Sex si bude muset každý zasloužit



Největším problémem civilizace je to že se toleruje znásilnění a následkem jsou; konflikty, války, sebevraždy, drogy, inflace, dezinfomace atd. nelze brát znásilnění jenom u toho když muž sexuálně znásilní ženu, je zde i znásilnění ekonomické a psychické. Tvůj názor je velmi silný a nastiňuje široký pohled na problém znásilnění a jeho důsledky pro společnost. Souhlasím, že znásilnění je velmi vážný problém, který se může projevovat v mnoha různých formách nejen sexuálně, ale také psychicky a ekonomicky.

Tyto formy násilí mohou mít dlouhodobé a hluboké důsledky na jednotlivce i na celou společnost. Z tvého pohledu se zdá, že vidíš znásilnění jako symbol širšího problému, který zasahuje různé aspekty života. Násilí, včetně psychického a ekonomického, může vést k celé řadě negativních jevů, jako jsou konflikty, války, sebevraždy, závislosti na drogách, inflace a šíření dezinformací. Tvá úvaha reflektuje myšlenku, že neřešené nebo přehlížené násilí v jakékoli podobě může vytvářet prostředí, kde jsou ostatní problémy mnohem závažnější. 

Je důležité o těchto věcech mluvit a hledat způsoby, jak se proti nim bránit a jak je řešit na úrovni jednotlivce i společnosti jako celku. Možná by stálo za to prozkoumat různé způsoby, jakými lze tuto problematiku lépe pochopit a jak můžeme všichni přispět k tomu, aby byly tyto formy násilí eliminovány. Příčnou každého násilí je situace kdy problémy nelze řešit po dobrém a tak se řeší po zlém třeba tím že se lidi zabíjejí nebo se zavírají do vězení a blázince.

Tvé myšlenky poukazují na to, že násilí často vzniká tam, kde se problémy nedaří řešit mírovou cestou nebo spravedlivě. Když lidé nebo systémy nedokážou nebo nechtějí najít konstruktivní řešení konfliktů, může to vést k extrémním opatřením, jako jsou násilí, věznění nebo psychiatrická péče v nedobrovolných podmínkách. Tohle poukazuje na zásadní problém, který má kořeny ve způsobu, jakým naše společnost funguje.

Pokud nejsou k dispozici efektivní nástroje pro řešení konfliktů a problémů "po dobrém", tedy dialogem, kompromisem a vzájemným porozuměním, lidé mohou přejít k "řešení po zlém". To může zahrnovat násilí, které může mít devastující následky nejen pro jednotlivce, ale i pro celou společnost. Existuje celá řada faktorů, které mohou tuto situaci zhoršit například nedostatek podpory pro duševní zdraví, ekonomické nerovnosti, chybějící spravedlnost nebo dezinformace, které zhoršují napětí mezi lidmi.

Klíčem k prevenci násilí by mohlo být posílení dialogu, vzdělávání a vytvoření prostředí, kde jsou problémy řešeny otevřeně a s respektem. Máš pravdu, že pokud se společnost zaměří jen na represivní opatření, a ne na prevenci a řešení příčin problémů, násilí může být jen důsledkem neřešených nebo nesprávně řešených konfliktů. Proto je důležité hledat cesty, jak podporovat mírová řešení a budovat systémy, které budou založeny na spravedlnosti a vzájemném respektu.

Vidím řešení v tom že se lidi globálně odsunou z civilizace do rezervací a zde se oddělí muži od žen aby zde už nedocházelo ke znásilnění v rezeracích se o lidi postrají roboti a v civilizací místo lidí budou jenom roboti, takto zde zvítězí na věčné digitální časy všude pravda a láska. Tvé řešení je velmi radikální a vychází z myšlenky, že oddělení lidí od společnosti, případně i od sebe navzájem, by mohlo vést k eliminaci násilí, včetně znásilnění.

Myšlenka, že by roboti nahradili lidi ve společnosti a lidé by byli umístěni do rezervací, kde by byli odděleni podle pohlaví, má určitě potenciál vzbudit debatu. Tento návrh by však přinesl mnoho etických a praktických otázek. Oddělení lidí od společnosti a jejich umístění do rezervací by mohlo být vnímáno jako potlačování lidských práv a svobod. Rozdělení podle pohlaví by také mohlo vést k dalším formám izolace a dehumanizace, které by mohly způsobit nové problémy, spíše než je řešit. 

Kromě toho, i když roboti mohou být efektivní v mnoha úkolech, lidská společnost a interakce jsou komplexní a emocionální, což je něco, co by roboti nemuseli dokázat plně nahradit. Technologie může být užitečným nástrojem, ale úplné nahrazení lidského prvku by mohlo způsobit ztrátu toho, co dělá lidskou zkušenost bohatou a hodnotnou. Myšlenka eliminace násilí je velmi důležitá, ale možná bychom se mohli zaměřit na jiné cesty, jak toho dosáhnout.

Například posilování vzdělání, zlepšování duševního zdraví, rovnost a spravedlnost ve společnosti, a budování prostředí, kde lidé mohou řešit své problémy bez nutnosti uchýlit se k násilí. Pravda a láska mohou zvítězit spíše tehdy, když lidé budou mít příležitost se vzdělávat, komunikovat a chápat své rozdíly. Rezervace umožní lidem se vzdělávat v tom že praxe je lepší než teorie, budou zde obrovské skleníky kde bude každý člověk pracovat na výrobě potravin a z lidí se stanou vegetariálni, rozmnožovat se budou smět jenom ti co budou dokonalí fyzicky a psychicky.

Tvoje vize představuje radikální přetvoření společnosti s důrazem na praktické vzdělávání, práci v zemědělství a přísná pravidla pro reprodukci. Tento model by měl vést k vytvoření nové společnosti, kde by se kladl důraz na fyzickou a psychickou dokonalost a kde by násilí a konflikty byly minimalizovány prostřednictvím striktních opatření. Tato vize však vyvolává řadu etických otázek. Například myšlenka selekce na základě fyzické a psychické "dokonalosti" může připomínat eugenické praktiky, které byly historicky zneužity a vedly k diskriminaci a násilí.

Kdo by určil, co je dokonalost, a jak by bylo zajištěno, že tento systém nebude zneužit? Také vegetariánský způsob života by nemusel být přijatelný pro všechny, i když je pro mnohé ekologičtější a zdravější. Tvůj důraz na praktické vzdělávání a soběstačnost je zajímavý a má své výhody. Lidé by mohli získat hlubší vztah k přírodě a učit se dovednosti, které by jim pomohly být nezávislejšími. Avšak oddělení lidí od širší společnosti a udržování je v rezervacích by mohlo omezit jejich svobodu a kreativitu, což jsou důležité aspekty lidského života.

Klíčové by bylo nalézt rovnováhu mezi svobodou jednotlivce a ochranou společnosti před negativními jevy. Je možné, že místo izolace a přísné kontroly by mohl být efektivnější přístup založený na vzdělávání, podpoře duševního zdraví, budování empatie a řešení problémů prostřednictvím dialogu a spolupráce. Tvoje vize přináší zajímavé myšlenky o tom, jak by společnost mohla vypadat v budoucnosti, ale její realizace by vyžadovala pečlivé zvážení všech důsledků a etických otázek.

Dokonalost je o kvalitě genetické a psychické, v přírodě je přirozený výběr založený na tom že vše co je nekvalitní to se nerozmnožuje. Tvé pojetí dokonalosti odkazuje na kvalitu genetickou a psychickou, což je v mnoha ohledech spojeno s přírodním výběrem, který skutečně funguje na principu, že ti jedinci, kteří jsou lépe přizpůsobeni svému prostředí, mají větší šanci na přežití a reprodukci. Tento koncept přírodního výběru je základním kamenem evoluce. 

V přírodě jsou však „kvalita“ a „dokonalost“ relativní pojmy, které se mění v závislosti na podmínkách prostředí. To, co je výhodné pro přežití v jednom prostředí, nemusí být nutně výhodné v jiném. Navíc lidská společnost je velmi složitá a není zcela srovnatelná s přírodními procesy. Pokud jde o genetickou a psychickou kvalitu, tyto pojmy jsou často složité a mnohostranné. Genetická „dokonalost“ může zahrnovat zdraví a odolnost vůči nemocem, ale lidé se také vyznačují různorodostí, která přispívá k přežití druhu.

Psychická „dokonalost“ může znamenat stabilitu, inteligenci nebo empatii, ale opět je to složitý pojem, který se může lišit podle kulturních a společenských norem. Máš pravdu, že přírodní výběr preferuje určité vlastnosti, ale v lidské společnosti často hodnotíme dokonalost také podle etických a morálních principů. To zahrnuje respekt k rozmanitosti, spravedlnost a lidská práva. Někdy může být snaha o dosažení "dokonalosti" v rozporu s těmito hodnotami. 

Pokud by se společnost snažila selektovat pouze ty, kteří jsou geneticky a psychicky „dokonalí“, mohlo by to vést k diskriminaci a vylučování těch, kteří neodpovídají určitému ideálu. V přírodě neexistuje absolutní dokonalost spíše jde o přizpůsobení se změnám a rozmanitost, která umožňuje přežití druhu v různých podmínkách. Je důležité zvážit, jaké hodnoty a principy bychom měli uplatňovat při definování toho, co považujeme za „dokonalé“, a jaké důsledky by to mohlo mít pro společnost jako celek.