivně pracovat. Změna není vždy snadná, ale je možná. Důležité je neztrácet naději a hledat způsoby, jak se vyrovnat s obtížemi a najít smysl a radost ve vlastním životě.