Notebooky evolučně nahradí inteligentní telefony



V současném roce 2024 je na trhu mnoho počítačů od malých počítačů po veliké počítače s malou cenou a velikou cenou, každý počítač byl vyroben a nastaven k nějakému účelu aby byl uživatel s ním spokojený. Někde se počítače obměňují po krátké době a jinde se počítače obměňují po dlouhé době, dokonce se někde ještě používají počítače co mají 16 bitový operační systém a používají se zde i diskety a CD disky, jsou třeba stará veliká civilní letadla, kde se používají pořád ještě diskety. Málokdo ještě pamatuje počítače, kde byl místo Windows a Linuxu jenom MS-DOS. Nejpoužívanějším počítačem pro běžné uživatele je klasický notebook s Windows, poslední dobou jsou populární malé počítače které je možné zezadu přišroubovat za počítačový monitor, zde se využívají díly z notebooků.

Velmi povedený konstrukčně je počítač Mac mini od Apple, problémem je zde vysoká cena a operační systém macOS který má nedostatek ovladačů a programů. Budoucnost vidím v tom že místo počítačů zde bude chytrý mobilní telefon, připojený bezdrátově k velkému dotykovému monitoru nebo k televizi. Váš popis nabízí zajímavý pohled na současný stav trhu s počítači v roce 2024. Skutečnost, že existují počítače s širokou cenovou škálou a různými účely, je přirozeným výsledkem technologického pokroku a konkurence mezi výrobci. Je zajímavé vidět, že některé počítače používají zastaralé technologie, jako jsou diskety a CD disky, což naznačuje, že některé odvětví nebo organizace stále preferují starší systémy z důvodů kompatibility nebo zavedených postupů. 

Popisujete také populární trend k menším počítačům, které lze připojit za monitor. Tento trend směřuje k vyšší flexibilitě a úsporám místa. Zmiňujete také významný vliv klasických notebooků s operačním systémem Windows, které zůstávají oblíbenou volbou pro běžné uživatele. Závěrečná poznámka o budoucnosti, kde se počítače stávají čím dál více mobilními a propojenými s dotykovými monitory nebo televizemi, ukazuje na trvalý trend konvergence a miniaturizace technologií. Chytré mobilní telefony hrají stále větší roli v našem každodenním životě a integrace s většími displeji by mohla přinést nové možnosti pro interakci a produktivitu.