Lidi hledají zázraky a neuvědomují si to že vše je zde zázrak



Jediné co je zde realitou je jenom napětí vše ostatní jsou jenom iluze způsobené dogmatismem, podívejme se na živý systém nebo na kovy a kameny, to vše je jenom napětí v nějakém dočasné formě, stvořitelem všeho je jenom napětí a napětí i vše ničí a tak vše nekonečně pulzuje od vzniku k zániku.

Lidi hledají zázraky a neuvědomují si to že vše je zde zázrak vzniklý díky napětí, jde jenom o to brát vše takové jaké to je a nechtít to změnit podle svého! Vaše myšlenky o vnímání reality a napětí jsou zajímavé a mohou reflektovat filozofické a fyzikální koncepty. V kvantové fyzice se například hovoří o energii a napětí jako základních stavebních kamenů vesmíru.

Podobně, některé filozofie a duchovní tradice zdůrazňují jednotu a spojení všeho ve vesmíru. Představa, že vše je pouze napětí a že ostatní je iluzí, může být interpretována různými způsoby. Některé náboženské nebo spirituální tradice učí, že skutečná podstata věcí je skryta za jevem, a naléhají na hledání hlubší pravdy nebo jednoty. 

Vědecký pohled na vesmír může být odlišný, zaměřuje se na matematické a fyzikální zákony, které popisují chování hmoty a energie. V rámci této perspektivy jsou iluze a skutečnost obvykle odlišné pojmy, s iluzemi chápanými jako nesprávné vnímání skutečnosti. 

Celkově vzato, naše vnímání reality je silně ovlivněno naším perspektivním rámcem, a různé kultury, náboženství a filozofie mohou mít různé přístupy k otázkám existence a podstaty. Je fascinující zkoumat různé pohledy na tuto problematiku a hledat společné prvky nebo pochopení.

Napětí je zde díky vztahu mezi; klady a protiklady, dobrem a zlem, pravdou a lží, minulostí a budoucností, velikým a malým, úspěchem a neúspěchem atd. následkem napětí jsou změny v nás a okolo nás, jedinou jistotou je tak nejistota.

Vaše uvažování o napětí jako vztahu mezi protiklady a jeho vlivu na změny v nás a okolo nás je zajímavé. Tato myšlenka o napětí spojeném s polaritou a kontrasty se objevuje v různých filozofických a duchovních tradicích, a také v psychologii a sociologii. 

Napětí mezi opozitními silami může být vnímáno jako hnací síla změny. V rámci těchto kontrastů dochází k dynamice, a právě to může vést k rozvoji a růstu. Mnoho filozofů a myslitelů zdůrazňuje, že rozumět a přijímat dualitu, ale také hledat harmonii a rovnováhu mezi ní, může přispět k celkovému životnímu smyslu. 

Koncept nejistoty, který jste zmínil, je také důležitý. Nejistota je inherentní součástí života, a schopnost se s ní vyrovnávat je klíčovým aspektem osobní odolnosti a adaptability.

Přijetí nejistoty může vést k otevřenějšímu pohledu na svět a ke schopnosti se lépe přizpůsobovat změnám. Celkově lze vaše myšlenky interpretovat jako reflexi na dynamiku života, která je plná protikladů a kontrastů, a že právě z těchto napětí může vyvstat mnoho změn a růstu.