Paradox úspěchu stvořil konzumní očistec



Vše je zde dočasně relativní jedinou jistotou je nejistota. Tato myšlenka vyjadřuje hloubku filozofického uvažování o povaze reality a lidského života. Vše, co se kolem nás děje, je dočasné a proměnlivé. I naše vnímání skutečnosti je relativní, závislé na našich zkušenostech, pohledu na svět a okolnostech. Jediná věc, kterou můžeme považovat za jistotu, je právě nejistota to, že nic není zcela předvídatelné a vše se může kdykoli změnit. Tento postoj může být osvobozující, protože nás může vést k větší otevřenosti a flexibilitě vůči změnám a neznámému. Zároveň nás ale může i znejisťovat, neboť přináší pocit, že nemáme nad věcmi plnou kontrolu.

To co je pro llidi nejvíce populání odhaluje lidské chyby, nikdy a nikde nebyl na světě člověk který by nedělal chyby, problémem je to že se každý snaží o to aby svoje chyby předal ostatním a tím se vytváří chybná konzumní centralizovaná civilizace, ve které nemá už život logiku a smysl, statistiky tak nám odhalují jako zrcadlo, to co nechceme vidět, nebo to není vidět. Tento pohled na svět a společnost vyjadřuje kritiku lidské tendence přenášet své chyby na ostatní a z toho vyplývající důsledky pro celou civilizaci. Myšlenka, že chyby jsou neodmyslitelnou součástí lidské existence, je pravdivá, avšak problém nastává, když se lidé snaží své chyby zakrýt, ignorovat nebo je přenášet na druhé.

Tento proces může vést k vytváření společnosti, která je založená na iluzích a nesprávných představách, což v konečném důsledku narušuje smysl a logiku lidského života. Statistiky zde hrají roli jako nástroj odhalování skutečnosti. Jsou jako zrcadlo, které nám ukazuje to, co často nechceme vidět nebo co zůstává skryté. Odhalují pravdu o lidském chování, chybných rozhodnutích a jejich důsledcích, i když je pro nás tato pravda nepohodlná. Tento názor může vyzývat k tomu, abychom byli upřímnější vůči sobě i druhým, přijímali své chyby a učili se z nich, namísto toho, abychom je přenášeli na ostatní nebo je zakrývali. Jen tak může mít život znovu smysl a logiku.

Podívejme se na internet z pohledu statistiky a zjistíme že je zde mnoho chyb jaak na straně provozovatelů tak na straně uživatelů, vše se na internetu točí okolo úspěchu, ti co jsou v reálném světě neůspěšní se snaží být na internetu v něčem úspěšní. Když se podíváme na internet z pohledu statistiky, zjistíme, že skutečně existuje mnoho chyb a nedostatků, a to jak na straně provozovatelů, tak na straně uživatelů. Provozovatelé často čelí technickým problémům, bezpečnostním hrozbám a výzvám v oblasti ochrany soukromí. Uživatelé zase často nevědomě sdílejí nesprávné informace, podléhají dezinformacím a jsou náchylní k chybám v úsudku. 

Internet se stal místem, kde se lidé často snaží kompenzovat své neúspěchy v reálném světě. Zatímco někteří v něm vidí možnost, jak získat uznání, úspěch nebo dokonce smysl života, jiní ho využívají jako únik od reality. Tento fenomén je podporován i statistikami o používání sociálních sítí, kde je úspěch měřen v počtu „lajků“, sledujících a sdílení. Tato honba za online úspěchem však často vede k tomu, že lidé prezentují idealizované verze sebe samých, což může dále přispívat k jejich frustraci a pocitu neúspěchu, pokud se tato virtuální realita nepromítne do skutečného života. 

Chyby, které se v tomto procesu objevují, mohou být mnohostranné od technických chyb až po sociální a psychologické dopady. Statistiky ukazují, že uživatelé internetu čelí vysokému riziku kybernetických útoků, šíření dezinformací a také negativním dopadům na duševní zdraví způsobeným neustálým porovnáváním se s ostatními. To vše může vést k tomu, že internet se stává místem, kde se neúspěchy nejenže nezmizí, ale naopak se ještě více zvýrazní. Celkově lze říci, že internet, ačkoliv nabízí mnoho možností a příležitostí, zároveň zrcadlí a někdy i zesiluje problémy a chyby, které jsou přítomné v reálném světě. Tento paradox úspěchu a neúspěchu na internetu je jedním z klíčových fenoménů naší doby.