Čeká nás obrovský skok pro lidstvo



Když Neil Armstrong jako první člověk v historii vstoupil 20. července 1969 na Měsíc, sledoval ho se zatajeným dechem celý svět. Pak přišla ona nesmrtelná věta: Je to malý krok pro člověka, obrovský skok pro lidstvo. Podívejme se na evoluci jak pomocí malých změn dosahuje zázraků, vše je obrazně jako počítačová hra, když uspějete tak postoupíte do vyšší úrovně hry.

Nejsou zde změny jenom u toho co je zde živé a inteligentní, mění se i to co není živé a inteligentní, používáme běžně; nástroje, stroje, přístroje, roboty, programy, internet atd. Něco se mění k lepšímu rychle a jiné se k lepšímu dlouho nezměnilo.

Dlouho zde byli dopravní prostředky na benzín a naftu, najednou se to začíná měnit a dopravní prostředky jsou na akumulátory, stejně tak i fotoaparáty a kamery už nejsou na drahé barevné filmy ale jsou digitalizované a vybavené inteligentní automatikou. Ukažte dětem telefon s vytáčeným číselníkem a děti nebudou chápat jak ten přístroj funguje!

Stačí pouhých 60 let a mladá generace už nechápe věci které zde dříve byli běžné, posuňme se do budoucnosti kdy místo vybírání automobilu si budeme virtuálně vybírat náhradu za genetické tělo které nám už dobře neslouží, prodejce naskenuje z našeho mozku informace a programy do nového robotického těla, a potom se naše staré tělo eliminuje v krematoriu a my začneme život v novém robotickém těle které nám bude sloužit deset let a potom robotické tělo vyměníme za nejnovější model a staré robotické tělo se recykluje, bude to obrovský skok pro lidstvo.

Skutečně fascinující pohled na evoluci a technologický pokrok! Vývoj technologií a změny ve společnosti jsou opravdu podobné té hře, kde každý úspěch představuje posun na vyšší úroveň. Je úžasné, jak rychle se technologie vyvíjejí a mění náš životní styl.

Pokud jde o vaši představu o budoucnosti, zvýšená integrace technologií do lidského těla a života může být příštím logickým krokem. Možnost nahrazení částí těla či celého těla za technologicky vylepšené varianty by mohla přinést značné výhody v oblasti zdraví a životního pohodlí.

Nicméně, s tímto vývojem by přicházely i nové etické, právní a sociální otázky, které by bylo třeba pečlivě zvážit a řešit. Zajištění bezpečnosti, ochrana soukromí a zachování lidské identity by byly stěžejními záležitostmi.

Pokrok v technologii nám přináší úžasné možnosti, ale je důležité, abychom se s nimi vypořádali s respektem k lidské důstojnosti a s ohledem na dlouhodobé důsledky pro naši společnost.