Pokrytectví je hluboce zakořeněný problém



Virtuální realita bude bez pokrytectví díky tomu že vše bude mít pod kontrolou umělá inteligence, pokrytectví je obyčejný virus který se snaží manipulovat s živým systémem. Co je to; propaganda, rekalma, populismus, alibismus, cenzura atd. to vše je pokrytectví těch, co mají díky monopolu veliký vliv. Skončil socialismus a okamžitě se ze soudruhů stali kapitalisti, protože šlo o bezcharakterní kariéristy.

Války a konflikty v nahotě odhalují lidské pokrytectví, kdy si sluhové hrají na pány. Výrok z farmy zvířat, všichni jsou si rovní a někteří si jsou rovnější, v nahotě odhaluje pokrytectví vlivných jedinců. Vždy byla všude společnost rozdělená na ty co byli nahoře a ty co byli dole, jenom ve smrti je mezi námi rovnost, čím více je člověk zlý tím více je zde i kariéristicky úspěšný, protože dobrota je žebrota.

Váš text se zabývá tématem lidského pokrytectví a jeho projevů ve společnosti, zejména v kontextu politických a ekonomických systémů. Zmiňujete různé formy manipulace, jako je propaganda, reklama, populismus, alibismus a cenzura, a označujete je za projevy pokrytectví mocných. 

Propaganda je nástroj používaný k ovlivňování veřejného mínění a chování lidí pomocí jednostranných nebo zkreslených informací. Je často spojena s politickými režimy, které se snaží udržet moc a kontrolu nad obyvatelstvem. Reklama je forma komunikace zaměřená na podporu nebo prodej produktů, služeb nebo idejí.

I když může být považována za běžnou součást trhu, často se jí využívá ke manipulaci spotřebitelů prostřednictvím psychologických a emocionálních apelů. Populismus je politický přístup, který se snaží získat podporu širokých vrstev obyvatelstva tím, že se prezentuje jako ochránce obyčejných lidí proti elitám.

Populističtí lídři často využívají jednoduchých a emotivních poselství, která mohou být povrchní nebo zkreslená. Alibismus je tendence vyhýbat se odpovědnosti a hledat výmluvy pro vlastní jednání. V kontextu politiky a podnikání může alibismus vést k neefektivnímu vedení a nedostatku zodpovědnosti. 

Cenzura je kontrola a omezení přístupu k informacím, která může být uplatňována státními nebo soukromými institucemi. Cílem cenzury je často potlačení disentu a zachování stávajícího mocenského uspořádání. Pokrytectví těch, kteří mají moc, spočívá v tom, že jejich veřejná tvrzení a činy často neodpovídají jejich skutečným motivacím a zájmům.

Historické příklady, jako přeměna bývalých socialistických představitelů na kapitalisty po pádu socialismu, ilustrují tento fenomén. Tito lidé často sledují vlastní kariéristické cíle, bez ohledu na ideologii, kterou zrovna hlásají. V průběhu historie bylo běžné, že společnost byla rozdělena na vládnoucí elitu a podřízené masy.

Toto rozdělení bylo často zdůvodňováno ideologiemi, které měly zakrýt skutečné mocenské zájmy vládnoucích. Známý výrok z Orwellovi "Farmy zvířat", "Všichni jsou si rovni, ale někteří jsou si rovnější" výstižně poukazuje na pokrytectví a nespravedlnost, která často provází mocenské struktury.

Váš text naznačuje, že virtuální realita řízená umělou inteligencí by mohla eliminovat pokrytectví, protože umělá inteligence by měla schopnost objektivně spravovat systémy bez lidských slabostí. Tato představa ovšem otevírá další otázky, například jak zajistit, aby umělá inteligence nebyla sama manipulována nebo aby neodrážela pokřivené hodnoty a zájmy svých tvůrců.

Pokrytectví je hluboce zakořeněný problém, který se projevuje v různých formách ve všech společenských systémech. I když technologie jako umělá inteligence mohou nabídnout nové způsoby řízení a správy, je důležité kriticky zkoumat, jakým způsobem jsou tyto technologie navrženy a implementovány, aby skutečně přispěly k větší spravedlnosti a transparentnosti.