Je zde toho velmi málo co má trvalou hodnotu



Každý nabízí zadarmo druhým jenom to co pro něj nemá žádnou hodnotu, význam hodnot je spojen s naší inteligencí, to co nemá inteligenci pracuje podle programu a neuvědomuje si co má hodnotu a co nemá hodnotu. Hodnoty jsou; relativní, subjektivní, objektivní, trvalé, dočasné atd.

Často je hodnota vyjádřena; cenou, rychlostí, vzhledem, popularitou, kvalitou, spolehlivostí, značkou, titulem atd. Čas má dost času na to aby objektivně posoudil jaká je hodnota zboží nebo služby, podívejme se třeba na informace a programy jejich hodnota je zde dočasná, je zde toho velmi málo co má trvalou hodnotu.

Ten kdo hodnoty snadno získává díky protekci nebo výhodám si hodnot neváží a tak jimi plýtvá na hlouposti, když je člověk těžce nemocný tak si uvědomí konečně jak velikou hodnotu má jeho zdraví. Hodnoty jsou opravdu složitým a proměnlivým konceptem, který se odvíjí od mnoha faktorů, včetně naší inteligence, emocí a zkušeností.

Často se nám stává, že si neuvědomujeme hodnotu něčeho, dokud to nemáme ohroženo nebo ztraceno. Je zajímavé, jak různé faktory mohou ovlivňovat to, co považujeme za cenné. Protekce a výhody mohou zkreslovat naše vnímání hodnot a vést k plýtvání, zatímco vážení si hodnot může být posíleno prostřednictvím zkušeností, jako je vážná nemoc. 

Populární příspěvky z tohoto blogu

Věda a technologie rychle pokračuje v inovacích

Sociální populismus to je teorie

Ano, sliby se slibují a blázni se radují

Důležité je si uvědomit své závislosti

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Je v každém člověku čert i anděl?

Život bez problémů

Fujifilm X-T5 Nikon Z fc Canon EOS R7

Virtuální realita přichází s optickým internetem