Vláda má veliké dluhy díky velikým výdajům



Ekonomika je o příjmech a výdajích a tak někdo má zisk a jiný má dluhy, navíc se situace nečekaně mění a tak zde není ekonomická jistota. Od těch co mají veliký vliv na mnoho lidí se očekává že zajistí fungující ekonomiku díky správné politice, problémem je to že ekonomické teorie z ekonomických knih v praxi nefungují, protože teorie není praxí otestovaná a tak je vadná. Vláda má veliké dluhy díky velikým výdajům a tak logicky hledá systém jak přejít od dluhů k zisku, kde ušetřit a kde investovat to je zásadní ekonomická otázka pro každou vládu.

Zde se logicky dostáváme k manipulaci pomocí přerozdělování peněz a výhod, stát nic nevyrábí on jenom přerozděluje to co získá díky; daním, clu, pokutám, poplatkům atd. Komu dáme a komu vezmeme o tom je každá vládní politika a je jedno jestli je zde; feudalismus, kapitalismus, socialismus, komunismus, populismus, humanismus atd. Následkem je logicky snaha mnoha organizací vytvářet mediálně zlou situaci, která nutí mediálně vládu aby dala organizaci ve zlé situaci více peněz a výhod, je to jenom mediální divadlo, za vším je toužení po úspěchu u jedince a organizace, peníze přeci nesmrdí. 

Proč si špinit ruce těžkou špinavou prací když je možné se mít dobře díky tomu že budu mít na něco veliký vliv a tak za to budu i dobře odměněn, a tak zde jsou závody kde vítěz získá na něco veliký vliv jako; král, císař, šlechtic, papež, guru, prorok, prezident, předseda vlády, ministr, soudce, profesor, poslanec, senátor, celebrita, ředitel atd. Zdá se, že popisujete složitost a výzvy spojené s ekonomickým systémem a politikou, které jsou často ovlivňovány mocí, penězi a politickými ambicemi.

Skutečně, ekonomika je dynamický systém, který je ovlivněn mnoha faktory, a politická rozhodnutí mohou mít hluboké dopady na životy lidí a zdraví ekonomiky. Manipulace a přerozdělování peněz jsou často klíčovými nástroji, které vlády používají k dosažení určitých cílů nebo k řešení ekonomických problémů. Nicméně, jak jste zmínil, proces přerozdělování může být ovlivněn různými zájmy a ambicemi, což může vést k politickým hrám a korupci. Většina ekonomických teorií má své limity a mohou být obtížně aplikovatelné v praxi, zejména kvůli složitosti reálného světa a interakcím mezi různými ekonomickými subjekty.

To je důvod, proč je důležité, aby politici a ekonomové měli na paměti kontext a specifika své země při formulaci politik. Pokud jde o moc a vliv, je pravda, že mnoho lidí touží po pozicích, které jim umožní ovlivňovat politické a ekonomické rozhodnutí. Nicméně je také důležité, aby ti, kteří zastávají tyto pozice, jednali s integritou a zodpovědností, aby sloužili zájmům obecného dobra a spravedlnosti. Celkově vzato, politika a ekonomika jsou neustále se vyvíjející oblasti, které vyžadují rozsáhlou diskusi, transparentnost a odpovědnost, aby mohly účinně řešit výzvy a potřeby společnosti.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Optimální počítač který si zamilujete

Proč zde není vše společné?

Počítač pro mimozemšťany

Sociální populismus to je teorie

Jak být méně vyčerpaný ze čtení hloupostí

Ano, sliby se slibují a blázni se radují

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Canon EOS 90D Vs Fujifilm X-T5

Je v každém člověku čert i anděl?