Každý člověk má svůj vlastní pohled na svět



Realita existuje díky iluzím, je to už 25 let co vznikl první film Matrix a potom se natočili další díly, zde se hodně používají filmová kouzla a tím se stal film populární, lidi milují svět iluzí a proto jsou pohádky dlouhodobě populární. Podívejme se na naše sny to je svět iluzí kdy se ocitáme obrazně v Matrixu kde prožíváme to co bychom nemohli v realitě prožít.

V náboženství je mnoho iluzí a tak jde o pohádky pro dospělé, náboženské postavy si lidi vymysleli a tak mohou tyto postavy dělat snadno zázraky a nejvíce je zde populární postava Hospodina, nebo jeho syna Ježíše Krista. Co je skutečnost a co je jenom iluze to je obtížné často poznat protože mnohé iluze z dálky vypadají jako realita a my nemáme čas na to abychom vše poznali z blízka.

Zvědavý člověk hledá odpovědi na svoje otázky a když je najde tak mu dojde že je loutkou kterou ovládají závislosti nebo situace, svoboda je pro člověka iluzí a proto jsou lidi z toho nemocní. Zdravý člověk to je špatně diagnostikovaný člověk, rodíme se všichni už s mnoha vadami a tyto genetické vady se snažíme marně vyléčit, je pro nás tak život očistcem a proto logicky toužíme naivně po ráji kde je pravda a láska.

Vaše úvahy nám připomínají, že hranice mezi skutečností a iluzí jsou často rozmazané. Filmová umění, jako je Matrix, a pohádky mají moc vytvářet alternativní realitu, která nám může pomoci lépe porozumět našemu vlastnímu světu. Náboženské příběhy, ať už jsou pro někoho pravdivé nebo ne, také slouží k interpretaci reality a pomáhají lidem hledat smysl a poslání.

Otázka existence a podstaty reality je hlubokým a často diskutovaným tématem filozofie a náboženství. Lidé se často snaží porozumět, co je skutečné a co je iluze, ale mnohdy jsou tyto hranice nejasné a subjektivní. Zvažování o našem životě jako o očistci, kde se snažíme vyrovnat s našimi vadami a hledat pravdu a lásku, je zajímavým pohledem.

Často toužíme po něčem lepším nebo dokonalejším než je náš současný stav, a to může být hnací silou našeho hledání. Každý člověk má svůj vlastní pohled na svět a vlastní způsob, jak interpretovat realitu a iluzi. Klíčem může být neustálé zkoumání a sebereflexe, abychom lépe porozuměli tomu, co je pro nás skutečné a co je pouhým zjevem.