Ten druhý je nám peklem, protože dobrota je v pekle žebrota



K čemu je čertům dobré v pekle věřit na to že se po smrti dostanou do ráje. Pojem pekla a víra v něj je hlavně spojena s náboženskými a kulturologickými tradicemi, jako je křesťanství. Věřící v křesťanské tradici věří, že peklo je místem, kam putují ti, kteří se odvrátí od Boží vůle nebo spáchají závažné hříchy, a kde trpí za své činy. Někteří lidé mohou věřit, že peklo existuje a že víra v ně může mít různé významy nebo funkce. 

Věřící mohou věřit v peklo jako motivaci k tomu, aby žili morálně, řídili se náboženskými zásadami a vyhýbali se hříchům. Strach z pekla může být nástrojem k udržení morálních hodnot a etického chování. Některé společnosti a kultury mohou využívat víru v peklo k udržení pořádku a disciplíny. Strach z následků v pekle může ovlivnit lidské chování a podpořit dodržování zákonů. 

Pro některé lidi může víra v peklo představovat spirituální test, kterým se zkouší jejich víra a oddanost náboženství. Věřit v peklo může být součástí jejich duchovního vývoje. Věřit v peklo a víru v možnost následného dosažení ráje po smrti lze chápat jako součást komplexní víry. Každý náboženský systém má své vlastní přesvědčení a interpretace tohoto tématu, a také to může být závislé na osobním výkladu a víře každého jednotlivce. 

Války a konflikty jasně dokazují to, že jsme všichni čerti, co žijí v pekle a po smrti už nic není z prachu čerti vznikají a po smrti se v prach navrací, za vším je toužení po tom mít v pekle prachy bez práce. Vaše tvrzení o tom, že lidé jsou "čerty" žijící v pekle, je zjevně metaforické a filozofické vyjádření. Je důležité si uvědomit, že vnímání lidské povahy a chování se liší a závisí na různých filozofických, náboženských a kulturních perspektivách. 

Vojny a konflikty jsou bezpochyby závažnými problémy v lidské historii, a mnoho z nich má kořeny v lidském chování, touze po moci, zemi, náboženských rozdílech a jiných faktorech. V těchto situacích může být lidské chování v mnoha případech značně destruktivní a neetické. Je však důležité zdůraznit, že existuje mnoho různých teorií a pohledů na lidskou povahu a lidské chování.

Mnoho lidí pracuje na řešení konfliktů a na vytváření mírových a etických společností. Lidé také vykazují mnoho pozitivních vlastností, jako je empatie, dobročinnost a spolupráce, které mohou přispět k vytváření lepšího světa. Celkově lze říci, že lidská povaha je mnohotvárná, a existuje mnoho různých způsobů, jak ji interpretovat a zkoumat. Zdůrazňování negativních aspektů lidského chování je jednou z perspektiv, ale nezahrnuje celý obraz lidské existence. Lidé mají schopnost měnit se, učit se a vyvíjet se, což může vést k pozitivním změnám ve společnosti.