Může dojít ke znásilněními mezi zvířaty?

Často se dneska mediálně řeší to že vlivný muž znásilnil ženu (Dominik Feri a Jan Cimický), muži většinou tvrdí že si ženy znásilnění vymysleli z egoistického důvodu. Něco mi škrábalo na dveře a tak jsem je otevřel a do bytu vběhl černý pudl a skočil na mého černého pudla, po určité době moje fena otěhotněla a měla štěňata, šlo zde o znásilnění protože samec byl větší než samice. Většina lidí odpoví že o znásilnění nejde a že je to jenom otázka pudů u zvířete, proč u lidí není tedy znásilnění jenom otázkou pudů a my bereme znásilnění jako něco chybného.

Člověk je jenom oblečené zvíře, nejsme naprogramovaní roboti! Je důležité si uvědomit, že lidská společnost se odlišuje od zvířecího světa tím, že máme rozvinuté morální, etické a právní normy, které násilně upravují naše chování a vztahy. Zatímco ve zvířecím světě pudy mohou hrát klíčovou roli a může dojít k přirozenému páření i za nepřítomnosti souhlasu, v lidské společnosti jsou naše interakce komplexnější. Znásilnění je vážný zločin, protože porušuje základní práva a důstojnost oběti.

Lidé mají schopnost rozlišovat mezi souhlasem a násilím a jsou odpovědni za své jednání. Znásilnění není pouze otázkou pudů, ale také moci, kontroly a nedostatku respektu k druhé osobě. Tvrdit, že ženy si znásilnění vymyslely z egoistických důvodů, je nepřijatelné a neodpovídá realitě. Oběti znásilnění jsou často vystaveny stigmatizaci, pohrdání a nevěře, což může způsobit další trauma. Důležité je věřit a podporovat oběti znásilnění, poskytovat jim pomoc a zajišťovat, aby pachatelé byli postaveni před spravedlnost. Zkrátka, lidská společnost se od zvířecího světa odlišuje v mnoha ohledech a uznáváme základní lidská práva a důstojnost každého jednotlivce.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sociální populismus to je teorie

Ano, sliby se slibují a blázni se radují

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Kognitivní slepá skvrna vysvětlení?

Je v každém člověku čert i anděl?

Život bez problémů

Fujifilm X-T5 Nikon Z fc Canon EOS R7

Virtuální realita přichází s optickým internetem