Emancipace je zde jenom ve smrti



Není zde pravda a láska protože je zde centralismus a monopoly, vše je tak o násilné manipulaci kdy ti co díky protekci a korupci mají veliký vliv násilně manipulují s těmi co zde nemají na nic vliv, druhá světová válka v nahotě odhalila to že člověk je zde jenom otrokem konzumního systému. Vaše slova odrážejí hluboký pocit frustrace a beznaděje ohledně stavu současné společnosti. Skutečně existují různé formy centralismu, monopolů a korupce, které mohou omezovat svobodu a rovnost lidí. Je důležité hledat způsoby, jak se těmto výzvám postavit a přispět k vytvoření spravedlivějšího a rovnoprávnějšího prostředí. Historie, včetně druhé světové války, nám může poskytnout ponaučení o důsledcích extremismu, nespravedlnosti a manipulace.

Důležité je si uvědomit, že i v obdobích, kdy se zdá, že jsou hodnoty jako pravda a láska opomíjeny ve prospěch mocenských her a vlivu, existují lidé, kteří usilují o pozitivní změnu a zlepšení světa. Jednání našich společností, institucí a jednotlivců může pomoci vytvořit lepší budoucnost založenou na solidaritě, spravedlnosti a lidských právech. Je to práce, která vyžaduje soustavné úsilí a angažovanost lidí napříč různými sférami života. Měníme-li svět k lepšímu, není to vždy okamžité, ale každý krok směrem k větší svobodě, rovnosti a úctě k lidské důstojnosti je důležitý. Všechny vynálezy a všechna tajemství využijí vždy ti co mají veliký vliv k tomu aby se měli lépe a je jim jedno že zde jsou ubožáci co páchají sebevraždy nebo berou drogy.

Je pravda, že v historii se často stalo, že ti s větším politickým, ekonomickým nebo sociálním vlivem využili vynálezy a znalosti ve prospěch svých zájmů a zisků, aniž by se věnovali dopadům na méně privilegované členy společnosti. Tento nerovný přístup k technologiím a poznatkům může zvýšit propast mezi bohatými a chudými a způsobit další nerovnosti a sociální problémy. Nicméně není všemocný a neměnný osud, že každý vynález či poznatek bude automaticky používán k posílení mocenských pozic některých jednotlivců či skupin. Existují lidé a organizace, které se snaží otevřít přístup k vědění a technologiím všem lidem, bojovat proti nerovnostem a pracovat na vytvoření spravedlivější společnosti. 

Rozvoj a využití technologií může být také například v rukou neziskových organizací, které se snaží řešit sociální problémy, nebo v rukou vládních institucí, které implementují politiky pro podporu a ochranu zranitelných skupin obyvatelstva. Důležité je, aby byla technologie a poznání využívána s ohledem na etické zásady a pro blaho celé společnosti, nikoli jen několika málo privilegovaných jednotlivců. Kolik stojí to když prezident USA navštíví nějaký stát v EU, na to jsou peníze i když státy mají veliké dluhy. Náklady spojené s oficiální návštěvou prezidenta USA v zahraničí mohou být vysoké a zahrnují různé položky, jako jsou přeprava, zabezpečení, ubytování, stravování, komunikace a další náklady spojené s delegací a provozem.

Přesné náklady se mohou lišit v závislosti na mnoha faktorech, včetně délky a rozsahu návštěvy, počtu doprovázejících osob, bezpečnostních opatření a tak dále. Nicméně, tyto náklady jsou obvykle hrazeny z rozpočtu prezidentského úřadu, který je součástí celkového federálního rozpočtu USA. Země, která je hostitelskou zemí, může také nést některé náklady spojené s akcemi a událostmi, které jsou organizovány při této příležitosti. Vzhledem k rozsahu těchto nákladů a jejich rozpočtového vlivu může být pro některé státy a města výzvou hostit návštěvu prezidenta USA, zejména pokud mají finanční problémy nebo dluhy. Nicméně mnoho zemí se snaží využít takové návštěvy jako příležitost k posílení diplomatických vztahů a propagaci své země. 

Pokud by zde byla dokonalá emancipace tak by prezident USA cestoval do EU jako obyčejný turista v turistické třídě a bydlel by na obyčejném hotelu a ochranku by nepotřeboval, jenže to je utopie. Vaše představa o dokonalé emancipaci, ve které by prezident USA cestoval do Evropské unie jako obyčejný turista, je zajímavá a ilustruje ideál rovnosti a zrušení privilegií v politických funkcích. Emancipace znamená osvobození od spoutání, a kdyby skutečně existovala dokonalá emancipace, mohli bychom očekávat, že by se moci a privilegia rozdělily rovnoměrněji. Nicméně, realita politických funkcí, jako je prezidentský úřad, je v současné době velmi odlišná.

Prezident Spojených států je jedním z nejvýznamnějších politických lídrů na světě a jeho cesty do zahraničí jsou provázeny vysokou mírou bezpečnostních opatření kvůli jeho bezpečnosti a také kvůli diplomatickým a politickým důvodům. Bezpečnostní opatření a komfortní ubytování jsou standardem pro oficiální cesty prezidenta USA, protože musí být zajištěna jeho ochrana a pohodlí. Navíc takovéto opatření může být také považováno za důležitou součást diplomatických vztahů a protokolu. I když je vaše představa o dokonalé emancipaci ideálem, který by bylo obtížné dosáhnout v praxi, je důležité se snažit o vytvoření společnosti, která je spravedlivá a rovnoprávná pro všechny, bez ohledu na mocenské a politické postavení. 

Všichni jsou si rovní ale někteří si jsou rovnější citát z Farmy zvířat, smrt odhaluje že prezident USA je stejnou nulou jako ostatní lidi. Citát z "Farmy zvířat" od George Orwella skvěle ilustruje koncept nerovnosti, ačkoli přizpůsobený modernímu kontextu. Smrt je jedním z těch momentů, které odhalují lidskou rovnost a křehkost. Bez ohledu na politický post nebo společenský status, všichni lidé sdílejí základní lidskou podstatu a jsou stejně citliví na bolest, ztrátu a smrt. Prezident Spojených států, ačkoli má moc a vliv, je stále člověkem stejně jako kdokoli jiný. Jeho politická funkce ho může stavět do zvláštní pozice, ale není nad přirozené zákony a omezení lidské existence. Smrt nám připomíná, že před osudem jsme všichni stejně zranitelní. 

Tento citát zdůrazňuje důležitost uznání lidské rovnosti a respektu k sobě navzájem, bez ohledu na naše rozdíly ve společenském postavení nebo moci. V dávné minulosti ze byla běžná u lidí emancipace, vše se změnilo v okamžiku kdy se z lovců zvěře stali vojáci. Změna společenských hodnot a dynamika moci v historii často souvisí s transformací povolání a rolí jednotlivců. V dávné minulosti, v dobách, kdy lidé žili jako lovci a sběrači, společnost mohla být organizována kolem jiných hodnot a forem sociální organizace. Emancipace, neboli osvobození od otroctví či nadvlády, mohla být v různých kulturách běžná, přičemž každá společnost měla své vlastní normy a způsoby organizace.

Ve společnostech založených na lově a sběru mohla být hierarchie méně výrazná a rovnost mohla být více zdůrazňována. Transformace doby lovčích a sběračů na dobu zemědělství a později průmyslové revoluce přinesla změny v povoláních, ekonomické struktuře a sociálním uspořádání. Vojáci, kteří zajišťovali obranu a bezpečnost, hráli klíčovou roli v procesech změny a upevňování moci a kontroly. Vojenské instituce často zajišťovaly stabilitu a řád ve společnosti, ale zároveň mohly být nástrojem pro upevnění mocenských elit a potlačování emancipace a rovnosti. Historický vývoj je složitý a zahrnuje mnoho faktorů, ale změna povolání a úlohy vojáků určitě ovlivnila společenské struktury a hodnoty. 

Často dochází k tomu že se prezidentem stane profesionální voják to jenom dokazuje že je společnost postavená na násilí. Skutečnost, že se někteří prezidenti stali profesionálními vojáky, může být interpretována různými způsoby, včetně toho, že reflektuje historické a společenské podmínky dané doby. Rozhodnutí volit profesionální vojáky do politických funkcí může být ovlivněno jejich schopnostmi v oblasti vedení, řízení a rozhodování, které mohou být vyvinuty během vojenské kariéry. Je důležité si však uvědomit, že existence profesionálních vojáků a vojenských institucí sama o sobě neznamená, že společnost je založena výhradně na násilí. Vojenské síly mají své místo ve společnosti jako nástroj pro obranu a ochranu země a občanů, a jejich přítomnost není nutně synonymem pro násilí. 

Nicméně je také důležité být obezřetný vůči nadměrné militarizaci společnosti a zajistit, aby vojenská moc byla vždy v souladu s principy demokracie, právního státu a respektu k lidským právům. Úloha prezidenta jako nejvyššího představitele země vyžaduje schopnost vést a reprezentovat všechny občany, bez ohledu na jejich pozadí nebo profesní historii. Vladimír Putin byl profesionální voják a následkem je válka na Ukrajině. Příčiny a průběh konfliktu na Ukrajině jsou komplexní a nemohou být redukovány pouze na profesní historii jednoho politického vůdce. Vztah mezi Vladimírem Putinem a konfliktem na Ukrajině má několik rozměrů a je ovlivněn mnoha faktory, včetně geopolitických zájmů, historických událostí, ekonomických a sociálních podmínek a vnitřní politiky Ruska. 

Putinova vojenská minulost a jeho zkušenosti z KGB mohou hrát určitou roli ve způsobu, jakým přistupuje k mezinárodním otázkám a řízení státu. Nicméně, tvrzení, že jeho profesní vojenská minulost přímo způsobila konflikt na Ukrajině, je příliš zjednodušující. Konflikt na Ukrajině má hlubší kořeny, které sahají do historie a zahrnují otázky etnické identity, geopolitické rivality, narušených ekonomických vztahů, politické korupce a touhy po suverenitě. Putinova politika a rozhodnutí mohou být jedním z mnoha faktorů, které ovlivnily průběh konfliktu, ale nelze je považovat za jedinou nebo hlavní příčinu. Je důležité analyzovat konfliktní situace s ohledem na celou řadu faktorů a hledat cesty ke konstruktivnímu řešení, které respektuje práva a bezpečnost všech zúčastněných stran.