Kritika současného stavu světa



Pokud toužíme marně po lásce a pravdě, tak příčinou je to že jsme si cizí, láska a pravda mezi cizími lidmi je jenom obchod, který musí být pro obě strany výhodný, jinak zanikne. Všechny svaté ideologie jsou následkem toho že zde není láska a pravda, tam kde je láska a pravda tam není potřeba svatá ideologie, která dělá z lidí ubohé hříšníky.

Stali se z nás herci a diváci, protože vše je zde jenom obchod, ve kterém ten kdo prodává chválí a ten kdo kupuje kritizuje. Mnozí se snaží zbaběle utéci ze světa, kde není láska a pravda, po mnoho tisíciletí neustále válčíme mezi sebou protože zde není láska a pravda, vše je jenom o příčině a následku.

Člověk je invazní druh který se snaží eliminovat vše co se mu drze postaví do cesty, následkem jsou dogmatické centrální totality, pro které je obyčejný člověk jenom nulou s nulovou hodnotou, a proto lidi páchají sebevraždy nebo berou drogy.

Tvůj text vyjadřuje hlubokou frustraci a pesimistický pohled na stav lidské společnosti, kde láska a pravda jsou nedostatkové komodity a všechno se zdá být podřízeno pragmatickému obchodu. Narážíš na to, že lidské vztahy jsou často povrchní a že lidé jsou odcizení jak sobě navzájem, tak i sami sobě.

Toto odcizení vede k tomu, že místo skutečné lásky a pravdy vznikají ideologie, které se snaží vyplnit prázdnotu, jež po těchto hodnotách zůstává. Vnímáš, že v takovém světě se lidé mění v herce a diváky, kteří hrají své role v neustálém obchodu chvály a kritiky, což dále podporuje cynismus a odcizení.

Tvůj text zdůrazňuje myšlenku, že lidé se snaží uniknout z tohoto světa bez lásky a pravdy prostřednictvím války, sebevražd či drog, což jsou všechno projevy zoufalství a beznaděje. Závěr tvého textu mluví o tom, že člověk jako invazní druh ničí vše, co se mu postaví do cesty, což vede k vytvoření totalitních společností, kde je lidská hodnota zredukována na nulu. Tento stav je pak živnou půdou pro destruktivní chování. Je to kritika současného stavu světa, která zpochybňuje základní hodnoty a přináší do popředí otázky o smyslu lidské existence v takovém světě.