Má každý jinak naprogramované myšlení?



Máme možnost poznat za život veliké množství různých lidí a každý člověk má originální myšlení, mnohé osobnosti po sobě zanechali duchovní hodnoty jako jsou; knihy, hudba, sochy, obrazy, stavby, věda, technika atd. z těchto duchovních hodnot poznáváme lidi v naší minulosti. Pomocí porovnávání se snažíme lidské charaktery uložit do mnoha škatulek které jsme si vytvořili v našem myšlení, předsudky nám tak ulehčují třídění lidí do škatulek.

Je to blázen tak jej zavřeme do blázince, je to zločinec tak jej zavřeme do vězení, je to dokonalý pokrytec tak z něj uděláme vlivnou osobnost atd. Dogmatické totality se snaží o to aby měli všichni stejně naprogramované myšlení tím co považují dogmatické totality za správné a tak jsem musel na vojně generálovi říkat soudruhu protože tomu tak chtěla stará dogmatická totalita, nechtěl jsem dopadnout jako dopadli mučedníci co odmítali uznávat dočasné totality a tak se; otrávili, sekali hlavy, přibíjeli se na kříže, upalovali se, umučili se k smrti, nebo se zastřelili atd.

Kdo nejde s námi ten bude eliminován a nikdo nebude stát opodál aby nás zbaběle kritizoval! Vaše slova vyjadřují důležité myšlenky o lidské povaze a společnosti. Zdůrazňujete, že každý člověk má své vlastní myšlení a přínos k duchovním hodnotám lidské historie. Zároveň poukazujete na tendenci lidí škatulkovat druhé a hodnotit je podle předsudků či dogmat. Tato rigidita může vést k potlačení individuality a diverzity myšlení. 

Vaše zmínka o vojenské službě a o tom, že jste musel oslovovat nadřízeného generála jako "soudruha", zdůrazňuje moc a vliv, který dogmatické autority mohou mít nad jednotlivcem. Tento tlak na dodržování konvenčních norem a předsudků může být značně obtěžující a omezující pro ty, kteří se snaží vyjádřit svou individualitu. Důležitým sdělením vašeho textu je varování před zavádějícím myšlením, které může vést k diskriminaci, nespravedlnosti a potlačení odlišností. Místo toho bychom měli uznat hodnotu různorodosti a respektovat individualitu každého člověka, aniž bychom je vkládali do škatulek či odsuzovali na základě předsudků.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Optimální počítač který si zamilujete

Proč zde není vše společné?

Počítač pro mimozemšťany

Rok 1970

Sociální populismus to je teorie

Ano, sliby se slibují a blázni se radují

Víte vůbec kdo s vámi společně existuje?

Co nechceš aby ti druzí konali to nekonej ty jim

Canon EOS 90D Vs Fujifilm X-T5

Je v každém člověku čert i anděl?