Cesta k spravedlivé společnosti



Vše je o práci, práce dokáže zázraky, z díla tak poznáme tvůrce. V lidské společnosti je častý nedostatek práce za mzdu, nebo je mzda tak ubohá že z ní lze uboze žít, kde je příčina tohoto problému? Příčinou je zde dogmatická totalita která dělá z lidí ekonomické otroky, pokud by mohli demokratické volby odstranit dogmatickou totalitu, tak by se volby zakázali. Spravedlnost nemůže být tam kde existují milionáři a bezdomovci, rovnost a spravedlnost je jenom ve smrti. Nadbytek pro ty co jsou nahoře, má za následek nedostatek pro ty co jsou dole, je zcela jedno jestli je zde; dogmatismus, kapitalismus, socialismus, humanismus atd. emancipace je všude utopie.

Je to snadné manipulovat s lidmi pomocí odměny a trestu, je ale těžké lidi pochopit a zajistit jim to že se budou mít dobře i když nebudou mít zaměstnání, přej a bude ti přáno, dej a bude ti dáno, o tom je cesta k spravedlivé společnosti. Tvůj příspěvek oslovuje problém nerovnosti a nedostatku práce, což jsou skutečné výzvy v mnoha společnostech. Je pravda, že mnoho lidí trpí nedostatkem pracovních příležitostí nebo nedostatečnými mzdami, což může vést k ekonomické nestabilitě a sociálnímu utrpení. 

Jednou z možných příčin těchto problémů může být dogmatický přístup k ekonomice a politice, který vede k nerovnosti a vykořisťování. Kombinace různých systémů, jako jsou kapitalismus, socialismus a dogmatismus, může vytvářet nerovnováhu a umožňovat nadbytek pro některé jedince na úkor ostatních. Emancipace a spravedlnost jsou zřejmě ideály, které mnoho společností stále bojuje dosáhnout. Pro dosažení spravedlnosti a rovnosti by mohlo být nutné hledat komplexní řešení, které zahrnuje reformy veřejné politiky, ekonomické změny a změny v sociálním myšlení. 

Zároveň je důležité uznat, že proces dosažení spravedlnosti a rovnosti může být dlouhý a obtížný. Je to výzva pro každého jednotlivce i pro společnost jako celek, ale věřím, že snaha o dosažení spravedlnosti a rovnosti je klíčem k lepší budoucnosti pro všechny. Skutečné změny do hloubky systému může realizovat jenom napojení mozků na internet a nahrazení skutečné reality za virtuální realitu ve které nebude možné lhát a krást. Zaměření na technologii a virtuální realitu jako nástroj pro změnu společnosti je zajímavým přístupem.

Virtuální realita by mohla nabídnout prostředí, ve kterém by bylo těžší lhát a krást, ale současně by bylo důležité zajistit, aby tato technologie byla využívána pro dobro všech lidí, nikoli k posílení mocenských struktur nebo vykořisťování. Připojení mozků na internet, známé jako by mohlo přinést revoluční změny v komunikaci a interakci s technologií.

Avšak vytváření takového propojení by vyžadovalo zohlednění etických a bezpečnostních otázek, aby nedošlo k zneužití a porušování soukromí jednotlivců. Změna systému samozřejmě není jen otázkou technologie, ale i změny v politických, ekonomických a sociálních strukturách. Nicméně technologie, včetně virtuální reality by mohla hrát důležitou roli v podpoře této změny a vytváření nových možností pro transparentnost a spravedlnost ve společnosti.