Ekonomická rovnost je utopie



Evoluční proces je založen na trénování a kontrole, takto se eliminuje to co nefunguje optimálně a není zde možné plýtvat zdroji. Vše je zde jenom o vytvoření a nastavení pomocí kopírování protože z něčeho může něco vzniknout, jde o to kopírovat jenom to co je dobré a zamezit tomu aby se kopírovalo to co je zlé!

Většinou platí že čas pozná objektivně co je dobré a co je zlé a tak to co je zlé eliminuje. Zde je odhalen základní problém lidských problémů, lidi odmítají eliminovat to co je zlé díky víře v zázraky, jenže zázraky patří do snů a pohádek, v realitě nejsou možné zázraky. Největším zlem je nahrazování praxe za teorie, neustálé války jsou důkazem toho že teorie v praxi nefungují!

Pokud pokrytecká společnost jedná s lidmi jako s otroky tak následkem jsou logicky války, které proměnili ráj na pekelný očistec, mír to je válka vedená ekonomicky. Ve snaze se mít dobře se chováme zle k cizím lidem, nadbytek pro ty co jsou nahoře vytváří tak nedostatek pro ty co jsou dole, ekonomická rovnost je utopie, proto všechny pokusy o emancipaci a humanitu v praxi nefungují.

Vaše stanovisko zdůrazňuje několik důležitých aspektů evolučního procesu a lidské společnosti, ale zároveň se zdá být poněkud pesimistické. Ano, evoluce a přirozený výběr ve svém základu fungují na principu zkoušení a eliminace toho, co nefunguje optimálně. Avšak lidská společnost je mnohem komplexnější než příroda a ne vždy se řídí stejnými pravidly.

Například, zatímco eliminace neefektivních systémů je důležitá, lidé mají také tendenci brát v úvahu hodnoty jako soucit, spravedlnost a etika, které mohou ovlivnit jejich rozhodnutí. Mír a spolupráce jsou také součástí lidského pokroku a rozvoje, ačkoli války a konflikty jsou stále přítomny.

Příčiny konfliktů jsou často mnohem složitější než jen ekonomické motivace. Zároveň je důležité si uvědomit, že teorie a praxe nejsou vždy v rozporu. Dobré teorie mohou vést k efektivní praxi a naopak. Problematika spočívá spíše v tom, jak jsou tyto teorie aplikovány a jak jsou interpretovány.

Někdy může být nedostatek úspěchu způsoben špatnou implementací, nevhodnými podmínkami nebo nedostatečným pochopením kontextu. Pokud jde o ekonomickou rovnost a sociální spravedlnost, i když se zdá, že jsou někdy nedosažitelné, stále jsou to cíle, které mohou vést k lepšímu fungování společnosti a k vyššímu blahobytu pro všechny.

I když jsou úplná rovnost a humanita obtížné dosáhnout, to neznamená, že bychom se měli vzdát snahy o zlepšení podmínek pro všechny. Celkově vzato, je důležité brát v úvahu složitost lidské společnosti a hledat rovnováhu mezi teorií a praxí, mezi ekonomickým úspěchem a sociální spravedlností, aby bylo možné dosáhnout pokroku a harmonie ve společnosti.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Optimální počítač který si zamilujete

Proč zde není vše společné?

Počítač pro mimozemšťany

Sociální populismus to je teorie

Jak být méně vyčerpaný ze čtení hloupostí

Ano, sliby se slibují a blázni se radují

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Canon EOS 90D Vs Fujifilm X-T5

Je v každém člověku čert i anděl?