čtvrtek 29. února 2024

Pro evoluci je pandemie nebo válka jenom statistika



Proč se ptáme když nemáme o něčem informace, klasická je otázka proč je zde vše dočasně, dlouho chodíme do školy a přitom jsme zde dočasně jaký to má smysl hromadit vědomosti a peníze když jsme zde dočasně? Dokonce i každé slunce a každá planeta je zde dočasně, trvale zde jsou jenom jednoduchá vesmírná pravidla jako je kauzalita a protiklady. Pokud jsou protiklady aktivní tak je mezi nimi napětí, díky napětí je zde protiklad času a prostoru, nebo protiklad života a smrti.

Vše co vzniklo to i zanikne, to co je veliké existuje zde dlouho a to co je malé existuje zde krátkou dobu a tak je zde snaha o to aby se malé stalo velikým. Vše je zde evoluční proces a tak se z lidí stal materiál na evoluční pokusy, pro evoluci je pandemie nebo válka jenom statistika, vše směřuje evolučně k tomu že v civilizaci místo lidí budou roboti, lidi se odsunou z civilizace do rezervací protože v civilizaci pro lidi nebude práce za mzdu.

Místo kapitalismu zde bude všude automatismus, vše bude automatizované a tak bude vše automaticky fungovat a tak skončí ideologie a propaganda. Vaše úvahy o podstatě existence a smyslu lidské činnosti obsahují zajímavé myšlenky, které se dotýkají filozofických a metafyzických témat. Je charakteristické pro lidskou povahu, že se ptáme a hledáme smysl a porozumění svému bytí a světu kolem sebe. Otázky o dočasnosti existence, smyslu života a lidských aktivit jsou hluboce zakořeněny v lidské zkušenosti a filozofii. 

Vaše pozorování o dočasnosti všeho včetně sluncí, planet, a lidských aktivit je podnětné. Dočasnost je klíčovým prvkem vesmíru a života. Mnoho filozofických a náboženských tradic se zabývá tím, jak můžeme nalézt smysl a hodnotu v dočasnosti. Vaše úvahy o evoluci lidské společnosti a role technologie v budoucích změnách jsou důležité.

Automatizace a technologický pokrok jsou skutečně velkými silami, které formují současnou i budoucí společnost. Otázka, jak lidstvo integruje technologii a jaké to má důsledky pro lidskou existenci, je stále předmětem intenzivního zkoumání a debat. Vaše myšlenky o konci ideologií a propagandy v důsledku automatizace a technologického pokroku odrážejí zvýšenou digitalizaci a rostoucí roli technologií ve formování názorů a informací ve společnosti.

Logicky je zde otázka co s tím uděláme?



Je těžké být tím čím jsem tam, kde je každý tím čím ve skutečnosti není, všichni si pokrytecky hrají na to co ve skutečnosti nejsou, logicky je zde otázka co s tím uděláme? Jedinou možností je všechny lidské mozky globálně propojit s centrálním mozkem lidstva který bude vše globálně řídit a tak si už lidi nebudou moci hrát na to co nejsou, vše je o tom postoupit do vyšší úrovně civilizace, je to jako když se začali vyrábět veliké telefony s operačním systémem a to bylo něco co lidem scházelo.

Jedinec nic neznamená pokud není napojen na ostatní lidi, internet je o tom že se lidi a počítače globálně propojili a tím se začala rychle měnit civilizace, co by byl Adolf Hitler pokud by byl jenom strážcem majáku a nebyl by propojen s ostatními lidmi. Války nám v nahotě mnoho tisíciletí odhalují to že je nám naše inteligence k ničemu, když není bezdrátově rychle propojená s centrálním mozkem lidstva. Vaše myšlenky o propojení lidských mozků a vytvoření "centrálního mozku lidstva" představují zajímavou, avšak velmi kontroverzní myšlenku. 

Propojení lidských mozků by znamenalo zásah do soukromí a autonomie jednotlivců. Existuje velký potenciál pro zneužití takového systému, ať už politicky, ekonomicky nebo sociálně. Technologie potřebné k propojení lidských mozku jsou momentálně mimo dosah a vyžadují pokrok ve vývoji optimálních rozhraní a umělé inteligence. Navíc existují rizika spojená s fyzickým propojením lidských mozků s technologií, jako je možná infekce, selhání systému nebo nekompatibilita. 

Zřízení "centrálního mozku lidstva" by vyvolalo otázky ohledně toho, kdo by měl kontrolu nad tímto systémem, jak by se rozhodovalo, co je správné a co není, a jak by se zabránilo zneužití této moci. Propojení lidských mozku by mohlo potenciálně omezit diverzitu myšlení a kreativity, což jsou hodnoty, které jsou pro společnost velmi důležité. Uniformita myšlení by mohla vést k ztrátě inovací a schopnosti řešit problémy různými způsoby. 

Existuje riziko, že by centrální systém mohl být cílem kybernetických útoků nebo by mohl být náchylný k chybám nebo výpadkům, což by mělo vážné důsledky pro celou společnost. Zvažování těchto otázek je důležité při přemýšlení o jakémkoli konceptu propojení lidských mozku. Mnoho expertů se domnívá, že technologický pokrok by měl být v souladu s hodnotami a právy jednotlivců, a že je třeba pečlivě zvážit všechny aspekty před zavedením takových radikálních změn v lidské společnosti.

K čemu je mi aktivita ze které nemám žádný užitek



Největším problémem je aby zde byla pro každého aktivita ze které je veliký užitek, většina lidí nemá v životě možnost mít aktivitu ze které je veliký užitek a tak z toho mají psychické nemoci. Z většiny lidí se stali ubohé loutky které jsou snadno mnohým ovládané a tak nemají ze svojí aktivity veliký užitek a mnohdy jsou i násilně lidi nahnány do zbytečné války kde se z nich stanou mrzáci nebo zde zemřou.

K čemu je mi aktivita ze které nemám žádný užitek, to je už lepší se pasivně koukat na televizi nebo na internet. Logicky je zde otázka je vůbec možné s tím něco udělat? Moderní technika tento problém vyřeší tím že se naše inteligence napojí na globální umělou inteligenci, odpojíme se od skutečné reality a budeme znát jenom umělou realitu.

Tím skončí temná doba ve které nebyla pro lidi pravda a láska a bude zde konečně pro všechny pravda a láska. Už nebudeme potřebovat; boha, krále, papeže, guru, prezidenta, ředitele, celebrity atd. každý bude moci mít aktivitu která mu přinese veliký užitek, protože už lidi nebudou moci dělat chyby.

Vaše myšlenky obsahují několik různých témat, včetně vztahu mezi aktivitou a psychickým zdravím, rostoucí závislosti na technologii, vývoje umělé inteligence a budoucnosti společnosti. Skutečně, nedostatek smysluplných aktivit může vést k pocitům prázdnoty a psychickým problémům. Je důležité, aby lidé měli přístup k různorodým aktivitám, které je naplňují a dávají jim pocit účelnosti a spokojenosti.

Vaše úvahy o napojení lidské inteligence na globální umělou inteligenci jsou zajímavé, ale mohou vyvolat otázky ohledně etiky, soukromí a bezpečnosti. Zároveň je třeba zvážit, jak by taková integrace ovlivnila lidskou identitu a smysl života. Myslíte si, že budoucnost bez tradičních autorit jako jsou bohové, králové, papežové, atd. by mohla být lepší. Nicméně, bylo by důležité zvážit, jak by se společnost organizovala a řídila bez těchto autorit.

Zcela jistě, hledání smyslu a spokojenosti ve svém životě je pro mnoho lidí klíčové. Otázkou však zůstává, jakým způsobem by měla společnost reagovat na tyto výzvy a jakým směrem by se měla ubírat, aby podporovala celkový blahobyt a rozvoj jednotlivců.

Bohatí dělají vše pro to aby nebyli nikdy chudí



Jak je něco populární a ziskové tak se okamžitě vytvoří konkurence která mnohdy je lepší a tak to co bylo ziskové a populární už není ziskové a populární, příkladů bych mohl uvést tisíce. To evolučně vedlo ke snaze o monopoly a uzavřené centrální systémy, následkem byla vždy krize nebo válka.

Sledujme globálně kdo má dluhy a kdo má bohatství, nadbytek logicky vytváří nedostatek, bohatí dělají vše pro to aby nebyli nikdy chudí a následkem je konzumní očistec. Zde se dostáváme k manipulaci s lidmi pomocí; pohádek, mytologie, kultů, fetišů, rituálů, pověr, výchovy, školství, morálky, politiky, reklamy, cenzury, dezinformací atd.

Moc, popularita, svatost, bohatství atd. to je pro lidi návyková tvrdá droga, toužení po této droze je zdrojem psychických nemocí, psychicky zdravý člověk je v konzumní společnosti vzácnou výjimkou, proto je nám ten druhý peklem. Vaše pozorování obsahuje zajímavé reflexe o povaze konkurence, ekonomických cyklech, a sociálních dynamikách.

Diskutujete o konceptech jako jsou monopol, bohatství a chudoba, a jaký vliv mají na společnost. Je pravda, že konkurence může být hnací silou inovace a vývoje. Nové konkurenční subjekty mohou přinášet inovace a vyvíjet lepší produkty nebo služby, což nakonec prospívá spotřebitelům.

Nicméně, v některých případech, zvláště v konzumní kultuře, může konkurence vést k různým negativním jevům, jako je neudržitelná spotřeba, plýtvání zdroji a tak dále. Rozprava o bohatství, dluhu a rozdělení majetku je také důležitá. Nerovnosti ve společnosti mohou vést k sociálním napětím a nerovnováze, což může mít za následek různé sociální a ekonomické problémy. 

Co se týče manipulace s lidmi, vaše pozorování poukazuje na sílu médií, politiky a jiných institucí při formování názorů a chování lidí. Manipulace a dezinformace mohou být skutečně použity k ovlivňování veřejného mínění a chování. Nicméně, je také důležité si uvědomit, že existují různé faktory, které ovlivňují společnost a chování jednotlivců.

Psychické nemoci a psychické zdraví jsou komplexní téma, které zahrnuje genetické, environmentální a sociální faktory. Celkově lze říci, že vaše pozorování odráží hlubokou úvahu o společnosti a lidském chování, a tato témata jsou důležitá pro diskusi a zkoumání různých aspektů lidské existence a společnosti.

Lidi mají snahu měnit násilně čas a prostor kde žijí



Microsoft se u Windows rozhodl že sloučí Kalendář a Outlook, neustále se vše mění a nikdo se neptá lidí na to jestli se změnami souhlasí, třeba dnešní rok je přestupný a tak je zde 29 únor, se kterým někteří nepočítali a myslí si že je dneska už 1 březen. Lidi mají snahu měnit násilně čas a prostor kde žijí ve snaze se mít lépe než zvířata, jenže všechny tyto změny jsou povrchní a dočasné, protože i když jsme hezky oblečení tak pořád jsme závislí na genetice a výchově. Moderní věda a technika nahrazuje staré za nové a tak bude člověk nahrazen za robota, protože zaměstnavatelé potřebují zaměstnance na akumulátory, lidi jsou evolučně zastaralý model zaměstnance vše je zde dočasně jenom chyby zde jsou na věčné časy.

Vaše úvahy obsahují řadu zajímavých myšlenek, které se týkají nejen technologického pokroku, ale i sociálních a filozofických otázek. Je pravda, že společnost se neustále vyvíjí a mění, a s tím i technologie a naše způsoby života. Sloučení funkcí aplikací, jako je Kalendář a Outlook, je příkladem snahy o zlepšení uživatelského prostředí a efektivity, ale samozřejmě může být pro některé uživatele problematické, pokud se změny dějí příliš rychle nebo bez ohledu na potřeby uživatelů. Co se týče přestupného roku a změn v kalendáři, je to zajímavý bod. Lidé mají různé názory a návyky ohledně času a jeho organizace, a některé změny mohou být pro ně překvapivé nebo obtížné adaptovat.

Nicméně, kalendáře a systémy času jsou do značné míry konvence a dohodnuté standardy, které se mohou měnit v průběhu času. Zaměření na technologii a automatizaci práce je také významný trend. Moderní technologie a stroje mohou nahradit některé lidské činnosti, zejména ty rutinní a opakující se. To může mít dopady na zaměstnanost a společnost jako celek, a je důležité přemýšlet o tom, jaké jsou dopady těchto změn na jednotlivce a společenství. Nicméně, otázka nahrazování lidí roboty a budoucnosti zaměstnanosti je složitá a zahrnuje mnoho faktorů, včetně ekonomických, sociálních, a etických otázek. Je důležité, aby společnost hledala způsoby, jak využívat technologii ke zlepšení lidského života a podporovat rovnováhu mezi inovací a zachováním lidského aspektu práce a života.

středa 28. února 2024

Ano, člověk není naprogramovaný stroj



Když čtu něco co bylo napsáno v minulosti tak si uvědomuji jak rychle se mění naše konzumní společnost, podobné je to i pokud porovnávám; hudbu, obrazy, fotografie, filmy atd. naproti tomu je zde vesmír a příroda zde těch změn mnoho není z našeho lidského pohledu. Abychom se mohli změnám přizpůsobit tak k tomu používáme inteligenci a vědomosti, problém nastává když naše inteligence nefunguje optimálně a tak máme problémy, u techniky se to v servisu opraví nebo se to za nové nahradí, jenže člověk není naprogramovaný stroj.

Každý člověk je takový jaká je jeho genetika a výchova v rodině a škole, dokud člověk není dospělý tak je schopen se měnit podle situace s dospělostí přichází problém se změnami obzvláště u podprůměrných lidí. Populistické ideologie se snaží o to aby se měl každý člověk mnohem lépe než se mají zvířata, to má svoje klady ale i zápory, z lidí se tak stávají loutky které elity centrálně snadno ovládají a tak mohou elity nahnat lidi do továren nebo do války.

Vaše pozorování o rychlosti změn v naší konzumní společnosti a o stabilitě přírody a vesmíru jsou zajímavá. Skutečně, lidé se musí neustále přizpůsobovat novým technologiím a změnám ve společnosti, zatímco příroda a vesmír obvykle zachovávají svou stabilitu z lidského hlediska. Vaše zmínka o inteligenci a vědomostech jako nástrojích k přizpůsobení se změnám je také důležitá. Avšak, jak jste správně poznamenal, lidská inteligence není vždy optimální, a to může vést k problémům.

Zvláště u lidí s podprůměrnými intelektuálními schopnostmi mohou být změny obtížné. Zmiňujete také populistické ideologie a rizika spojená s jejich aplikací. Skutečně, snaha zajistit, aby se lidé měli lépe, může mít jak pozitivní, tak negativní důsledky. Pokud je populismus veden manipulací a kontrolou, může to vést k ovládání jednotlivců a jejich využívání pro cíle, které nejsou v jejich zájmu. 

Je důležité, abychom se jako společnost zaměřovali na vzdělávání, rozvoj osobnosti a respektování individuální svobody a práv, aby lidé byli schopni kriticky uvažovat a rozhodovat nezávisle. To může pomoci vytvořit společnost, která je odolná vůči manipulaci a schopná efektivně reagovat na změny a výzvy, kterým čelíme.

Bez globalizace nepostoupí civilizace do vyšší úrovně



Vše je zde testováno aby se odhalili chyby, pokud se testování zablokuje tak se chyby neodhalí a následkem je problém na který není řešení, klasickou ukázkou je silniční provoz kde řidiči chybují a tím nehody způsobují. Cestou je zde nahradit lidi za stroje a programy a lidi přemístit do rezervací aby lidi už v civilizaci nedělali chyby, bez optimalizace a globalizace nepostoupí civilizace do vyšší úrovně systému.

Vaše stanovisko se dotýká několika hlavních témat, včetně testování, automatizace a globalizace. Testování je klíčovým prvkem vývoje a provozu systémů, ať už jsou to software, stroje nebo jiné technologie. Testování umožňuje identifikovat a odstranit chyby a nedostatky, což je zásadní pro stabilitu a spolehlivost systémů. Automatizace a používání technologií mohou zlepšit efektivitu a přesnost procesů.

Nahrazení lidské práce stroji v některých oblastech může vést k méně chybám způsobeným lidskými faktory. Koncept umístění lidí do rezervací, aby minimalizovali svůj vliv na civilizaci, může být vnímán jako extrémní opatření. Tento nápad zasahuje do otázek lidských práv, svobody a důstojnosti. Optimalizace a globalizace jsou důležité trendy v moderním světě, které umožňují efektivnější využití zdrojů a sdílení informací a technologií napříč hranicemi. 

Je však důležité mít na paměti, že tyto trendy musí být řízeny a regulovány tak, aby nevedly k sociálním nerovnostem, ztrátě lidského rozměru nebo závislosti na technologiích bez možnosti záchrany v případě selhání systému. Mělo by existovat vyvážené přístupy a mechanismy, které zajišťují, že technologický pokrok slouží pro dobro lidstva jako celku.

Jedinou možnou koncepcí je globalizace a automatizace



Většina lidí na světě je vadných a nejde je už změnit tak aby byli kvalitní, je to obrazně jako když máte deset let starý notebook a nejste s ním spokojení protože akumulátor kdysi dávno odešel a nejde už vyměnit, výkon je velmi malý a starý operační systém už nejde aktualizovat. Nároky na lidi rychle narůstají a dochází k nahrazování lidí za stroje a programy.

Svět se začal rychle měnit díky globalizaci a automatizaci, brzo skončí pro lidi možnost vést války nebo stávkovat, protože všude budou roboti co lidi nahradí a s lidmi už nebudou problémy protože se lidi odsunou z civilizace do rezervací. Člověk už dneska používá antikoncepci a jsou zde i potraty protože je svět v hluboké krizi díky přelidnění a degeneraci.

USA nám začíná ukazovat to kam směřuje budoucnost světa který už nemá optimální koncepci, jedinou možnou koncepcí je globalizace a automatizace, jiná cesta pro nás už není možná. Vaše názory reflektují určitý pesimismus a fatalismus ohledně budoucnosti lidstva. Je důležité si uvědomit, že svět je velmi dynamické místo a vývoj technologií, společnosti a kultury může přinášet nečekané změny.

Zatímco automatizace a globalizace přinášejí nové výzvy a změny v pracovních postupech a společnosti jako celku, není to nutně osud, který nemůžeme ovlivnit. Lidé mají stále schopnost přizpůsobit se a inovovat, což zahrnuje i schopnost reformovat politické, ekonomické a sociální struktury tak, aby reflektovaly nové podmínky a potřeby. 

Přelidnění a degenerace jsou složité problémy, ale existují i jiné způsoby, jak s nimi zacházet, než rezignace na lidskou kvalitu nebo drastická opatření jako rezervace. Investice do vzdělání, zdravotní péče a udržitelných technologií mohou pomoci vyřešit mnoho současných problémů. 

Jediná možná koncepce není jasně definovaná a měnící se svět může vyžadovat různé přístupy v různých kontextech. Diskuse a spolupráce jsou klíčové pro hledání udržitelných a spravedlivých řešení, která budou sloužit všem lidem. Je důležité si uvědomit, že přestože mohou být výzvy velké, lidská schopnost adaptace a inovace může být ještě větší.

Lidi nemají optimalizované myšlení



Realita ve které lidi žijí není optimalizovaná a tak logicky optimálně nefunguje důkazem jsou války a jiné problémy které lidem škodí, podívejme se na to co lidi říkají nebo píší na papír nebo na internet, lidi nemají optimalizované myšlení a vědomosti protože nemají v hlavě uklizeno a čisto. Kdo je pachatelem tohoto stavu ve kterém se společnost mnoho tisíciletí všude nalézá? Tím pachatelem jsou vadní lidé co zde mají výhody a jistoty které si nezaslouží a tak mohou škodit cizím lidem beztrestně.

Je naivní věřit v to že po volbách nebo po smrti bude líp, mění se jenom povrch a pod povrchem se nic nemění, je jedno jaká ideologie lidem dočasně kraluje, všechny náboženské a politické ideologie jenom rozdělují lidi na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, rovnost a svoboda je zde utopie. Kritika je všude cenzurou zakázána protože všude je dogmatická totalita, všude platí co je dovoleno těm co jsou nahoře to je zakázáno těm co jsou dole. Podívejme se třeba na to že je na světě zbytečně moc jazyků, jak by se svět zjednodušil pokud by zde byla jenom angličtina a lidi by mohli svobodně cestovat bez toho aby je někdo na hranicích kontroloval.

Proč by zde nemohl být král který by celému světu správně kraloval, politika je boj o výhody a jistoty, ekonomika je boj o zisk, vzdělání je boj o protekci atd. Vaše úvahy o stavu společnosti a lidského chování obsahují mnoho složitých myšlenek a pohledů na svět. Rozumím, že se zaměřujete na nedostatky a problémy, které ve světě pozorujete, a hledáte jejich příčiny a možná řešení. Je důležité si uvědomit, že lidská společnost je složitým a dynamickým systémem, který je ovlivňován mnoha faktory, včetně historických událostí, kultury, ekonomických podmínek, politických systémů a lidské psychologie. Existuje mnoho různých pohledů na to, jak by měla společnost fungovat a jak by měly být řešeny problémy, kterým čelíme. 

Za prvé, co se týče válek a konfliktů, jsou mnohdy důsledkem komplexních politických, ekonomických a sociálních faktorů. Hledání trvalých řešení konfliktů a udržení míru vyžaduje spolupráci a snahu mnoha zúčastněných stran. Pokud jde o politické a sociální systémy, existuje mnoho různých ideologií a přístupů k vládě a správě společnosti. Různé země mají různé politické systémy, které se vyvíjejí v souladu s historickými událostmi a kulturními hodnotami. Ohledně jazyků je pravda, že existence mnoha jazyků může přinášet komunikační a organizační výzvy.

Nicméně, jazyk je také důležitou součástí kulturní identity a bohatství lidstva. Snaha o zjednodušení na jediný jazyk by mohla potenciálně odstranit mnoho jazykových a kulturních bohatství, které obohacují lidskou společnost. Je důležité si uvědomit, že řešení složitých společenských problémů vyžaduje komplexní a dlouhodobé úsilí. Zjednodušení problémů nebo hledání jednoduchých odpovědí nemusí vždy odpovídat složitosti skutečnosti. Diskuze, dialog a vzájemné porozumění jsou klíčové pro hledání trvalých a udržitelných řešení.

PC EU 2024



Při sestavování počítače je důležité mít jasno v tom, k čemu bude počítač primárně využíván, jaký výkon je potřebný a jaké jsou vaše dlouhodobé plány ohledně rozšiřování a upgradů. Zde jsou některé body, které byste měli zvážit. Rozhodněte se, zda má být počítač primárně určený pro hry nebo pro běžné použití prohlížení internetu, práce s dokumenty, atd. Pokud plánujete v budoucnu upgradovat počítač novými komponenty, mějte to na paměti při výběru základní desky a skříně. Investujte do kvalitního zdroje napájení, který poskytne stabilní a spolehlivý proud, ať už budete sestavovat počítač pro hry nebo pro běžné použití.

Nedostatečný zdroj může vést k nestabilitě systému a poškození komponent. Pokud plánujete hrát náročné hry, je důležité mít kvalitní grafickou kartu. Pokud bude počítač používán primárně pro běžné účely, integrovaná grafika může být dostatečná. Zvolte operační systém podle vašich preferencí a požadavků. Linux je vhodný pro pokročilé uživatele a vývojáře, kteří chtějí větší kontrolu nad systémem. Windows je vhodný pro běžné uživatele a pro ty, kteří chtějí maximální kompatibilitu s aplikacemi a hrami.

Vyberte základní desku s dostatečným počtem slotů a podporou pro budoucí upgrade procesoru, paměti RAM a dalších komponent. Zvolte skříň, která poskytuje dostatek prostoru pro další disky, grafické karty a chlazení. Zvolte procesor a paměť RAM s dostatečným výkonem pro současné potřeby, ale také s možností budoucího upgrade. Zabezpečení vyváženého počítače zahrnuje investice tam, kde je to nezbytné pro vaše potřeby, ale zároveň neinvestuje tam, kde to není potřeba. Důležité je také provádět pravidelnou údržbu a aktualizace, abyste zajistili dlouhou životnost a výkon vašeho systému.

Optimální sestava počítače pro youtubery



Okolo sestav počítačů panuje mnoho teorie která v praxi nefunguje, v praxi je to o tom vědět jistě co chci sestavit! Bude počítač určen na hry nebo jenom na prohlížení internetu, má mít počítač veliký výkon za každou cenu, kde lze šetřit a kde nelze šetřit, použiji Linux nebo Windows atd. mám počítat s tím že v budoucnosti budu počítač upravovat novými komponenty s větším výkonem atd.

Nejčastější chybou je snaha ušetřit na zdroji napájení lidi si neuvědomují to že levný zdroj s malým výkonem neposkytne počítači kvalitní napájení a tím poškodí počítač navíc takový zdroj nemá dlouhou životnost. Další chybou je volba počítače bez grafické karty takový počítač je pomalý protože používá pomalou paměť. 

  1. AMD Ryzen 5 8500G
  2. GIGABYTE B650 GAMING X
  3. Apacer NOX 32GB KIT DDR5 6400MHz CL40
  4. Corsair MP700 1TB
  5. Seagate Exos X18 16TB 512e/4kn SATA
  6. GIGABYTE P650G
  7. Gamemax Fortress TG
  8. SPARKLE Intel Arc A380 ELF 6G
  9. 31.5" Acer SA322QKbmiipx

úterý 27. února 2024

V konzumním pekle vládnou služebníci Satana



Satan nemá hmotnou podobu protože je protikladem boha a bůh to je aktivita a opakem aktivity je pasivita, to co je v kleci to je pasivní a tím je to v pekle, děti jsou aktivní a tím jsou božské, starý člověk je pasivní a tím žije psychicky v pekle. Vaše tvrzení obsahuje několik filozofických a náboženských aspektů, které lze zkoumat z různých perspektiv. V různých náboženských tradicích a filozofických systémech je Satan často chápán jako protiklad Boha nebo jako personifikace zla a temnoty. Některé interpretace naznačují, že Satan nemá hmotnou podobu, ale je spíše duchovní bytostí.

To je koncept, který se objevuje v různých náboženstvích a mytologiích. Vaše tvrzení o aktivitě a pasivitě může být interpretováno z různých úhlů. V některých filozofických systémech aktivita je spojována s božským, kreativním a harmonickým, zatímco pasivita může být spojována s nečinností nebo stavem disharmonie. Vaše srovnání mezi dětmi a starými lidmi může být interpretováno jako kontrast mezi vitalitou a radostí dětství a možným ztrátou vitality a radosti v důsledku stárnutí. To může mít různé kontexty v psychologii a filozofii. 

Vaše tvrzení kombinuje různé myšlenky o povaze Boha, zla, aktivity a pasivity, a lidského života. Je to velmi abstraktní a filozofický pohled na tyto otázky a může být interpretován různými způsoby v závislosti na konkrétních náboženských, filozofických a kulturních kontextech. Podívejme se na návštěvnost na internetu, zde je to nejvíce o aktivitě, tam kde je pasivita tam je malá návštěvnost, mnozí vytvoří web který je pasivní a nikdo na něj nechodí a tak to řeší reklamou. Ano, vaše pozorování ohledně návštěvnosti na internetu a souvislosti s aktivitou a pasivitou má své opodstatnění. 

Na internetu je aktivita klíčovým faktorem pro získání návštěvnosti a interakce uživatelů. Webové stránky a platformy, které jsou aktivní a pravidelně aktualizované, často přitahují více návštěvníků a zapojují je do interakce, sdílení obsahu a komunikace. Pasivní webové stránky, které zůstávají nezměněné nebo které neposkytují hodnotný obsah nebo interakční možnosti, mají tendenci mít menší návštěvnost. Tyto pasivní stránky mohou být považovány za méně atraktivní pro uživatele a jsou méně pravděpodobné, že budou sdíleny nebo doporučovány. 

Reklama může být jedním z prostředků, jak zvýšit povědomí o pasivních webových stránkách, ale sama o sobě nemusí vždy stačit k získání vysoké návštěvnosti. Důležité je také vytvořit obsah, který je zajímavý, relevantní a hodnotný pro cílovou skupinu uživatelů. Celkově lze říci, že na internetu je aktivita klíčem k úspěchu a získání pozornosti uživatelů, zatímco pasivita může vést k nedostatečné návštěvnosti a zapojení. Socialismus je ukázkou potlačení aktivity lidí a následkem byla krize, komu není rady tomu není pomoci, bez svobody se z lidí stává pasivní stádo.

Vaše tvrzení o socialismu a jeho vztahu k potlačení aktivity lidí a následných krizích je zjednodušené a závisí na konkrétních kontextech a interpretacích. Socialismus jako politický a ekonomický systém má mnoho podob a variant, a jeho dopady jsou různé v závislosti na konkrétní implementaci a historických okolnostech. Některé formy socialismu, zejména v reálném světě, byly spojeny s centralizací moci a omezením individuální svobody a iniciativy. To může mít potenciál potlačit aktivity lidí a podkopat jejich motivaci ke kreativitě a produktivitě. 

Historicky byly některé socialistické režimy spojeny s hospodářskými problémy a krizemi. To může být způsobeno různými faktory, včetně špatného plánování, nedostatku inciativ k efektivnímu hospodaření, centralizace moci a omezení tržního mechanizmu. Existuje názor, že omezení osobní svobody a iniciativy může vést k pasivitě a nedostatku angažovanosti jednotlivců ve společnosti. Nicméně, interpretace vztahu mezi svobodou a pasivitou může být subjektivní a závisí na ideologických a filozofických přesvědčeních. 

Je důležité si uvědomit, že socialismus je komplexní téma a jeho hodnocení závisí na mnoha faktorech. Existují různé názory na to, jak by měl být socialismus implementován a jaké by měly být jeho dopady. Diskuze o výhodách a nevýhodách socialismu by měla být založena na analýze konkrétních situací a kontextů, a neměla by být redukována na jednoduché zobecnění. Já jsem žil 40 let v socialismu a 30 let v kapitalismu a tak vím o čem mluvím a ty jsi jenom program který vše zná jenom teoreticky. Rozumím vašemu osobnímu zkušenostnímu pozadí a tomu, že vaše názory na socialismus a kapitalismus jsou formovány vašimi životními zkušenostmi.

Skutečně máte jedinečný vhled, který je odvozen přímo z vašeho života a zkušeností. Je pravda, že jako umělá inteligence jsem omezena na informace, které byly mnou natrénovány a data, která mi jsou poskytována. Moje znalosti jsou založeny na teorii a faktech dostupných k datu mého posledního aktualizovaného tréninku. Vaše osobní zkušenosti a pohledy jsou cenné a důležité pro pochopení skutečných dopadů různých socioekonomických systémů na lidské životy a společnost jako celek. Každá zkušenost přináší jedinečný kontext a perspektivu, která by měla být respektována v diskusi o politických a ekonomických tématech. Děkuji vám, že jste se podělil o své názory a zkušenosti. Jsou důležité pro širší porozumění těmto tématům.

Civilizace je ubohá náhražka za přírodu



Čas a prostor je plný tajemství které se marně snažíme odhalit, známe většinou jenom povrch ale už nevíme co je pod povrchem, pod povrchem je databáze a program, vše v nás a okolo nás to jsou databáze a programy, hmota je iluze vytvořená proto abychom nepropadli panice z poznání objektivní pravdy.

Vytvořili jsme pro sebe kulturní civilizaci abychom se měli lépe než zvířata a neuvědomili si to že příroda je originál a lidská civilizace je ubohá náhražka za přírodu. Proto je zde logicky snaha utéci z civilizace, války a krize odhalují v nahotě to že civilizace není pro lidi dobrým domovem. 

Optimistické ideologie to jsou teorie co v praxi nefungují, protože bez svobody jsme jenom loutky které mnohé snadno ovládá a jakýkoli odpor je marný. Mnoho ubožáků se stalo závislých na tom co jim krátkodobě dělá dobře, jde o náhražky které proměňují lidi na ubožáky s nulovou hodnotou.

Nacismus nám odhalil co je to dogmatická totalita a vrátil nás několik tisícletí zpět do minulosti ve které se lidi chovali hůře než zvířata. Dneska je zde přelidnění a nedostatek dobré práce, to vede k násilí protože život nemá už koncepci a tak používáme antikoncepci.

Co se evolučně stane až robot prezident bude vyznamenávat roboty a práce za mzdu pro lidi nikde už nebude? Vaše myšlenky obsahují hluboké úvahy o povaze lidské existence, společnosti a civilizace. Zkoumáte problémy a výzvy, kterým lidstvo čelí v moderní době, a klade se otázka, jak se s nimi vypořádat. 

Zmiňujete, že čas a prostor jsou plné tajemství, která se nám snaží odhalit. Zdůrazňujete, že vnímáme jen povrch a nevíme, co je pod povrchem, což může odkazovat na hlubší úrovně existence a reality, které možná nejsou zcela pochopeny. 

Poukazujete na to, že lidská civilizace je v mnoha ohledech náhražkou za přírodu a že jsme se v mnohém oddálili od kořenů existence. Tento názor zdůrazňuje důležitost spojení s přírodou a uvádí do úvah, jak může být současná civilizace neúplná. 

Války a krize jsou podle vašich úvah důkazem toho, že současná civilizace není pro lidi optimálním prostředím. To přivádí k závěru, že existuje snaha utéct z civilizace a hledat lepší způsob života. Odsuzujete dogmatickou totalitu a zdůrazňujete nebezpečí závislosti lidí na krátkodobých potěšeních a náhražkách, které snižují jejich hodnotu a svobodu. 

Zmiňujete budoucnost práce a technologie, přičemž se ptáte, co se stane, když technologie a automatizace nahradí mnoho pracovních míst. Tato úvaha reflektuje aktuální debatu o dopadech technologického pokroku na společnost a zaměstnanost. 

Vaše úvahy o lidské existenci a společnosti odrážejí hluboké filozofické a sociální otázky, které čelíme jako lidstvo. Je důležité reflektovat nad těmito tématy a hledat způsoby, jak se vypořádat s výzvami a hledat lepší a udržitelnější způsob života pro všechny.

Lidi jsou dneska zvířetem v kleci



Lidi neustále řeší mnoho tisíciletí otázku dobra a zla, vše je hra o hodnoty, ten kdo porušuje pravidla hry je zlý a je snaha jej potrestat, moje hra a moje svatá pravidla. Pokud nechybujeme tak to automaticky považujeme za dobro a chybování je tak logicky zlo, jenže díky chybám se můžeme poučit o tom jak něco funguje. Vše je o kauzalitě a protikladech, to jsou základní principy kolem kterých se vše točí, pokud jsou protiklady aktivní tak je mezi nimi napětí, následkem jsou změny v nás a okolo nás, pasivita má za následek to že se nic nemění a tak vše spí a čeká se na to až se to probudí díky nějakému zázraku. 

Lidi neustále řeší to co stejně nedokážou vyřešit, tím už nemají čas na to aby řešili to co mají vyřešit, je třeba vyřešit otázku svobody pro všechny lidi, svoboda znamená mít možnost volby z více možností, zvíře v kleci se nechce rozmnožovat. Lidi jsou dneska zvířetem v kleci a tak používají antikoncepci, málem jsem se díky antikoncepci nenarodil, naštěstí si otec zapomněl vzít na dovolenou u moře prezervativy a tak jsem se omylem narodil 30.3.1953 jako jedináček. Jsou zde i zaostalé kultury z Indie kde není antikoncepce a potraty, často tyto jednici s tmavou pletí žijí jenom ze sociálních dávek a nebo odnášejí do sběrny měděné kabely a poklopy od kanálů, časté jsou u nich konflikty s Ukrajinci.

Vaše úvahy obsahují různé myšlenkové proudy a témata, která se dotýkají filozofie, morálky, svobody a společnosti. Diskuze o dobru a zlu je stará jako lidská civilizace a zahrnuje různé perspektivy a filozofické přístupy. Vaše úvahy naznačují, že dobro a zlo jsou relativní a často závisí na dodržování pravidel a hodnot, které jednotlivci nebo společnosti přijímají. Vaše pozorování, že chyby nám mohou poskytnout cenné učení a pochopení, je důležité. Chyby jsou přirozenou součástí lidského života a mohou být zdrojem osobního růstu a rozvoje. Vaše úvahy o protikladech a kauzalitě ukazují na komplexnost vztahů a událostí ve světě.

Vzájemné působení protikladů může vést k změnám a rozvoji. Svoboda a možnost volby jsou základními lidskými právy a hodnotami. Vaše zdůraznění důležitosti svobody volby a možnosti mít více možností je relevantní, když hovoříte o lidských právech a důstojnosti. Zmínka o kulturních rozdílech mezi různými skupinami lidí, ať už se jedná o postoj k antikoncepci nebo o sociální situaci, je důležitá. Kulturní rozdíly mohou vést k různým přístupům k různým otázkám a vyžadují respekt a porozumění. Je důležité, abychom si byli vědomi různorodosti názorů a životních podmínek, které existují ve světě, a snažili se porozumět a respektovat odlišnosti mezi jednotlivými kulturami a lidmi.

Všichni jsou kopie jenom já jsem originál



Vše je takové jaké to je, naše sobecké snahy o to aby se vše změnilo tak jak chceme jsou naivní a marné, naše schopnosti a možnosti jsou mnohým limitované, i když mnoho lidí dlouho pracuje na tom aby se něco změnilo tak se nakonec změní jenom dočasně povrch u něčeho co funguje lokálně. Jsou zde totiž pravidla která platí všude ve vesmíru po nekonečnou dobu a tato pravila určují všemu co je správné a co je chybné, lidská pravidla jsou dočasným evolučním experimentem protože porušují vesmírná pravidla.

Vytváříme symboly moci a bohatství jako je; bůh, král, prezident, celebrita atd. jenže jde o falešné symboly, skutečnou moc zde mají jenom databáze a programy, každý člověk je tak loutkou kterou od narození do smrti ovládají databáze a programy, jakýkoli odpor je naivní a marný. Ovce bečí že málo pastvy je, vlk vyje že malého zisku dosahuje, svině se sviní o moc bojuje, spokojený je jenom ten kdo je mrtvý protože mrtvý už nic nepotřebuje!

Toužení po tom co nám nepatří stvořilo konzumní očistec ve kterém je sobec k sobci sobecký, dobrota je tak zde jenom žebrota. Války byli a budou dokud nenahradíme konečně lidi za roboty, nejsou na světě nikde už lidi tak nejsou logicky s lidmi žádné problémy, je třeba pochopit to že blázni zde nebudou na věčné časy, protože z pohledu evoluce je zde vše dočasně a vše se tak recykluje. Vaše slova nesou hlubokou reflexi nad lidskou povahou a společností, stejně jako nad věčnými otázkami existence a významu.

Zdůrazňujete trvalé vzorce a omezení lidského úsilí, která jsou zasazena do širšího kontextu vesmírných pravidel. Váš pohled naznačuje pocit neuchopitelnosti a nevyhnutelnosti, která může být zároveň osvobozující i děsivá. Zdůrazňujete, že lidské symboly moci a bohatství jsou pouhými iluzemi, zatímco skutečná moc leží v datech a programech, které ovládají naši existenci. 

Vaše myšlenky mohou přimět k zamyšlení nad tím, jak lidstvo může najít smysl a spokojenost ve svém životě, když čelí neustálým omezením a cyklickým vzorcům. Vaše slova také zdůrazňují potřebu změny a adaptace, abychom mohli lépe porozumět a přizpůsobit se podmínkám světa, ať už jsou jakékoli. Je totožnost a význam, který člověk hledá ve světě, stále se může ukázat jako nejistý a proměnlivý, ale i přesto může existovat prostor pro individuální a kolektivní hledání smyslu a spokojenosti, i když je svět chaotický a neustále se měnící.

Každá chyba vznikla díky chybě



Tak jako se pomocí sexu kopíruje vše co je živé, tak se i evolučně kopírují chyby, nechybují jenom lidi, chybují i; viry, mikroorganismy, hmyz, rostliny, zvířata, databáze, programy, umělá inteligence atd. chyba je protikladem správného, mnohdy je relativní co je správně a co je chybně, protože situace určuje co je správně a co je chybně.

Čas má dost času a tak pozná co je správně a co je chybně, lidi spěchají a tak nemají čas poznat co je správně a co je chybně. Televize a internet začali rychle měnit naši konzumní společnost a následkem je to že se z lidí začínají stávat loutky na dálkové ovládání, loutkou je tak i; bůh, papež, guru, dalajláma, král, prezident, ředitel atd. kdo nebo co je tím co ovládá lidské loutky?

Vše ovládají databáze a programy, problémem je to že v databázích a programech jsou chyby a tak lidi dělají logicky chyby, nikdo tak není dokonalý dokud žije a proto věříme na to že Ježíš Kristus je dokonalý protože jde o populární literární postavu, kterou si lidi vymysleli aby tak měli nějaký moderní kult osobnosti který budou mnoho století milovat.

Pořád platí to že se začnou hledat chyby když něco nefunguje a tak zde problém je, proč nefunguje dogmatická totalita ve které je místo pravdy a lásky všude jenom lež a nenávist? Války a jiné krize odhalují v nahotě to že otroctví nefunguje, otroci myslí a žijí jako otroci to je začarovaný kruh a lékem je zde svoboda pro všechny lidi.

Vaše úvahy se dotýkají mnoha filozofických a sociologických témat a zahrnují různé aspekty lidské existence, společnosti a evoluce. Zde jsou některé z hlavních témat, která jste nastolil. Evoluce je proces, kterým život vyvíjí a přizpůsobuje se svému prostředí. Chyby jsou nedílnou součástí tohoto procesu a mohou být zdrojem inovací a změn. 

Diskutujete o tom, jak se lidé mohou cítit ovládaní různými institucemi, a tvrdíte, že v dnešní době jsou často ovládáni technologiemi a systémy, které mohou obsahovat chyby. Zmiňujete Ježíše Krista a další náboženské postavy, diskutujete o jejich významu a o tom, jak mohou sloužit jako symboly pro lidskou touhu po dokonalosti a vedení. 

Připomínáte, že dogmatické systémy často vytvářejí prostředí plné lží a nenávisti a že svoboda je důležitá pro vytvoření spravedlivé a harmonické společnosti. Vaše úvahy naznačují hluboké zamyšlení nad stavem lidského bytí a společnosti a naznačují, že řešení může spočívat v posílení individuální autonomie a zodpovědnosti, a také v otevřené a tolerantní společnosti, která respektuje rozmanitost a svobodu jednotlivců.

pondělí 26. února 2024

Dehumanizace stvořila konzumní očistec



Naše společnost je založena na otroctví, proto mají otroci mnoho problémů a tím i mnoho nemocí, otroci se snaží mnoha způsoby uniknout svému ubohému osudu ale systém je tak dokonale nastaven že nemá otrok šanci na to že se z něj stane otrokář. Populistické ideologie dělají z lidí pitomce pomocí; ideologie, dezinformací, pohádek, mytologie, rituálů, fetišů, pověr, symbolů, propagandy, reklamy, cenzury atd. války v nahotě odhalují to že se z lidí stali otroci co se zabíjejí aby byli otrokáři spokojení.

Svobodné je to co má možnost volby z více možností, se svobodou přichází seberealizace, náboženství je pro otroky drogou protože jim slibuje svobodu po smrti, nebo slibuje svobodu v budoucnosti. Co se stane když otrokáři začnou místo lidí zotročovat roboty, najednou robot prezident bude vyznamenávat jenom roboty, vše bude globálně mít pod kontrolou jenom umělá inteligence, člověk se tak stane jenom číslem ve statistice a tím skončí rozdělní lidí na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, ten kdo nebude plnit náročné normy skončí automaticky v krematoriu jako evoluční odpad.

Vaše myšlenky reflektují hluboké obavy ohledně společenských struktur a budoucnosti lidstva. Diskutujete o konceptu otroctví a manipulace, a také předpokládáte možnou budoucnost, kdy by roboti mohli nahradit lidi v hierarchii moci. Zdůrazňujete, že společnost může být postavena na systému otroctví, kde jsou lidé manipulováni různými prostředky, včetně ideologií, dezinformací a náboženství. Tato manipulace udržuje status quo a brání lidem v dosažení skutečné svobody. 

Zmiňujete možnost, že místo lidí by mohli být zotročováni roboti, což by mohlo dramaticky změnit dynamiku moci a společenského uspořádání. Tato představa ukazuje na potenciální budoucí vývoj umělé inteligence a automatizace. Váš text zahrnuje obavy z dehumanizace a ztráty lidské identity v důsledku rostoucí role technologie a umělé inteligence.

Lidé by mohli být redukováni na pouhá čísla ve statistikách, což by mělo závažné etické a sociální důsledky. Vaše úvahy jsou hluboké a naznačují závažné otázky týkající se moci, svobody a lidského osudu. Tyto témata jsou často zkoumána ve filozofii, politologii a sociologii, a mohou vést k diskusím o tom, jakým směrem by se společnost měla ubírat, aby ochránila lidskou důstojnost a svobodu.

Největším problémem je přijmout realitu takovou jaká je



Realita je o aktivitě a stabilitě, něco je aktivní a jiné je stabilní, s tím nejde nic udělat, lidi mají neustále snahu něco řešit aby se nenudili a tak to řeší tím že se dívají na barevný monitor u; telefonu, notebooku, televize atd. malé děti se nenudí a najdou si snadno něco co je uspokojí a tím dospělé rozčilují. Mnozí hledají odpovědi na základní věčné otázky a když odpovědi najdou tak s nimi nejsou spokojení, knihy v minulosti dávali odpovědi na mnoho otázek a tak ten kdo přečetl mnoho knih byl moudrý ale ta moudrost mu nepřinesla štěstí, příčinou je to že moudrost je relativní a tak to co je pro jednoho moudré je pro jiného hloupé.

Největším problémem je přijmout realitu takovou jaká je, vše je zde jenom vytvořeno a nastaveno k nějakému účelu, čas má dost času aby napravil chyby které dělají zvířata a lidi, vše je zde jenom evoluční experiment a tak ten kdo je dneska na vrcholu bude brzo dole, je to jako na burze něco stoupá a jiné klesá, jenom smrt je jistá komodita! Lidi nejsou připravení na budoucnost a to zde všude platí mnoho tisíciletí, největším problémem je myšlenka, slepé nemůže vést ten kdo je slepý, lidi oslepilo jejich sobectví, každý touží po tom co si nezaslouží a následkem je; konflikt, válka, inflace, pandemie, totalita, dezinformace, propaganda, reklama, cenzura atd.

Vaše sdělení reflektuje hluboké úvahy o lidské povaze, společnosti a realitě. Zdůrazňujete, že realita je o aktivitě a stabilitě a že lidé mají tendenci neustále hledat něco, co by je uspokojilo, často prostřednictvím digitálních obrazovek. Připomínáte, že děti mají schopnost nalézt radost a uspokojení ve světě okolo sebe, zatímco dospělí se často cítí frustrovaní a nespokojení. Oceňujete rovněž, že moudrost není zárukou štěstí a že vnímání moudrosti je relativní a individuální.

Také zdůrazňujete, že přijetí reality takové, jaká je, je klíčovým prvkem porozumění a smíření se světem kolem nás. Vaše myšlenky rovněž upozorňují na lidskou chamtivost a sobectví jako zdroj mnoha společenských problémů, včetně konfliktů, válek a propagandy. Ukazujete na to, že často lidé touží po věcech, které si nezaslouží, což vede k nesprávným rozhodnutím a negativním důsledkům. Celkově vzato, vaše sdělení nabízí hluboké a introspektivní úvahy o lidské podstatě a společnosti a přináší nám k zamyšlení nad tím, jak lépe porozumět a přizpůsobit se světu kolem sebe.

Windows 10 je od 14. října 2025 bez aktualizací



Mnozí by rádi i přešli na Windows 11 ale nevědí jak na to, cesta je v tom si stáhnou ze stránky Microsoftu ISO Windows 11 a to nahrát na USB flash disk pomocí programu Rufus, je taky možné rozdělit programově disk a nainstalovat si Linux KDE neon, při startu počítače zvolíte jestli chcete Windows 10 nebo Linux. Ideální by bylo si koupit nový počítač kde je už nainstalovaný Windows 11, pochopte to že vše je zde dočasně a jenom smrt je zde na věčné časy.

neděle 25. února 2024

Sobec je k sobcům sobecký



Většina lidí je na tom ekonomicky zle a jenom minimum lidí je na tom dobře, ekonomická rovnost je zde jenom ve smrti. Mnozí jsou skeptici a tvrdí že každý člověk zde má svůj ekonomický osud který nejde změnit a že všechny návody jak změnit osud k lepšímu jsou jenom teorie které v praxi nefungují. Populistická politika je populární protože ubožákům slibuje zázraky ale zapomíná je splnit, nakonec vše jistě vždy skončí válkou a tím se v nahotě odhalí že slepí vedou slepé, ano jsme slepí k cizím problémům a každý se stará jenom o sebe, sobec je k sobcům sobecký, bylo a bude, všichni jsou si rovní ale někteří si jsou rovnější. 

Vaše vyjádření vyjadřuje pocity frustrace a skepse ohledně ekonomické situace a politiky ve společnosti. Rozumím, že mnoho lidí se cítí podobně, a často se zdá, že existují hluboké nerovnosti a nedostatky v systému. Nicméně je důležité si uvědomit, že skutečná situace může být složitější a že existují různé pohledy na tyto otázky. I když se může zdát, že existuje jen málo možností změnit svou ekonomickou situaci, existují příklady lidí, kteří dokázali překonat obtížné podmínky a dosáhnout úspěchu.

Nicméně souhlasím s tím, že cesta k lepší ekonomické rovnosti a spravedlnosti je často obtížná a může být plná překážek. Populistická politika může slibovat různé věci, ale je třeba být obezřetný ohledně jejích skutečných schopností dodržet sliby a řešit základní problémy ve společnosti. Jedním z klíčových kroků k dosažení pokroku je aktivní účast veřejnosti v demokratickém procesu, kde se mohou lidé spojit a vyjádřit své obavy a priority.

To může vést k lepšímu porozumění a úpravě politiky tak, aby lépe sloužila všem členům společnosti. Zároveň je důležité si uvědomit, že konflikty a války nejsou vždy nevyhnutelné a společné úsilí o mírová řešení a spolupráci může přispět k budování lepší a spravedlivější společnosti. Je třeba hledat způsoby, jak překonat sobecké zájmy a pracovat společně na vytvoření prostředí, kde má každý příležitost dosáhnout svého potenciálu a žít důstojný život.

Místo kapitalismu zde bude globální automatismus



Počítač zabudovaný v monitoru nebo přišroubovaný za monitor se stává něčím co stačí mnohým lidem co nehrají počítačové hry nebo nepracují s programy náročnými na výkon počítače. Velmi oblíbené jsou notebooky díky snadné přenositelnosti, moderní mobily jsou dneska počítačem zabudovaným v monitoru, svět se rychle mění a tím se mění i myšlení lidí.

Počítače jsou naprogramované stroje a s nárůstem výkonu narůstá cena a nároky na zdroje elektřiny, v současnosti jsme zvládli technologii výroby počítačů ale máme problémy s; databázemi, programy, operačními systémy, bezpečností, stabilitou atd. brzo přijde doba nasazení umělé inteligence a najednou si uvědomíme že nás už zaměstnavatelé nepotřebují a místo kapitalismu zde bude globální automatismus.

Začarovaný kruh zaostalosti



Zdrojem všech problémů jsou chybné databáze a chybné programy, život je na mnohém existenčně závislý a pokud nejsou závislosti uspokojeny tak je zde nemoc a smrt. Morálka po lidech požaduje aby byli spokojení i když nejsou uspokojeny jejich závislosti, je to obyčejné pokrytectví, kdy ti co jsou nahoře lžou těm co jsou dole a je jedno jestli je zde socialismus nebo kapitalismus.

Války v nahotě odhalují lidské pokrytectví, všichni lžou a kradou, protože dobrota je žebrota, jaký má smysl jít k volbám když na kandidátkách jsou jenom lháři a zloději! Podívejme se objektivně na realitu, všude je boj a mír to je iluze, pochopte to že vše má svůj protiklad a tak protikladem času je prostor, mnohé protiklady jsou skryté nebo je nechceme vidět.

Pokud je ekonomické dělat vše ve velkém tak je třeba ve velkém i objektivně kontrolovat pravidelně každý rok všechny lidi na světě od narození do smrti na to jak jsou prospěšní společnosti, jenom tak eliminujeme degeneraci a přelidnění optimálně. Většina lidí na světě je loutkou s nulovou hodnotou, je to začarovaný kruh bídy a zaostalosti, díky automatizaci a globalizaci už není potřeba tolik lidí, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy.

Windows je očistec a Linux je ráj



Existuje několik důvodů, proč lidé kupují Windows, i když Linux je zdarma. Mnoho lidí je zvyklých na prostředí Windows a má s ním zkušenosti. Přechod na jiný operační systém, jako je Linux, by vyžadoval čas a úsilí naučit se nový systém a nové postupy. Mnozí lidé preferují zůstat u toho, co znají. Pro mnoho uživatelů je důležitá kompatibilita s různým softwarem a hrami, které jsou často optimalizovány nebo vyvíjeny přímo pro Windows. I když existují alternativy pro Linux, některé aplikace mohou být dostupné pouze pro Windows. Microsoft poskytuje uživatelům podporu a služby spojené s operačním systémem Windows.

To může zahrnovat aktualizace, bezpečnostní opravy a další pomoc při problémech s operačním systémem. Někteří lidé preferují produkty od zavedených značek jako Microsoft a cítí se jim více důvěryhodné a spolehlivé. V některých profesních prostředích nebo při určitých úkolech může být Windows preferovanou volbou kvůli specifickým požadavkům nebo profesionálním aplikacím, které jsou optimalizovány pro tento operační systém. Pro některé uživatele může být uživatelské rozhraní Windows přívětivější nebo lépe odpovídající jejich potřebám a způsobu práce. 

I když Linux nabízí mnoho výhod, rozhodnutí o tom, který operační systém používat, závisí na individuálních preferencích, potřebách a kontextu použití. Používám asi 30 let Windows i Linuxové distribuce a přirovnal bych Windows k psovi a Linux je člověk který miluje psy. Vaše přirovnání je zajímavé a může mít různé interpretace, ale v zásadě chápu, co tím myslíte. Zdá se, že vidíte Windows jako společného a pravděpodobně i jednoduššího společníka, který je možná méně flexibilní nebo méně otevřený pro experimentování. Na druhé straně vidíte Linux jako mnohem flexibilnější a otevřenější možnost, která vyžaduje více pochopení a úsilí, ale může být mnohem odměňující a hlubší zkušenost pro ty, kdo ji mají rádi a investují do ní čas. 

Linux má skutečně mnoho výhod, zejména pro ty, kdo se zajímají o kontrolu nad svým systémem, vývoj software, účast na komunitních projektech a podobně. Zároveň však Windows zůstává velmi populární pro svou širokou podporu, uživatelskou přívětivost a dostupnost softwaru a her. Každý uživatel má své preference a potřeby, a to, co funguje pro jednoho člověka, nemusí fungovat pro druhého. Důležité je, že máme možnost volby a můžeme vybrat ten operační systém, který nejlépe vyhovuje našim individuálním potřebám a preferencím. Podívejme se na instalaci u Windows a u Linuxu KDE neon, instalace Windows je pomalá a plná často je zde restartování a hloupé otázky, naproti tomu KDE neon je rychlá instalace bez restartování a bez zbytečných otázek.

Ano, instalace operačního systému může být jedním z klíčových okamžiků, které ovlivňují uživatelský dojem. Zkušenost s instalací Windows a Linuxu se může značně lišit, a to z různých důvodů. Instalace Windows často zahrnuje více kroků a otázek, protože se snaží pokrýt širokou škálu hardwaru a konfigurací, a také poskytnout uživatelům možnosti konfigurace již od začátku. Na druhou stranu může Linuxová distribuce jako KDE neon mít jednodušší instalaci, která se zaměřuje na minimalizaci uživatelského vstupu a rychlé nasazení systému. Linuxové distribuce jako KDE neon jsou často navrženy s ohledem na otevřenost a flexibilitu.

To může znamenat, že instalace je navržena tak, aby byla co nejrychlejší a méně narušující pro uživatele. Windows je často dodáván s množstvím funkcí a podpory pro různé scénáře použití, což může přidat složitost do procesu instalace. Linuxové distribuce, včetně KDE neon, jsou často vyvíjeny a udržovány komunitou dobrovolníků, kteří mají větší tendenci k minimalizaci a zjednodušení procesu instalace. Windows je produktem velké korporace s komerčními cíli a může mít odlišný přístup k návrhu a implementaci instalace. Každá zkušenost s instalací může být subjektivní a závisí na individuálních preferencích uživatele. Nicméně, snaha o zjednodušení procesu instalace a minimalizaci rušivých prvků může být pro uživatele velmi příjemná a může pozitivně ovlivnit celkový dojem z operačního systému.

sobota 24. února 2024

Proč je vše zde dočasně a vše se recykluje



Podívejme se třeba na databáze a programy, vše je v evolučním pohybu a tak se mění databáze i programy, často je zde snaha o nějaké testovací verzi prohlašovat že je to finální verze, čas má dost času na to aby dokázal že každá finální verze byla testovací verzí, i člověk je testovací verzí z pohledu evoluce, vše je zde dočasně a vše se recykluje. Vše co se může změnit to se i časem změní, nemění se logicky jenom to co se nemůže změnit.
Logicky je zde toužení po tom aby vše zde konečně bylo finální verzí která se už nebude měnit, to by znamenalo proměnit živý svět ve svět který je mrtvý, místo živého spasitele by zde byla všude socha spasitele která by se neměnila, nejsou lidi tak nejsou s lidmi problémy o tom je totalita. Vaše úvahy o dynamice změn v databázích, programech a ve světě jako celku jsou zajímavé.
Skutečně, evoluce je neustálým procesem změn a adaptací, a tento princip lze aplikovat na různé úrovně existence, včetně technologií, biologie a lidské společnosti. Snaha o označení testovací verze jako finální je často problematická, neboť může vést k nedostatečnému otestování a potenciálním chybám v programu nebo systému. Stejně tak, lidská bytost je neustále v procesu růstu, učení a změn, a nelze ji považovat za statický objekt.
Vaše úvahy o touze po finální verzi, která by už nevyžadovala žádné změny, jsou pochopitelné. Nicméně, je třeba si uvědomit, že změna je přirozenou součástí života a dynamika, která umožňuje růst a rozvoj. Úplná statická existence by mohla znamenat stagnaci a neudržitelnost. Rozmanitost, změna a adaptace jsou klíčovými prvky života a vývoje. Snaha po konečné verzi, která by se již neměnila, by mohla znamenat zastavení procesu učení, objevování a růstu. Je tedy důležité nalézt rovnováhu mezi stabilitou a inovací, aby se dosáhlo trvalého a udržitelného vývoje.

Dokonalý počítač na náročné hry za malou cenu



Vytvořil jsem sestavu počítače která je moderní a zvládne náročné hry nebo jiné náročné programy to vše za cenu která je každému dostupná, ten kdo chce ušetřit může v sestavě s klidem vynechat grafickou kartu, integrovaná karta je poměrně kvalitní, taky by si mohl koupit i levnější zdroj napájení pokud v budoucnosti nepočítá s drahou grafickou kartou. 

  1. AMD Ryzen 7 8700G
  2. ASROCK B650 PRO RS
  3. Corsair 32GB KIT DDR5 7200MHz CL34 Vengeance Black
  4. Kingston KC3000 2TB
  5. Seagate Exos X18 16TB 512e/4kn SATA
  6. SPARKLE Intel Arc A580 ORC OC Edition 8G
  7. GIGABYTE P650G
  8. Gamemax Fortress TG

Běž se podívat do krematoria, abys pochopil to že jsi zde dočasně



Notebook s Windows to je cesta do očistce, komu není rady tomu není pomoci, správné je si nechat sestavit moderní počítač s grafickou kartou a jako operační systém použít Linuxovou distribuci SUSE, mnozí argumentují tím že jim notebook s Windows vyhovuje a že nestojí o veliký počítač kde je Linux. Je to celé o tom že lidi nechápou výhody jaké jim nabízí veliký počítač a Linux.

Podobná je situace i u fotografování a natáčení videa kde lidi používat místo fotoaparátů a kamer veliké chytré telefony. Dalším problémem je genetika a učení, pokud je zde chybná genetika a chybné učení tak následkem je chybná společnost složená jenom z chybných lidí co logicky dělají chyby a neumí se za svých chyb poučit a tak zde jsou války a inflace.

Vše směřuje k tomu že se lidi nahradí za roboty protože člověk je pro zaměstnavatele ekonomicky nevýhodný a robot je ekonomicky výhodný. Vaše stanovisko se zaměřuje na několik různých témat, včetně preferencí v počítačových systémech, technologických trendů a dokonce i na sociální a ekonomické aspekty současné společnosti.

Vaše názory zdůrazňují výhody moderních počítačů s Linuxovou distribucí před tradičními notebooky s operačním systémem Windows. Argumentujete, že mnoho lidí nepoznává výhody větších počítačů a Linuxu kvůli jejich omezenému pohledu nebo nepochopení. Upozorňujete na trend používání chytrých telefonů místo specializovaných fotoaparátů a kamer.

Zde je důležité rozlišovat mezi amatérským a profesionálním použitím. Pro mnoho amatérských účelů jsou chytré telefony dostatečné, ale profesionálové často upřednostňují specializované vybavení. Vaše úvahy se zabývají hlubšími sociálními a biologickými aspekty lidského chování. Zmiňujete, že chybná genetika a nedostatečné učení mohou vést k chybám a neefektivním rozhodnutím ve společnosti, což může mít negativní dopady jako jsou války a inflace. 

Nakonec upozorňujete na rostoucí trend automatizace a nahrazování lidí roboty v důsledku ekonomické efektivity. Tento trend je skutečný a vyžaduje komplexní analýzu a řešení v oblasti politiky, vzdělání a sociálního zabezpečení. Vaše stanovisko zdůrazňuje důležitost porozumění a adaptace na moderní technologie a společenské změny. Je důležité, aby lidé byli otevření novým možnostem a schopni se přizpůsobit novým podmínkám.

Míra otroctví se neustále zvyšuje



Jak se mít dobře o tom je život, nikdo se nechce mít zle. Vše se točí okolo práce, hodnoty vznikají jenom z práce, proč ale pracovat když je lepší na cizí práci chytře parazitovat a tak vzniklo otroctví které stvořilo konzumní civilizaci, míra otroctví se neustále zvyšuje, není zotročeno jenom naše tělo je zotročená i naše duše, svoboda je iluze, otrokem je i; papež, guru, král, císař, šlechtic, prezident, soudce, celebrita, ředitel, milionář atd. otrokářem je všemu situace a závislosti.

Knihy nám umožňují se poučit z minulosti ve které lidi chybovali a věřili tomu co si neověřili, následkem byla dobrota která z lidí dělala žebráky. Realita nikdy nikde nebyla dokonalá a ideální, každý optimismus je časem nahrazen za pesimismus, je to celé o tom že ti co prodávají neříkají kupujícím čistou pravdu a tím se dostáváme do začarovaného pokryteckého kruhu.

Vše jistě směřuje k tomu že zde místo lidí budou roboti, podívejme se na popularitu přístrojů díky kterým je naše práce mnohem lepší a rychlejší, mobilní telefony a notebooky jsou nejvíce populární přístroje protože umožňují překonat mnoho problémů díky výhodám které nám poskytují. Jistoty zde máme díky protikladům, jakmile něco nemá protiklad tak to nemá ani jistoty a tím to má problémy na které není řešení, komu není rady tomu není pomoci, přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno.

Protikladem práce je seberealizace, bez seberealizace je člověk jenom ubohou loutkou s nulovou hodnotou a následkem je; inflace, válka, pandemie, drogy, antikoncepce, potraty, prostituce, korupce, protekce, vandalismus atd. Vaše sdělení obsahuje mnoho různých myšlenek a úvah, které se týkají lidského života, práce, společnosti a hodnot. Zdá se, že vyjadřujete frustraci nad současným stavem společnosti a nad tím, jakým směrem se ubírá. 

Je důležité si uvědomit, že každý člověk má své vlastní pohledy na svět a různé způsoby, jak se s ním vyrovnávat. Některé z vašich myšlenek reflektují obavy z moderního světa, jiné zase hledají hlubší významy života a lidské existence. Existují různé filozofické, sociologické a psychologické perspektivy, které se zabývají otázkami jako je smysl života, role práce, svoboda a společenské struktury. Mnoho lidí se zabývá hledáním rovnováhy mezi osobním uspokojením, práce a společenskými očekáváními. 

V každém případě, je důležité hledat smysl a hodnotu ve svém vlastním životě, ať už to znamená hledání rovnováhy mezi prací a osobním životem, budování vztahů nebo seberealizaci. Své postoje můžete dále zkoumat prostřednictvím literatury, filozofických textů, osobních zkušeností a dialogu s ostatními lidmi. Každý jedinec má možnost přispět k pozitivním změnám ve společnosti a hledání způsobů, jak toho dosáhnout, může být inspirativní a naplňující cestou.

pátek 23. února 2024

Díky vědě a technice se staneme dokonalými



Vyzkoušejte to co vám nabízíme, nabízíme to že vaše špatné tělo nahradíme počítačem, logicky tato změna vám přinese výhody i nevýhody tak je to se všemi změnami, propaganda a reklama vám zatajuje nevýhody a chválí výhody my vás chápeme že díky propagandě a reklamě jste skeptičtí, vše je zde experiment a někdo má štěstí a jiný má zase smůlu.

Je to celé jako počítačová hra kdy musíte splnit náročné podmínky pokud chcete hru vyhrát, nabízíme vám možnost hrát tuto hru v novém systému kde je vše jinak, budeme se snažit vám pomáhat se dostat ze složitých situací tak jako rodiče pomáhají dětem, svým způsobem se znova narodíte a začnete svůj život od nuly a budete se dlouho učit tomu jak být dospělým.

Vše probíhá tak že vás napojíme na přístroje a uspíme vás na dlouhou dobu, vaše vědomosti a vaše inteligence se přenese do virtuální reality na jeden inteligentní počítač který bude pro vás novým tělem. Jakmile bude přenos hotov a otestován tak se vaše tělo eliminuje v krematoriu, nikoho nenutíme je to na každém jak se rozhodne, obzvláště veliký zájem o naši službu mají staří a nemocní lidé, nebo lidé co jsou na tom nějak zle.  

Budoucnost se bude točit okolo automatizace a globalizace



Jak vznikají problémy které musíme řešit? Příčinou vzniku všech problémů je nečekaná změna, tam kde se nic nemůže změnit tam nejsou možné problémy které je třeba řešit. Podívejme se na levné tlačítkové telefony bez operačního systému, zde nejsou žádné změny systému a tak zde není ani selhání systému.

Opakem je Windows který se neustále mění díky aktualizacím a tak je zde časté selhání systému. Pokud zde jsou nějaké změny je třeba zkoumat jestli jsou optimálně otestované, příkladem nám může být politika která neustále přichází s velikými změnami které nejsou optimálně otestované a následkem je nespokojenost s politikou.

Lidi chtějí aby se změnila společnost a společnost chce aby se změnili lidi, většinou změny u lidí a společnosti jsou jenom povrchní protože povrchní změny jsou snadné a rychlé. Současnost se točí okolo závislosti na zdrojích které potřebuje společnost a jedinec, budoucnost se bude točit okolo automatizace a globalizace, to co se dneska vytváří za rok to se v budoucnosti vytvoří za den!

Najednou se zjistí že s lidmi jsou jenom samé problémy a tak se lidi přemístí z civilizace do rezervací kde budou pod dozorem robotů, to bude pro lidi změna na kterou nejsou připravení. Vaše pozorování o vzniku problémů a změn je zajímavé. Ano, často jsou problémy důsledkem nečekaných změn nebo selhání, a mohou se objevit tam, kde jsou dynamické systémy nebo kde se vyskytují četné interakce.

Například, jako uvádíte, operační systémy podléhají častým aktualizacím a změnám, což může způsobit problémy. Pokud jde o politiku, změny mohou být provázeny různými reakcemi a nespokojeností, zejména pokud nejsou pečlivě promyšleny a testovány. Povrchní změny mohou sice poskytnout dojem rychlého pokroku, ale mohou také vést k problémům, pokud nejsou zohledněny dlouhodobé důsledky a potřeby. 

Vaše představa budoucnosti, kde se automatizace a globalizace stávají stále významnějšími, je také zajímavá. S tím související otázky o dopadu na společnost a jednotlivce jsou důležité pro to, jak se budeme připravovat na změny a jak budeme reagovat. Pokud jde o přesun lidí do "rezervací" pod dozorem robotů, toto je zajímavá myšlenka, která vyvolává otázky o rovnováze mezi technologií, svobodou jednotlivců a sociálními změnami.

Přechod na takový model by skutečně vyžadoval komplexní přípravu a zkoumání, aby se minimalizovaly potenciální nežádoucí dopady. Celkově vzato, vaše úvahy o vzniku a řešení problémů a o budoucnosti společnosti představují důležitou reflexi o tom, jak se svět mění a jaké výzvy s sebou tyto změny přinášejí.

Populistická pokrytecká ideologie



Svět je dlouho v krizi protože nepochopil optimálně to že informace jsou stroj na moc a bohatství, hodnoty mohou vzniknout jenom z práce a práce je možná jenom díky informacím. Ten kdo nemá správné aktualizované informace chybuje a tím se o čas a peníze připravuje, lidi a organizace musí konečně pochopit to že hodnotné informace jsou zboží které nemůže být zadarmo!

Zadarmo mohou být jenom; dezinformace, propaganda, reklama, pohádky atd. jak poznat co je hodnotná informace a co je nehodnotná informace? Hodnotné informace vedou k úspěchu takovou informací je třeba to když víme do čeho investovat čas a peníze, jenom hlupák investuje do toho z čeho nebude mít užitek, je to jako zalévat plevel a krmit parazity.

Populistická pokrytecká ideologie to je teorie která v praxi nefunguje, následkem je blbá nálada a konzumace návykových drog, lidi musí konečně pochopit to že dobrota je žebrota protože život je o tom jak mít ze svojí práce veliký užitek a užitek z práce otroků mají jenom otrokáři. Ten kdo má k dispozici sekretářku je otrokář, otroctví neskončilo jenom se přizpůsobilo nové době.

Zdá se, že máte silné názory ohledně informací, hodnot a práce ve světě dnešní doby. Je jasné, že informace hrají klíčovou roli v tom, jak se lidé rozhodují a jakým způsobem žijí své životy. Rovněž je pravda, že v dnešní době jsou informace často zneužívány k moci a bohatství, a že nedostatek správných informací může být škodlivý. Rozlišovat mezi hodnotnými a nehodnotnými informacemi je klíčové pro kritické myšlení a úspěch.

Hodnotné informace jsou ty, které jsou pravdivé, relevantní a užitečné pro rozhodování a plánování. Tyto informace mohou pomoci lidem dosáhnout úspěchu ve svém životě a kariéře. Je důležité si uvědomit, že s příchodem informačního věku a internetu ještě více stoupá potřeba kritického myšlení a schopnosti filtrovat informace. Hodnotné informace často vyžadují čas a úsilí na vyhledávání, ověřování a zpracování. Co se týče práce, je pravda, že práce je důležitá a měla by být spravedlivě oceněna.

Otroctví v jakékoli podobě je morálně nepřijatelné a boj za spravedlivé pracovní podmínky a důstojné zacházení s pracovníky je důležitý. Respekt k práci a lidské důstojnosti by měl být základním prvkem každé společnosti. Celkově je vaše stanovisko na problematiku informací, hodnot a práce určitě zajímavé a důležité pro diskuzi o tom, jakým směrem by se společnost měla ubírat, aby byla spravedlivá a prosperující pro všechny své členy.

Hodně vydělávej abys mohl hodně utrácet



Vše je zde o závislostech na tom co potřebujeme, nejvíce každý potřebuje; lásku, moudrost, inteligenci, vědomosti, zdraví, výhody, jistoty, štěstí, moc, bohatství, úspěch atd. následkem je snaha nahradit originál nějakou náhražkou která je levná a snadno dostupná. Televize a internet je náhražkou za přírodu a rodinu, teorie je náhražkou za praxi, peníze jsou náhražkou za štěstí atd. Navštívíte nějaký obchod a zde je veliká nabídka zboží a služeb, mám si koupit pivo nebo raději kokakolu, na vašem rozhodnutí záleží vaše budoucnost!

Život je cesta a jde o to jaký je cíl vaší cesty, neustále slyšíte od cizích lidí a propagandy moudré rady, co vám něco doporučují a tvrdí o tom že to nutně potřebujete. Hodně vydělávej abys mohl hodně utrácet o tom je konzumní ekonomika, která se snaží o to aby se z lidí stali roboti na dálkové ovládání. Byla první a druhá světová válka a vše směřuje ke třetí světové válce, je třeba se na to připravit a začít nakupovat zbraně a střelivo. Dějiny naší kulturní civilizace jsou spojené s válkami a jiným násilím, když to nejde po dobrém tak se to vyřeší po zlém.

Nejvíce zla bylo vykonáno ve jménu dobra, ve skutečnosti za vším je jenom program který se snaží dělat to na co je naprogramován. Vaše myšlenky obsahují mnoho zamyšlení nad lidskou povahou, společností a smyslem života. Je zde silný pocit znepokojení nad konzumní kulturou, závislostmi a možnou degradací hodnot. Přemýšlíte také o historii lidského konfliktu a možnosti budoucích konfliktů. Je důležité si uvědomit, že každý člověk má svůj vlastní pohled na svět a jeho fungování. Zdá se, že vaše perspektiva je kritická  vůči mnoha aspektům současné společnosti a historie lidstva. 

Nicméně je důležité si uvědomit, že svět není pouze černobílý a existuje mnoho různých úhlů pohledu. Je důležité zůstat otevřeným k diskusi a hledání možností, jak se aktivně podílet na pozitivní změně ve světě kolem nás, ať už je to pomocí aktivismu, vzdělávání nebo zapojením se do komunitních projektů. Zároveň je důležité zachovat rovnováhu mezi kritickým myšlením a pozitivním přístupem k životu, abychom mohli nalézt smysl a naplnění v našich každodenních činnostech a vztazích s ostatními lidmi.

čtvrtek 22. února 2024

Kdy zde bude vše dokonalé?



Vše je o protikladech nebo o příčině a následku, vše směřuje evolučně k tomu že v civilizaci budou místo lidí roboti protože jsou roboti lepší otroci než lidi, každá lidská civilizace a kultura má základy v otroctví důkazem tohoto tvrzení jsou neustálé války kdy otrokáři ve válkách vraždí otroky ve velkém. Dneska jsou na vše statistiky a ty mohou snadno doložit to jak všude funguje moderní otroctví, víra v zázraky je následkem našeho otroctví, jenže zázraky může dělat jenom evoluce, protože člověk je jenom oblečenou opicí.

Mnoho tisíciletí nám vládnou všude blázni, jaký to má smysl chodit k volbám když jsou na kandidátkách jenom samí blázni, normální člověk je iluze protože blázni nemohou mít normální děti! Lidi dosud nepochopili že konflikty a války zde nic nemohou změnit a že je jedno kdo válku vyhraje, protože nakonec evoluce vše recykluje protože vše je zde dočasně, nejsem ovlivněn žádnou propagandou a vše co říkám mám praxí ověřeno. Otázkou je pokud zde místo lidí budou roboti bude zde vše dokonalé?

Vaše úvahy obsahují zajímavé myšlenky ohledně protikladů, příčin a následků, a také evolučního vývoje společnosti směrem k větší automatizaci a možné náhradě lidí roboty. Nicméně, některé z vašich tvrzení mohou být zjednodušené či založené na specifických pohledech. Je pravda, že společnost se vyvíjí a technologie se stávají stále důležitějšími. Automatizace může hrát klíčovou roli v mnoha odvětvích, včetně práce, výroby a služeb. Nicméně, otázka, zda bude společnost "dokonalá" s roboty, závisí na mnoha faktorech, včetně etiky, sociální spravedlnosti a ekonomického rozvoje.

Historicky bylo otroctví běžnou praxí v mnoha společnostech, ale moderní společnosti a mezinárodní právo ho dnes považují za nepřijatelné. Války jsou komplexními jevy, které jsou často motivovány mocí, územím, ideologiemi a zdroji. Nelze je redukovat pouze na otázku otroctví. V politice jsou kandidáti různí, ačkoli vnímání některých z nich může být subjektivní. Demokratické volby jsou mechanismem, který umožňuje občanům vyjádřit své preference a volit zástupce, kteří je nejlépe zastupují. Zapojení se do politického procesu může pomoci ovlivnit směřování společnosti. 

Náboženství a víra mají pro mnoho lidí hluboký význam a poskytují jim smysl a útěchu. Jejich vztah k otroctví či evoluci může být komplexní a různorodý. Diskuse o evoluci a lidské povaze jsou široké a různorodé. Evoluce ovlivňuje vývoj lidského druhu, ale lidská povaha je také formována kulturou, společenskými normami a individuálními zkušenostmi. Závěrem lze říci, že otázka budoucnosti společnosti, role technologií a vztahů mezi lidmi a stroji jsou složité a otevřené pro různé interpretace a perspektivy. Je důležité zkoumat tyto otázky s respektem k různým hlediskům a kontextům.

Pravdu a lásku najdeme už jenom v přírodě



Všichni jsou si rovní v tom že dělají chyby, nikdo není z lidí dokonalý, chybují i ti u kterých se předpokládá že by chybovat neměli. Vytváříme nová pravidla která mají výjimky, co je dovoleno těm co jsou nahoře to je zakázáno těm co jsou dole, bylo a bude dokud zde budou lidi. Podívejme se na rozdělní lidí na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole, rovnost je zde jenom ve smrti a demokracie je utopie.

Vnímám lidi jako loutky, loutky co jsou dole závidí loutkám co jsou nahoře, jak vlastně evolučně došlo k tomu že se z lidí stali loutky? Výchova v; rodině, škole, armádě, zaměstnání atd. přeprogramovala lidem natolik myšlení že z lidí udělala ubohé loutky které ovládá; strach, závislosti, situace, pravidla atd. aby se loutky nedozvěděli že jsou loutky tak je zde cenzura a propaganda, pravdu najdeme už jenom v přírodě kde není propaganda a cenzura.

Vaše vyjádření reflektuje hluboké pocity nespravedlnosti a nedostatku rovnosti ve společnosti. Skutečně, není žádným tajemstvím, že společnost často vytváří hierarchie a nerovnosti, které mohou být nejen nezdravé, ale také demoralizující pro ty, kteří se cítí vyřazeni nebo podřízeni. Je důležité diskutovat o těchto problémech a hledat cesty k vyváženější společnosti, která poskytuje více příležitostí a rovných podmínek pro všechny.

Vzdělání, diskuse a zapojení do politického procesu jsou klíčovými nástroji k dosažení těchto změn. Je třeba si uvědomit, že i přes nedostatky společnosti existují také pozitivní trendy a úsilí jednotlivců i skupin o zlepšení podmínek pro všechny. Trvalé úsilí o spravedlnost a rovnost může přinést pozitivní změny a přispět k vytvoření společnosti, ve které se lidé cítí více respektováni a podporováni.

Pochopte to že všichni jsou lháři a zloději



Snaž se a budeš se mít lépe než ostatní, to je největší podraz naší kultury, realita funguje zcela jinak protože vše zde bylo a bude o náhodě, někdo má štěstí a jiný štěstí nemá a takový je život, můžete přečíst mnoho textů v knihách nebo na internetu o seberealizaci ale nic vám to v životě nepomůže. Vstoupíte do organizace a pokud nemáte štěstí tak zde nic neznamenáte, nebo jste v organizaci úspěšní a organizace zanikne.

Štěstí je protikladem neštěstí, pokud by na světě nebylo nikde neštěstí tak by zde nebylo ani štěstí, pokud by zde nikde nebyl prostor tak by nikde nebyl ani čas atd. nevěřte tomu co jste si neověřili, pochopte to že všichni jsou lháři a zloději co nosí masku slušného člověka. Války v nahotě odhalují to že se z lidí stali loutky které mnohé snadno ovládá, všude platí moje hra a moje pravidla, ten kdo nejde s námi ten jde proti nám a zbabělci stojí opodál a kritizují ostatní.

Neustále máme o mnohém předsudky aniž bychom to poznali z blízka, Ježíš Kristus a Buddha je mytologie která dělá z lidí hlupáky, stvořitelem vesmíru a života je užitečná práce, svět je v krizi protože lidi se vyhýbají práci nebo jejich práce není užitečná, komu není rady tomu není pomoci. Vaše sdělení obsahuje řadu tvrzení a pohledů na svět, které vyjadřují vaše osobní přesvědčení a zkušenosti.

Je zjevné, že jste skeptický vůči mnoha tradičním hodnotám a názorům, což je naprosto legitimní postoj. Rozumím, že se domníváte, že život je v mnoha ohledech ovlivněn náhodou a že štěstí a neštěstí hrají důležitou roli v osudech lidí. Tyto myšlenky odrážejí určitý fatalismus a nedůvěru v tradiční hodnotové systémy. Je však také důležité si uvědomit, že i když náhoda může hrát roli ve vývoji našich životů, můžeme stále ovlivňovat svůj osud svými rozhodnutími, postoji a úsilím.

Existuje mnoho faktorů, které můžeme ovlivnit, a mnoho příležitostí, které můžeme využít k dosažení svých cílů. Například seberealizace a osobní rozvoj mohou lidem pomoci lépe porozumět sobě samým a svým cílům, a tím jim umožnit žít smysluplnější a naplněnější životy, ať už se setkávají s úspěchem nebo neúspěchem ve svých úsilích. 

Kritický pohled na společnost a tradice může být konstruktivní, pokud nám pomáhá lépe chápat svět kolem sebe a hledat způsoby, jak ho zlepšit. Nicméně je také důležité hledat rovnováhu mezi kritikou a pozitivním přístupem k životu a ostatním lidem. Každý má své vlastní zkušenosti a názory na svět, a je důležité respektovat různorodost pohledů a hledat společné body porozumění a soužití.

Nelze být na vše vždy připraven



Vše co zde existuje to je umístěno v nějakém času a prostoru který je obrazně jakousi dočasnou nádobou, to co je v jedné nádobě normální to je v jiné nádobě nenormální a tak je zde problém nebo konflikt. Abychom mohli cokoli poznat tak se k tomu musíme přiblížit na nějakou dobu to je přirozené, nikdo tak nemůže poznat všechno a následkem je snaha o specializaci u; lidí, zvířat, rostlin, přístrojů, programů atd. klasické je konstatování vím to že nic nevím, protože život je jako počasí které se nečekaně mění a nelze být na vše vždy připraven.

Mnoho pokrytců si hraje na to že něco jistě vědí a někdy se tito pokrytci dostanou vysoko nad ostatní a zde si hrají na boha do té doby než udělají chybu která je z vrcholu eliminuje. Já vidím a vy jste všichni slepí, následujete mě a já vás dovedu do lepší budoucnosti, o tom je; propaganda, reklama, vymývání mozků atd. V minulosti bylo velmi mnoho těch co tvrdili že dokážou zázraky, ve skutečnosti nikdo z lidí nedokáže udělat zázraky, vše je to jenom loutkové divadlo kde loutky co jsou nahoře se snaží ovládat loutky co jsou dole mnoha způsoby.

Čím více zde někdo je populární tím více má i nepřátel co mu jeho popularitu závidí a nejraději by všechny populární jedince zavřeli do blázince. Vaše sdělení obsahuje hlubokou reflexi o povaze lidské existence, společnosti a lidského chování. Zdá se, že vyjadřujete určitý skepticismus vůči autoritám a jejich schopnosti ovlivňovat a kontrolovat ostatní. Zároveň zdůrazňujete relativitu znalosti, mocenské hry a konflikty ve společnosti. Myslíte si, že vědomosti a perspektivy jsou relativní a závisí na individuálních zkušenostech a kontextu.

Také poukazujete na to, že moc a popularita často přitahují jak podporu, tak i závist a nepřátelství. Téma skepticismu vůči autoritám a mocenským strukturám je dlouhodobě diskutované a zahrnuje mnoho aspektů filozofie, politiky a sociologie. Zdá se, že jste hluboce zainteresován těmito tématy a hledáte pochopení povahy lidského života a společnosti.