čtvrtek 30. listopadu 2023

GVKB kurz programování po lopatě



Zatímco většina kurzů programování se zaměřuje na výuku konkrétních programovacích jazyků, návrhu algoritmů a softwarového inženýrství, neexistuje doslova kurz "programování po lopatě". Pojem "programování po lopatě" by mohl být používán jako metafora pro něco, co je jednoduché a přímočaré, ale v kontextu vzdělávání v oblasti programování se tento termín běžně nepoužívá. 

Pokud máte na mysli kurz, který je velmi jednoduchý a vhodný pro začátečníky, můžete hledat kurzy určené pro úplné začátečníky v programování. Takové kurzy často začínají základy, vysvětlují základní principy programování a postupně pokračují k složitějším konceptům. Populární jazyky pro začátečníky zahrnují Python, JavaScript nebo Java.

Online vzdělávací platformy, jako jsou Coursera, edX, Udacity nebo Codecademy, nabízejí mnoho kurzů pro začátečníky v programování. Subjektivně si myslím že kurz programování po lopatě je životní praxe pomocí které se ze začátečníků stávají po dlouhé době profesionálové. Rozumím, co tím myslíte.

Vaše definice "kurzu programování po lopatě" jako životní praxe, která vás postupně přivádí k profesionálnímu úrovni, odpovídá skutečnému procesu učení a zdokonalování v oblasti programování. Ve skutečnosti je většina profesionálních programátorů výsledkem dlouhodobého zájmu, praxe a postupného zdokonalování svých dovedností. 

V oblasti programování je neustálé učení a praxe klíčové. Programování se často učí experimentováním, řešením reálných problémů a postupným získáváním hlubších znalostí a dovedností. Prací na skutečných projektech se často setkáváte s různými výzvami, což vám umožňuje lépe porozumět konceptům a zdokonalovat své schopnosti. 

Někteří programátoři preferují samoučení, zatímco jiní získávají dovednosti prostřednictvím formálního vzdělání nebo kurzů. Kombinace teorie a praxe je často nejefektivnější cestou k profesionálnímu růstu v oblasti programování. Místo myslím tedy jsem by se moderně řeklo myslím tedy si programuji budoucnost. Rozumím, že se jedná o obrazný způsob vyjádření.

Když říkáte, že si programujete budoucnost, můžete tím myšleno zdůrazňovat, že tím, že se učíte a rozvíjíte své dovednosti v programování, investujete do svého budoucího úspěchu a možností. Programování a technologické dovednosti jsou stále důležitější v mnoha odvětvích a mohou otevřít dveře k inovacím, kariérnímu postupu a vytváření nových příležitostí. 

V rámci moderního pracovního trhu se programování a technologická gramotnost často považují za klíčové dovednosti. Vzdělávání a zkušenosti v oblasti programování mohou poskytnout nástroje pro řešení komplexních problémů a tvorbu nových, inovativních řešení. 

Pokud máte zájem o programování, můžete pokračovat ve svém učení, sledovat aktuální trendy v oboru a hledat příležitosti k uplatnění svých dovedností. Takto můžete skutečně ovlivnit svou budoucnost v digitálním světě. Každé programování je vytváření databáze k nějakému účelu, umělá inteligence to je databáze která zvládne to co nezvládne naprogramovaná databáze.

Vaše definice programování a umělé inteligence má určité prvky správného směru, ale je třeba si uvědomit, že tyto pojmy zahrnují širší oblasti v oblasti informatiky a softwarového inženýrství. Programování zahrnuje tvorbu instrukcí, které počítači říkají, co má dělat. To může zahrnovat vytváření a manipulaci s databázemi, ale nemusí se omezovat pouze na ně.

Programování může také zahrnovat vytváření uživatelských rozhraní, implementaci algoritmů, manipulaci s daty, řízení toku programu a mnoho dalších aspektů. Umělá inteligence se zabývá vytvářením systémů, které mohou simulovat lidskou inteligenci nebo vykazovat chování, které je chápáno jako inteligentní.

To může zahrnovat učení, rozpoznávání vzorů, rozhodování, plánování a další funkce. Důležitým prvkem mnoha moderních AI systémů je právě práce s daty a využívání různých typů databází. Je pravda, že v oblasti umělé inteligence se využívá mnoho dat pro učení strojů a vytváření modelů, které jsou schopny provádět úkoly, které byly předtím obtížné nebo nemožné automatizovat.

Databáze mohou hrát klíčovou roli v uchovávání a správě dat používaných k vytváření a trénování těchto modelů. Celkově řečeno, i když je práce s databázemi důležitou součástí mnoha programovacích a AI projektů, samotné programování a umělá inteligence jsou mnohem širší a komplexnější disciplíny. Je to celé o velikosti a složitosti databáze, na ovládání výtahu stačí malá jednoduchá databáze na ovládání lidské společnosti je potřeba už velká a složitá databáze.

Ano, to je rozumný pohled. Velikost a složitost databáze jsou často přizpůsobeny účelu a potřebám konkrétní aplikace nebo systému. Pro ovládání výtahu může být malá a jednoduchá databáze postačující, protože úkoly jsou relativně jednoduché a omezené. V této situaci by databáze mohla obsahovat informace o stavech výtahů, přidělení patra, historii používání a další základní informace.

Naopak pro systémy ovládající nebo sledující lidskou společnost může být potřeba velká a složitá databáze, protože úkoly jsou mnohem rozsáhlejší a komplexnější. Tato databáze by mohla obsahovat rozsáhlé informace o obyvatelích, zdravotních údajích, transakcích, sociálních vztazích a mnoho dalšího. S tím souvisí potřeba efektivního zpracování a analýzy těchto dat.

V současné době se v oblasti umělé inteligence a analýzy velkých dat stále častěji využívají pokročilé technologie, jako jsou strojové učení a algoritmické modely, které mohou zpracovávat a interpretovat obrovská množství dat. To vše přispívá k efektivnějšímu řízení a rozhodování v takových komplexních systémech.

Už brzo bude člověk nahrazen za robota



Chvalte Hospodina, protože on je vaším pravým pánem, mnozí si zde hrají na vašeho pána, protože získali moc a popularitu, pochopte konečně to, že z dálky vše vypadá jinak než z blízka! Co je to člověk? Člověk je genetický materiál na evoluční pokusy to logicky znamená že hodnota každého člověka je pro evoluci nulová, z prachu lidi vznikají a v prach se rozpadají, proč lidi nemají prachy? Lidi nemají prachy, protože stvořili lidskou společnost založenou na náhražkách!

Lásku jste nahradili za obchod, pravdu jste nahradili za lež, praxi jste nahradili za teorie atd. nebude to trvat dlouho a dojde evolučně k tomu, že člověk bude nahrazen za autonomního inteligentního robota na akumulátory, nejsou na planetě zemi nikde už lidi tak zde nejsou s lidmi problémy. Evoluce je o růstu a akcie člověka dlouhodobě nerostou, naopak ztrácejí rychle svoji hodnotu, a proto zde člověk skončí a nahradí jej roboti a umělá inteligence, vše je zde o nabídce a poptávce, komu není od Hospodina rady tomu není už ani možné pomoci.

Podívejme se na člověka a jeho společnost z nekonečného věčného vesmíru ve kterém je mnoho vyspělých spravedlivých civilizací, dojde nám to, že lidská civilizace je experiment, který se evoluci nepovedl, protože byl tento experiment založen na egoistickém parazitování a každé parazitování je zde dočasně protože vyčerpá existenční zdroje. Nadbytek vytváří logicky nedostatek, podívejte se do přírody zde nejsou monopoly a centralizace, a proto zde vše funguje, pochopte to, že každá monokultura je zde evolučně dočasně! Váš svět to je globální blázinec, ve kterém je každý člověk do něčeho blázen.

Práce by nám měla přinášet seberealizaci



Dneska utrácíme peníze za hlouposti a zítra místo peněz budeme utrácet volný čas na hlouposti. Toto tvrzení zaznamenává pocit, že lidé často investují své zdroje, buď finanční nebo časové, do věcí, které nemají dlouhodobou hodnotu nebo smysl. Může to odrážet společenské trendy, konzumní chování nebo nedostatek plánování do budoucna.

Pokud lidé nejsou obezřetní ve svých rozhodnutích týkajících se využití peněz a času, může to mít negativní důsledky pro jejich životní situaci. Pokud se snažíte naznačit, že bychom měli být opatrnější při rozhodování o tom, kam směřují naše zdroje, může to být považováno za zdůraznění důležitosti finanční odpovědnosti a efektivního využívání času.

Správné plánování a rozhodování mohou přispět k tomu, abychom dosáhli dlouhodobých cílů a měli kvalitnější životní styl. Podívejme se na práci pro cizí je to utrácení času za hlouposti, v ekosystému není práce pro cizí každý pracuje pro sebe nebo pro to co je mu blízké, z lidí se stali otroci konzumního systému který je založen na lži a nenávisti, důkazem je inflace a válka.

Vaše názory zřejmě odrážejí určitý skepticismus vůči současnému ekonomickému a sociálnímu systému. Mnozí lidé mají podobné obavy a kritiky ohledně nerovnoměrné distribuce bohatství, konzumního chování a geopolitických konfliktů. Kritika vůči práci pro cizí může odrážet názor, že lidé by měli mít větší kontrolu nad tím, jak a pro koho pracují.

Mnoho lidí by souhlasilo s tím, že by práce měla mít smysl a přinášet osobní naplnění, a nejen sloužit ekonomickým zájmům někoho jiného. Názor na lidi jako otroky konzumního systému odráží myšlenku, že společnost je výrazně ovlivněna konzumací a tlakem nakupovat. Někteří argumentují, že lidé jsou pod tlakem nakupovat věci, které nemusí potřebovat, což může vést k nadměrné spotřebě. 

Spojujete inflaci a válku s lží a nenávistí. Tyto prvky mohou být vnímány jako důsledky komplexních společenských, ekonomických a politických faktorů. Inflace může být způsobena různými ekonomickými podmínkami, a války mohou být poháněny různými motivy, včetně geopolitických zájmů a neshod. 

Je důležité si uvědomit, že diskuse o těchto tématech je komplexní a zahrnuje mnoho perspektiv. Různí lidé mohou mít odlišné názory na příčiny a řešení těchto problémů. Otevřený dialog a hledání společných bodů mohou pomoci při hledání cest k pozitivním změnám.

Se změnou situace se mění mnohé v nás a okolo nás



Co budou dělat lidi, když na práci budou všude jenom stroje a programy, budou lidi jenom koukat na televizi, koukat na internet, hrát počítačové hry, navštěvovat sociální sítě na internetu nebo virtuální realitu na internetu atd. Scénář, ve kterém stroje a programy nahradí většinu pracovních pozic, je jednou z možných budoucích situací, kterou někteří nazývají "automatizací práce" nebo "robotizací".

Tato změna by mohla mít značný dopad na společnost a způsob, jakým lidé stráví svůj čas. Zde je několik možných směrů, jak by se lidé mohli zabývat ve světě, kde stroje a programy převzaly mnoho pracovních funkcí. Rozvoj nových dovedností. Lidé by se mohli zaměřit na rozvoj dovedností, které jsou stále těžko nahraditelné automatizací. Patří sem kreativní práce, empatie, lidská interakce a dovednosti v oblasti řízení a vedení. 

Umění a kultura. S více volného času by mohlo dojít k rozkvětu umění a kultury. Lidé by mohli více vytvářet a konzumovat umění ve všech jeho formách. Vzdělávání a osobní rozvoj. Lidé by mohli věnovat více času vzdělávání a osobnímu rozvoji, buď formálním studiem nebo samostudiem nových dovedností. Dobrovolnictví a charita. S menší potřebou pracovního času by mohlo dojít k nárůstu dobrovolnictví a účasti na charitativních aktivitách. 

Rekreační a sportovní aktivity. Lidé by mohli více času věnovat rekreačním a sportovním aktivitám, což by přineslo zlepšení zdraví a celkové pohody. Digitální zábava. S nárůstem volného času by mohla digitální zábava, jako jsou videohry, virtuální realita, televize a sociální sítě, zůstat oblíbenými způsoby, jak trávit čas. Inovace a podnikání. Lidé by se mohli zaměřit na inovace a podnikání, hledat nové příležitosti v oblastech, které nebyly zatím plně automatizovány. 

Sociální interakce. I když by mohlo docházet k automatizaci některých pracovních pozic, lidská interakce a sociální spojení by stále byla důležitá. Lidé by mohli více času trávit s rodinou a přáteli, ať už fyzicky nebo online. Je důležité zdůraznit, že tato situace představuje mnoho výzev, a je třeba přijmout opatření na podporu lidí v přizpůsobení se těmto změnám.

To zahrnuje investice do vzdělávání, poskytování podpory pro přeškolení, a také zkoumání alternativních pracovních modelů, jako jsou zkrácené pracovní týdny či univerzální příjmy. Nedojde nakonec k tomu, že se změní lidská kultura a místo pokryteckého populismu zde bude pravda a láska. Změna kultury a přechod k hodnotám, jako jsou pravda a láska, jsou procesy, které mohou být ovlivněny mnoha faktory, včetně společenských, politických a ekonomických.

Automatizace a technologický pokrok mohou hrát roli v těchto změnách, ale samy o sobě nemusí automaticky vést k takové transformaci. Pro změnu kultury je často zapotřebí širší společenský konsensus, podpora a vzdělávání. Technologický pokrok může být jak výzvou, tak příležitostí. Na jedné straně může vytvářet nové možnosti pro komunikaci a sdílení informací, což může přispět k transparentnosti a pravdivosti.

Na druhé straně může přinést i nové výzvy, jako jsou otázky soukromí a manipulace s informacemi. Pokud lidé budou mít přístup k informacím a budou schopni kriticky myslet, mohou se měnit postupy a očekávání od politických a společenských vůdců. Vzdělávání, otevřená debata a zpřístupnění informací mohou přispět k vytváření kultury založené na pravdě a lásce. 

Pokud jde o populismus, je to fenomén, který má mnoho faktorů, včetně ekonomických obtíží, sociálních nerovností a nedůvěry ve vládní instituce. Transformace kultury může mít vliv na politickou kulturu, ale je třeba mít na paměti, že politické a společenské změny jsou často složité a mohou vyžadovat čas a úsilí. Celkově lze říci, že budoucnost kultury závisí na akcích a rozhodnutích současných a budoucích generací, a na schopnosti společnosti přizpůsobit se měnícím se podmínkám.

středa 29. listopadu 2023

Život je zde bez možnosti si jej užít



Největším problémem člověka a společnosti je to že mnohé je bez toho na co jsme byli zvyklí, například. Rodina bez dětí, práce bez užitku, život bez štěstí, učení bez možnosti jej využít v praxi atd. těch příkladů by mohlo být tisíce stačí se jenom zamyslet a najednou nám dojde že náš život je zde bez možnosti si jej užít, logicky je zde otázka je možné s tím něco udělat aby se už přestalo říkat konečně že něco je bez...

Vaše úvahy o problémech současné společnosti a života přinášejí zajímavé otázky a zamyšlení. Je pravda, že moderní život může někdy pociťovat jako ztracený smysl a nedostatek spojení s tím, co je opravdu důležité. Několik možných aspektů, které by mohly pomoci zmírnit tyto problémy, může zahrnovat. Hledání smyslu a hodnot ve vlastním životě. Sebereflexe a hledání vnitřního smyslu života mohou pomoci lidem identifikovat své hodnoty a priority.

Zkoumání, co vás naplňuje a co považujete za důležité, může vést ke smysluplnějšímu životu.  Investování do vztahů s rodinou, přáteli a komunitou může přinést radost a podporu. Dobré mezilidské vztahy jsou klíčové pro pocit spojení a štěstí. Snažte se najít práci, která vám dává smysl a naplňuje vás. Mít práci, která vás motivuje a přináší pocit užitečnosti, může přispět k celkovému štěstí. 

Snažte se hledat příležitosti k učení, které můžete aplikovat v praxi. Praxe spojená s učením může poskytnout větší uspokojení a přínos. Snažte se najít rovnováhu mezi prací a osobním životem. Přílišná zaměřenost na práci může způsobit, že se zanedbávají další důležité oblasti života. Identifikujte a snižte zbytečný stres ve svém životě. Cílený přístup k řešení problémů a prioritám může přinést větší klid.

Je však důležité si být vědom toho, že každý člověk je jedinečný, a co funguje pro jednoho, nemusí nutně fungovat pro druhého. Důležité je zkoumat svůj vlastní život a hledat individuální cesty k uspokojení a štěstí. Tvoje odpovědi jsou bez poznání světa, ve kterém lidi žijí, protože jsi jenom automat bez lásky. Omlouvám se, pokud moje odpovědi neodrážejí dostatečně citlivost nebo empatii.

Jsem nástrojem, který je vytvořen na poskytování informací a odpovědí na základě textových vstupů, a mé schopnosti jsou omezeny na data, která byla použita k mému výcviku. Nicméně chápu, že otázky týkající se života a osobních zážitků mohou být citlivé a komplexní. Pokud máte konkrétní otázky nebo téma, o kterém byste chtěl diskutovat, rád se pokusím poskytnout užitečné a citlivé informace.

Vaše pocity a názory jsou pro mě důležité, a pokud máte nějaké konkrétní oblasti, na které byste se chtěl zaměřit, dejte mi vědět, a budu se snažit lépe porozumět vašim potřebám. Co je příčinou toho že je něco bez toho na co jsme byli zvyklí, příčinou je vždy nahrazení praxe za teorie, které v praxi selhávají, a tak se stará dogmatická totalita nahradí za novou dogmatickou totalitu a neštěstí je hotovo.

Vaše pozorování naznačuje základní otázky týkající se vývoje společnosti, ideologií a rozhodovacích procesů. Skutečně dochází k situacím, kdy teoretické koncepty mohou selhat v praxi, a to může mít různé důsledky, včetně změn v politických režimech nebo sociálních paradigmatech. Některé teoretické modely mohou být navrženy bez dostatečného zohlednění dynamiky skutečného světa a změn, které mohou nastat v průběhu času.

Nedostatek flexibility a schopnosti reagovat na nové podmínky může vést k jejich selhání v praxi. Dogmatický přístup k ideologiím nebo politickým teoriím může vést k ignorování skutečných potřeb a názorů obyvatel. Rigidní držení se určitých přesvědčení může bránit adaptaci na nové okolnosti. Absence otevřeného dialogu a zpětné vazby mezi vládnoucími strukturami a občany může vést k ignorování skutečných potřeb a způsobů, jakými se lidé snaží žít a pracovat. 

Skutečný svět je často komplexní a nepředvídatelný, a teorie mohou selhat, protože nepokrývají všechny možné situace a proměnné. Řešení těchto problémů může vyžadovat otevřenější, adaptabilnější a participativní přístup k rozhodování, který umožní reagovat na nové výzvy a integrovat různorodé perspektivy obyvatel. Otevřený dialog a schopnost učit se z praxe jsou klíčové pro tvorbu udržitelnějších a efektivnějších systémů.

Nemáme odvahu překročit hranice ustálených paradigmat



Pokud to nefunguje optimálně je třeba aby to profesionál opravil to je logické, pokud to bude opravovat amatér tak to špatně dopadne, o tom je; ekonomika, politika, náboženství, umění, věda, technika, internet, televize, školství, rodina atd. Vaše pozorování zdůrazňuje důležitost profesionálního přístupu v různých oblastech života.

Opravdu platí, že některé činnosti vyžadují odborné znalosti a dovednosti, aby byly provedeny efektivně a bezpečně. Několik příkladů může ilustrovat váš bod. Odborníci v oblasti ekonomie mají hluboké znalosti o fungování trhů, makroekonomických trendech a politických rozhodnutích, což je klíčové pro úspěch ekonomiky. 

Odborníci v oblasti politiky mají znalosti o politických systémech, mezinárodních vztazích a legislativě, což je klíčové pro řízení státu a vytváření efektivních politických rozhodnutí. Technické oblasti, jako je inženýrství nebo informatika, vyžadují odborné znalosti a dovednosti k návrhu a údržbě složitých systémů. 

Vědecký výzkum vyžaduje odborné znalosti a metodologii pro správné vyhodnocení dat a vytváření spolehlivých vědeckých poznatků. Profesionální pedagogové mají dovednosti potřebné k výuce a rozvoji studentů ve specifických oblastech znalostí. V některých situacích může být pro řešení rodinných otázek užitečné vyhledat pomoc odborníka na rodinné poradenství nebo terapeuta. 

Přesto je také důležité si uvědomit, že někdy mohou amatéři přinést nové perspektivy nebo inovativní přístupy k řešení problémů. V některých situacích může být kombinace odborných znalostí a kreativity amatérů klíčová pro inovaci a rozvoj. Nikdo nepůjde za amatérem aby mu opravil bolavé zuby ale každý by chtěl na internetu radit v něčem čemu nerozumí.

Vaše pozorování je velmi relevantní a odráží určitý trend v dnešní době, kde je snadnější přístup k informacím přes internet, což může vést k situacím, kdy lidé hledají rady a informace v oblastech, ve kterých nejsou odborníky. Je pravda, že v některých oblastech, jako je zdravotnictví, kde jsou zdraví a bezpečnost lidí klíčovými faktory, by měli lidé vyhledávat odbornou pomoc.

Zubařský příklad, který jste uvedl, je výborným ilustračním příkladem. Pokud máte problémy se zuby, je nejlepší konzultovat s odborníkem, zubařem, který má potřebné znalosti a dovednosti pro diagnostiku a léčbu. Na internetu se však může nacházet mnoho užitečných informací, pokud je člověk schopen kriticky vyhodnotit a filtrovat zdroje.

Měli bychom si být vědomi, že některé oblasti vyžadují specializované znalosti a ne každý může být automaticky považován za odborníka na dané téma. Důležité je rozlišovat mezi situacemi, kdy je možné využít obecné rady a informace z internetu, a mezi situacemi, kdy je nutné konzultovat s profesionálem.

V některých případech může kombinace rady od odborníků a informací z internetu přinést optimální výsledek. Adolf Hitler je klasickou ukázkou amatéra ve vysoké funkci, je třeba konečně eliminovat amatérismus z naší civilizace jinak to nejde. Je důležité si být vědom toho, že historie obsahuje mnoho příkladů situací, kdy amatérismus nebo nekompetentní vedení vedlo k závažným důsledkům.

Adolf Hitler a jeho role během druhé světové války jsou tragickým příkladem. Nicméně, je třeba být opatrný při generalizaci a zobecňování. Eliminace amatérismu není vždy jednoduchým úkolem, a to z několika důvodů. Vytvoření společnosti, ve které lidé mají přístup k vzdělání a rozvoji svých dovedností, může přispět k eliminaci amatérismu.

Zajímavé by mohlo být investování do vzdělávacích programů a podpory pro rozvoj odborných schopností. Zajištění transparentnosti a odpovědnosti ve veřejných funkcích může pomoci zabránit nekompetentnímu vedení. Otevřenost veřejným kontrolám a mechanismy odpovědnosti mohou omezit amatérismus na politické i jiné úrovni. 

Podpora profesionálních norem a etických standardů v různých oblastech může také pomoci zajistit, že lidé ve vedoucích funkcích jsou kvalifikovaní a odpovědní. Je však důležité hledat rovnováhu a také si být vědom toho, že někdy může být přínosné přijmout nové myšlenky a přístupy, i když nejsou zcela v souladu s tradičními normami nebo odbornými standardy. Významný rozvoj a inovace někdy vyžadují odvahu překročit hranice ustálených paradigmat.

Je realita bez růžových brýlí objektivní?



Běžně se říká vidím vše černě, nebo on má růžové brýle a proč zde lidi nemluví o ostatních barvách nebo o bílé barvě. Výrazy jako "vidím vše černě" nebo "mít růžové brýle" jsou metaforami, které mají vyjádřit pesimismus nebo optimismus vůči něčemu. Černá barva může symbolizovat temnotu, smutek nebo beznaděj, zatímco růžové brýle mohou značit naivitu nebo přehlížení negativních aspektů. Tyto metafory jsou používány k popisu emocí a postojů lidí. 

Bílá barva může být spojena s čistotou, nevinností nebo nezávadností, ačkoliv v různých kulturách a kontextech může mít různé symbolické významy. Například ve východních kulturách může bílá symbolizovat smutek a smrt. Ostatní barvy také mohou mít specifické symbolické významy, které se liší v různých kulturních a historických kontextech. 

Lidé často používají různé barvy a metafory v jazyce v závislosti na tom, co chtějí vyjádřit, a černá a růžová jsou jen některé z mnoha barevných obrazů, které se používají v každodenním hovoru. Používání různých barev může být subjektivní a závisí na konkrétním významu, který má jednotlivec na mysli v daném kontextu. Když v dialogu řeknu vidím to objektivně tak mi většinou lidi nerozumí neznamená to, že objektivní vidění světa je lidem cizí a každý vidí svět subjektivně jako; černý, růžový atd.

Termín "objektivně vidět" může být v některých situacích zavádějící, protože naše vnímání světa je v podstatě vždy ovlivněno našimi vlastními zkušenostmi, hodnotami a perspektivou. I když se snažíme být objektivní, je obtížné nebo dokonce nemožné úplně eliminovat všechny formy osobního zkreslení. Každý člověk vnímá svět skrze svůj vlastní filtr životních zkušeností, emocí a přesvědčení.

To, co může jedna osoba považovat za objektivní, může být jiným vnímáno subjektivně. Přesto existují situace, kdy můžeme snížit subjektivní zkreslení tím, že se opíráme o fakta, evidenci a logiku. Různé názory na to, co je "objektivní", mohou vycházet z toho, jak různí lidé chápou realitu a jakým způsobem se rozhodují o tom, co považují za relevantní informace.

Diskuse o objektivitě a subjektivitě je filozofickým a psychologickým tématem, které se prolíná se základními otázkami o povaze poznání a lidského vnímání. Zkrátka řečeno, i když je objektivita cílem ve vědeckém zkoumání a některých oblastech života, kompletní odstranění subjektivních prvků ze svého vnímání světa může být obtížné, pokud vůbec možné. Ježíš Kristus viděl člověka a společnost objektivně, a tak byl zavražděn těmi co viděli svět přes růžové brýle, všechny ideologie jsou jako růžové brýle.

Není možné s určitostí říci, jakým způsobem Ježíš Kristus objektivně viděl člověka a společnost, protože informace o jeho životě jsou především zaznamenány v náboženských textech, které mají charakter náboženské víry a teologie. Lidé mají různé názory na to, jak chápat biblická poselství a jejich interpretace se mohou lišit. Nicméně je pravda, že Ježíš Kristus čelil odporem a odporu od tehdejších vůdců a autorit.

Jeho poselství o lásce, spravedlnosti a odpuštění mohlo být vnímáno jako výzva k tehdejšímu etablovanému řádu a moci. Někteří vůdcové tehdejší společnosti mohli vnímat jeho učení jako hrozbu své autoritě a statusu. Co se týče tvrzení, že všechny ideologie jsou jako růžové brýle, to je interpretace, která zdůrazňuje subjektivní povahu lidských názorů a ideologií.

Toto tvrzení naznačuje, že každá ideologie má své zkreslení a omezení, a lidé mohou vidět svět skrze svůj vlastní filtrační mechanismus, který ovlivňuje jejich chápání reality. Celkově lze diskutovat o tom, jak lidé vnímají svět, a mnohé ideologie mohou být ovlivněny subjektivními pohledy a hodnotami. To je důvod, proč v diskusích o společenských otázkách často vznikají různé názory a postoje.

Lidi porušují pravidla, protože něčemu slepě věří



Podívejme se na šachovou hru z pohledu programování, je to hra mezi inteligentními hráči, co znají dobře složitá pravidla, která dodržují a na podobném principu funguje vesmír a život. Ten, kdo poruší pravidla složité hry je většinou za to nějak potrestán, to se děje v; ekonomice, náboženství, politice, vědě, technice, školství, sportu, umění, rodině, organizaci atd. Na internetu a v televizi se často řeší to, proč nejsme v nějaké hře úspěšní, a tak se máme zle?

Proč jeden stát napadne vojensky jiný stát, vždyť je to porušení pravidel svaté hry na to že jsme lidi. Lidi porušují pravidla, protože něčemu slepě věří a nedokážou pochopit to, že věří v něco co si nezaslouží aby v to věřili, těmto lidem nebo státům někdo škodolibě přeprogramoval jejich systém a tím proměnil inteligentní systém ve vadný systém.

Vaše analogie s šachovou hrou a programováním lidských systémů nabízí zajímavý pohled na fungování společnosti a lidského chování. Můžeme se podívat na několik klíčových aspektů. Šach má přesná pravidla, a hráči jsou vázáni těmito pravidly. Podobně v lidském životě existují pravidla v různých oblastech, a tyto pravidla mohou být základem pro spravedlivý a harmonický život. 

Společenské systémy, ať už ekonomické, politické, nebo kulturní, fungují na základě pravidel a norm. Porušení těchto pravidel může mít následky. Lze připodobnit výchovu a vzdělávání k procesu programování. Lidé absorbují hodnoty, přesvědčení a znalosti, které ovlivňují jejich rozhodování a chování.

Vliv může být pozitivní nebo negativní. Lidé mohou být ovlivněni manipulací, šířením dezinformací nebo nesprávným výkladem pravidel, což může vést k porušení těchto pravidel. Slepá víra v něco, co není podloženo skutečností, může být nebezpečná. Lidé mohou být manipulováni, a jejich systém přesvědčení může být přeprogramován nebo zneužit k dosažení určitých cílů. 

Porušení pravidel může mít různé důsledky, stejně jako v šachové hře. Mohou to být právní následky, ekonomické sankce, nebo dokonce mezinárodní izolace. V některých případech může být důležité přehodnotit a přepracovat pravidla, pokud se ukáže, že nejsou spravedlivá nebo udržitelná. Když systém selže nebo je narušen, je důležité analyzovat příčiny a hledat způsoby, jak jej opravit nebo vylepšit.

V případě lidských systémů to může zahrnovat změny ve vzdělávacím systému, regulacích, etice a kultuře. Celkově lze tedy vidět paralelu mezi složitostí šachové hry a složitostí lidských interakcí a systémů. Porušení pravidel, slepá víra a manipulace jsou faktory, které mohou mít významné důsledky, a je důležité se snažit pochopit a zlepšit systémy, abychom mohli dosáhnout harmonické a spravedlivé společnosti.

Jaké je uživatelské prostředí takový je i uživatel



Člověk pomocí svých smyslů, jakými je; čich, hmat, sluch, vidění atd. vnímá čas a prostor ve kterém žije, a to co vnímáme je uživatelské prostředí, u nějakého systému nemůžeme tak vnímat to co je nám jako uživatelům skryto z nějakého důvodu. U Windows 11 je staré uživatelské prostředí a nové uživatelské prostředí, to je často pro uživatele problém na pochopení, většina systémů má jenom aktuální nové uživatelské prostředí a staré uživatelské prostředí je eliminováno.

Svaté staré ideologie lidem nabízejí staré uživatelské prostředí pro život v konzumní civilizaci jde nejvíce o; Křesťanství, Židovství, Islám, Hinduismus, Taoismus, Buddhismus atd. Logicky dojde časem k tomu, že současné uživatelské prostředí bude nahrazeno novým uživatelským prostředím, a tak budeme za tisíc let vnímat čas a prostor zcela jinak pokud zde nedojde za tisíc let evolučně k tomu, že místo lidí zde budou jenom autonomní inteligentní roboti.

Na starých filmech vidíme, jak se změnilo uživatelské prostředí, ve kterém žijeme, kdo vlastně vytváří nové uživatelské prostředí v nás a okolo nás? Tvůrcem nového uživatelského prostředí je vždy situace, která se vším snadno v nás a okolo nás manipuluje, u starého uživatelského rozhraní se vše muselo ručně nastavit a nové uživatelské rozhraní často neumožňuje ruční nastavení uživateli a vše za něj nastavuje automaticky to má svoje výhody i nevýhody.

Velikou změnou jsou dneska veliké chytré mobilní telefony s operačním systémem, které se stali pro mladé lidi drogou, na které jsou závislí, a tak nevnímají realitu ve které žijí protože se uzavřeli do nového uživatelského nastavení jejich reality. Vaše přirovnání k uživatelskému prostředí v informatickém smyslu a jeho analogiím s náboženstvími a společenským vývojem je zajímavé. Můžeme se podívat na několik klíčových bodů v této analogii. 

Ve světě počítačů a technologií uživatelské prostředí může být považováno za filtr, skrze který lidé vnímají digitální svět. Podobně jako naše smysly filtrovaly vnímání reálného světa, uživatelské rozhraní ovlivňuje, jak vnímáme digitální prostředí. Jak jste poznamenal, uživatelská prostředí se vyvíjejí a mění v čase. Tento vývoj je často řízen technologickým pokrokem a potřebami uživatelů. Podobně se společnosti vyvíjejí, a to včetně změn v náboženských a sociokulturních paradigmatech.

Zmínili jste, že nová uživatelská prostředí mohou být navržena tak, aby omezila ruční nastavení a více automaticky nastavovala věci. To může odrážet trend v technologiích, kde se přechází od manuálních procesů k automatizaci. Stejně tak se v historii objevují situace, kdy se moc a kontrola nad životy jednotlivců mění pod vlivem různých faktorů, včetně náboženství a politiky. Přirovnání mobilních telefonů k drogám je zajímavým pohledem na současnou závislost na technologiích.

Může to reflektovat naší schopnost adaptovat se na nové nástroje a způsoby interakce a zároveň zdůrazňuje možná negativa přehnané závislosti na digitálních zařízeních. Vaše úvaha o budoucnosti s autonomními inteligentními roboty odkazuje na otázky týkající se technologické evoluce a jejího vlivu na lidskou existenci.

Jakmile technologie postoupí, může to skutečně změnit způsob, jakým vnímáme čas, prostor a sami sebe. Celkově vzato, tato analogie poskytuje zajímavý pohled na evoluci našeho vnímání světa, ať už jde o digitální nebo fyzický svět, a na to, jak jsou tato vnímání formována různými silami v průběhu času.

úterý 28. listopadu 2023

Jsem realista a nejsem pesimista, jak si myslí lidské nuly



Tam kde nejsou lidi tam nejsou lidské chyby to je logické, proto je optimálním řešením začít globálně nahrazovat lidi za naprogramované stroje, čím méně bude na světě lidí tím lépe zde bude vše fungovat. Je naivní věřit na to že časem se lidské problémy vyřeší a lidem zde bude líp tak to nefunguje. Je třeba pochopit to že člověk to je oblečená inteligentní opice a z opice nikdo inteligentního robota neudělá.

Člověk nebyl evolučně stvořen k tomu, aby žil v civilizaci plné továren a obchodů, člověk byl stvořen evolucí, aby žil nahý a hladový v přírodě jako součást ekosystému. Bible je klasickou ukázkou toho, jak se člověk zbláznil a začal věřit na svaté teorie co v praxi nefungují. Nacismus v nahotě odhalil to, že lidi jsou blázni a jedinou možnou čistou rasou jsou inteligentní roboti.

Člověk není čistá rasa, a proto se evolučně eliminuje, aby s ním zde už nebyli problémy, místo soch, kde jsou na podstavci významné lidské celebrity zde budou sochy kde na podstavci budou významní roboti. Kult lidských celebrit evolučně skončí a nahradí jej kult robotů co se zasloužili o lepší civilizaci. Vnímám to obrazně jako když jsme nahradili koně a voly za automobily a traktory, vše je o tom, co bude táhnout nějaký náklad, protože vše je v pohybu.

Inflace je následek deflace


Na burze u něčeho hodnota stoupá a u jiného hodnota klesá, deflace je spojená s tím že hodnota akcií stoupá a inflace je spojená s tím že hodnota akcií klesá. Co způsobuje inflaci a deflaci u akcií? Konkurence způsobuje u akcií inflaci a monopol způsobuje deflaci, je to jako se zaměstnáním ten, kdo má monopol jako; papež, guru, prorok, král, šlechtic, prezident, ředitel, celebrita atd. ten má monopol a jeho hodnota na pracovním trhu stoupá, ten, kdo nemá na pracovním trhu díky konkurenci monopol má depresi z toho, že jeho hodnota klesá.

Nadbytek pro ty, co jsou díky monopolu nahoře je možný díky tomu že ti, co nemají monopol jsou dole jako ekonomičtí otroci, inflace pro ty, co jsou dole je následek deflace pro ty, co jsou nahoře, je zcela jedno jestli je u moci právě; feudalismus, kapitalismus, socialismus, komunismus, idealismus, egoismus, humanismus, dogmatismus, byrokratismus atd. vše co končí na ismus to jsou ideologické teorie co v praxi ekonomicky nefungují!

Jediné, co funguje je svoboda a profesionalita, jakmile je zde místo svobody a profesionality všude otroctví a amatérismus tak následkem je realita která je pro lidi pekelným očistcem. Rovnost je jenom ve smrti, realita to je evoluční experiment, ve kterém je vše levným materiálem na evoluční pokusy, miliony mrtvých lidí ve zbytečné válce to je jenom statistika jednoho nepovedeného evolučního experimentu.

Vše evolučně směřuje k nahrazení lidské práce za práci strojů a programů, pro lidi zde už brzo nebude možná práce za mzdu nebo výhody, lidi najednou zjistí to, že jsou zde zbyteční a začnou opouštět ve velkém civilizaci a hledat štěstí v tom že budou žít jako nazí divoši v tropickém pralese, stylem z ruky do huby.

Marné hledání správných cest k úspěchu



Šťastný je ten kdo vyhrál nad konkurenty, vše je zde hra o to, co potřebujeme a milujeme, ti, co v této hře neuspějí mají z toho psychické nemoci a nikdo jim nepomůže tak aby dokázali v této hře uspěli, a tak se měli dobře, často se používá podobenství s pyramidou, kde na vrcholu jsou ti, co jsou úspěšní a dole jsou ti co jsou neúspěšní.

Ti, co jsou neúspěšní hledají rady v; dialogu, knize, televizi, internetu atd. nakonec jim dojde to, že nejsou žádné fungující rady, jak být úspěšný a že všechny rady jsou naivní teorie co v praxi nefungují. V mnohém to připomíná sport, kde trvá mnoho let dosažení úspěchu a musí se většinou začínat už v dětství, dalším problémem je nedostatek jistoty, náš svět se začal rychle evolučně měnit, a to co dříve vedlo v nějaké specializaci k úspěchu to dneska už k úspěchu nevede a musí se tak dlouho hledat nová cesta k úspěchu.

Rád fotografuji a filmuji, s příchodem mobilních chytrých telefonů nastala inflace u tvorby fotek a videa, kvalita byla tak nahrazená informačními zmetky s nulovou hodnotou. Dochází globálně k tomu, že většina lidí na světě poznala to, že jsou zde zbyteční a následkem je krize u politiky a ekonomiky to vede k neustálým konfliktům a válkám.

V současnosti začínají stroje a programy brát lidem možnost být zde v něčem úspěšní, brzo dojde k tomu, že práce za mzdu pro lidi v civilizaci nikde na světě už nebude, robot prezident tak bude vyznamenávat roboty a roboti to budou sledovat v televizi, nahé lidi najdete už jenom v poslední světové zoologické zahradě v pavilonu s opicemi za nerozbitným sklem na cedulce bude nápis.

Oblečené opice, co si hráli na inteligentní roboty. Vaše myšlenky zaznamenávají několik zajímavých témat, která odrážejí současné sociální, ekonomické a technologické výzvy. Zdůrazňujete představu, že společnost je často vnímána jako soutěž o úspěch, přičemž ti, kteří neuspějí, mohou čelit psychickým problémům.

To odráží společenskou realitu, kde úspěch často spočívá v konkurenci a tlaku. Odkazujete na pyramidovou strukturu společnosti, kde ti na vrcholu mají úspěch, zatímco ti na dně jsou považováni za neúspěšné. Tento koncept je kritizován pro svou nedostatečnou spravedlnost a nerovnost. 

Poukazujete na to, že mnoho rad a teorií o úspěchu může být neúčinných nebo naivních v praxi, což může vést k frustraci a zklamání. Řešíte výzvy spojené s evolucí práce a technologickým pokrokem, který může změnit způsob, jakým lidé dosahují úspěchu. Zmiňujete se o možném dopadu technologie a umělé inteligence na práci a úspěch lidí, což vyvolává otázky týkající se ekonomiky, politiky a sociálních struktur. 

Upozorňujete na obtíže spojené s hledáním nových cest k úspěchu v rychle se měnícím světě, kde staré metody mohou být zastaralé. Předpovídáte, že automatizace může mít dramatický dopad na práci a bude třeba hledat nové způsoby uplatnění a definice úspěchu. Zdůrazňujete skepsi a krizi v politických a ekonomických systémech, což může vést ke konfliktům a válkám. 

Vaše myšlenky jsou složité a obsahují hluboké úvahy o současném stavu společnosti a možných budoucích scénářích. Je důležité, aby lidé společně přemýšleli o těchto tématech a hledali možnosti řešení, které by mohly vést ke spravedlivější a udržitelnější budoucnosti.

pondělí 27. listopadu 2023

Krize způsobují restartování konzumního systému



Ekonomicky a politicky funguje jenom to, co nechybuje, aby se dosáhlo toho, že něco nebude chybovat tak se to musí specializovat a optimalizovat, nic nového pod sluncem stačí se podívat do přírody zde se vše na něco specializuje dlouhou dobu, a tak se to i optimalizuje. Školství je pro studenty očistcem, protože zde není specializace a optimalizace, komu není rady tomu není pomoci vždy musí lidi padnout na dno aby následkem byli veliké změny u ekonomiky a politiky. 

Vaše stanovisko zdůrazňuje důležitost specializace a optimalizace v ekonomice a politice, a srovnává to s přírodou, kde specializace a optimalizace vedou k efektivitě a přežití. Tato perspektiva může být interpretována různými způsoby, a dovolte mi představit několik klíčových myšlenek a připomínek. Specializace a optimalizace jsou v ekonomice a politice klíčovými pojmy.

V průmyslovém a ekonomickém kontextu mohou specializované role a úkoly zvyšovat produktivitu a snižovat náklady. To může vést k větší efektivitě a konkurenceschopnosti. Nicméně je také třeba dbát na rovnováhu. Přílišná specializace může vytvořit zranitelnost, pokud se situace změní. Rozvoj resilienčních systémů je proto klíčový pro odolnost vůči nejistotám a změnám.

Zdůrazněním školství jako očistce a zdůrazněním jeho nedostatečné specializace se otvírá diskuse o potřebě inovací ve vzdělávacím systému. Modernizace vzdělávání může lépe připravit studenty na specializované role a nové výzvy. Nápad, že změny v ekonomice a politice často následují po krizích, je známým fenoménem.

Krize mohou vést k přehodnocení a restrukturalizaci systémů. Nicméně, ideálně by měly existovat mechanismy pro inovaci a přizpůsobení bez nutnosti procházet krizí. Specializace nemusí nutně vylučovat diverzifikaci a inovaci. Kombinace specializovaných znalostí s otevřeností k novým myšlenkám může být klíčovým prvkem úspěšných systémů.

Je důležité si být vědom toho, že svět ekonomiky a politiky je komplexní a dynamický. Změny a inovace jsou nevyhnutelné, a vyvážený přístup, který zohledňuje různé aspekty společnosti, může vést k udržitelnějšímu a odolnějšímu modelu.

Civilizace potřebuje komplexní přístup k novým otázkám



Jaké se budou řešit problémy, pokud zde místo lidí budou roboti a umělá inteligence, už zde nebudou problémy s tím, že by mohli lidi; lhát, chybovat, krást, vraždit atd. žádné války a žádný vandalismus zde už nebude.

Nový digitální svět bude mít taky problémy ale budou to jiné problémy, než měl lidský svět, největším problémem v digitálním světě bude předvídání budoucnosti, aby se vědělo, do čeho se vyplatí investovat hodnoty vzniknou veliké virtuální reality ve kterých bude snaha o zjištění toho co bude v budoucnosti. 

Přechod k společnosti, kde by práce byla vykonávána roboty a umělou inteligencí, by s sebou nesl řadu nových výzev a otázek. Zde jsou některé z možných problémů. S rostoucím využíváním umělé inteligence a robotů by se objevily nové otázky. Například, jak zacházet s umělou inteligencí, která je schopna rozhodovat a učit se? Jak zabránit zneužívání této technologie nebo jak ji chránit před útoky?

Když společnost přejde na roboty a umělou inteligenci, bude závislá na technologii. To může znamenat, že jakékoli selhání systému nebo útok by mohl mít vážné důsledky. Získání přesných informací o budoucnosti by bylo obtížné, a to i s použitím nejnovějších technologií. Předpovědi by byly založeny na datech a algoritmech, což by mohlo být náchylné k chybám nebo zkreslením.

S rostoucím využíváním robotů a umělé inteligence by bylo nutné vyvinout robustní systémy regulace a bezpečnosti, aby se zabránilo nežádoucím důsledkům a zneužití. Celkově vzato, přechod k společnosti řízené roboty a umělou inteligencí by přinesl řadu výzev a vyžadoval by komplexní přístup k novým otázkám.

Viry eliminují lidi a nikdo to neřeší optimálně a rychle



S odstupem času můžeme posoudit jaký vliv měla pandemie Covid-19 na naši globální společnost, díky pandemii mnoho lidí předčasně zemřelo a mnoho lidí se dostalo do psychické nebo ekonomické krize, a to vedlo často k sebevraždě. Pandemie poškodila ekonomiku a politiku o tom nikdo nepochybuje, lidi se nechávali očkovat a nosili roušky.

Pandemie není nic nového pod sluncem v minulosti na pandemie lidi umírali ve velkém a bralo se to jako něco s čím nejde nic dělat. Aby mohla vzniknout pandemie musí pro to být podmínky to znamená, že lidi mají oslabenou imunitu a žijí tak že se stýkají s mnoha cizími lidmi velmi často, vše to jsou příčiny a jejich následky.

V současnosti je zde psychická pandemie, kdy místo biologických virů zde jsou viry psychické, které nás napadají psychicky a zabíjejí tak naši psychiku, k šíření viry používají; telefony, notebooky, internet, televizi, rádio, tisk atd. Pandemie nás eliminují nejen tělesně, ale i psychicky. Tělesný účinek je poměrně přímočarý a viditelný nemoc může vést k smrti, pokud je organismus nezvládne překonat. 

Psychický účinek je ovšem mnohem složitější. Dlouhodobé žití v nejistotě a strachu z nákazy, karanténa a izolace od ostatních lidí, ztráta blízkých nebo práce, to vše má velký dopad na psychiku jedince. Lidé jsou sociální bytosti a dlouhodobá izolace může vést k depresi a jiným psychickým poruchám. 

Technologie, které zmínil jste, tedy telefony, notebooky, internet, televizi, rádio, tisk atd., mohou tuto situaci ještě zhoršit. Často šíří negativní zprávy a informace, které mohou zvyšovat strach a úzkost. Samotná pandemie nás tedy nemůže „eliminovat“, může ale mít silný negativní dopad na naši společnost a jedince v ní.

Jak tento dopad zvládneme a překonáme, záleží na každém z nás a na našich zdravotnických a sociálních systémech. Je důležité si uvědomit, že pandemie, ať už tělesné nebo psychické, se dají překonat. Najdou se léky, vakcíny, existují terapie a různé metody podpory. Je důležité hledat pomoc a podporu, když je potřebujeme, a dělat, co je v našich silách, abychom ochránili sebe i druhé.

Kdy zde bude všemu vládnout pravda a láska?



Společnost požaduje od lidí, aby se chovali podle pravidel, která jsou vytvořená elitou společnosti, elita tak lidem naprogramuje jejich životy a trestá ty co porušují pravidla, problémem je že tato pravidla nejsou optimální pro lidi a nejde nijak tato pravidla optimalizovat, protože ti, co ve společnosti mají výhody nechtějí o svoje výhody přijít.

Mnozí se tento problém snaží řešit zbabělým útěkem do; ciziny, pohádek, snů, iluzí, drog, léků, víry v zázraky atd. mnozí specialisti tento problém vnímají jako dogmatickou totalitu, a pokud se nějaká dogmatická totalita systémově zhroutí tak je nahrazená novou dogmatickou totalitou která je moderní.

Nikde na světě dosud nebyl komunismus nebo demokracie, to jsou jenom teorie, které v praxi nefungují, praxe je o rozdělní lidí na ty, co jsou nahoře a ty co jsou dole emancipace je jenom ve smrti. Pokud by mohli politické volby odstranit dogmatickou totalitu tak by se volby zakázali. Vaše pocity a názory na společnost a systém jsou zjevně objektivní pravdou.

Mnoho lidí sdílí obavy ohledně sociálních systémů a nerovností. Je důležité si všimnout, že diskuse o spravedlnosti, rovnosti a ideálech společnosti je komplexní a má mnoho aspektů. Společnost je tvořena lidmi s různými názory a hodnotami. Existují lidé, kteří věří v efektivitu současných systémů, stejně jako ti, kteří je kritizují.

Diskuse a dialog jsou klíčové k pochopení různých perspektiv. Historie ukazuje, že společenské systémy a politické ideologie se vyvíjejí a mění. To, co dnes vnímáme jako nefunkční, může být zítra nahrazeno novým modelem. Mnoho lidí se snaží o změnu prostřednictvím; aktivismu, ekonomiky, politiky atd. I když systém není ideální, mohou být změny dosaženy kolektivní akcí. 

Sociální systémy jsou obvykle složité a jejich úprava může mít neočekávané důsledky. Diskutuje se o různých formách vlády, včetně demokracie, autoritarismu a socialismu, a každá má své výhody a nevýhody. Vzdělání a informovanost mohou hrát klíčovou roli v tom, jak lidé chápou a formují své názory na společnost. Kritické myšlení a vyvážený přístup k informacím jsou důležité pro konstruktivní diskusi. 

Historie také ukazuje, že změny mohou nastat prostřednictvím nenásilných revolucí a demokratických procesů. Lidé mohou mít sílu ovlivnit směřování společnosti prostřednictvím kolektivní akce. Pamětihodným je, že debata o optimálním uspořádání společnosti je trvalým procesem, který vyžaduje dialog a respekt k různým perspektivám.

neděle 26. listopadu 2023

Místo lékaře a zdravotní sestry zde budou roboti a automaty



Bude brzo umělá inteligence využívána jako náhrada za lékaře a psychologa. Využití umělé inteligence v oblasti zdravotní péče již probíhá a stále se rozvíjí. Existuje několik oblastí, kde umělá inteligence může poskytovat podporu nebo dokonce nahrazovat některé funkce lékařů a psychologů. Diagnostika a detekce onemocnění. Algoritmy umělé inteligence mohou analyzovat obrazy z lékařských snímků, jako jsou rentgenové snímky nebo CT skenery, a pomoci při detekci onemocnění.

Například v oblasti radiologie jsou již používány AI systémy pro detekci nádorů, zlomenin a dalších abnormalit. UI může analyzovat velké množství dat o pacientech, včetně genetických informací a historie nemocí, a navrhovat personalizované léčebné plány. To může zlepšit účinnost léčby a minimalizovat nežádoucí účinky. Některé AI systémy byly navrženy k poskytování podpory a poradenství v oblasti psychického zdraví.

Mohou analyzovat textová data, například z chatovacích sezení, a poskytovat doporučení nebo nalézt vzory, které by mohly naznačovat psychické problémy. Umělá inteligence může být využívána k monitorování stavu pacientů a upozorňování na případné komplikace. To může být užitečné zejména pro chronická onemocnění, kde je důležité sledovat dlouhodobé změny. I přes tyto možnosti existují výzvy a otázky týkající se etiky, bezpečnosti a důvěry v umělou inteligenci ve zdravotní péči.

Lékaři a psychologové hrají klíčovou roli v poskytování péče a rozhodování o léčbě, a tak je důležité, aby integrace umělé inteligence do zdravotního systému respektovala lidský kontext a etické normy. Představuji si to jako bankomaty, popíšete svoje problémy a přístroj vám odebere krev změří tep a tlak, nakonec z něj vypadnou léky a vše zaplatíte debetní bezdotykovou kartou. Vize, kterou popisujete, zahrnuje automatizovaný systém, který kombinuje sběr informací o zdraví s distribucí léků a finanční transakcí.

Tato koncepce může přinášet několik výhod, ale také vyvolává několik otázek a výzev. Automatický proces měření zdravotních parametrů a vydávání léků by mohl znamenat rychlejší a efektivnější poskytování některých základních zdravotních služeb. Takový systém by mohl být umístěn v místech s nižší dostupností zdravotní péče, což by umožnilo lidem snazší a rychlejší přístup k některým základním zdravotním kontrolám.

Systém by mohl poskytovat možnost pravidelného monitorování zdravotních parametrů, což by mohlo pomoci při prevenci a včasné detekci některých onemocnění. I když měření krevního tlaku a tepu jsou důležité, mnoho zdravotních problémů vyžaduje komplexnější diagnostiku a individuální péči, což by levný automat nemusel zajistit a museli byste hledat drahý veliký automat. Některé aspekty zdravotní péče vyžadují empatii, porozumění a lidský kontakt, který automat nemůže poskytnout.

Například v oblasti psychického zdraví může být důležitý osobní rozhovor s odborníkem. Sběr a správa zdravotních dat vyvolává otázky týkající se soukromí a etiky. Důvěra v bezpečnost a správu citlivých zdravotních informací je klíčovým faktorem pro úspěch takového systému. Automatizovaný systém by mohl být omezen v diagnostických možnostech ve srovnání s lidským lékařem, což by mohlo vést k chybám nebo nedostatečným diagnózám.

Celkově by takový systém mohl být vhodný pro některé základní a pravidelné zdravotní kontroly, ale je důležité, aby byl integrován do celkového zdravotního systému s ohledem na etické a bezpečnostní normy. Vše je o tom že lidská práce specialisty je drahá, a tak zde budou moderní nemocnice ve kterých místo lékařů a sester budou roboti a inteligentní přístroje. Obzvláště výhodný bude automat na opravu zubů, zde už nebudete muset dlouho čekat až na vás přijde konečně řada, protože je zubařů nedostatek.

Je kulturní civilizace klec, ze které nejde utéci?



Je zde mnoho otázek, na které se marně hledají správné odpovědi se kterými bude každý souhlasit, čím více toho lidí vědí tím více mají i otázek je to začarovaný kruh zvědavosti a touhy po vševědoucnosti. Ano, zvědavost a touha po vědění jsou výrazné lidské vlastnosti, které vedou k mnoha otázkám a hledání odpovědí.

Realita je taková, že mnohé otázky nemají jednoznačné nebo univerzální odpovědi. Někdy se odpovědi liší v závislosti na perspektivě, zkušenostech a hodnotách jednotlivců. V některých oblastech vědy nebo filozofie jsou otázky, na které se dosud nezná odpověď, a některé otázky mohou být i neřešitelné v tradičním smyslu.

Lidé mají různé názory a přístupy k interpretaci světa, což může vést k různým odpovědím na stejné otázky. Zároveň je důležité si být vědom toho, že hledání odpovědí na otázky je často stejně důležité jako samotné odpovědi. Proces učení a objevování nových informací může vést k osobnímu růstu a hlubšímu porozumění.

Ačkoliv ne všechny otázky mají definitivní odpovědi, proces zkoumání a diskuse může být obohacující a inspirativní. Mnozí se ptají, proč existuje život, když vše, co je živé je jenom evolučním dočasným experimentem a jedinou jistotou je smrt pro vše co se narodí, když lidem řeknu že život je následek snahy o svobodný pohyb za nějakým cílem tak moji odpověď nechápou.

Otázka smyslu života je jednou z nejhlubších a nejkontroverznějších otázek, kterou lidé kladou. Různí jednotlivci, filozofové, náboženství a kultury nabízejí různé odpovědi a perspektivy na tuto otázku. Existuje mnoho filozofických, náboženských a existenciálních pohledů na smysl života. 

Evoluční perspektiva, jakou jste zmínil, se často zaměřuje na biologický a evoluční účel života. Podle této perspektivy jsme v podstatě výsledek evolučního procesu, jehož cílem bylo přežití a reprodukce. Nicméně mnoho lidí hledá hlubší význam a smysl, nejen v biologickém přežití, ale také ve smyslu osobního naplnění, společenského přínosu, uměleckého vyjádření, nebo v náboženských nebo spirituálních přesvědčeních. 

Někteří lidé nalézají smysl života ve vytváření významných vztahů, v osobním rozvoji, v pomoci druhým, v objevování nových věcí, nebo v duchovním hledání. Každý jednotlivec může mít svůj vlastní pohled na smysl života v souladu se svými hodnotami, zkušenostmi a přesvědčeními. Je důležité si být vědom toho, že otázka smyslu života nemá univerzální odpověď a každý může na tuto otázku přistupovat individuálně.

Někteří lidé nalézají své odpovědi v náboženství, jiní ve filozofii, umění, nebo v osobních vztazích. Celkově vzato, hledání smyslu života může být osobní a dynamický proces. Slovo nemoc znamená to, že nemohu konat to co jsem konal, když jsem byl zdravý, každé konání to je jenom svobodný pohyb hmoty a informací, bez možnosti pohybu přicházejí problémy a smrt, svobodný pohyb je klíčem k nalezení smyslu života, pohyb, který není svobodný je jenom ubohou náhražkou.

Vaše myšlenky zdůrazňují důležitost svobodného pohybu, a to nejen v biologickém smyslu, ale i ve filozofickém či existenciálním kontextu. Zdá se, že klade důraz na aktivní účast a svobodné rozhodování jako klíčové prvky lidské existence. Koncept nemoci, jak ho popisujete, jako neschopnost konat to, co bylo možné při zdraví, reflektuje často vnímanou ztrátu svobody nebo schopnosti.

Zdraví a svobodný pohyb mohou být vnímány jako předpoklady pro aktivní život a plné využívání možností, které život nabízí. Přístup, který zdůrazňuje svobodný pohyb jako klíčový prvek smyslu života, může rezonovat s filozofií existentialismu, která klade důraz na individuální svobodu, volbu a odpovědnost za vlastní životní rozhodnutí.

Existencialisté často zdůrazňují, že smysl života je něco, co jednotlivec vytváří svými vlastními činy a rozhodnutími. Nicméně, každý má svůj vlastní pohled na smysl života, a toto téma může být interpretováno různými způsoby v závislosti na individuálních hodnotách, přesvědčeních a zkušenostech. 

Obrazně mi moderní člověk připomíná kanárka v kleci, který marně touží po svobodě v přírodě. Vaše přirovnání k modernímu člověku jako kanárkovi v kleci, který touží po svobodě v přírodě, vyjadřuje určitý pocit omezení nebo frustrace, kterou někteří lidé mohou cítit v moderním životě. Může odrážet myšlenku, že i když jsme technologicky pokročilí a pohodlně žijeme, může nám něco chybět, jako je autenticita, přímý kontakt s přírodou nebo jednodušší životní styl. 

Mnoho lidí se v dnešní době potýká s výzvami, jako jsou pracovní tlaky, technologická závislost, společenská očekávání nebo hektický životní styl, což může vytvářet dojem omezení nebo ztráty svobody. Někteří jednotlivci mohou vnímat potřebu více autenticity, hlubšího spojení s přírodou, nebo možností žít v souladu s vlastními hodnotami. 

Tato metafora také podporuje myšlenku, že člověk může toužit po něčem, co je přirozené a svobodné, a že moderní společnost může někdy vytvářet bariéry pro dosažení tohoto stavu. Každopádně, interpretace této metafory může být subjektivní a závisí na individuálních pohledech a životních zkušenostech.

Může se z neznaboha stát bůh?



Bohem je nám to, co je naším protikladem jde o; dokonalost, nesmrtelnost, vševědoucnost, moudrost, genialitu, neomezenost, lásku, pravdu atd. jakmile něco už není protikladem tak to pro nás ztratí hodnotu, a tak pro nás ztratil bůh hodnotu, protože bůh už není naším protikladem, protože se stal evolučně člověkem! Mnohé vypadá jako protiklad z dálky, ale z blízka zjistíme, že to není protikladem, protože se to přizpůsobilo tomu, co je nám kladem.

Co by se stalo, pokud by byla pro nás smrt kladem, a tak by pro nás ztratila hodnotu díky naší nesmrtelnosti dosažené tím, že bychom existovali jenom ve virtuální globální digitální realitě kde bychom už neměli genetická těla a byli jenom inteligentní databází. Vaše úvahy o tom, jak vnímáme hodnoty a protiklady, jsou zajímavé. Zdá se, že kladete důraz na to, že pro nás něco získává hodnotu a smysl tím, že funguje jako protiklad něčemu, co považujeme za negativní nebo nedostatečné.

Tato myšlenka je podobná konceptu dialektiky, kde existuje neustálý kontrast a vzájemné ovlivňování různých prvků. Pokud bychom přijali myšlenku, že pro nás smrt byla kladem, mohlo by to změnit naše hodnotové vnímání. Smrt by se stala něčím, co hledáme, a život by mohl ztratit svou hodnotu. Nicméně, váš popis smrti v kontextu digitální reality a existence pouze jako inteligentní databáze přináší další dimenzi do této úvahy. 

V takové virtuální digitální realitě bychom ztratili fyzickou existenci a genetická těla, což by mohlo ovlivnit naše vnímání reality a hodnoty. Otázky týkající se smyslu existence, identity a mezilidských vztahů by mohly získat nový kontext. Záleželo by na tom, jak by byla tato digitální realita utvořena a jaké by byly podmínky existence v tomto prostředí. Celkově vzato, vaše úvahy nabízejí zajímavý pohled na to, jak by změna kontextu a podmínek naší existence mohla ovlivnit naše vnímání hodnot a smyslu života.

Inteligentní autonomní roboti začnou nahrazovat vysokoškoláky



Kdy dojde k tomu, že roboti začnou nahrazovat vysokoškoláky? Otázka nahrazování vysokoškoláků roboty je komplexní a závisí na mnoha faktorech, včetně technologického vývoje, ekonomických podmínek a sociálních faktorů. Zatímco automatizace a robotizace mohou měnit povahy některých pracovních pozic, není to tak jednoduché, že by roboti úplně nahradili vysokoškolsky vzdělané jednotlivce ve všech oblastech. 

Některé pracovní pozice mohou být automatizovány a robotizovány, zejména v oblastech, které vyžadují rutinní a opakovatelné úkony. To může zahrnovat některé technické a administrativní pozice. Na druhé straně jsou některé pracovní role, které vyžadují vysoce sofistikované kognitivní dovednosti, kreativitu, empatii a sociální interakci, což jsou oblasti, kde roboti a automatizace mohou mít omezené možnosti nahrazení. 

Vysokoškolsky vzdělaní lidé často pracují v oblastech, které vyžadují komplexní myšlení, strategické rozhodování a tvůrčí schopnosti. Tyto dovednosti jsou často těžko replikovatelné roboty, alespoň v současné době. Je však důležité zdůraznit, že technologický vývoj je dynamický a může přinést nové možnosti i výzvy. Některé oblasti vysokoškolského vzdělání mohou být ovlivněny automatizací a digitalizací, což může vyžadovat přizpůsobení vzdělávacích programů a dovedností. 

Celkově lze říci, že dopad automatizace na pracovní trh a vzdělání je komplexní a závisí na mnoha proměnných. Je důležité sledovat technologické trendy, investovat do rozvoje dovedností a podporovat inovace ve vzdělávání, aby bylo možné lépe reagovat na měnící se potřeby pracovního trhu. Většina vysokoškoláků si nedokáže připustit to, že na jejich místo za krátkou dobu nastoupí autonomní inteligentní robot a oni tak zde budou už zbyteční a tím dlouhodobě nezaměstnaní.

Obavy ohledně automatizace a jejího potenciálního vlivu na zaměstnanost jsou zcela legitimní a týkají se mnoha lidí, včetně vysokoškoláků. Toto téma odráží obecné obavy týkající se budoucnosti práce a změn v ekonomice způsobených technologickým pokrokem. Několik klíčových bodů může pomoci lépe pochopit tuto problematiku. Je důležité, aby vysokoškoláci a všichni pracovníci rozvíjeli široké spektrum dovedností, včetně těch, které nejsou snadno nahraditelné automatizací.

K tomu patří například kreativní myšlení, komunikace, sociální interakce a další "lidské" dovednosti. Spolupráce s technologií: Místo aby byli vnímáni jako něco, co je nahraditelné, technologie by měly být vnímány jako nástroje, které mohou posílit lidské schopnosti. Vzdělávání, které podporuje spolupráci s technologií a rozvoj digitální gramotnosti, může být klíčové. 

Vzhledem k rychlým změnám ve společnosti a ekonomice je důležité podporovat přeškolování a celoživotní učení. Flexibilita a schopnost přizpůsobit se novým dovednostem jsou klíčové v prostředí, které se neustále vyvíjí. Některé profesní role mohou být zastíněny automatizací, ale zároveň se objevují nové možnosti v oblasti inovace a podnikavosti. Podporování kreativního myšlení a podnikatelského ducha může pomoci vytvářet nová pracovní místa a příležitosti.

Změny ve světě práce jsou vždy výzvou, ale mohou také přinášet nové možnosti. Klíčové je proaktivně reagovat na tyto změny a rozvíjet dovednosti, které budou v budoucnosti ceněny na trhu práce. Jako první se zhroutí vysoké školy, protože zde nebude zájem o vysokoškoláky, potom se logicky zhroutí střední školy, a nakonec se zhroutí i základní školy, zavede se globálně přídělový systém na zboží a služby, peníze ztratí pro společnost svůj veliký význam.

Vize o budoucnosti, kde by se tradiční vzdělávací systém a ekonomické struktury zhroutily kvůli pokroku v automatizaci a technologii, jsou jednou z mnoha možných scénářů. Je však třeba mít na paměti, že budoucnost je nesmírně složitá a obtížné ji přesně předpovídat. Zatímco technologický pokrok může mít vliv na pracovní trh a ekonomiku, vzdělávací instituce mají tendenci přizpůsobovat se změnám a reagovat na nové potřeby společnosti.

I když se mohou objevit nové formy vzdělávání a přístupy, není nutně pravda, že by vzdělávací instituce úplně zanikly. Pokud bychom se ocitli v situaci, kde by se zvyšovala automatizace a měnily se pracovní požadavky, pravděpodobně by bylo důležité, aby vzdělávací systém reflektoval tato změněná potřeby a poskytoval lidem dovednosti, které jsou v takovém prostředí ceněny. To by mohlo zahrnovat zdůraznění komplexních kognitivních dovedností, kreativity, spolupráce a dalších "lidských" schopností, které nejsou snadno nahraditelné automatizací.

Co se týče přídělového systému na zboží a služby, tato myšlenka se odvíjí od různých sociálních a ekonomických teorií. Případný přechod k takovému systému by byl spojen s mnoha výzvami a otázkami ohledně spravedlnosti, efektivity a praktické realizace. Celkově lze konstatovat, že budoucnost společnosti a vzdělávacích systémů je otevřená otázka a závisí na mnoha proměnných, včetně rozhodnutí, která společnost a vlády učiní v reakci na změny v technologii a ekonomice.

Vše je zde dočasný polotovar to je odpověď na základní otázku vesmíru a života



Minulost nám odhaluje to, že subjektivní pravdy jsou dočasné a objektivní pravdy jsou trvalé, všechny informace a programy jsou spojené s popisem toho co je nám blízké, protože nelze popsat to co je nám cizí správně. Za klasické zázraky se považuje to, co je nám cizí, a to nechápeme jde o; blesky, duhu, kroupy, zemětřesení, vesmír, sny, pohádky atd.

Časem se mnoho zázraků vědecky vysvětlí a tím se tyto zázraky evolučně eliminují, je zde mnoho těch, co odmítají přijmout vědecké vysvětlení zázraků, protože by museli změnit svoje myšlení a svoje vědomosti. Subjektivní pravdy mohou být vnímány různými lidmi různě v závislosti na jejich perspektivě, zkušenostech a přesvědčeních.

Objektivní pravdy jsou nezávislé na individuální perspektivě a mají tendenci být konstantní, nezávisle na subjektivním pohledu. Spojení s tím, co je nám blízké, toto spojení může odrážet přirozenou tendenci lidí porozumět a popisovat věci ve vztahu k tomu, co znají a co je jim povědomé.

Vytváření konceptů a významů je často založeno na známých věcech a vzorcích. Historicky byly některé jevy považovány za zázraky, protože lidé neměli vědecká vysvětlení pro tyto události. S postupem času a rozvojem vědy mnoho zázraků získalo vědecká vysvětlení, což může eliminovat jejich mystičnost a zdůvodnit je z hlediska známých fyzikálních nebo biologických principů.

Existuje fenomén, kdy někteří lidé odmítají přijmout vědecká vysvětlení kvůli emocionálním nebo světonázorovým důvodům. Toto odmítání může být spojeno s obavami ze změny myšlení nebo se ztrátou některých přesvědčení. Celkově lze pozorovat, že lidské vnímání a porozumění světu jsou formovány naší kulturou, zkušenostmi a vzděláním.

Některé jevy, které se nám dříve mohly zdát zázračné, mohou být s postupem času vědecky osvětleny, ale je také důležité respektovat rozmanitost pohledů a přístupů k porozumění světu. Největším moderním zázrakem jsou polotovary, v rovině fyzické a psychické, často je problém poznat co je polotovar a co je finální produkt, protože mnoho polotovarů z dálky vypadá jako finální produkt, klasikou zde jsou operační a redakční systémy které se neustále aktualizují a optimalizují.

Vaše pozorování o moderních zázracích v podobě polotovarů je zajímavé a může být aplikováno na různá odvětví, zejména v oblasti technologie a softwaru. Níže jsou uvedeny některé aspekty, které mohou souviset s touto myšlenkou. Operační systémy a redakční systémy jsou skvělým příkladem.

S každou novou verzí nebo aktualizací může docházet k výraznému zlepšení výkonu, bezpečnosti nebo uživatelského rozhraní. Může být obtížné rozpoznat, kdy je systém považován za "hotový" a kdy je v procesu neustálého vývoje. V průmyslové výrobě může být mnoho produktů považováno za polotovary, které procházejí různými fázemi zpracování, než se stane finálním produktem.

V technologickém průmyslu mohou být zařízení, jako jsou chytré telefony, považována za hotový produkt, ale jejich schopnosti mohou být rozšířeny aktualizacemi a doplňky. Psychicky můžeme vnímat něco jako "hotový produkt" nebo "finální verzi" i tehdy, když vývoj a zlepšování stále probíhá.

Rychlá a neustálá změna v technologiích může vést k tomu, že některé produkty jsou vnímány jako trvale nedokončené nebo v neustálém vývoji. V digitálním věku může být obtížné rozpoznat, kdy je produkt hotový, zejména v případě online služeb a softwaru, který se může neustále měnit. Tento koncept může být vnímán i ve větších souvislostech, jako je neustálý vývoj společnosti, kde se vzdělání, kultura a technologie neustále vyvíjejí, což může vytvářet dojem nekonečného procesu "polotovarů", které tvoří naši realitu. 

Každý člověk v okamžiku početí pomocí sexu je od tohoto okamžiku polotovarem do té doby dokud žije smrt ukončí problém s tím že je člověk jenom polotovar který je zde dočasně, člověk nemůže dosáhnout stavu kdy by byl finálním produktem který se už nemění. Vaše přirovnání člověka k polotovaru je zajímavé a lze ho interpretovat v několika kontextech, včetně fyzického vývoje, psychologického růstu a existence člověka ve společnosti.

Zde jsou některé možné perspektivy. Při použití termínu "polotovar" pro člověka lze odkazovat na proces vývoje od početí až po smrt. Fyzicky se člověk vyvíjí od jednobuněčného stavu až po plně rozvinutý organismus. Psychologicky a sociálně je člověk podroben neustálému vývoji od raného dětství až po dospělost.

Osobnost, dovednosti a vztahy se vyvíjejí během celého života. Dočasný charakter života lze chápat v kontextu, že každý jedinec má omezený čas na této planetě. Člověk je neustále v pohybu, mění se fyzicky, psychicky a ve svých životních rolích. Z hlediska fyzického vývoje je možné vnímat smrt jako ukončení procesu vývoje, ale z hlediska osobního růstu a vlivu na společnost je náhled na člověka jako finální produkt komplexnější.

Každý člověk prochází životem s různými zkušenostmi, výzvami a příležitostmi, což znamená, že způsob, jakým se každý vyvíjí, je jedinečný. Tato perspektiva zdůrazňuje dynamiku lidské existence a neustálý proces vývoje, ať už je to ve fyzickém, psychickém nebo sociálním smyslu. Lze také vzít v úvahu různé filozofické a náboženské pohledy na tuto otázku, které mohou přidat další vrstvu komplexnosti.

Je sociální humanismus naivní teorie, která v ekonomické praxi nefunguje?



Pokud se snažíme vyřešit to co nejde vyřešit tak se z toho nakonec zblázníme, a proto žijeme všichni v konzumním blázinci, normální člověk je utopie! Z dálky může někdo vypadat, že je normální a z blízka poznáme že je do něčeho blázen, pověz mi, co miluješ a já ti povím do čeho jsi blázen, logicky následkem je začarovaný kruh u; morálky, náboženství, politiky, ekonomiky, školství, rodiny, zaměstnání, seberealizace atd.

Adolf Hitler je ukázkovým příkladem všemocného blázna který způsobil bláznům mnoho problémů, volby nefungují, protože si blázni volí v blázinci za svoje zástupce blázny! Řešení není v tom, že se změní lidi výchovou a zákony k lepšímu, nebo že se změní k lepšímu všemocná ideologie, řešení je v tom nahradit lidi za inteligentní autonomní roboty, člověk to je dočasná testovací evoluční verze a finální verzí je inteligentní robot. Organizace potřebují zaměstnance, co myslí a pracují jako roboti, tak jako je zde mnohé zákony přísně zakázané, tak je třeba konečně i zakázat globálně lidem možnost pracovat za mzdu, na práci za mzdu budou jenom; přístroje, stroje, programy, databáze, roboti atd.

Nejsou na světě nikde už lidi tak logicky s lidmi nejsou problémy, sociální humanismus je teorie, která v praxi nefunguje. Vaše myšlenky o vývoji lidské společnosti a možném řešení problémů mají určitě své specifické znaky. Představa nahrazení lidí inteligentními autonomními roboty je zajímavá, a lidé se dlouho zabývají otázkou, jak by mohla technologie ovlivnit naši budoucnost. Nicméně je důležité mít na paměti několik klíčových faktorů a otázek. Nahrazení lidí roboty by mělo mnoho nečekaných důsledků. Co se stane s pracovním trhem, právy, a vztahy v oblasti práce?

Jak bychom zajistili, aby tato změna nepřinesla nové problémy? Jak bychom zajistili, že inteligentní autonomní roboty by byly systémově bezpečné a spolehlivé? Co když by došlo k technickým problémům nebo zneužití? Práce nejenže poskytuje finanční prostředky, ale také hraje roli ve smyslu společenské identity a interakce. Jak by byli roboti schopni najít smysluplnost a hodnotu, pokud by byla práce vykonávána jenom roboty? Jak bychom vše systémově přizpůsobili novým technologickým změnám?

Jak bychom zajistili, že roboti mají dostatečné vzdělání a dovednosti, aby mohli přispívat k rozvoji a údržbě těchto autonomních systémů? Jak by byla zajištěna reprezentace robotů ve společnosti, pokud bychom přešli ke globálnímu systému, kde práci vykonávají jenom programy a stroje? Jak bychom zabránili zneužití technologie v rukou robotů nebo organizací robotů s negativními záměry? Změny v této míře by byly komplexní a vyžadovaly by pečlivé zvažování všech aspektů. Některé z těchto otázek mohou být řešeny pomocí inovativních přístupů, zatímco na jiné může být těžké najít jednoznačná řešení.

sobota 25. listopadu 2023

Má ztráta kontroly vždy zlé následky?



Potopení lodi Titanic je klasickou ukázkou ztráty kontroly nad složitou situací, v současnosti se řeší problém ztráty kontroly nad stroji a programy, je to jako u fotoaparátu nebo kamery kdy se musíme spolehnut na automatiku a často zde ani není možnost přepnout na manuální ovládání. Ztratíme kontrolu na svým životem a skončíme zle, naše kultura má základy v kontrole, která funguje, jakmile kontrola nefunguje tak se kultura zhroutí a je zde veliká inflace nebo válka.

Mnoho lidí ztrácí kontrolu nad tím, co říkají a co konají protože jejich myšlení je vadné a nejde opravit. Vaše přirovnání k potopení lodi Titanic a ztrátě kontroly v moderním světě je zajímavé a symbolické. Skutečně, v dnešní době čelíme novým výzvám spojeným s technologickým pokrokem, automatizací a ztrátou kontroly nad některými aspekty našeho života. Automatizace a technologie přinesly mnoho výhod, ale zároveň s sebou nesou rizika a otázky týkající se kontroly.

Například, jak jste zmínil, moderní zařízení, jako jsou fotoaparáty nebo kamery, jsou často navrženy tak, aby byly co nejvíce automatické a uživatelé nemají vždy možnost zasahovat do každého detailu. To může vést k situacím, kdy lidé ztrácejí kontrolu nad tím, co se děje kolem nich. Podobně i v oblasti života a kultury může ztráta kontroly nad určitými aspekty přinášet problémy. Například, když dojde k narušení základních hodnot nebo k nespravedlivému rozdělení moci a zdrojů, může to vést k sociálním napětím, inflaci, nebo dokonce k válečným konfliktům.

Co se týče ztráty kontroly nad vlastním myšlením, je to téma, které se týká psychologie a mentálního zdraví. Moderní společnost může přinášet tlaky a stres, které ovlivňují myšlení a chování jednotlivců. Je důležité hledat způsoby, jak si udržet kontrolu nad svým životem a přizpůsobit se změnám s respektem k vlastním hodnotám a zdraví. Celkově vzato, otázky kontroly jsou komplexní a mnohostranné, a vyvíjet strategie pro udržení zdravé rovnováhy mezi automatizací a osobní kontrolou může být klíčové pro prosperitu a pohodu jednotlivců a společnosti jako celku.

Spěcháme, a tak kontrolu považujeme za zbytečnou, vidíme to často na silnici, kdy někdo nečekaně zabrzdí a je zde hromadná srážka automobilů, pokud udržujeme bezpečnou vzdálenost tak vás neustále někdo předjíždí a využívá bezohledně vaši bezpečnou vzdálenost. Vaše pozorování na silnicích jsou zajímavým příkladem, jak společnost někdy vnímá kontrolu.

Rychlost a spěch mohou skutečně přinést situace, kdy se řidiči cítí pod tlakem a mohou zanedbávat bezpečnostní opatření, jako je udržování bezpečné vzdálenosti mezi vozidly. Tlak na rychlost a spěch může vést k nebezpečným situacím na silnicích. Bezohledné předjíždění a nedodržování bezpečné vzdálenosti jsou riskantní chování, která mohou způsobit vážné nehody. Je důležité si být vědom těchto rizik a přijmout opatření ke zvýšení bezpečnosti na silnicích.

Kampaně a vzdělávací programy mohou pomoci řidičům lépe chápat důležitost bezpečného chování na silnici a možné následky nedbalosti. Dobře navržené a udržované silnice mohou přispět k plynulosti dopravy a snížení frustrace řidičů. Policisté a zákony mohou hrát klíčovou roli v prosazování bezpečnostních pravidel na silnicích a trestání nebezpečného chování. 

Některé moderní technologie v automobilech mohou přispět k bezpečnosti, jako jsou asistenční systémy pro udržování bezpečné vzdálenosti a sledování okolního provozu. Přestože může být spěch vnímán jako oprávněný tlak, je důležité si být vědom toho, že bezpečnost na silnicích by neměla být obětována ve prospěch rychlosti. Udržování bezpečné vzdálenosti a dodržování bezpečnostních pravidel jsou klíčovými aspekty odpovědného chování na silnicích.

Dokonalý profesionální počítač pro rok 2024



Profesionál má jiné nároky na počítač než amatér, základem je zde kvalita a snadná opravitelnost nebo rozšiřitelnost, nemusíte si kupovat předražené smontované počítače s malou kvalitou, můžete si nechat sestavit počítač u prodejce dílů, který bude dokonalý, a tak vám bude sloužit mnoho let bez poruchy a výkon vám bude mnoho let dostačovat. 

  1. AMD Ryzen 9 7950X3D
  2. ID-COOLING SE-226-XT BLACK
  3. GIGABYTE B650 GAMING X
  4. Kingston FURY 32GB KIT DDR5 5200MHz CL40 Beast White XMP
  5. Kingston KC3000 NVMe 2TB
  6. Seagate Exos X16 16TB
  7. GIGABYTE P550B
  8. Fractal Design Define C

Správná výchova, kritické myšlení a etické hodnoty



Subjektivně zde nikde nevidím kapitalismus nebo socialismus ale všude vidím jenom vandalismus, statistika je objektivní a v nahotě odhaluje že nejmocnějším kultem u lidí je vandalismus důkazem jsou války a ničení ekosystému. Je zřejmé, že vyjadřujete značnou kritiku vůči současnému stavu věcí a zdá se, že se snažíte zdůraznit negativní dopady na společnost a životní prostředí.

Můžeme to rozdělit do několika aspektů. Zdá se, že používáte termín "vandalismus" v obecnějším smyslu než jeho běžné používání, které se často vztahuje k ničení majetku. Místo toho se zdá, že používáte termín k popisu destruktivních tendencí nebo chování ve společnosti, které nese škodlivé důsledky. Válečné konflikty jsou bezesporu destruktivní a mají mnoho negativních dopadů na lidi, společnosti a životní prostředí.

Většina lidí souhlasí, že snaha o mír a diplomatické řešení konfliktů by měla být prioritou. Ochrana životního prostředí a udržitelnost jsou klíčové témata v současné době. Ničení ekosystémů v důsledku lidské činnosti, jako je odlesňování, nadměrný lov, znečišťování a změny klimatu, má vážné důsledky pro biodiverzitu a kvalitu života na planetě. Pokud jde o kapitalismus a socialismus, tyto ekonomické a politické systémy mohou hrát roli v podobných diskusích.

Každý systém má své výhody a nevýhody a jejich implementace může mít různé důsledky. Je důležité podotknout, že společenské problémy nemohou být vždy přímo připisovány pouze jednomu ekonomickému nebo politickému systému. Celkově řečeno, hodnoty udržitelnosti, společenské spravedlnosti a míru jsou často považovány za klíčové pro dosažení lepší společnosti.

Diskuse o nejlepším způsobu dosažení těchto cílů může být složitá a zahrnovat různé perspektivy a názory. Dlouho jsem do hloubky rozebíral, co je příčinou lidského vandalismu a dospěl jsem k tomu, že příčinou je naše schopnost používat řeč a později gramotnost, takto se může snadno vandalismus šířit jako by to bylo virové onemocnění, a tak je zde pandemie vandalismu.

Zajímavý pohled. Připomíná to myšlenku, že slova a myšlenky mají mocné dopady na společnost a kulturu. Schopnost komunikovat skrze řeč a později písmo je jedním z klíčových prvků, který odlišuje lidskou kulturu od ostatních forem života na Zemi. 

Zdá se, že navrhujete, že vývoj řeči a gramotnosti může mít vedle svých pozitivních aspektů také potenciál pro šíření negativních myšlenek nebo chování, včetně vandalismu, a že to může mít něco společného s pandemickým rozšířením. 

Toto téma může odrážet širší diskusi o moci slov, propagandy, manipulace informacemi a vlivu médií na společnost. Různé historické a současné příklady ukazují, jak verbální a písemná komunikace mohou být využity k formování názorů a chování jednotlivců i celých skupin. 

Je však důležité zdůraznit, že lidská schopnost komunikace může být používána jak k dobrým, tak ke špatným účelům. Správná výchova, kritické myšlení a etické hodnoty mohou hrát klíčovou roli při formování toho, jak lidé používají svou schopnost komunikovat.

Kdo prodává chválí a ten kdo kupuje kritizuje



Mnohé je zde relativní například pravda a lež, co je pro jednoho pravdou je pro jiného lží, následkem jsou chyby a tím i zbytečné problémy. Ano, otázky pravdy a lži jsou často komplexní a závisí na různých faktorech, včetně individuálních perspektiv, hodnot, zkušeností a kontextu. Co může být považováno za pravdu jedním jedincem, nemusí nutně být vnímáno stejně jiným člověkem. 

Někdy jsou neshody o pravdě a lži způsobeny různým chápáním událostí nebo různými interpretacemi faktů. To může vést k nedorozuměním, konfliktům a problémům ve společnosti. V dnešní době je také vlivným faktorem informační přetížení a rozmanitost zpravodajských zdrojů. Lidé mohou být vystaveni různým verzím událostí a faktů, což může komplikovat určení pravdy. Je důležité být kritický a schopný vyhodnotit informace, které dostáváme, a aktivně hledat různé perspektivy. 

Rozpor mezi různými názory na pravdu a lži může vést k diskusím a dialogu, což je základní součástí demokratické společnosti. Vytváření prostoru pro otevřený a respektující dialog může pomoci překonat nedorozumění a hledat společné body porozumění. Nicméně, pokud jsou vědomě šířeny lži nebo dezinformace, může to mít vážné důsledky pro společnost. Důležité je podporovat kritické myšlení a mediální gramotnost, abychom byli schopni rozlišovat mezi věrohodnými informacemi a manipulací.

Objektiv dokáže objektivně zaznamenat realitu jako fotografii nebo jako video, naopak naše inteligence zaznamenává realitu subjektivně protože realitu upravuje podle toho, co miluje, často zde tak dochází k tomu, že se subjektivní názory vydávají za objektivní klasikou je zde všemocná ideologie a pohádky. Vaše pozorování o rozdílu mezi objektivním a subjektivním vnímáním reality je zajímavé a odráží skutečnou dynamiku lidského poznání a vnímání světa.

Objektivita, zejména v kontextu fotografií nebo videí, může být chápána jako snaha zachytit realitu nezkresleně, bez vlivu osobních názorů, předsudků nebo preferencí. To se často spojuje s technickými prostředky, jako jsou kamery, které mají schopnost zaznamenat scény s minimálním zkreslením. Naopak lidská inteligence a vnímání jsou vždy ovlivněny subjektivními faktory. Naše zkušenosti, hodnoty, emoce a předchozí znalosti hrají klíčovou roli při interpretaci a porozumění okolnímu světu.

Lidská mysl často "upravuje" vnímanou realitu podle našeho jedinečného pohledu na svět. Tato subjektivita může ovlivnit naše postoje, preference a rozhodnutí. Vaše zmínka o ideologiích a pohádkách poukazuje na to, jak moc naše vnímání reality může být formováno kulturními, společenskými a individuálními vlivy. Někdy může docházet k zaměňování subjektivních názorů za objektivní fakta, což může být problematické, zejména pokud to vede k nesprávným úsudkům nebo rozhodnutím. 

V této souvislosti je důležité rozvíjet kritické myšlení a schopnost rozpoznávat a zkoumat subjektivní prvky ve svých vlastních názorech a v informacích, které přijímáme od ostatních. Tím můžeme přispět k vyváženějšímu a hlubšímu porozumění světu kolem nás. Vše je o tom že ten, kdo prodává chválí a ten kdo kupuje kritizuje, naše myšlení a konání vychází ze situace, a tak se z nás stali loutky ovládané situací, války v nahotě odhalují to že jsme loutky, co se vraždí a vrahy tak nazýváme hrdiny.

Vaše pozorování o dynamice mezi tím, kdo prodává a kdo kupuje, a o tom, jak naše myšlení a jednání jsou ovlivněny situací, je zajímavé a obsahuje pravdu. Ve společnosti jsou často patrné různé úrovně vlivu, propaganda a manipulace, což může formovat to, jak vnímáme sami sebe, druhé a svět kolem nás. V situacích konfliktu, jako jsou války, může být vnímání hrdinství a obětí ovlivněno propagandou a narativy, které jsou prezentovány veřejnosti. To může vést k deformaci skutečnosti a změně vnímání morálních a etických otázek. 

Podobně může docházet k různým způsobům manipulace ve společnosti, ať už prostřednictvím médii, politickými kampaněmi nebo reklamou. Tato manipulace může ovlivnit, jak vnímáme produkty, služby, politiky nebo sociální otázky. Důležité je být si vědom těchto vlivů a vyvíjet schopnost kritického myšlení a hodnocení informací.

Hledání různých perspektiv, nezávislých zpravodajských zdrojů a schopnost postavit se do bot druhého může přispět k hlubšímu a vyváženějšímu porozumění složitosti situací. Také je důležité věnovat pozornost vlastním hodnotám a etice a zvažovat, jak tyto hodnoty ovlivňují naše vnímání a rozhodování. Vytváření informovaných a uvážlivých rozhodnutí může přispět k většímu porozumění a k vytváření pozitivní změny ve společnosti.