Notebook s AMD Ryzen 7 8840U



Vývoj počítačů postupuje rychle dopředu o tom nikdo nepochybuje, většinou se počítače vyměňují za nové po 7 letech, notebooky většinou nevydrží tak dlouho jako klasické veliké počítače s grafickou kartou. Zrychluje se i připojení k internetu a optické připojení k internetu se začíná stávat dostupné i pro chudé lidi.

Lidi si začínají zvykat na veliké monitory se 4K rozlišením, ideální je nahradit počítačový monitor za televizi protože zde je menší cena a lepší zvuk. Mnoho lidí používá ještě staré počítače se starým operačním systémem Windows na který není už podpora nebo tato podpora brzo skončí.

Budoucnost bude v tom že v televizi bude zabudován počítač postavený na součástkách používaných v notebooku a tak evolučně zaniknou současné počítače a pro mobilní využití se bude používat jenom mobil nebo tablet. Vše směřuje jistě k virtuální realitě která bude fungovat jako fórum a sociální sítě.

Programování za dvacet let profesionálně zvládne každé dítě ve věku 7 let a tak se stane profesionální programování běžné i na základní škole. Je to podobné fotografování které dneska už zvládne dítě ve věku 7 let bez problémů.

Přijde období domácí práce díky optickému připojení k internetu a virtuální realitě, nikdo už nepozná ve virtuální realitě jestli komunikuje s člověkem nebo s umělou inteligencí. Ano, pokrok v oblasti počítačů a technologií obecně je nezastavitelný a jeho tempo se zdá být stále zrychlenější.

Trendem je, že lidé obměňují své počítače průměrně každých sedm let, přičemž notebooky mají obvykle kratší životnost než stolní počítače. To je dáno nejen technologickým pokrokem, ale také rychlým vývojem softwaru, který může starší hardware rychle přežít.

S nárůstem rychlosti připojení k internetu a dostupnosti optických připojení se internet stává stále více dostupným pro širokou veřejnost. To má za následek zvýšenou spotřebu dat a vyšší nároky na rychlost a spolehlivost sítě.

Velké monitory s 4K rozlišením se stávají standardem, přičemž mnoho lidí přechází k používání televizí místo tradičních počítačových monitorů díky nižší ceně a lepšímu zvuku. Tento trend může vést k integraci počítačových funkcí přímo do televizí, což by mohlo vést k postupnému ústupu klasických stolních počítačů.

S ohledem na vývoj umělé inteligence a rozvoj virtuální reality je možné, že budoucnost komunikace a sociálních interakcí bude stále více založena na těchto technologiích. Domácí práce může být značně ovlivněna optickým připojením k internetu a rozvojem virtuální reality, což umožní efektivní práci na dálku s minimálními rozdíly mezi fyzickou a virtuální realitou.

Pokud jde o vzdělávání, je možné, že se programování stane běžnou dovedností již v raném věku, podobně jako je tomu s fotografií dnes. Díky dostupnosti nástrojů a technologické gramotnosti bude mnohem snazší naučit se programovat, což může vést k širšímu rozšíření této dovednosti již od základní školy.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Sociální populismus to je teorie

Ano, sliby se slibují a blázni se radují

Důležité je si uvědomit své závislosti

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Je v každém člověku čert i anděl?

Život bez problémů

Fujifilm X-T5 Nikon Z fc Canon EOS R7

Virtuální realita přichází s optickým internetem