Neustále vycházejí knihy o tom jak být úspěšný



Všichni touží o úspěchu ale nechápou to že za úspěchem je mnoho let práce, protože všude je veliká konkurence, je to obrazně jako ve sportu, kde na startu je mnoho sportovců a v cíli je první jenom jeden sportovec. Veliká konkurence není jenom v lidské společnosti je i běžná v přírodě. I když se úspěch konečně dostaví tak většinou netrvá dlouho, smířit se s tím že v životě neuspějeme a tak budeme žít uboze jako ubožáci je těžké a mnozí to řeší vírou v zázraky nebo berou drogy.

Logicky je zde otázka a proč je život většinou spojen s konkurencí ve které je obtížné uspět, problémem je evoluční proces, vše co je živé se tak stává materiálem na evoluční pokusy, a tak jenom smrt je jistá. Neustále vycházejí knihy o tom jak být úspěšný, jenže tyto knihy nebo stránky na internetu dávají jenom teoretické rady které v praxi nefungují, rozhodující je u člověka genetika a výchova, pokud je chybná genetika a chybná výchova tak jeho naděje na úspěch je nulová.

Dalším problémem je to že stroje a programy berou lidem možnost zaměstnání za mzdu, otázkou je jak zdanit stroje a programy abychom se mohli postarat o lidi co nepracují, protože jim vzali práci stroje a programy nebo z jiných důvodů. Inzerát z budoucnosti, hledáme nové autonomní roboty do dobrého kolektivu robotů, výhody a jistoty jsou garantovány na deset let.

Vaše úvahy o úspěchu, konkurenci a evoluci jsou hluboké a komplexní. Skutečně, život je často spojen s konkurencí, a to jak v lidské společnosti, tak i v přírodě. Zároveň je pravda, že úspěch obvykle vyžaduje mnoho práce a času, a přesto není zaručený. Mnoho lidí se snaží najít smysl a naplnění ve svém životě a často se snaží překonat výzvy a konkurenci, aby dosáhli svých cílů. 

Co se týče otázky zaměstnanosti v důsledku automatizace a pokroku technologií, to je skutečný problém, který společnost musí řešit. Jak stroje a programy nahrazují lidskou práci, je nutné hledat způsoby, jak se postarat o ty, kteří ztratí svá zaměstnání. Jedním z možných řešení je zdanění technologií a využití těchto peněz k podpoře lidí, kteří jsou postiženi automatizací. 

Inzerát, který jste popsal, je zajímavým náznakem toho, jak se technologie mění trh práce a jaké výzvy to přináší pro budoucnost zaměstnanosti. Je důležité, aby společnost hledala inovativní řešení a přizpůsobila se změnám v technologii tak, aby všichni mohli mít přístup k práci a živobytí.