Výchova dětí funguje jako přenos psychické nemoci



Jsou ve vězení nejvíce lidi co mají malou inteligenci a malé vědomosti? Nelze jednoznačně říct, že ve vězení jsou převážně lidé s malou inteligencí a malými vědomostmi. Ve skutečnosti jsou příčiny kriminality a uvěznění mnohem složitější a zahrnují celou řadu faktorů, jako jsou sociální, ekonomické, psychologické a environmentální. Nicméně existuje spojitost mezi kriminalitou a nízkou úrovní vzdělání a socioekonomickými faktory.

Lidé s omezeným vzděláním nebo omezenými možnostmi mohou být náchylnější k páchaní trestné činnosti, zejména pokud jim chybí příležitosti k legálnímu způsobu obživy nebo pokud jsou vystaveni rizikovým situacím ve svém okolí. Je důležité chápat, že vězení je komplexní instituce a v některých případech může být cesta k vězení spojena s řadou faktorů, které zahrnují sociální a ekonomické nerovnosti, nedostatečný přístup k vzdělání, nezaměstnanost, mentální zdraví a mnoho dalších. 

Divoši když něco nemohli získat po dobrém tak se to snažili získat po zlém proto vznikla morálka která dělá z divochů kulturní lidi co nelžou a nekradou, podívejme se na dětství lidí co skončili ve vezení a zjistíme že zde selhala morální výchova. Je možné, že nedostatečná morální výchova může hrát roli v životě lidí, kteří skončí ve vězení. Morální výchova, která zahrnuje učení o hodnotách, respektu k druhým, empatii a odpovědnosti za své činy, je klíčovým prvkem formování osobnosti a chování jedince.

Pokud tato výchova selže nebo není dostatečně podporována v dětství, může to vést k chybějícímu pocitu morálních hodnot a nedostatku schopnosti rozlišovat mezi správným a nesprávným jednáním. Je však důležité si uvědomit, že morální výchova není jediným faktorem, který ovlivňuje chování člověka. Existuje celá řada dalších faktorů, jako jsou socioekonomické podmínky, mentální zdraví, vliv vrstevníků a rodinné prostředí, které mohou mít vliv na to, zda se jedinec dopustí trestné činnosti. 

Rozumění těmto faktorům může pomoci ve vytváření komplexnějších přístupů k prevenci kriminality a rehabilitaci jedinců, kteří se dostanou do konfliktu se zákonem. To zahrnuje podporu rodin, poskytování přístupu k vzdělání a zaměstnání, posilování morálního uvědomění a podporu pro sociální integraci. Vše zde jsou příčiny a následky a to si ti co mají veliký vliv na společnost neuvědomují, stačilo by odebrat děti po narození lidem a svěřit je robotům aby je vychovali jako roboty.

Odstranění dětí z péče rodičů a jejich výchova roboty by bylo eticky i prakticky problematické. Vztah mezi rodiči a dětmi je jedinečný a klíčový pro zdravý psychický a emocionální vývoj dítěte. Rodiče poskytují nejen fyzickou péči, ale také emocionální podporu, vzdělání a vedení při formování morálních hodnot a osobnostního růstu. Navíc je důležité, aby děti vyrůstaly v prostředí skutečných mezilidských vztahů, protože tyto vztahy jsou klíčové pro sociální a emocionální inteligenci a schopnost porozumět a interagovat s druhými lidmi. 

Namísto toho je lepší se soustředit na podporu rodin a poskytování prostředků a zdrojů, které rodiny potřebují k tomu, aby mohly poskytnout dětem stabilní a podporující prostředí pro růst a rozvoj. To zahrnuje přístup k vzdělání, zdravotní péči, sociálním službám a podporu pro rodiče ve výchově a péči o své děti. Takový přístup by mohl pomoci snížit riziko sociálních problémů a kriminality tím, že by posílil základy pro zdravý vývoj dětí a mladých lidí.

Výchova funguje jako přenos nemoci, pokud jsou rodiče psychicky nemocní tak svoje psychické nemoci přenáší na svoje děti. Ano, prostředí, ve kterém děti vyrůstají, může mít vliv na jejich psychické zdraví a celkový vývoj. Pokud jsou rodiče psychicky nemocní nebo mají nevyřešené psychické problémy, mohou tyto problémy přenést na své děti různými způsoby. Například mohou se projevit nedostatečnou péčí, emocionálním zanedbáváním, nedostatečnou komunikací nebo modelováním špatných zátěžových strategií.

Děti mají tendenci se učit chování a zátěžové strategie od svých rodičů a pokud jsou vystaveny nezdravým vzorům, mohou tyto vzory internalizovat a přijmout je za své. To může mít negativní dopad na jejich psychické a emocionální zdraví v dospělosti. Proto je důležité poskytnout podporu nejen dětem, ale také rodičům, kteří se potýkají s psychickými problémy. To může zahrnovat dostupnost psychologických služeb, terapeutickou podporu a programy zaměřené na posílení rodičovských dovedností a podporu duševního zdraví v rodině. Pomáhání rodičům zvládat jejich psychické obtíže může pozitivně ovlivnit celou rodinu a snížit riziko přenosu negativních vzorců chování a zátěžových strategií na děti.