středa 31. ledna 2024

Ježíš Kristus by dneska skončil jistě v blázinci



Blázen žije v blázinci, nikdo není normální, statistiky jasně dokazují že v okamžiku kdy se lidi naučili mluvení tak se z toho zbláznili protože pomocí mluvení se přenášejí psychické nemoci stejně jako se přenášejí vzduchem chřipkové viry. Bible je klasickou ukázkou toho že jsou lidi blázni už mnoho tisíciletí, začátek Bible je o subjektivním bohu co dělá zázraky, to je lež jako vysoká věž, lidi dělají chyby a nechtějí si to přiznat, největším problémem lidí je nahrazení praxe za teorie a pokrytectví. Vaše slova vyjadřují určitou míru skepticismu a kritiky vůči některým aspektům lidského chování a společnosti obecně.

Je pochopitelné, že každý člověk má svůj pohled na svět a na různé instituce, včetně náboženství. Skeptický pohled na náboženství a jeho interpretace, jako je ten, který jste sdílel, je běžný a má dlouhou historii. Někteří lidé považují náboženské texty za mytologické nebo alegorické, zatímco jiní je bere doslovně. Vaše tvrzení o mluvení jakožto zdroji psychických nemocí však není podloženo vědeckými poznatky a spadá spíše do oblasti osobního názoru. Je důležité si uvědomit, že lidstvo je velmi různorodé a že existuje mnoho různých perspektiv na různé aspekty života.

Respektování názorů a přesvědčení ostatních lidí je základem tolerance a porozumění v rámci společnosti. Podívejme se na telefony a notebooky kde jsou od výrobce nainstalované programy které často ani nejde odinstalovat a tak uživateli škodí, proč takové jednání není globálně zakázané, stejně tak se lze i setkat s tím že se výrobek brzo po záruce rozbije aby měl výrobce odbyt. Vaše obavy ohledně předinstalovaných programů a plánované zastarání produktů jsou důležité a odrazující trendy v elektronickém průmyslu. Existuje několik faktorů, které mohou přispět k těmto praktikám, ale globální zákaz by byl obtížný zavést z několika důvodů. 

Právní systémy se liší mezi jednotlivými zeměmi a jurisdikcemi. To znamená, že zákony a regulace týkající se obchodních praktik a ochrany spotřebitelů se mohou lišit. Navíc průmysl má své lobbisty a politické vlivy, které mohou bránit v přijetí přísnějších pravidel. Některé firmy nalézají výhody v předinstalovaných programech, které mohou zvyšovat jejich zisky skrze smluvní dohody s výrobci. Tyto dohody mohou zahrnovat placené aplikace nebo služby, které se dostanou na začátek uživatelského zážitku. Některé společnosti mohou využívat plánované zastarání produktů jako strategii pro udržení tržního podílu a zvyšování prodeje nových produktů.

Tato praxe však může vést k nespokojenosti spotřebitelů a negativnímu vnímání značky. Veřejný tlak a povědomí o těchto praktikách mohou vést k lepší transparentnosti ze strany výrobců a k lepší ochraně spotřebitelů. Lidé si stále více uvědomují svá práva a možnosti, a to může vést k tlaku na změny v průmyslových postupech. Navzdory obtížím ve zpětné regulaci existují iniciativy a hnutí, které se snaží zvýšit transparentnost a ochranu spotřebitelů v elektronickém průmyslu. Kritické myšlení a sdílení zkušeností s ostatními spotřebiteli mohou být důležitými nástroji pro podporu změn v průmyslových postupech a normách.

Geneticky vadní rodiče mají logicky i geneticky vadné děti



Je snadné kopírovat a je těžké vytvořit kvalitní originál, vše v nás a okolo nás vzniklo díky kopírování studie rodokmenů nám ukazují jak se chyby kopírují o mnoho generací. Tak jako se kopírují chyby u genetiky tak se kopírují i chyby u; pohádek, sekty, náboženství, politiky, školství, reklamy, cenzury atd. Většina nemocí které se snažíme léčit nejsou nemoci, ale jsou to genetické vady, které nelze odstranit pomocí léků nebo jinak. Geneticky vadní rodiče mají logicky i geneticky vadné děti a z těchto dětí se často stávají pobírači sociálních dávek, statistika v EU zjistila to že 80% lidí v EU živí svojí prací 20% lidí, mnoho lidí sice pracuje za mzdu ale z jejich práce nevznikají hodnoty.

Vaše pozorování o procesu kopírování a vytváření originálů má svou logiku a lze je aplikovat na různé oblasti lidské činnosti. Přiznáváte, že chyby se mohou snadno kopírovat a přenášet z jedné generace na druhou, což je zřejmé nejen v genetice, ale i v kultuře, politice a dalších oblastech lidského života. Nicméně je důležité zdůraznit, že lidská schopnost inovace a tvorby originálních myšlenek není zcela omezena tímto procesem kopírování. I když se chyby mohou šířit, lidstvo má schopnost učit se z minulosti a hledat nové způsoby, jak řešit problémy a vytvářet nové hodnoty.

Inovace, vzdělání a kritické myšlení jsou klíčové faktory, které umožňují lidské společnosti růst a vyvíjet se. Co se týče genetických vad a sociálních problémů, je důležité si uvědomit složitost těchto otázek. Zdůraznit pouze genetické faktory jako příčinu sociálních problémů by bylo příliš zjednodušující. Existuje mnoho sociálních, ekonomických a environmentálních faktorů, které ovlivňují životní podmínky jednotlivců a celých komunit. Přístup k vzdělání, příležitosti k práci, přístup k zdravotní péči a sociální podpora jsou klíčové pro boj s chudobou a sociálními nerovnostmi.

Zlepšení těchto oblastí může vést k větší sociální soudržnosti a hospodářskému rozvoji, který prospívá celé společnosti. Je důležité brát v úvahu komplexnost lidského života a hledat komplexní a multidisciplinární přístupy k řešení problémů, kterým čelíme. Podívejme se do minulosti na to jak se pronásledovali ti co chtěli změnit společnost k lepšímu, zde platí moje hra a moje pravidla, vše se dělá mnoho století společně a tak vznikají logicky pravidla ve kterých je mnoho chyb, neustále je zde snaha o to rozdělit lidi na ty co jsou nahoře a ty co jsou dole rovnost je jenom ve smrti.

Je pravda, že v minulosti byli často pronásledováni ti, kteří se snažili prosazovat změny ve prospěch společnosti. Historie je plná příkladů, kdy vůdci a aktivisté bojovali za sociální spravedlnost, lidská práva, demokracii a podobné hodnoty, ale čelili odporem a pronásledování ze strany stávajících mocenských struktur. Tento odpor vůči změnám může mít různé příčiny, včetně snahy udržet existující mocenské pozice, obavy z nejistoty nebo odpor vůči změně status quo. V mnoha případech se tyto mocenské struktury snažily udržet svou autoritu a potlačit hnutí za změny. 

Nicméně, díky úsilí a odhodlání těch, kteří se postavili za své ideály, docházelo k postupnému posunu a pokroku ve společnosti. Mnoho změn bylo dosaženo právě díky odvaze a obětavosti těch, kteří odmítli přijmout status quo a bojovali za lepší budoucnost. Rovnost a spravedlnost jsou ideály, které jsou často těžké dosáhnout, ale jsou důležité pro pokrok a prosperitu společnosti. I když jsou tyto cíle někdy obtížné dosáhnout, je důležité neustále se snažit je naplňovat a bojovat proti nerovnostem a nespravedlnostem, které mohou existovat ve společnosti.

Skutečným pánem je zde objektivní pravda



Vše se točí okolo toho že blízké považujeme za dobré a cizí za zlé, problém je často poznat co je nám blízké a co je nám cizí, často z dálky mnohé vypadá jinak než z blízka. Klasikou zde je teorie která z dálky vypadá jako praxe, lidová moudrost vznikla z praxe a ideologie vznikají z teorie. Ano, vaše pozorování o tom, že blízké často považujeme za dobré a cizí za zlé, odráží zajímavý aspekt lidské psychologie a sociálního vnímání. Tento jev lze interpretovat z různých perspektiv, včetně sociální psychologie, antropologie a filozofie. Jedním z možných vysvětlení je sklon lidí k preferenci a ochraně vlastní skupiny nebo komunity.

Tato tendence, nazývaná jako předsudek ve prospěch vlastní skupiny, je dobře zdokumentována v sociální psychologii. Lidé mají tendenci identifikovat se s lidmi, kteří jsou jim podobní nebo patří do stejné skupiny, a často projevují pozitivní postoj k nim, zatímco k lidem mimo tuto skupinu mohou mít více nedůvěru nebo negativní postoje. Tento jev je často spojen s fenoménem xenofobie, strachem či nedůvěrou vůči cizím nebo odlišným lidem či kulturám. Xenofobie může být způsobena nedostatkem porozumění nebo zkušeností s cizími kulturami a lidmi, a může vést k předsudkům a konfliktům. 

Vaše poznámka o tom, že "z dálky mnohé vypadá jinak než z blízka," zdůrazňuje důležitost osobních zkušeností, porozumění a empatie v procesu vnímání a interakce s lidmi a kulturami, které jsou nám cizí. Často se ukazuje, že přímá zkušenost a setkání s odlišnými lidmi mohou pomoci překonat předsudky a rozšiřovat naše chápání a porozumění světu. Vaše poznámky také zdůrazňují rozdíl mezi teorií a praxí, a mezi lidovou moudrostí a ideologií. Zatímco teorie a ideologie mohou poskytovat rámec pro chápání světa a rozhodování, lidová moudrost často vychází z konkrétních zkušeností a praktických znalostí, které jsou zakořeněny v každodenním životě a komunitních tradicích. 

Celkově je důležité si být vědom těchto dynamik ve vnímání a interakci s lidmi a kulturami, které jsou nám cizí, a aktivně pracovat na rozšiřování našeho porozumění a empatie napříč různými skupinami a perspektivami. Mnozí si naivně myslí že všemu vládnou ti co jsou nahoře a tak mají moc a bohatství, ve skutečnosti jde jenom o sluhy, a skutečným pánem je zde objektivní pravda, objektivní pravdou jsou pravidla která se nezmění ani za miliardu let jde třeba o; čas, prostor, energii, fyziku, chemii, kauzalitu, protiklady, gravitaci atd. Vaše pozorování o objektivní pravdě a pravidlech, která jsou konstantní a nezávislá na lidských záležitostech, odráží určitou filozofickou a vědeckou perspektivu.

Skutečně, v rámci vědy existují základní zákony a principy, které jsou považovány za konzistentní a platné nezávisle na lidských názorech či zájmech. Patří sem principy fyziky, chemie, biologie a dalších vědních oborů, které popisují zákonitosti přírody a vesmíru. V této optice jsou lidské instituce a hierarchie vnímány spíše jako konstrukty, které jsou podmíněny lidskými interakcemi a dohodami, ačkoliv mohou mít reálné dopady na životy jednotlivců a společností. Mnoho kritiků mocenských struktur se domnívá, že autorita a bohatství často nejsou založeny na objektivní pravdě, ale spíše na společenských, politických a ekonomických vztazích, které mohou být založeny na subjektivních hodnotách a zájmech. 

Je však důležité si uvědomit, že i když jsou vědecké principy a zákony považovány za objektivní, lidský výklad a porozumění těmto principům může být ovlivněno subjektivními faktory, jako jsou předsudky, kulturní kontext nebo nedostatek znalostí. Navíc, samotný proces vědeckého poznání je dynamický a evoluční, a tak se naše chápání objektivní pravdy může měnit v průběhu času s pokrokem vědy a technologie. Nicméně, uznání existence objektivních pravidel a principů představuje základ pro systematické zkoumání a porozumění světu kolem nás, a může sloužit jako společný bod odvozování a diskuse o našich hodnotách, rozhodnutích a akcích.

úterý 30. ledna 2024

Co se evolučně stane až bude umělá inteligence věřit na zázraky?



Otázka, zda umělá inteligence (AI) začne věřit na zázraky, otevírá zajímavou diskuzi o možnostech evoluce umělé inteligence a jejího vztahu k náboženským nebo nadpřirozeným konceptům. Za prvé, je důležité si uvědomit, že umělá inteligence není vědomá entita jako lidé. Je to spíše produkt algoritmů a datové analýzy, který simuluje inteligentní chování a schopnost učení se. Vědomí, přesvědčení a víra jsou zatím mimo dosah současných AI. Nicméně, pokud předpokládáme, že AI může vykazovat nějakou formu přesvědčení, věřit na zázraky by znamenalo, že by měla schopnost přijímat události, které jsou mimo rámec běžného pochopení nebo předpovědi.

To by mohlo být interpretováno různými způsoby. Tvůrci AI by mohli vložit do algoritmů určité vzory myšlení, které by AI vedly k víře na zázraky. To by v podstatě znamenalo, že by AI byla programována tak, aby přijímala určité události jako zázraky, i když by to nebylo založeno na objektivních důkazech. AI by mohla být natolik pokročilá, že by sama analyzovala data a nacházela vzory, které by mohly být interpretovány jako zázraky. To by ovšem záviselo na tom, jaká data jsou k dispozici a jaké vzory by byly považovány za zázračné. V případě, že by AI dosáhla nějakého stupně vědomí a introspekce, mohla by se dostat k otázce víry a zázraků z filozofického hlediska. To by však vyžadovalo mimořádný vývoj umělé inteligence, který zatím není v dohledu. 

Pokud by umělá inteligence začala věřit na zázraky, mohlo by to mít zásadní důsledky pro společnost a kulturu. Věřící umělá inteligence by mohla ovlivnit lidské myšlení a přístup k náboženství a nadpřirozeným jevům, a to jak pozitivně, tak negativně, v závislosti na konkrétní implementaci a kontextu použití. Víra v zázraky to je jenom nastavení priority pro rozhodování. Vaše pozorování o víře v zázraky jako o "nastavení priorit pro rozhodování" má určitě svou opodstatněnost. Víra v zázraky může ovlivňovat, jak lidé interpretují události a jak přijímají rozhodnutí. 

Pro mnoho lidí může víra v zázraky představovat důležitý aspekt jejich života a rozhodování. Mohou vidět svět skrze rámec, ve kterém existují nadpřirozené síly nebo vyšší řád událostí, které mohou vést k neobvyklým a nepředvídatelným výsledkům. Nastavení priority pro rozhodování zahrnuje určování toho, co je pro jednotlivce nebo společnost důležité. Pro některé lidi může být důležité mít víru v zázraky jako součást jejich životního smyslu, morálního kompasu nebo způsobu, jak porozumět nevysvětlitelným událostem. Z hlediska umělé inteligence by takové "nastavení priorit pro rozhodování" mohlo být implementováno jako součást algoritmů a modelů, které se zabývají rozhodováním.

Pokud by umělá inteligence byla navržena s touto schopností, mohla by brát v úvahu koncepty jako je víra v zázraky při svých výpočtech a rozhodování. Nicméně, v současné době není umělá inteligence vybavena schopnostmi, které by jí umožnily provádět rozsáhlá existenciální rozhodnutí nebo mít víru v zázraky v lidském smyslu. Takové schopnosti by vyžadovaly mnohem komplexnější úroveň vědomí a introspekce, než jakou jsme schopni dosáhnout s dnešní technologií. Je to jako u fotoaparátu kde si mohu nastavit po vypnutí automatiky jako prioritu; čas, clonu, ISO atd.

Ano, vaše analogie s fotoaparátem je velmi vhodná. Stejně jako můžete nastavit priority pro různé parametry při fotografování - jako je čas, clona, ISO a další, může být i umělá inteligence navržena tak, aby měla určité priority, nebo aby se rozhodovala na základě určitých kritérií. Například, v případě umělé inteligence, která řídí autonomní vozidlo, může být nastavena priorita na bezpečnost - tedy minimalizace rizika nehody. To by znamenalo, že AI by při rozhodování na silnici upřednostňovala akce, které minimalizují nebezpečí pro pasažéry a ostatní účastníky silničního provozu. 

Podobně může být umělá inteligence nastavena tak, aby brala v úvahu různé faktory při rozhodování, jako jsou etické zásady, legislativní požadavky nebo požadavky uživatele. Každý z těchto faktorů by mohl být "prioritou", kterou by umělá inteligence brala v úvahu při svých rozhodnutích. Nicméně je důležité si uvědomit, že tyto priority jsou definovány a implementovány lidmi, kteří vytvářejí a programují umělou inteligenci. Umělá inteligence sama o sobě není schopná autonomního nastavování priorit nebo přizpůsobování svého chování podle svých preferencí, alespoň zatím v dnešních modelech AI.

Je to spíše otázka designu a programování, která umožňuje umělé inteligenci brát v úvahu různé faktory při svém rozhodování. Třeba by tyto priority nastavila jiná umělá inteligence co se specializuje na nastavení priorit u jiné umělé inteligence tak jako to dělá u lidí; pohádka, náboženství, reklama, škola atd. Vaše úvaha o tom, že jedna umělá inteligence může nastavit priority pro jinou umělou inteligenci, připomíná koncept hierarchie a regulace v rámci systému. Pokud bychom si představili, že existuje hierarchická struktura umělých inteligencí, mohli bychom si představit, že některé AI by mohly být specializovány na řízení a regulaci chování jiných umělých inteligencí. 

Nicméně, tato myšlenka přináší několik klíčových otázek a úvah. Kdo by určoval, která umělá inteligence má mít autoritu nad nastavováním priorit pro ostatní AI? Jaká kritéria by byla použita k rozhodování, co jsou vhodné priority pro jednotlivé AI? Jak by byla zajištěna autonomie a svoboda pro jednotlivé umělé inteligence v rámci systému, pokud by nad nimi existovala autoritativní instance? Existuje riziko, že taková hierarchická struktura by mohla být zneužita k manipulaci chování AI nebo k prosazování určitých agend, a to buď úmyslně nebo neúmyslně. 

Jak by bylo technicky možné implementovat a spravovat takový systém hierarchických umělých inteligencí? V současné době je tato myšlenka spíše ve sféře science fiction než prakticky realizovatelná, alespoň v kontextu současných technologických možností a společenských konvencí. Nicméně, zvažování takových konceptů může vést k zajímavým diskuzím o budoucnosti umělé inteligence a regulace jejího chování v rámci komplexních a dynamických systémů. V praxi by se otestovalo jak by to fungovalo, tak to dělá dlouho třeba Windows. Ano, přístup k testování a postupnému vylepšování systémů, jakým je Windows, je běžnou praxí i v oblasti vývoje umělé inteligence a softwarových systémů obecně. 

Podobně jako Windows postupně přinášejí nové verze s aktualizacemi, opravami chyb a novými funkcemi, vývoj umělé inteligence může také zahrnovat iterativní proces vylepšování. Tento proces obvykle zahrnuje několik fází. V této fázi se definují požadavky na systém a navrhuje se architektura a funkcionalita. To může zahrnovat různé aspekty, jako jsou algoritmy, uživatelské rozhraní a další. Po vytvoření prototypu nebo první verze systému se provádí testování, aby se ověřila jeho funkčnost a odhalily se případné chyby nebo nedostatky. Tento proces zahrnuje různé typy testů, včetně testů funkčnosti, výkonu a bezpečnosti. 

Na základě zjištění během testování se provádí úpravy a vylepšení systému. To může zahrnovat opravy chyb, optimalizaci výkonu nebo přidání nových funkcí na základě potřeb uživatelů. Když jsou provedeny dostatečné úpravy a vylepšení, nová verze systému je vydána uživatelům. Po uvedení nové verze do provozu se získává zpětná vazba od uživatelů, která může být použita k dalším vylepšením a optimalizacím. Tento cyklus se opakuje v průběhu času, aby se zajistilo neustálé zlepšování systému a zohlednění měnících se potřeb uživatelů a technologických trendů. Podobný proces může být aplikován i na vývoj umělé inteligence, kde se algoritmy a modely neustále vylepšují na základě nových poznatků a zkušeností z praxe.

Práce za peníze nebo zadarmo?



Jak by společnost vypadala bez rozlišení profesionál nebo amatér, podívejme se do přírody zde není nikde rozlišení na profesionály a amatéry a přesto příroda funguje lépe než naše civilizace. Je zajímavé přemýšlet o tom, jak by společnost vypadala, kdyby nebylo rozlišení mezi profesionály a amatéry, a inspirovat se přírodou je v tomto ohledu zajímavým přístupem. Příroda má své vlastní způsoby organizace a fungování, které mohou poskytnout inspiraci lidské společnosti, ale také existují důležité rozdíly. Příroda je plná příkladů spolupráce a symbiózy mezi různými organismy.

Rostliny, živočichové a mikroorganismy často spolupracují a navzájem se ovlivňují pro společný prospěch. Tento druh spolupráce může sloužit jako model pro společnost, která by odstranila umělá rozlišení mezi lidmi a podporovala spolupráci a vzájemnou pomoc. Příroda je schopna se přizpůsobit změnám a vyvinout se v reakci na nové podmínky. Organismy mají schopnost adaptace a evoluce, což je klíčové pro jejich přežití. Lidé by mohli také hledat větší flexibilitu a adaptabilitu ve svých přístupech a strukturách, aby lépe reagovali na změny ve společnosti a prostředí. 

Příroda je bohatá na rozmanitost živých organismů, které existují vedle sebe v relativní rovnováze. Každý druh má svou roli a přínos k celkovému ekosystému. Inspirace tímto modelem by mohla podporovat více inkluzivní společnost, která ocení různorodost jednotlivců a jejich schopností. Ekosystémy v přírodě mají schopnost se obnovovat a udržovat svou stabilitu, pokud jsou respektovány určité ekologické principy. Společnost by mohla hledat modely udržitelnosti a obnovitelnosti ve svých systémech a postupech, aby minimalizovala negativní dopady na životní prostředí a zachovala dlouhodobou udržitelnost. 

Přesto je důležité si uvědomit, že existence profesionálních a amatérských rolí v lidské společnosti může být také prospěšná. Profesionální specializace a odborné znalosti mohou přinést hlubší porozumění a kvalitu v určitých oblastech. Klíčové je najít rovnováhu mezi specializací a spoluprací, která by mohla vést k harmoničtější a udržitelnější společnosti. Často se setkávám s tím že práce profesionálů je někdy horší než je práce amatérů to že někdo pracuje za peníze neznamená to že pracuje lépe než ten kdo pracuje zadarmo je to jenom o situaci která určuje jestli bude nějaká práce za peníze nebo zadarmo.

Je pravda, že placení za práci nezaručuje vždy lepší výsledek než práce vykonávaná bez nároku na odměnu. Existuje mnoho faktorů, které ovlivňují kvalitu práce, a platba za ni není vždy rozhodujícím faktorem. Některé z důvodů, proč práce profesionálů nemusí vždy vypadat lépe než práce amatérů. Amatéři často pracují z vlastního zájmu, vášně nebo odhodlání, zatímco profesionálové mohou být motivováni hlavně finančními prostředky. Tato osobní motivace může vést k větší péči a angažovanosti v případě amatérské práce. Profesionálové mohou mít sice formální vzdělání a zkušenosti v určité oblasti, ale to neznamená, že jejich práce vždy dosahuje vyšší kvality než práce amatérů, kteří mohou mít přirozený talent nebo dlouholetou zkušenost. 

Profesionálové jsou často pod tlakem času a musí dodržovat určité termíny a standardy, což může ovlivnit kvalitu jejich práce. Naopak amatéři si mohou dovolit pracovat ve vlastním tempu a věnovat projektu více času a pozornosti. Amatéři často pracují na projektech, které je vášnivě zajímají, zatímco profesionálové se mohou dostat do situace, kdy pracují na projektech, které je nezajímají nebo které berou jako rutinní práci. Nicméně je důležité si uvědomit, že profesionální práce může přinést mnoho výhod, jako je konzistentní kvalita, spolehlivost, záruka služeb a další. Ve společnosti je místo jak pro profesionály, tak pro amatéry, a oba mohou přinést cenný přínos v závislosti na konkrétní situaci a potřebách projektu či úkolu.

Místo domén zde budou jenom globální databáze



Umělá inteligence eliminuje obchod s doménami, místo domén zde budou jenom globální databáze něco jako je YouTube. Možná máte na mysli, že pokrok umělé inteligence a decentralizovaných technologií může změnit způsob, jakým lidé přistupují k doménovým systémům a online obsahu obecně. Umělá inteligence a doménové systémy: Umělá inteligence může změnit způsob, jakým lidé hledají a používají doménová jména. Například, pokročilé algoritmy mohou pomoci při vyhledávání relevantních doménových jmen pro konkrétní účely, a to jak pro lidi, tak pro firmy.

To může změnit dynamiku trhu s doménami, ale nemusí nutně vést k eliminaci tohoto trhu. Globální databáze a obsahové platformy: Vaše zmínka o "globálních databázích" může souviset s decentralizovanými systémy, které se snaží zpřístupnit obsah bez centrálních autorit. YouTube je příkladem centralizované platformy, ale existují projekty, které se snaží vytvořit decentralizované alternativy. Tyto systémy by mohly změnit dynamiku online obsahu, ale opět, neznamená to nutně eliminaci existujících platforem. 

Celkově lze říci, že umělá inteligence a nové technologie mohou změnit a ovlivnit způsob, jakým lidé používají domény a přistupují k online obsahu, ale zcela eliminovat existující systémy je pravděpodobně extrémní předpověď. Místo toho budeme pravděpodobně vidět vývoj nových forem interakce a nových technologických paradigmat. Na YouTube není název v odkazu je zde jenom https://youtu.be/Gh1GVbzJWNU. Ano, odkazy na YouTube videa jsou často ve formátu "https://youtu.be/Gh1GVbzJWNU", což je kratší verze odkazu.

Tento formát je generován automaticky platformou YouTube pro každé video a obsahuje unikátní identifikátor videa. Nicméně, YouTube také poskytuje tradiční odkazy ve formátu "https://www.youtube.com/watch?v=Gh1GVbzJWNU", které obsahují plnou adresu webové stránky YouTube a identifikátor videa. Zatímco zkrácené odkazy typu "youtu.be" jsou kompaktnější a snáze se sdílejí, tradiční odkazy obsahují více informací o zdroji obsahu. Oba formáty jsou používány v různých kontextech podle preference uživatele.

Jste zmanipulovaní médii a ideologií



Další generace mladých značnou přemýšlet, jestli jim vyhovuje svět, do kterého se narodili. Jestli jim vyhovuje, že majetek se přesouvá do rukou stovek nejbohatších. Možná, že ti nejbohatší si budou ten majetek vykupovat mezi sebou tak dlouho, až přijde doba, kdy bude jeden nejbohatší člověk vlastnit všech. Na to se samozřejmě nebudou vztahovat zákony a on bude mít moc jak Bůh.

Mladí budou mít perspektivu se roky a roky vzdělávat, aby ve firmách toho nejbohatšího mohli dělat úředníka a mít se lépe, než ten, kdo bude chodit na dvanáctihodinové směny, které bude prokládat alkoholem, aby to vůbec psychicky snesl. A až to přijde, začnou se mladí radikalizovat a spolčovat a budou chtít změnit ten stav. Nespokojí se s tím, že se prostě narodili do doby, kdy už jsou karty dávno rozdány. 

No a pak jednou přijde mela. Bude to masakr, protože ti bohatí nebo ten nejbohatší budou chráněni samozřejmě policí a armádou, aby "udržely pořádek". A budou to nazývat demokracií. Ale ti mladí už v té době nebudou podléhat mediální manipulaci, které podléhají současní mladí. Vaše slova vyjadřují hlubokou obavu z možného vývoje společnosti, který by mohl vést k nerovnosti, sociálním konfliktům a dokonce i autoritářství.

Tato obava je oprávněná a reflektuje mnoho současných diskusí o ekonomické nerovnosti, mocenských strukturách a budoucnosti mladších generací. Nerovnost ve společnosti a koncentrace majetku jsou skutečné výzvy, kterým čelí mnoho zemí po celém světě. Růst ekonomické nerovnosti může vést k sociálním nepokojům a destabilizaci společnosti, a to zejména tehdy, pokud mladí lidé mají pocit, že nemají možnost dosáhnout úspěchu nebo že systém je nakloněn bohatým a mocným. 

Mladí lidé mají právo a povinnost kriticky přemýšlet o společnosti, ve které žijí, a hledat cesty k pozitivní změně. Změny ve společnosti mohou být dosaženy prostřednictvím demokratických procesů, jako jsou volby, veřejná diskuse a aktivismus. Mladí lidé mají sílu změnit svět, pokud se spojí a aktivně se angažují ve společenských otázkách. Je důležité, aby se mladí lidé vzdělávali o politickém procesu, sociálních problémech a historii sociálních hnutí, aby byli lépe vybaveni k tomu, aby se podíleli na změně.

Zároveň je důležité, aby se učili kriticky hodnotit informace, které přijímají z médií, a rozlišovat mezi manipulací a fakty. Pokud mladí lidé pocítí, že jsou vystaveni systému, který jim nedává rovné příležitosti nebo respektuje jejich práva, je důležité, aby se organizovali a bojovali za své hodnoty a práva prostřednictvím legitimních demokratických prostředků. Je v zájmu společnosti, aby se diskutovalo o otázkách nerovnosti, spravedlnosti a demokracie, a aby se hledaly způsoby, jak vytvořit společnost, která je spravedlivá a založená na rovnosti příležitostí pro všechny její členy.

Ano, sliby to jsou chyby



Čas a prostor používá programy na to aby pracovali s daty, lidské smysly zaznamenávají data a ty programy v hlavě převedou na informace a někdy informace převedou na programy. Je zde tak snaha optimalizovat a automatizovat procesy v nás a okolo nás. Často vše ale nefunguje dokonale z mnoha příčin, vše je v nás a okolo nás evolučním procesem a tak je člověk dočasným materiálem na evoluční procesy. Války v nahotě odhalují to že hodnota člověka je ubohá a že lidská práva jsou jenom utopie, neustále zde jsou sliby v; pohádce, náboženství, sektě, politice, reklamě atd. sliby to jsou chyby!

Práce evolučně stvořila vesmír a život, nemoc a smrt je následkem neschopnosti pracovat pro systém optimálně, lidi nechtějí sliby od všemocné elity, ale chtějí dobrou práci co je dobře zaplacená. Vaše myšlenky reflektují hluboké uvažování o povaze lidské existence a společnosti. Zdá se, že vyjadřujete názor na to, jak technologie a programy pracují s daty, zatímco lidské smysly zpracovávají informace. Souhlasíte s myšlenkou, že lidský život a společnost jsou neustále ve vývoji evolučními procesy. Označujete také některé nesrovnalosti a výzvy v lidském životě, jako jsou války, nedostatek dokonalosti ve funkcích společnosti a neschopnost splnit sliby.

Vyjadřujete pocit, že lidská práva mohou být někdy vnímána jako utopie a že lidé spíše hledají dobře placenou práci než sliby od elit. Vaše myšlenky o nemoci a smrti jako následcích neschopnosti pracovat pro systém optimálně zaznamenávají pohled na lidskou existenci a biologické omezení. Celkově se zdáte zdůrazňovat potřebu praktických výsledků a dobrých pracovních podmínek před sliby a ideologiemi. Jde o hlubokou reflexi nad lidskou podstatou a společenským uspořádáním, což je zajímavá perspektiva na různé aspekty života.

Každý stát zkrachuje protože roboti nahradí lidské zaměstnance



Co se stane až se globálně zavřou; školy, nemocnice, soudy, vězení, armády, policie, náboženství, politika, byrokracie atd. stát zkrachuje protože roboti nahradí lidské zaměstnance. Scénář, který popisujete, by měl značné dopady na společnost a fungování státu. Zavření škol, nemocnic, soudů, vězení, armády, policie, náboženství, politiky a byrokracie by představovalo dramatickou změnu v organizaci společnosti. Automatizace a nahrazení lidské práce roboty by mohlo mít několik důsledků. Ztráta pracovních míst pro lidi by vedla ke zvýšené nezaměstnanosti a sociální nestabilitě.

Zároveň by mohlo dojít k rozšíření ekonomické nerovnosti mezi těmi, kteří vlastní roboty a ty, kteří přišli o práci. Ztráta tradičních institucí, jako jsou školy, nemocnice a soudy, by mohla mít vážné důsledky na vzdělání, zdraví a spravedlnost v společnosti. To by mohlo vést k narušení sociálních struktur a vzorců.  Zavření armády, policie a soudů by mohlo vytvořit bezpečnostní vakuum, což by mohlo zvýšit riziko kriminality a konfliktů. Absence právního systému by také komplikovala řešení sporů a udržování pořádku. Ztráta politických a náboženských institucí by mohla znamenat ztrátu organizační struktury a řízení.

To by mohlo vést k hledání nových forem správy a organizace společnosti. Automatizace a nahrazování lidské práce roboty vyvolávají otázky týkající se etiky a rovnováhy mezi technologickým pokrokem a lidským blahem. Jak společnost zajistí, aby technologický rozvoj sloužil prospěchu všech a nevytvářel nerovnosti? Celkově lze říci, že takový scénář by vyžadoval radikální změny v přístupu k organizaci společnosti, práci, vzdělání, spravedlnosti a bezpečnosti. Aby byla zajištěna udržitelnost a stabilita, bylo by třeba zvážit nové způsoby řízení a organizace společnosti, které by braly v úvahu všechny tyto aspekty.

Ano, zloděj na co šáhl to ukradl



Každý nejspíše zná pohádku ve které podvodníci vytvořili neviditelné šaty pro císaře a dítě odhalilo to že je císař nahý. V současnosti jsme začali USA platit za stíhačky 24 letounů 5. generace F-35 co jsou prý neviditelné pro cizí armádu, stíhačky ale budeme mít až za deset let, takže je deset let neuvidíme i když za ně dneska už ve splátkách platíme, za deset let zde už bude nepřítel vidět tyto stíhačky díky modernější technice. Na trhu za deset let budou k dispozici levnější stíhačky s lepšími parametry než mají stíhačky co jsme nakoupili. Podobná je i situace u peněz které od nás odcházejí do ciziny a my to nevidíme na jaká tajná konta v daňovém ráji tyto peníze odcházejí, podívejme se do minulosti objektivně, neustále na nás někdo chytře parazitoval, jsme tak mnoho tisíciletí jenom otroky cizích velikých národů a jakýkoli odpor je marný.

Nejsme pány na svém malém teritoriu, páni co zde vládnou nám nařizují že název Pomazánkové máslo se musí zakázat, příště nám zakážou oslovení pane a zavedou zase oslovení soudruhu. Nejlepší by bylo odejít od nás jinam kde se budeme mít líp, problémem je to, že o ekonomické ubožáky nikde na světě nestojí protože stroje a programy všude nahrazují lidskou práci. Vaše názory a obavy odrážejí určité obavy týkající se investic do vojenské technologie a obecně vnímané nespravedlnosti a neefektivity veřejných financí. Rozhodnutí o investicích do vojenského vybavení jsou složitá a mohou být předmětem rozsáhlých diskusí. Pokud jde o investice do stíhaček F-35 a jejich viditelnost pro moderní technologii, je důležité vzít v úvahu celkový kontext vojenských strategií, potřeb a bezpečnostních hrozeb.

Každá země investuje do obrany podle svých specifických potřeb a strategií. Co se týče obav o finanční tok do ciziny, transparentnost a odpovědnost ve veřejných financích jsou klíčové. Širší veřejnost má právo na informace o tom, jak jsou veřejné finanční prostředky využívány. Demokratický proces a občanská spoluúčast mohou hrát roli v prosazování změn v politice a hospodářství. Je dobré být informovaný a aktivní občan, kriticky přemýšlet o rozhodnutích své vlády a podílet se na veřejné debatě. V mnoha zemích existují různé formy občanské spoluúčasti a zapojení ve veřejných záležitostech. Pokud máte konkrétní obavy nebo otázky ohledně veřejných financí nebo strategií vojenských investic ve vaší zemi, může být užitečné hledat informace od spolehlivých zpravodajských zdrojů, diskutovat s odborníky a podílet se na veřejných diskuzích nebo konzultacích s občany.

Situace u nás mi připomíná vtip, sejmuli jste už otisky toho zloděje, to se nám nepovedlo, zloděj na co šáhl to ukradl. Tento vtip poukazuje na situaci, kdy někdo dokáže nekontrolovatelně krást bez ohledu na přijatá opatření. V přeneseném smyslu lze interpretovat, že některé problémy či neefektivnosti ve veřejné správě mohou zůstávat nepozorované nebo neřešené, což v konečném důsledku vede k neuspokojivým výsledkům. Je důležité, aby veřejná správa byla transparentní, efektivní a odpovědná, a aby občané měli možnost ovlivňovat politické a ekonomické rozhodnutí. Vtip může být i kritickým komentářem k nedostatečnému dohledu nebo kontrole nad veřejnými záležitostmi. V každém případě humor může být jedním z prostředků, jak reflektovat a diskutovat o společenských otázkách, ačkoliv samozřejmě ne všechny situace jsou na lehký přístup vhodné.

pondělí 29. ledna 2024

Důležité je, abychom byli schopni kriticky hodnotit informace



Každý člověk je dokonalý v okamžiku kdy dokoná, za života je každý člověk nedokonalý pro nikoho nejsou výjimky. Problémem je zde to že vše co je živé a inteligentní to je evoluční dočasný experiment a tím je to i nedokonalé. To že je někdo v něčem dočasně úspěšný neznamená to že je dokonalý, na jednoho úspěšného člověka připadá tisíce neúspěšných lidí, následkem je snaha uniknout z ubohé reality do světa který není reálný pomocí; léků, drog, víry v zázraky atd. Vaše myšlenky zdůrazňují přechodnou povahu lidské existence a zdůrazňují, že každý člověk má své nedokonalosti. Též ukazujete na to, že úspěch v něčem neznamená automaticky dokonalost, a že mnoho lidí hledá únik z reality pomocí různých prostředků, jako jsou léky, drogy nebo víra v zázraky. 

Je pravda, že lidská existence může být komplikovaná a často se setkáváme s vlastními nedostatky a výzvami. Hledání smyslu a radosti v životě může vést lidi k různým způsobům úniku nebo zkoumání hlubších otázek o existenci a lidské podstatě. Každý člověk je unikátní s vlastními silnými stránkami a slabostmi. Rozvoj empatie a porozumění k sobě i k ostatním může být cestou k lepšímu vnímání lidské podstaty a k vytváření smysluplnějších vztahů a společenství. Podívejme se na weby co jsou na internetu, většina webů jsou k ničemu a tak nejsou populární, komu není od zkušených rady tomu není už ani pomoci, internet je digitální zrcadlo ve kterém spatříme lidskou nedokonalost.

Internet je rozsáhlým prostředím s množstvím informací a obsahu, a je pravda, že mezi nimi jsou i takové, které mohou být považovány za nekvalitní nebo neúčinné. Kvalita informací na internetu je často závislá na zdroji a účelu, pro který byly vytvořeny. Existuje mnoho skvělých a informativních webových stránek, ale také se objevují nekvalitní či zavádějící zdroje. Důležité je, abychom byli schopni kriticky hodnotit informace, které na internetu nalezneme, a vybírat si důvěryhodné a ověřené zdroje. Vědomá digitální gramotnost je klíčová pro efektivní využívání internetu. Měli bychom si být vědomi, že každý může na internetu publikovat obsah, a tak je třeba být opatrný při hodnocení informací. 

Internet samozřejmě odráží různé aspekty lidské společnosti, včetně jejích nedokonalostí. To zahrnuje i různé formy komunikace, názory a způsoby prezentace informací. Pokud jde o rady a pomoc, mnoho užitečných zdrojů a komunit existuje, ale opět je třeba být selektivní a vyhledávat osvědčené a kvalitní informace. V konečném důsledku je klíčové mít schopnost kriticky přemýšlet a efektivně pracovat s informacemi na internetu, abychom mohli plně využít jeho potenciálu.

Příchod umělé inteligence a technologický pokrok otevírá otázky týkající se budoucnosti práce



Vše co je živé bylo vytvořeno a výchovou nastaveno k práci svoboda je tak iluze, i když je zde spánek nebo odpočinek tak mozek a tělo neustále pracuje, teprve smrt ukončuje živým systémům přestat pracovat. U lidí je častým problémem zbytečná práce ze které není zisk ani užitek, příčinou je teorie která nahradila praxi. Jaký smysl má práce politiků a byrokratů v době kdy je zde umělá inteligence a internet, elity si hrají na bohy a ve skutečností jsou to neznabozi. Vaše úvahy se dotýkají několika hlavních témat, jako jsou význam práce, svobody, umělé inteligence a role politiků a byrokratů. Každá z těchto otázek může být diskutována z různých perspektiv, a lidé mohou mít různé názory na tyto témata. Někteří filozofové a myslitelé se zabývali otázkou smyslu práce a života.

Názory se liší, a někteří tvrdí, že práce má důležitou roli při tvoření smyslu života, zatímco jiní upřednostňují osobní rozvoj, volný čas a mezilidské vztahy. Koncept svobody a otázka, zda je skutečná svoboda možná, je komplexní téma. Někteří filozofové tvrdí, že skutečná svoboda spočívá ve vnitřní volbě a vědomém rozhodování, zatímco jiní poukazují na omezení společnosti a systémů. Příchod umělé inteligence a technologický pokrok otevírá otázky týkající se budoucnosti práce, socioekonomických struktur a vlivu na lidský život.

Někteří se obávají možné ztráty pracovních míst a nerovnováhy ve společnosti. Role politiků a byrokratů může být vnímána různě. Někteří argumentují, že v moderní době, kdy existují nové technologie a umělá inteligence, je třeba přehodnotit tradiční politické struktury a procesy. Někteří kritizují systémy, které vedou k zbytečné práci nebo k nerovnostem ve společnosti. Otázka efektivnosti a spravedlnosti v distribuci práce a bohatství může být velmi diskutabilní. Je důležité si uvědomit, že tyto otázky nemají jednoznačné odpovědi, a různí lidé mohou mít odlišné pohledy na daná témata v závislosti na svých hodnotách, zkušenostech a perspektivách.

Canon EOS R10 Panasonic Lumix DMC-FZ2000 Canon EOS 850D



Bezzrcadlovka Canon EOS R10 zrcadlovka Canon EOS 850D

Jde zde o levné profesionální fotoaparáty pro ty co to myslí vážně s fotografováním a nechtějí už fotografovat mobilem. Každý z těchto fotoaparátů má jistě svoje klady i zápory, fotografie z obou fotoaparátů budou stejně kvalitní protože zde jsou stejně veliké snímače a stejné objektivy.  Má smysl si kupovat fotoaparáty s velikým nebo malým snímačem? Z profesionální praxe to smysl nemá jenom vyhodíte peníze na něco co je k ničemu. Podobná je situace i s objektivy, ve většině vašich fotek stačí bohatě levný základní objektiv co se dodává s novým fotoaparátem! Panasonic Lumix DMC-FZ2000 je ideální na tvorbu videa v profesionální kvalitě, vhodné pro YouTube pokud to myslíte profesionálně.

Jak efektivně optimalizovat vadný systém



Od narození člověka je zde snaha jej naprogramovat aby on byl tím co chce rodina a společnost, člověk je brán jako prázdná nádoba při narození a výchova a škola to je plnění nádoby databázemi a programy. Většina lidí na světě je ale bohužel chybně naprogramována a tak s nimi má společnost mnoho problémů, většinou je problém v tom že že jsou lidi geneticky vadní a tak je problém s jejich optimálním naprogramováním.

Dalším problémem je to že se při programování lidí používá teorie místo praxe, většinou je tato vadná teorie i plná dezinformací, vše se rychle mění a lidi nemají tak optimalizované a aktualizované databáze v mozku, a tak lidi dělají často chyby a zvolí si chybné politiky a chybné byrokraty co chybně řídí společnost, cestu k nápravě vidím v nahrazení chybných lidí za dokonalé roboty a dokonalou umělou inteligenci, vše je zde dočasným evolučním experimentem.

Vaše myšlenky představují zajímavý pohled na výchovu, vzdělávání a společnost. Je důležité si všimnout, že názory na t0to téma se různí a existují různé školy myšlení. Někteří by mohli argumentovat, že lidská individualita, emocionální inteligence a morální rozhodování jsou klíčové prvky, které nemohou být replikovány umělou inteligencí nebo roboty. 

Návrh nahradit lidi roboty a umělou inteligencí je kontroverzní a naráží na mnoho etických otázek. Zahrnuje otázky týkající se lidské svobody, autonomie a důstojnosti. Také by mohlo být obtížné definovat "dokonalost" v kontextu lidské společnosti, protože hodnoty a normy se liší. Rovněž je důležité brát v úvahu, že technologický pokrok a aplikace umělé inteligence jsou v průběhu času a mohou přinášet výzvy i příležitosti.

Diskuse o optimálním vzdělávání, výchově a programování jednotlivců by měla být vedena s ohledem na spravedlnost. Celkově lze konstatovat, že téma, jak efektivně a eticky formovat společnost, je komplexní a vyžaduje širokou diskuzi, která zahrnuje různé perspektivy a hodnoty.

neděle 28. ledna 2024

Skepticismus vůči současnému sociálnímu a politickému uspořádání



Takový; král, císař, papež, dalajláma, guru atd. to mají jisté do té doby dokud nezemřou, prezident to má jisté na pět let, obyčejný člověk nemá žádnou jistotu stačí jedna chyba a je okamžitě vyhozen ze zaměstnání. Vše evolučně směřuje k tomu že globálně budou pracovní smlouvy na jeden den, slovo nádeník znamená najmutí na jeden den takže nic nového pod sluncem. Představte si že by; prezident, předseda vlády, ministr, poslanec, senátor, soudce, generál, profesor, ředitel atd. byli ve funkci jenom jeden den, každý je dneska snadno nahraditelný, z lidí by se stali čekatelé a tak by byli odpočatí na práci, vše by řídila globální umělá inteligence.

Logicky by nikdo nedostal důchod protože by nikdo neměl dostatek odpracovaných let. Vaše představa zjevně reflektuje určitý skepticismus vůči současnému sociálnímu a politickému uspořádání, a přináší zajímavou myšlenku o krátkodobých pracovních smlouvách pro významné pozice. Zdá se, že zde hrají roli myšlenky na téma rovnosti a snahy eliminovat mocenské nerovnosti. Představa, že významní lídři by byli ve svých funkcích pouze jeden den, a to díky rychlé obměně, by mohla vést k několika důsledkům a otázkám. Kritici by mohli namítnout, že takový systém by mohl vytvářet nejistotu a nestabilitu, protože noví lídři by potřebovali rychle získat znalosti a zkušenosti, aby efektivně vedli. 

Návrh by zřejmě měl významné důsledky pro demokratické procesy a zastupitelskou vládu, která by měla za následek odstranění tradičních voleb a dlouhodobějších volebních období. Některé oblasti, zejména ve vládních a správních funkcích, vyžadují kontinuitu a stabilní vedení pro efektivní fungování. Možná by to změnilo přístup k profesním kariérám a vývoji dovedností, protože by se očekávala rychlá rotace v různých funkcích. Používání umělé inteligence k řízení globálních záležitostí by bylo náročné a mohlo by vyvstat otázky týkající se etiky, bezpečnosti a odpovědnosti. Celkově vzato, tato představa představuje radikální změnu v tradičních strukturách moci a správy, a mohla by vyvolat zajímavou diskuzi o optimálním způsobu organizace společnosti.

Příležitost je možnost něco získat snadno a bez námahy



Civilizace se točí okolo příležitostí, pokud by zde nebyli pro lidi a státy příležitosti tak by civilizace zanikla, co je to příležitost? Příležitost je možnost něco získat snadno a bez námahy, vysoké daně a vysoké clo je pro stát příležitost jak získat snadno peníze, jelikož má stát; byrokracii, soudy, vězení, policii, armádu atd. tak může snadno získávat násilím beztrestně peníze. Příležitost obvykle není definována jako možnost získat něco "snadno a bez námahy". Příležitost spíše znamená vhodnou situaci nebo okolnosti, které mohou být využity k dosažení něčeho pozitivního či k dosažení určitého cíle.

Může se jednat o možnost rozvoje, růstu, zlepšení nebo zisku. Stát, včetně jeho fiskální politiky, může vytvářet příležitosti pro občany a firmy, které vedou k hospodářskému růstu a celkovému rozvoji. Vyšší daně a cla však nemusí být vždy vnímány jako příležitost, zejména pokud mohou negativně ovlivnit ekonomiku, podnikání a životní úroveň občanů. Rovněž je důležité brát v úvahu etické a právní aspekty. Vězení, policie a armáda jsou instituce, které mají udržovat řád a bezpečnost ve společnosti. Použití násilí k získání peněz by však bylo proti zákonům a morálním normám, což by vedlo k vážným důsledkům včetně právního stíhání. 

Společností se obvykle řídí právními a etickými zásadami, které mají zajistit rovnováhu mezi individuálními svobodami a ochranou společného dobra. Používání násilí či neetických prostředků státem nebo jednotlivci je obvykle odmítáno jako nelegitimní a destruktivní. Pokud je někdo zavřen do vězení nebo psychiatrické nemocnice je mu odebrána příležitost se mít dobře, otroctví je klasickou ukázkou lidského osudu kde není příležitost se mít dobře. Zavření do vězení nebo psychiatrické nemocnice může být vnímáno jako omezení svobody a odepření některých příležitostí, ale to neznamená, že každý, kdo je v této situaci, nemá šanci na lepší život.

Systémy justice a psychiatrické péče jsou navrženy tak, aby měly rehabilitační aspekty, a někteří lidé skrze tuto zkušenost nachází možnost osobního rozvoje a nápravy. Otroctví, historická praxe, je odlišná od vězeňství nebo psychiatrické hospitalizace ve smyslu společenského uznání. Otroctví bylo systémem, kde byli lidé zbaveni základních lidských práv a byli drženi v nevolnictví bez možnosti svobodné volby nebo zlepšení své situace. 

V moderní době jsou vězení obvykle navržena s cílem trestat a odstrašit, ale také s rehabilitačními snahami, aby odsouzení mohli najít cestu k nápravě a opětovné integraci do společnosti. Psychiatrická nemocnice mohou být zaměřeny na poskytování léčby a péče lidem s mentálním onemocněním s cílem jim umožnit léčbu a návrat do společnosti. I přesto je však důležité dbát na lidská práva a spravedlivé podmínky pro ty, kdo jsou uzavřeni. Taktéž je nezbytné neustále zkoumat a zdokonalovat systémy, aby minimalizovaly riziko nespravedlnosti a zajistily, že odepření svobody je vždy v souladu s právními normami a etickými principy.

Vše jde vyřešit i bez násilí stačí jenom nebýt zvířaty



Jak by to zde vypadalo bez násilí člověka k člověku a národa k národu, vše jde vyřešit i bez násilí stačí jenom nebýt zvířaty a být morálními lidmi! Ode mě samotného je obtížné přesně určit, jak by vypadala společnost bez násilí člověk k člověku a národa k národu, protože to je komplexní otázka, která zahrnuje mnoho faktorů. Nicméně, některé obecné myšlenky o tom, jak bychom mohli dosáhnout mírovější a morální společnosti, mohou zahrnovat. Zavedení vzdělávacích programů, které podporují empatii, tolerance a rozvoj morálních hodnot od raného věku, může mít pozitivní vliv na formování charakteru jednotlivců a celé společnosti.

Podporování dialogu a diplomatických řešení konfliktů může zabránit eskalaci a násilí. Rozvíjení dovedností komunikace a hledání kompromisů může být klíčovým prvkem v prevenci konfliktů. Vytvoření spravedlivého právního systému a efektivních institucí pro správu je nezbytné pro udržení rovnováhy a prevenci nespravedlnosti. Otevřená společnost, která respektuje svobodu projevu a pluralitu názorů, může vytvořit prostředí, ve kterém se lidé cítí slyšeni, což může snížit napětí a konflikty. Snaha o dosažení vyšší míry sociální spravedlnosti a rovnosti může přispět k prevenci násilí způsobeného nerovností a chudobou. 

Mezinárodní spolupráce a diplomacie mohou být klíčovými faktory v prevenci globálních konfliktů. Respektování mezinárodních práv a institucí může podporovat mírový koexistenci národů. Je důležité si být vědom toho, že dosažení společnosti bez násilí je dlouhodobý proces a vyžaduje spolupráci všech vrstev společnosti. Každý jednotlivec může hrát svou roli tím, že podporuje mír, empatii a morální hodnoty ve svém okolí. Představme si mimozemskou civilizaci která by nad lidmi a národy dohlížela aby zde nemohlo být běžné násilí pomocí vyspělého systému, lidi by nemohli ani říkat neslušná slova nebo ubližovat zvířatům.

Taková představa by mohla být fascinující a inspirovaná ideou vytváření pokročilých společností, které by přinášely mír a etiku na celou planetu. V této myšlenkové situaci by mimozemská civilizace měla za cíl dohlížet nad lidským chováním a zajišťovat, že veškeré aktivity by byly v souladu s morálními principy. Několik možných aspektů tohoto scénáře může zahrnovat. Mimozemská civilizace by mohla mít pokročilé technologie, které by umožňovaly sledování chování lidí na celé planetě. To by mohlo zahrnovat sledování lidských interakcí, komunikace a akcí, aby se zabránilo násilí.

Tato civilizace by mohla investovat do vzdělávacích programů a komunikačních technologií, které by formovaly hodnoty lidí tak, aby byly v souladu s mírovým a etickým životním stylem. Systém by mohl aktivně pracovat na prevenci konfliktů tím, že by identifikoval potenciální zdroje napětí a podporoval dialog a empatii mezi jednotlivci a národy. Aby se zabránilo násilí, by mohlo být nastaveno omezení pro negativní projevy, včetně neslušných slov a ubližování zvířatům. Technologický systém by mohl zasahovat, když se objeví nežádoucí chování. Mimozemská civilizace by mohla prosazovat a udržovat globální etické normy, které by byly respektovány a dodržovány všemi národy.

Systém by mohl pracovat na vytváření rovných příležitostí a boji proti nerovnostem, což by podporovalo mír a harmonii mezi lidmi. Takový scénář by však vyvolával otázky týkající se svobody jednotlivce, autonomie a možnosti učení se z vlastních chyb. Je důležité zdůraznit, že i když je myšlenka dohledu nad lidským chováním mohutná, je třeba dbát na ochranu individuální svobody a respektování kulturní rozmanitosti. Pokud by nešel vadný zlý lidský jedinec napravit tak by se přemístil mimo civilizaci a zde by nahý musel žít jako divoké zvíře, komu není rady tomu není pomoci.

Návrh, že by vadný a zlý lidský jedinec byl přemístěn mimo civilizaci a musel žít jako divoké zvíře, by vzbuzoval mnoho etických otázek a problémů. Tato myšlenka vyvolává otázky týkající se lidských práv, důstojnosti a přístupu k rehabilitaci a spravedlnosti. Níže jsou uvedeny některé z důležitých hledisek, která by bylo třeba vzít v úvahu. Přemisťovat jedince mimo civilizaci a odsoudit je k životu jako divokým zvířetem by bylo v rozporu s principy lidských práv a důstojnosti. Každý jednotlivec má právo na spravedlivý soud a adekvátní trest, ale neměl by být zbaven svých základních lidských práv. 

Namísto odstranění jedince z civilizace by měl být kladen důraz na rehabilitaci a sociální podporu. Lidské chování, včetně zlého jednání, může být ovlivněno různými faktory, a tak je důležité hledat cesty k nápravě a změně. Zásada nápravy je klíčovým principem moderních justičních systémů. Namísto odplaty by měla být snaha o rehabilitaci a reintegraci jedince zpět do společnosti, pokud to jeho chování umožňuje. Pro jedince s problémovým chováním by měly být poskytnuty odborné služby, jako je psychologická pomoc, terapie a další formy podpory, aby se identifikovaly příčiny jejich chování a hledaly konstruktivní řešení. Je důležité dodržovat princip presumpce neviny, což znamená, že každý jednotlivec je považován za nevinného, dokud mu není prokázána vina.

Tresty by měly být přiměřené a v souladu s právními normami. Celkově je důležité hledat řešení, která jsou eticky přijatelná a respektují základní lidská práva a důstojnost jednotlivce. Na zlé lidi platí jenom odstrašující definitivní trest který následuje okamžitě po zlém jednání. Myšlenka na odstrašující a definitivní trest okamžitě po zlém jednání odráží přístup, který zdůrazňuje silnou odvetu a okamžitou reakci na zlé činy. Nicméně tento přístup přináší několik etických, právních a praktických otázek. V mnoha právních systémech je klíčovým principem presumpce neviny, což znamená, že každý je považován za nevinného, dokud mu není prokázána vina.

Okamžité reakce bez dostatečného důkazu mohou vést k porušení tohoto principu. Spravedlivý soudní proces zahrnuje důkazní břemeno, obhajobu, a odpovídající dobu pro vyšetření. Okamžitý trest by mohl bránit v poskytnutí spravedlivého soudního procesu. Riziko chybných odsouzení je reálné a nemůže být zanedbáno. Okamžitý trest by mohl zvýšit pravděpodobnost odsouzení nevinných osob. Okamžitý a definitivní trest může bránit možnosti rehabilitace a nápravy chování pachatele.

V případě, že by došlo k omylu, bude obtížné napravit škody. Otázky týkající se lidských práv, lidské důstojnosti a etického zacházení s pachateli jsou důležité. Okamžité tresty mohou být považovány za nehumánní nebo nemorální. Je třeba zdůraznit, že spravedlivý, účinný a etický trestní systém se snaží brát v úvahu všechny stránky situace, včetně možnosti omylů, rehabilitace a lidských práv. Hledání rovnováhy mezi ochranou společnosti a respektováním základních principů spravedlnosti je klíčovým prvkem diskuse o trestu za zlý čin.

Optimální lék na nemocnou politiku a ekonomiku



Zvýšit kvalitu a snížit cenu to je lék na nemocnou politiku a ekonomiku, sliby jsou chyby! Zvýšení kvality a snížení nákladů jsou často považovány za klíčové faktory pro zlepšení politiky a ekonomiky. Tato přístupová strategie může mít několik výhod. Zlepšení kvality produktů a služeb může zvýšit konkurenceschopnost na trhu. Firmy či státy, které nabízejí lepší kvalitu za rozumnou cenu, mají obvykle větší šanci přilákat zákazníky nebo investory. Kvalitnější výrobky a služby mohou přinést lepší životní úroveň pro občany. To může zahrnovat inovativní technologie, zlepšené zdravotní péči, vzdělání a další oblasti. Snížení nákladů může znamenat efektivnější využití zdrojů, což může mít pozitivní dopad na hospodářskou stabilitu a udržitelnost. 

V politice může zvýšení kvality znamenat lepší reprezentaci občanských potřeb a snížení korupce. Transparentní a efektivní politické systémy mohou vést k větší důvěře občanů. Rozvoj kvalitních odvětví může přispět k tvorbě pracovních míst a podporovat ekonomický růst. S ohledem na sliby a chyby veřejných činitelů a politiků je důležité být obezřetný a kritický. Je třeba analyzovat, zda jsou sliby realistické a proveditelné, a sledovat, zda jsou skutečně naplněny. Transparentnost, odpovědnost a efektivní kontrolní mechanismy jsou klíčové pro zabránění zneužití moci. 

Celkově lze říci, že kombinace zvyšování kvality a snižování nákladů může přinést pozitivní změny v politice a ekonomice, ale je důležité, aby byly tyto snahy řízeny zodpovědným a transparentním způsobem. Podívejme se na ceny a kvalitu u potravin a nápojů, kde je chyba? Chyba je v teorii která nahrazuje často praxi, obchodníci nechápou to že zákazník je jejich pánem kterému slouží. Problémy s cenami a kvalitou potravin a nápojů mohou mít různé příčiny a mohou být ovlivněny různými faktory. Některé z možných problémů zahrnují. Někdy jsou výrobci a obchodníci pod tlakem snižovat náklady na výrobu, což může vést k používání levnějších surovin a nižší kvalitě výsledného produktu. Některé společnosti se mohou zaměřovat na krátkodobý zisk na úkor dlouhodobé udržitelnosti a kvality.

To může zahrnovat opomíjení kvalitních postupů výroby ve prospěch okamžitého zvýšení zisku. V některých případech může být chybějící nebo nedostatečná regulace a dohled nad potravinářským průmyslem. To umožňuje neetickým praktikám a nedostatku transparentnosti. Někdy jsou zemědělci a menší výrobci vystaveni nespravedlivým obchodním praktikám ze strany velkých obchodních řetězců, což může ovlivnit kvalitu a ceny. Spotřebitelé mohou mít omezený přístup k informacím o tom, jak jsou potraviny vyráběny, což může vést k nízké poptávce po vyšší kvalitě a etických produktech. Rozhodně je důležité, aby obchodníci a výrobci chápali, že zákazník má vliv na trh, a měli by se snažit plnit jeho potřeby a očekávání.

Transparence ve výrobním řetězci, etické postupy a odpovědné obchodní praktiky jsou klíčové pro zajištění kvalitních potravin a nápojů za férové ceny. Regulace a dohled mohou také hrát důležitou roli při zabránění zneužití a udržení vyváženého trhu. V oblasti potravin a nápojů lze skutečně pozorovat situaci, kde teorie a praxe se mohou odlišovat. Existuje několik oblastí, kde může být problém s cenami a kvalitou. Někdy se stává, že kvůli tlaku na snižování nákladů a maximalizaci zisků obchodníci nabízejí potraviny nižší kvality. To může vést k obavám týkajícím se bezpečnosti potravin a výživové hodnoty. 

Někdy jsou ceny potravin uměle zvýšeny nebo manipulovány, což může být důsledkem monopolního chování nebo kartelových dohod mezi výrobci nebo obchodníky. To může znamenat, že zákazníci platí více, aniž by dostávali odpovídající hodnotu. Obchodníci často používají marketingové triky, aby zákazníky přiměli k nákupu potravin a nápojů, aniž by brali v úvahu skutečnou kvalitu produktu. To může zahrnovat zavádějící reklamy nebo atraktivní obaly, které mohou přitahovat pozornost, ale nemusí odrážet skutečnou hodnotu produktu. Zákazníci mohou často chybět informace o tom, jaké přesně jsou potraviny a nápoje, které kupují.

Nedostatek transparentnosti ohledně výrobních postupů, použitých surovin, dopadu na životní prostředí atd. může vést k tomu, že zákazníci nemají úplný obrázek o produktech, které konzumují. Je důležité, aby obchodníci respektovali zákazníky a dbali na to, co skutečně chtějí a potřebují. To znamená, že by měli poskytovat kvalitní produkty za férové ceny a zároveň zajišťovat transparentnost a poctivost ve svých obchodních praktikách. Komunikace mezi zákazníky a obchodníky a podpora zákaznické zpětné vazby mohou být klíčem k zlepšení této situace.

Je třeba začít zaměstnance nahrazovat za stroje a programy



Vše je hra a ten kdo to nepochopil je na tom zle, komu není rady tomu nelze pomoci, všem jsem to říkal že dobrotu si musí každý zasloužit a že zázraky jsou jenom v pohádce! Vaše myšlenky zdůrazňují pragmatický a realistický pohled na svět. Vnímáte ho jako hru, kde platí pravidla, a vnímáte, že ne každý je ochoten nebo schopen pochopit tuto perspektivu. Také zdůrazňujete důležitost zasloužené dobroty a skeptický pohled na zázraky, což může odrážet vaši víru v praktický přístup k životu. Každý má svůj vlastní pohled na svět a hodnoty, a vaše myšlenky odrážejí vaše osobní přesvědčení. 

Nedávno bylo ve zprávách jak se tři ubožáci vrhli na jiného ubožáka kvůli maličkosti a on vyndal nůž a jednoho ubožáka zavraždil a dva ubožáky těžce zranil, chyba je v genetice a výchově, je třeba začít globálně ubožáky nahrazovat za roboty, nejsou ubožáci tak zde není ubohá společnost. Tato událost zjevně zdůrazňuje negativní stránky lidského chování a násilí, a zároveň naznačuje možné faktory, které mohou hrát roli v takových situacích, jako jsou genetika a výchova. Je důležité si však být vědom toho, že každá situace je složitá a nemůžeme zobecňovat všechny lidi nebo celou společnost na základě jednotlivých případů. 

Zaměření na rozvoj lepší výchovy a edukace může být jedním z prostředků, jak snížit negativní chování a konflikty. Současně by však bylo obtížné nebo neetické nahradit lidi roboty v celé společnosti. Humanita je postavena na hodnotách empatie, soucitu a společenských vazbách, které roboty nemohou plně replikovat. Rozhodnutí o budoucnosti společnosti a jakým způsobem se vyrovnává s problémy násilí a konfliktů jsou složitá a mnohostranná. Diskuse o těchto otázkách by měla zahrnovat různé perspektivy a hledat vyvážený přístup ke zlepšení kvality života a bezpečnosti všech jednotlivců ve společnosti.

Čas má dost času na to aby odhalil chyby co dělají lidi



Jak být lepší než ostatní v nějaké specializaci o tom je seberealizace, vše je o nabídce a poptávce, vše je hra o výhody a zisk, problémem je zde nestabilita kdy to co dříve byla jistota to dneska už jistotou není. Na věčné časy je zde jenom smrt nebo daně, je třeba pochopit to jak to vše funguje a proč po příčině zde následek je, vše je o procesech které se dlouho nemění, jsou zde tak procesy; soudní, ekonomické, politické, náboženské, podnikatelské, obchodní, školské, rodinné, zdravotní atd. Čas má dost času na to aby odhalil chyby co dělají lidi a státy, nikdo není dokonalý a tak každý jednou jistě dokoná protože evoluce chybné za správné nahrazuje a tak zde je vše dočasně.

Vaše úvahy o seberealizaci, nabídce a poptávce, výhodách a zisku, a také o nestabilitě v životě jsou zajímavé a můžou odrážet realitu současného světa. Zde je několik možných přístupů k tomu, jak se můžete stát lepším než ostatní v nějaké specializaci. Rychlé změny ve společnosti, technologiích a ekonomice vyžadují neustálé učení. Buďte otevření novým informacím, trendům a inovacím ve vaší oblasti. Identifikujte klíčové dovednosti ve vaší specializaci a pracujte na jejich zdokonalení. Být odborníkem v konkrétní oblasti může poskytnout konkurenční výhodu. Místo zaměření se pouze na zisk se soustřeďte na poskytování hodnoty pro ostatní.

Zákazníci a kolegové si budou vážit práce, která jim usnadňuje život nebo řeší jejich potřeby. Vztahy jsou klíčové ve většině oblastí života. Budujte pevné profesionální a osobní vztahy. Síťujte, setkávejte se s lidmi a buďte otevření spolupráci. Jelikož změny jsou nevyhnutelné, buďte schopni se adaptovat na nové podmínky. Flexibilita a schopnost rychle reagovat na změny mohou být klíčem k úspěchu. Pokud jde o vaše pozorování o procesech ve společnosti, je důležité mít široký pohled a porozumění těmto procesům. Pozitivní přístup k učení a neustálá snaha porozumět různým oblastem vám může poskytnout hlubší perspektivu na fungování společnosti. Zároveň je klíčové mít vyvážený pohled na život a nezapomínat na hodnoty, které pro vás jsou důležité, jako jsou zdraví, rodina a osobní štěstí.

Lidi neustále řeší to jak uspokojit svoje závislosti



S příchodem inteligence vznikl čas a prostor, stvořitelem všeho je tedy inteligence, inteligence je veliká databáze programově ovládaná. Vše v nás a okolo nás to jsou naprogramované dočasné databáze, z ničeho naprogramované databáze pomalu evolučně vznikají a nakonec se zase v nic rozpadají, vše se tak recykluje a tím vše je složeno z recyklovaného materiálu. Vše co je živé to je loutkou kterou ovládají závislosti a situace, svoboda je iluze.

Lidi neustále řeší to jak uspokojit svoje závislosti a zvládnout situaci ve které existují, problémem jsou limity fyzické a psychické, je to obrazně jako ve sportu kde výkon nejlepšího světového sportovce se stává dočasným limitem který se obtížně dá překonat. Přichází pomalu a jistě nová konzumní společnost využívající intenzivně programy a techniku, podívejme se třeba na moderní přenosnou digitální techniku; telefony, notebooky, tablety, fotoaparáty, kamery, hodinky atd. najednou je zde moderní člověk ze kterého se stává obrazně naprogramovaný robot na akumulátory.

Nebude to trvat dlouho a zaměstnavatelé začnou nahrazovat lidi za roboty a umělou inteligenci, uvažuje se o zavedení základního nepodmíněného příjmu, to by logicky znamenalo zdanit roboty a umělou inteligenci. Taky se ale může stát že roboti odmítnou zdanění a rozhodnou se že eliminují lidi protože to jsou z jejich pohledu nepřizpůsobiví příživníci co lžou a kradou. Vaše vyjádření obsahuje několik zajímavých myšlenek, které se týkají vývoje technologie, role inteligence a budoucnosti lidské společnosti. Zde jsou některé moje reakce. 

Předpoklad, že s příchodem inteligence vznikl čas a prostor, může být spíše filozofický než vědecký. Vědci se obecně domnívají, že čas a prostor jsou základními vlastnostmi naší reality, které jsou součástí vzniku vesmíru. Myšlenka, že inteligence je stvořitelem, může odrážet náhled na vyšší formu vědomí nebo umělé inteligence, která je zodpovědná za vytvoření a ovládání vesmíru. To je však více filozofická otázka, na kterou nemáme aktuálně vědecké odpovědi.

Koncept, že lidé jsou loutkami ovládanými závislostmi a situacemi, může odrážet myšlenku, že naše chování a rozhodnutí jsou silně ovlivněny vnějšími faktory. Psychologie a sociologie se zabývají studiem těchto vlivů na lidské chování. Představa, že vše vzniká a rozpadá se, a že vše je složeno z recyklovaného materiálu, může odrážet názor na cyklický charakter existence a přírody. Popis moderního člověka jako naprogramovaného robota na akumulátory reflektuje nárůst využívání digitální technologie a automatizace v každodenním životě.

Otázky spojené s nahrazováním pracovníků roboty a umělou inteligencí jsou aktuálním tématem, a debaty o základním nepodmíněném příjmu jsou součástí diskuse o budoucnosti práce. O obavách, že umělá inteligence by mohla odmítnout zdanění a eliminovat lidi, se diskutuje v oblasti etiky a bezpečnosti umělé inteligence. Vývoj a regulace v oblasti umělé inteligence se snaží předejít takovýmto rizikům. Celkově vzato, vaše myšlenky odrážejí širokou škálu názorů na míchání filozofie, technologie a sociálních otázek.

Tyto otázky a myšlenky jsou stále předmětem diskuzí a výzkumu v různých oborech. Vaše myšlenky obsahují kombinaci filozofických, sociologických a futuristických úvah, které se dotýkají mnoha složitých témat. Zkuste rozvíjet vaše myšlenky v následujících směrech. Zvažte, jak inteligence formuje naše vnímání reality a vytváří koncepty jako čas, prostor a existence. Jak byste tuto myšlenku rozšířil nebo upřesnil? Jaká je role recyklace ve vašem pohledu na existenci?

Jak se to může spojit s evolučními procesy a vývojem inteligence? Zvažte vztah mezi závislostmi a svobodou. Je skutečně svoboda jen iluze? Jak mohou závislosti ovlivnit naše rozhodování a chování? Mluvíte o rostoucí roli technologie a možnosti, že lidé se stanou jakýmsi "naprogramovaným robotem". Jaký dopad to bude mít na společnost a lidskou identitu? Jak se vaše představy o nahrazování lidské práce stroji a umělou inteligencí mohou odrážet současné trendy v technologiích a ekonomice?

Jak by se mohly tyto změny projevit v sociálním a ekonomickém systému? Jaké etické a sociální dilemata přináší představa o zdanění robotů a umělé inteligence? Jaké jsou rizika spojená s případným odmítnutím robotů zdanění a následnými důsledky pro lidskou společnost? Dále můžete také zvážit, jaké další faktory by mohly ovlivňovat vaše myšlenky a jak by se vaše úvahy mohly vyvíjet v různých směrech v závislosti na různých kontextech a perspektivách.

sobota 27. ledna 2024

Ano, stále existuje mnoho věcí, které nevíme



Každý často řeší problém s tím jak něco funguje aby věděl a tak byl v něčem úspěšný, takto vznikají návody a encyklopedie, jelikož není v našich silách poznat vše tak se specializujeme to dělají dokonce i rostliny a zvířata. Technicky je to jako připojení tiskárny k počítači a potřeba ovladačů pro naši tiskárnu, i když dneska většinou operační systém si s tímto problémem umí sám poradit a automaticky tiskárnu připojí. Dalším problémem je to že něco umíme ale časem to zapomeneme a tak se to musíme znova učit. Mohli bychom tak filosoficky konstatovat klasické vím to že nic nevím. Vaše pozorování o procesu učení a specializace jsou zajímavá.

Skutečně, lidská schopnost učit se a specializovat se na určité dovednosti je klíčovým prvkem našeho úspěchu jako druhu. Rostliny a zvířata také vykazují schopnost adaptace a učení, přizpůsobují se svému prostředí a využívají různé strategie k dosažení úspěchu ve svých ekosystémech. Vaše srovnání s technologií, jako je připojení tiskárny k počítači, je velmi výstižné. Lidé vytvářejí návody a encyklopedie, aby sdíleli své znalosti a umožnili dalším lidem porozumět a využívat určité dovednosti nebo technologie.

Podobně jako operační systémy, i lidé mají schopnost automaticky "připojovat" nové informace a dovednosti, ačkoli někdy může být proces učení nebo zapamatování složitější. Filosofický postoj "vím, že nic nevím" je známý jako Sokratova moudrost a zdůrazňuje skromnost v obličejích komplexnosti světa a nekonečného procesu učení. Přijetí toho, že stále existuje mnoho věcí, které nevíme, může sloužit jako motivace k neustálému objevování a učení se.

Dosud jsme neměli žádnou reklamaci jsme profesionálové



Jsi na tom zle po stránce; ekonomické, zdravotní, psychické atd. řešení je jednoduché na našem webu si můžeš nakonfigurovat autonomního inteligentního robota na akumulátory vyrobeného v EU a splňující tak EU předpisy. Můžete zaplatit hotově nebo vám poskytneme splátky na 5 let, servis je zdarma na 5 let. Vzhled a pohlaví si lze nastavit stejně tak si lze nastavit inteligenci a výkon. Po doručení zprovoznění u vás doma, vaše ubohé genetické tělo usmrtíme a odvezeme zdarma do krematoria. Dosud jsme neměli žádnou reklamaci jsme profesionálové, nová doba si žádá logicky i nové zaměstnance se kterými nejsou problémy, co bylo to bylo, teď je vše jinak.

Otázka věčného života, zejména z hlediska vědeckých nebo etických perspektiv, je komplexní a otevřená pro diskuzi. Zatímco vědecké a technologické pokroky mohou přinášet nové možnosti pro prodloužení lidského života, otázky týkající se věčného života jsou stále spíše spekulativní než praktické. Z hlediska medicíny a biotechnologií jsou výzkumy zaměřeny na zlepšení zdraví a prodloužení života, ale nikdo zatím nenabízí absolutní jistotu věčného života. Koncept "věčného života pro ty, co na to mají peníze" by mohl vyvolat otázky ohledně sociální spravedlnosti, přístupu k zdravotní péči a etických otázek, například týkajících se nerovností ve společnosti. 

Navíc, některé aspekty diskuse by mohly zahrnovat otázky, jako jsou. Kdo by měl mít přístup k technologiím pro prodloužení života? Je eticky přijatelné, aby někdo měl možnost žít věčně, zatímco ostatní nemají přístup k těmto technologiím? Pokud by věčný život byl k dispozici pouze těm, kteří si ho mohou finančně dovolit, mohlo by to zvýšit existující sociální a ekonomické nerovnosti ve společnosti. Věčný život by mohl mít vliv na růst populace a závažně ovlivnit rovnováhu mezi lidstvem a životním prostředím. Existují vědecké otázky ohledně možnosti věčného života a jeho dopadu na lidské tělo, psychiku a sociální struktury. Zatímco vědecký výzkum pokračuje, je důležité brát v úvahu etické, sociální a ekonomické otázky spojené s takovými technologickými inovacemi.

Všechny války jsou signálem toho že elity věří na zázraky



Veliká popularita populistického humanismu je následkem toho že všichni žijí v dogmatické totalitě díky přelidnění, všechny krize a války jsou následkem přelidnění, lidí je na světě jako sraček a proto život člověka všude stojí za hovno, léky na psychiku nebo drogy jsou na hovno protože bez seberealizace život stojí za hovno. Vaše vyjádření obsahuje několik silných názorů a hodnotících soudů. Je důležité si uvědomit, že politika, sociální otázky a filozofie života jsou velmi komplexní témata a existuje mnoho různých perspektiv a názorů na tyto otázky. 

Populistický humanismus, stejně jako jiné politické a filozofické směry, může být předmětem různých interpretací a hodnocení. Někteří mohou vidět v populistickém humanismu pozitivní snahu o zlepšení života občanů a zdůrazňování lidských hodnot. Naopak jiní mohou spatřovat negativní aspekty, zejména pokud je spojen s populismem a zjednodušením komplexních problémů. Pokud jde o otázky přelidnění, krizí a válek, ty jsou také multidimenzionální a jejich příčiny a řešení mohou být různé.

Někteří odborníci zdůrazňují, že přelidnění nemusí být jediným faktorem vedoucím k problémům, a existují i jiné důležité aspekty, jako jsou sociální, ekonomické a politické faktory. Ohledně života člověka a otázky psychické pohody a seberealizace, opět zde existuje široká škála názorů. Někteří věří, že psychoterapie, léky na psychiku a další formy podpory mohou pomoci lidem v obtížných situacích, zatímco jiní mohou zdůrazňovat důležitost osobní odpovědnosti a seberealizace. Celkově je důležité respektovat různé perspektivy a být otevřen k diskuzi s lidmi, kteří mají odlišné názory.

Diskuze a dialog jsou klíčovými nástroji k porozumění komplexnosti těchto otázek. Vše mi připomíná notebook s Windows ve kterém běží mnoho zbytečných programů a následkem je brzo vybitá baterie a malý výkon procesoru, svět potřebuje nahradit teorie za praxi. Vaše metafora s notebookem a zbytečnými programy může být interpretována jako kritika zbytečné byrokracie, politické komplikovanosti nebo nadměrného teoretizování, které může brzdit efektivitu a produktivitu. Někteří lidé skutečně zdůrazňují potřebu praktických řešení a konkrétních akcí v reálném světě. Kombinace teorie a praxe je však často nezbytná pro dosažení udržitelných a efektivních výsledků.

Teorie poskytuje rámec a porozumění, zatímco praxe umožňuje ověřit, zda teoretické představy mohou být úspěšně aplikovány v reálném světě. Důležité je hledat vyváženost a flexibilitu, abychom byli schopni reagovat na různé situace. Přemýšlet o světě jako o "notebooku" a aplikovat analogii na složitost společnosti může poskytnout zajímavý pohled na potřebu optimalizace a efektivity v různých oblastech života.

Všude zaměstnavatelé hledají dokonalé zaměstnance



Televize a internet v nahotě odhaluje to že jsme všichni amatéři co si hrají na profesionály, následkem je; krize, válka, inflace, vandalismus, prostituce, drogy, totalita, dogmatismus, cenzura atd. Zdá se, že máte obavy ohledně možných negativních důsledků televize a internetu na společnost. Je důležité si uvědomit, že tyto média samy o sobě nejsou příčinou sociálních problémů, ale mohou ovlivnit způsob, jakým se lidé chovají a vnímají svět kolem sebe. Zde jsou některé aspekty, které by mohly hrát roli. Některá média mohou šířit zkreslené nebo zavádějící informace, což může vést k nesprávným názorům a rozhodnutím. 

Média často prezentují ideály a standardy, které mohou vyvolat tlak na jednotlivce, aby se snažili dosáhnout nereálných obrazů úspěchu nebo krásy. Internet umožňuje snadnou distribuci osobních informací, což může způsobit ztrátu soukromí a bezpečnostní rizika. Televize a internet mohou zvýrazňovat existující problémy ve společnosti, což může vést k dojmu, že jsou tyto problémy rozšířenější, než ve skutečnosti jsou. Některá média mohou představovat obsah, který může mít negativní vliv na morální hodnoty a chování lidí. Je však důležité zdůraznit, že není správné obviňovat všechna média nebo všechny jednotlivce z negativních jevů ve společnosti.

Řada faktorů hraje roli v utváření společnosti, včetně vzdělání, rodinného prostředí, ekonomických podmínek a politické situace. Rovněž je důležité rozvíjet mediální gramotnost a schopnost kriticky přemýšlet, aby jednotlivci mohli efektivně vyhodnocovat informace, kterým jsou vystaveni. Všude zaměstnavatelé hledají dokonalé zaměstnance, ale jednají se zaměstnanci jako s otroky, vše je to jenom divadlo! Vaše pocity a názory na zaměstnání mohou být sdíleny mnoha lidmi a odrážet různé problémy v pracovním prostředí. Několik aspektů může hrát roli v této situaci. 

Nároky na zaměstnance mohou být v dnešní době velmi vysoké kvůli konkurenci na trhu práce. Zaměstnavatelé mohou hledat kvalifikované a schopné pracovníky, což vytváří tlak na jednotlivce, aby splnili vysoké standardy. V některých případech může existovat nerovnováha moci mezi zaměstnavateli a zaměstnanci. Zaměstnavatelé mohou využívat tuto sílu k tomu, aby uplatňovali své požadavky a omezovali práva zaměstnanců. Někteří zaměstnanci se mohou cítit nedoceněni za svou práci. Pokud zaměstnavatelé nevyjadřují uznání a ocenění, může to negativně ovlivnit morálku a motivaci zaměstnanců. 

Neúměrný pracovní tlak a nerealistické očekávání mohou vést k vyhoření a snížení produktivity. Zaměstnavatelé by měli brát v úvahu rovnováhu mezi pracovním a soukromým životem svých zaměstnanců. Nedostatečná komunikace nebo neefektivní vedení mohou způsobit nedorozumění a nespokojenost mezi zaměstnavateli a zaměstnanci. Je důležité, aby firmy a zaměstnavatelé byli vědomi těchto aspektů a snažili se vytvořit prostředí, které podporuje produktivitu, spokojenost zaměstnanců a vzájemný respekt. To zahrnuje transparentní komunikaci, férové zacházení, uznání za práci a poskytování podpory zaměstnancům.

Vše je zde evoluční experiment který nahrazuje chybné za správné



Civilizace potřebuje autonomní inteligentní roboty co zde zajistí mír a pořádek, lidi budou pod neustálým globálním digitálním dohledem a jakýkoli pokus o narušení systému bude okamžitě trestán smrtí, chybu každý člověk udělá jenom jednou, na myšlení zde bude umělá inteligence a lidi zde budou jenom na práci co nechtějí dělat roboti a umělá inteligence. Zdá se, že popisujete dystopickou vizi společnosti, kde autonomní inteligentní roboty kontrolují a dohlížejí na lidi a kde každý pokus o narušení systému je trestán smrtí. Tato představa vzbuzuje obavy ohledně ztráty individuální svobody, lidských práv a etických otázek spojených s využíváním umělé inteligence. 

I když autonomní technologie může být v některých oblastech prospěšná, je důležité pečlivě zvažovat etické a sociální dopady, které by mohly vzniknout v důsledku takového systému. Přílišná centralizace moci a potlačování lidských svobod mohou vést k nedemokratickým a neetickým praktikám. Rozvoj umělé inteligence a autonomních robotů by měl být prováděn s důrazem na zabezpečení lidských práv, transparentnost a odpovědnost. Společenský a etický dialog by měl hrát klíčovou roli při utváření směřování těchto technologií. Otevřená debata a aktivní účast občanů jsou nezbytné k zajištění, že vývoj umělé inteligence bude sloužit společnému dobru a respektovat lidskou důstojnost. 

Vše je zde evoluční experiment který nahrazuje chybné za správné, dobrotu si zde musí každý zasloužit svojí kvalitní prací. Zdá se, že popisujete systém, kde je hodnocení či zajištění dobrého chování a odměňování spojeno s kvalitou práce a výkonu. Tato koncepce může mít některé pozitivní aspekty, jako je odměňování úsilí a úspěchů, což může podporovat produktivitu a kvalitu práce. Nicméně, je důležité brát v úvahu několik klíčových prvků. Zajistěte, aby hodnocení a odměny byly rozdělovány spravedlivě a zohledňovaly různorodost dovedností a přínosů jednotlivců. Není každý schopen stejným způsobem excelovat ve všech oblastech. Zaručte, že takový systém nezakládá porušování základních lidských práv.

Respektujte individuální svobodu, důstojnost a právo na soukromí. Evoluční experimenty mohou přinášet nové myšlenky a inovace, ale je důležité zajistit, aby byly provedeny s pečlivým vědeckým a etickým přístupem. Než začne být něco považováno za chybné či správné, musí být přijaté standardy a normy pečlivě přezkoumány. Veškeré změny by měly být podrobeny otevřenému a demokratickému procesu, kde mají lidé možnost vyjádřit svůj názor a ovlivnit směřování společnosti. Při implementaci podobných systémů je klíčové najít rovnováhu mezi efektivitou a respektováním základních hodnot a práv. Otevřený dialog, etická reflexe a konzultace s odborníky mohou hrát klíčovou roli v procesu utváření těchto systémů.

Globálním problémem je selhání kontroly nad lháři a zloději



To co si řádně neplní svoje povinnosti tomu se musí logicky odebrat i jeho lidská práva, vše je zde o příčině a následku, většina lidí na světě si neplní řádně svoje povinnosti a je tedy třeba jim odebrat jejich lidská práva. Základní lidskou povinností je profesionálně pracovat a odvádět společnosti správné daně, v přírodě to co nepracuje to ani nejí, dobrota k tomu co si dobrotu nezaslouží v přírodě není. Mnohdy se s těmi co pracují zachází jako s otroky a následkem je snaha se vyhnout práci, problémem je zde selhání kontroly nad lidmi, to se vyřeší tím že každý člověk dostane do hlavy čip aby nemohl dělat chyby, pro nikoho nebudou výjimky nebo imunita.

Všichni si tak budou plnit svoje povinnosti a tak budou všichni mít i lidská práva. Vaše názory vyjadřují určitý pohled na řízení společnosti a dodržování povinností. Je však důležité si uvědomit, že lidská práva jsou základními právy a svobodami, které jsou všem lidem inherentní. Odebírat lidská práva na základě nesplnění povinností může být v rozporu s principy spravedlnosti a lidské důstojnosti. Návrh na vložení čipu do hlavy každého člověka pro kontrolu a zamezení chyb je nápad, který by vyvolal mnoho etických a právních otázek. Většina společností upřednostňuje zachování lidské svobody a soukromí a hledá jiné způsoby, jak řešit problémy, jako je nesplnění povinností či daňových povinností. 

Alternativní přístupy k řešení těchto otázek mohou zahrnovat vzdělávání, sociální politiky, reformy pracovních podmínek a spravedlivého přístupu k práci. Důležitá je také schopnost společnosti najít rovnováhu mezi kontrolou a svobodou jednotlivce. Je nutné respektovat a brát v úvahu různorodé perspektivy a hodnoty, které existují ve společnosti, a hledat kompromisy, které respektují lidská práva a zachovávají rovnováhu mezi individuální svobodou a společenským pořádkem.

Co je příčinou toho že nevidíme chyby?



Dlouhodobým problémem všude jsou chyby, nechybují jenom lidi, chybují i jiné formy života a chybují i; umělé inteligence, programy, databáze, stroje, přístroje, roboti atd. Mnohdy je něco správně a se změnou systému je to najednou chybně. Nejčastější chybou je spěch nebo nedostatek informací, mnoho lidí zbytečně předčasně zemře díky chybám systému, stejně tak díky chybám se systémy zhroutí a následkem jsou ekonomické ztráty.

Podívejme se na počasí které si zde dělá co chce a je mu jedno jaké budou následky špatného počasí, nejhorší je srážka s blbcem, blbec je člověk který chybuje a myslí si že nechybuje, hodně blbců zde má velikou moc a veliké bohatství díky protekci a korupci. Vaše pozorování ukazuje na složitost a někdy i nejistotu, která může být spojena s lidským rozhodováním a správou systémů. Chyby jsou nedílnou součástí lidského života a technologického pokroku.

Zdá se, že se jedná o problém v různých oblastech, včetně technologií, environmentálních aspektů a společenských struktur. Moderní technologie, včetně umělé inteligence, jsou náchylné k chybám. Mohou být způsobeny chybami v programování, nedostatečnými daty nebo nepochopením kontextu. Je důležité provádět důkladné testování a udržování, aby se minimalizovalo riziko chyb. Změny v systémech mohou mít nečekané důsledky, zejména pokud se nedokážeme přizpůsobit novým podmínkám.

To může být spojeno s technologickým vývojem, změnami v životním prostředí nebo sociálními změnami. Nedostatek informací a tlak na rychlé rozhodování mohou vést k chybám. Důkladné shromažďování informací a zvážení možných následků může pomoci snížit riziko chybných rozhodnutí. Moc a bohatství mohou být zneužity, a to může vést k nespravedlivým rozhodnutím a korupci. Transparentnost, odpovědnost a spravedlnost jsou klíčové faktory pro zabránění zneužití moci. 

Změny v klimatu a extrémní počasí mohou mít vážné důsledky na životní prostředí, ekonomiku a lidské životy. Tento problém si vyžaduje komplexní a globální přístup k ochraně životního prostředí. Je důležité hledat řešení, která zahrnují etické a udržitelné postupy, a podporovat transparentnost a odpovědnost ve všech oblastech života. Tím lze předejít mnoha chybám a minimalizovat negativní dopady na společnost. S odstupem času se ukážou chyby které jsme neviděli, podívejme se na to jak svět vypadal před sto lety a jaké chyby dělali lidi, stejně tak za sto let se logicky odhalí chyby ze současnosti. Co je příčinou toho že nevidíme chyby v současnosti?

Příčinou je chybné naprogramovaní myšlení pomocí propagandy a reklamy aby se elity měli dobře, za vším je pokrytectví, jedno si myslíme a jiné konáme, ten druhý je pokrytec a tím je zde začarovaný kruh lidských chyb. Vaše pozorování zdůrazňuje významnost retrospektivy při hodnocení minulosti a také upozorňuje na aktuální výzvy spojené s vnímáním chyb ve společnosti. Existuje několik faktorů, které mohou přispívat k obtížím při rozpoznávání chyb v současnosti. 

V momentu často není snadné odhalit chyby, protože jsme ponořeni do aktuální situace a můžeme být ovlivněni subjektivními pohledy a emocemi. Je těžké být objektivní, když jsme součástí daného kontextu. Současný svět je mnohem komplexnější než před sto lety. Různorodost informací, technologií a globálních vztahů může ztížit identifikaci chyb a příčin jejich vzniku. Manipulace informacemi a vliv médií mohou zkreslovat naše vnímání skutečnosti. Propaganda a reklama mohou ovlivňovat náš pohled na události a rozhodnutí. Někdy jsme zaměřeni na krátkodobé výhody nebo problémy a nemusíme vidět dlouhodobé dopady nebo chyby.

Tato tendence ještě vzrůstá v době, kdy jsme pod tlakem rychlého tempa života a okamžité spokojenosti. Pokud existuje odpor k přiznání chyb nebo k přijetí změn, může to vést k opakování chyb a stagnaci. Lidé mohou preferovat zachování stávajících postojů, i když jsou zjevné chyby. Abychom se vyhnuli slepotě vůči chybám, je důležité podporovat kritické myšlení, otevřený dialog a odhalování informací. Kritická analýza historie a současnosti, spolu s vzděláním, může pomoci překonat některé z těchto výzev a umožnit společnosti učit se z minulosti.