Z vlků se stali pastýři ovcí



Člověk se často ocitá v situaci kdy zde jsou problémy které jsou dlouhodobé a tak se vytváří začarovaný kruh ze kterého je obtížné uniknout a tak to lidi řeší pomocí léků a drog nebo věří na zázraky. Jsou dlouhodobé problémy malé a problémy veliké, proto vznikl idealismus a populismus který se snaží o svět bez problémů, ale tyto teorie v praxi selhávají protože řeší problémy povrchně.

Za mnoho dlouhodobých problémů si můžeme sami protože chybujeme, pokud za problémy může organizace nebo národ kde žijeme tak nemáme šanci tento problém eliminovat. Každý problém má svoji příčinu, někdy je nám příčina problému skrytá nebo jsme líní jí hledat, příčinu problému jsme konečně našli a potom ji odstranili, pocit radosti netrvá ale dlouho protože je zde jiný problém.

Klasickým problémem je povrchnost, známe vše jenom povrchně a neznáme tak nic do hloubky, je to obrazně jako člověk který zná mnoho cizích jazyků a tak žádný cizí jazyk nezná do hloubky. Obrazně mi to připomíná jako bychom nalezli mapu k velikému pokladu a když se konečně dostaneme na místo kde by měl být poklad, tak zjistíme že ten poklad už někdo před námi našel a tak máme smůlu.

Informace o pokladu byli zastaralé a tak jsme neuspěli, všude nám od narození do smrti obrazně nabízejí za hodně peněz mapy k pokladu, ale poklad tam už není, co je příčinou tohoto problému. Problémem je to že z cizího krev neteče a dobrota je žebrota, proto všichni co jsou úspěšní lžou a kradou.

Z vlků se stali pastýři ovcí, proč pronásledovat ovce, když je možné ovcím vymýt propagandou a rekalmou myšlení natolik, že ovce chodí k volbám a na kadidátkách jsou jenom vlci co se medálně vydávají za ovce. Bohatství a nemoc nikdo dlouho nedokáže utajit, bohatství je nemocí kterou trpí pokrytecká lidská kultura od té doby, co bohatství u lidí existuje, nabytek pro vlky vytváří tak nedostatek pro ovce!