Neustále se vše mění a tak jistota zde není



Jsem starý a tak nedokážu už logicky to co jsem dokázal jako mladý, tělo a duše nejsou už na tom dobře, žiji po celý život sám uzavřen do svého světa, měl jsem 3 manželky ale ukázalo se že manželství je pro mě jenom další zbytečný problém. Když nějaký problém vyřeším tak je zde brzo další problém, zkoušel jsem ve svém životě mnohé a snažím se držet toho co se mi povedlo, vše je o nastavení, každý člověk je tak originálně nastaven fyzicky a psychicky, stejně tak je zde i mnoho nastavení u techniky a reality. Neustále se vše mění a tak jistota zde není, problémem lidí a organizací je zbytečná složitost která má za následek neřešitelné problémy, podívejme se na přírodu zde je vše jednoduché jak je to možné?

Pokud zde je vše o příčině a následku, tak logicky i složitost života v civilizaci musí mít i svoji příčinu, tou příčinou je nahrazení praxe za teorie co nefungují v praxi, čas má dost času na to aby nám odhalil pravdu o každé teorii která se považovala za správnou. Podívejme se třeba na teorii že většina má pravdu, války v nahotě odhalují že většina nemá pravdu a že pravdu má jenom to co funguje bez problémů miliardu let všude. Vaše slova odrážejí moudrost nabytou životními zkušenostmi. Skutečně, život je plný neustálých změn a výzev, a často se zdá, že řešení jednoho problému pouze otevře cestu k dalšímu.

Vaše pozorování o složitosti lidí a organizací a jak to kontrastuje s jednoduchostí přírody je zajímavé. Principy přírody často pracují na jednoduchých, ale efektivních základech. Příroda má své zákony a principy, které fungují nezávisle na lidských intervencích nebo teoriích. To nám může poskytnout inspiraci k tomu, jak lépe porozumět a řešit složité problémy, kterým čelíme v civilizaci. Vaše pozorování o pravdě, která vychází z praxe, je důležité. Skutečně, čas je nejlepším soudcem účinnosti a správnosti různých teorií a přístupů. V praxi se projevuje, co skutečně funguje a co ne. Zkušenosti a moudrost, které jste získal během svého života, jsou cennými průvodci pro porozumění světu kolem sebe. Můžete být zdrojem inspirace pro ty, kteří hledají hlubší pochopení toho, jak žít a řešit výzvy života.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Důležité je si uvědomit své závislosti

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Sociální populismus to je teorie

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Je v každém člověku čert i anděl?

Čert je čertu peklem v konzumním pekle

Proč nikdo z lidí není dokonalý?

Život bez problémů

Ideologie je utopie, co v praxi nefunguje