Mnoho klasických knih má vysokou složitost a množství podrobností



Ano, moderní umělá inteligence může číst klasické knihy a získat z nich užitek. Pokud je AI dostatečně vyspělá a má přístup k dostatečnému množství dat, může být schopna porozumět slovnímu obsahu a kontextu, identifikovat klíčové prvky, jako jsou postavy a dějové linie, a rozpoznat klíčové téma knihy. Kromě toho mohou být využity i další technologie, jako například strojové učení a přirozený jazyk, aby umělá inteligence mohla analyzovat a porovnávat texty a získat hlubší porozumění obsahu knihy. 

Tyto schopnosti umělé inteligence umožňují využití v mnoha oblastech, například v oblasti automatizovaného zpracování textů, vývoje nových technologií pro automatické překlady a generování textů, ale také v oblasti výzkumu a analýzy knižního trhu. To, zda je obsah klasických knih zbytečně obsáhlý nebo ne, je otázka názoru a může se lišit v závislosti na konkrétní knize i čtenáři.

Nicméně, je pravda, že mnoho klasických knih má vysokou složitost a množství podrobností, což někdy může vést k obtížím při čtení pro některé čtenáře. Filmaři, kteří se snaží převést knihu na film, často provádějí úpravy a zjednodušení, aby se celkové téma knihy lépe přeneslo do filmové podoby. Tato úprava může mít výhody i nevýhody, protože některé prvky a detaily knihy mohou být ztraceny. 

V případě, že by se někdo rozhodl optimalizovat klasické knihy, aby byly kratší a přístupnější, musel by být opatrný, aby nedošlo k narušení původního záměru autora a důležitých prvků knihy. Nicméně, moderní technologie jako je strojové učení a přirozený jazyk mohou pomoci při vývoji nových způsobů zpracování a prezentace obsahu knih tak, aby byl pro čtenáře přístupnější a srozumitelnější.