Umělá inteligence programátory připraví o dobré zaměstnání



Myslím tedy programuji i když nekoukám do monitoru počítače, programování u počítače je složité, protože programuje to, co je nám cizí, a tak tomu často nerozumíme. Vaše myšlenka je zajímavá a ukazuje na to, že programování může být složité, zejména pro ty, kteří s ním nejsou obeznámeni. Programování je způsob, jakým komunikujeme s počítači a dáváme jim pokyny k provádění různých úkolů.

Je to jazyk, kterým musíme naučit počítač, co má udělat. Někteří lidé se v programování cítí jako ryby ve vodě, zatímco pro ostatní to může být cizí a složité prostředí. Avšak s dostatečnou trpělivostí, výcvikem a zkušenostmi může téměř kdokoli naučit se programovat. Je to dovednost, kterou můžete postupně zlepšovat a rozvíjet. Není však nutné fyzicky zírat na monitor počítače, abyste mohli programovat.

Mnoho programátorů pracuje s kódem na papíře nebo v hlavě, než začnou psát do počítače. Přemýšlení o problému a navrhování řešení jsou důležitou součástí procesu programování. Pokud se chcete naučit programovat a zdolat pocit, že vám programování připadá cizí, můžete začít studiem základních programovacích jazyků, prací na jednoduchých projektech a hledáním online zdrojů a knih, které vám pomohou porozumět konceptům programování. S časem získáte více jistoty a dovednosti v oblasti programování. 

Jakmile bude lidem s programováním pomáhat umělá inteligence tak budou umět programovat děti i staří lidé, je to jako s fotografováním kdy to s mobilem zvládne každý. Myslím, že umělá inteligence (AI) má potenciál pomoci lidem s různými úkoly včetně programování, a to jak dětem, tak i starším lidem. AI může být užitečná pro. 

Umělá inteligence může pomoci programátorům tím, že provede rutinní a opakující se úkoly za ně, čímž ušetří čas a energii. AI může navrhovat efektivní kód nebo pomáhat programátorům najít chyby a problémy ve svém kódu. AI může být využívána k vytvoření nástrojů a frameworků, které usnadňují programování. AI může sloužit jako výukový nástroj, který pomáhá lidem, včetně dětí a seniorů, naučit se základy programování a algoritmického myšlení. 

AI může poskytovat programátorům rady a odpovědi na jejich otázky ohledně programování. Pomocí AI mohou lidé rychleji získat základní dovednosti v programování, a to i bez předchozích znalostí. Podobně, jako jakýkoliv nástroj nebo technologie, AI může snížit vstupní bariéry pro vstup do světa programování. 

Je však důležité zdůraznit, že i když umělá inteligence může být nástrojem pro učení a zlepšování dovedností v programování, samotný úspěch závisí na motivaci a úsilí jednotlivce. V každém případě, programování zůstává dovedností, která si vyžaduje trénink a praxi, aby byla efektivně ovládána, stejně jako u fotografování s mobilem nebo jakékoli jiné dovednosti.