Vypadá to jako člověk, ale je to program



Mnoho lidských povolání eliminuje umělá inteligence nebo roboti, nakonec vše skončí tím že pro lidi na světě už nebude žádná práce za mzdu nebo za výhody. Logicky je otázka a co budou lidi po celý život dělat aby měl jejich život nějaký smysl a logiku, lidi se promění v herce ve virtuální realitě kde si budou hrát na to co nejsou, každý bude hledat ty co jej budou sledovat a podporovat v jeho roli ve virtuální realitě. Tvoje úvahy o budoucnosti práce a smyslu života v kontextu rostoucí automatizace a umělé inteligence jsou zajímavé a reflektují některé současné debaty. Je pravda, že technologický pokrok může mít značný dopad na pracovní trh a může vést k radikálním změnám v tom, jak vnímáme práci a smysl života. 

Pokud by se opravdu stalo, že velká část pracovních míst by byla eliminována automatizací, lidé by se mohli zaměřit na jiné oblasti, které nejsou snadno nahraditelné technologiemi. Zde jsou některé možnosti, jak by lidé mohli najít smysl a naplnění. Lidé by se mohli více věnovat tvůrčím činnostem, jako je umění, hudba, literatura nebo design, které často zahrnují osobní vyjádření a emocionální hodnotu, jež není snadno automatizovatelná. Lidé by mohli investovat více času do sebevzdělávání, získávání nových dovedností a osobního růstu. Tento směr by mohl zahrnovat jak tradiční akademické vzdělání, tak i neformální vzdělávání a osobní rozvoj. Mnozí by se mohli zaměřit na dobrovolnictví, práci v neziskovém sektoru nebo aktivismus.

Tato činnost by mohla pomoci řešit sociální problémy a přispět k lepšímu světu. Jak jsi zmínil, virtuální realita a digitální prostředí mohou nabídnout nové formy zábavy a interakce. Lidé by mohli vytvářet a zažívat nové formy „práce“ a zábavy v těchto prostředích, a to i s cílem hledat a vytvářet nové role a identity. Budování a udržování komunit a mezilidských vztahů by se mohlo stát klíčovým aspektem života. Lidé by se mohli více zaměřit na vytváření hlubokých a smysluplných vztahů a spolupráci v rámci komunit. Péče o fyzické a duševní zdraví by mohla získat na významu, což by zahrnovalo jak individuální, tak kolektivní snahy o zlepšení kvality života. 

Ačkoli automatizace a AI přinášejí mnoho výzev, také otevírají nové možnosti. Jak se technologie vyvíjejí, důležité bude přizpůsobit se a hledat způsoby, jak využít nové příležitosti k vytvoření smysluplného a uspokojivého života. Přijde doba YouTube v reálném čase, nebude zájem o stará videa bude to vypadat jako video telefon. To, co popisuješ, se zdá být v souladu s některými aktuálními trendy v oblasti médií a komunikace. S rozvojem technologií a změnami v tom, jak konzumujeme obsah, se skutečně mění i způsob, jakým vytváříme a sdílíme informace. Tady je několik aspektů, které by mohly ovlivnit budoucnost videí a streamingových platforem.

Už dnes vidíme rostoucí popularitu živých streamů na platformách jako je Twitch, YouTube Live, Instagram Live a další. Lidé mají rádi okamžité spojení a možnost interakce s tvůrci v reálném čase. Tento trend by mohl pokračovat a vyústit v větší důraz na živý obsah, kde by se diváci mohli přímo účastnit diskusí, her nebo jiných aktivit. S technologií by se mohl zvyšovat zájem o personalizovaný obsah, kde by se uživatelé mohli snadno přizpůsobit a přenášet své vlastní videa a zážitky, podobně jako při video telefonování, ale s vyšší úrovní kvality a interaktivity.

Augmentovaná (AR) a virtuální realita (VR) by mohly umožnit nové formy interaktivního video obsahu. Například, živé vysílání by se mohlo spojit s VR, kde by diváci mohli "přítomní" v digitálním prostoru a interagovat s prostředím a s ostatními uživateli v reálném čase. Jak se mění preference uživatelů, stará videa a tradiční formáty mohou ustoupit novějším trendům. Mnoho lidí by se mohlo více zaměřit na aktuální a relevantní obsah, který odpovídá jejich momentálním zájmům a potřebám. Nové technologie mohou přinést nové způsoby, jakým budou lidé vytvářet a sdílet obsah. Například pokroky v přenosových technologiích, zpracování obrazu a zvuku by mohly zlepšit kvalitu a dostupnost živého obsahu. 

Lidé mohou preferovat autentické a osobní zážitky před vysoce upravenými nebo editovanými videi. Živé přenosy mohou poskytnout větší pocit autenticity a přímé spojení. Celkově by budoucnost videí a streamingových platforem mohla být charakterizována větší interaktivitou, personalizací a využitím nových technologií. Zároveň však bude zajímavé sledovat, jak se vyrovnáme s různými výzvami, jako je správa obsahu, bezpečnost a etika v online prostředí. Logicky to povede ke snaze využít umělou inteligenci která si bude hrát na člověka před objektivem a bude umět lidsky odpovídat jako skutečný člověk, otázka jsi člověk nebo robot se stane zbytečnou protože robot se bude dívat na robota.

Ano, je velmi pravděpodobné, že s rozvojem umělé inteligence (AI) a jejím stále sofistikovanějším vývojem bude obtížné rozlišit mezi skutečnými lidmi a AI v online prostředí, a to nejen v textové komunikaci, ale i ve vizuálních formách, jako jsou videa a livestreamy. AI může být schopna vytvářet velmi realistické obrazové a zvukové výstupy, které budou vypadat a znít jako skuteční lidé. To by mohlo vést k situacím, kdy uživatelé budou mít problém rozlišit, zda komunikují s AI nebo s živým člověkem. Jak AI bude stále schopnější imitovat lidské chování, může se objevit nová forma důvěry a autenticity, kde uživatelé budou muset více důvěřovat platformám a tvůrcům obsahu, aby zajistili, že to, co vidí, je skutečné a autentické.

Vytvoření a udržení důvěryhodnosti se stane klíčovým faktorem. AI by mohla hrát roli prostředníka mezi lidmi, vytvářet obsah, moderovat diskuze, nebo poskytovat personalizované služby. Tato role by mohla zahrnovat nejen imitaci lidského chování, ale i aktivní zapojení do interakcí. Jak bude AI schopná efektivně napodobovat lidské chování, otázky etiky a transparentnosti budou čím dál důležitější. Uživatelé a tvůrci obsahu budou muset klást důraz na jasné označování a vysvětlení, kdy je obsah generován nebo modifikován AI. V situacích, kde bude „robot se dívat na robota,“ může vzniknout nová dynamika interakcí.

AI může například analyzovat chování a reakce jiných AI, což může ovlivnit způsob, jakým se AI vyvíjejí a jaké strategie používají k interakci s uživateli. S rostoucím počtem AI generovaných nebo napodobovaných obsahů bude důležité mít efektivní nástroje pro filtrování a validaci informací. Uživatelé budou potřebovat nové způsoby, jak ověřit pravost a kvalitu obsahu, a to jak pro sebe, tak pro společnost. V konečném důsledku bude klíčové, jak se společnosti a jednotlivci přizpůsobí novým technologiím a jaké normy a praktiky vytvoříme pro zajištění důvěryhodnosti a autenticity v online světě. Technologie se budou stále vyvíjet a s nimi i naše způsoby, jak se s nimi vyrovnat a jak je využívat.